• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2024. gada 30. maija saistošie noteikumi Nr. 26 "Grozījumi Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 27. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 10 "Sociālās garantijas bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2024., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/op/2024/116.20

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 9

Grozījumi Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2021. gada 28. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 12 "Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Ventspils valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā"

Vēl šajā numurā

17.06.2024., Nr. 116

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 26

Pieņemts: 30.05.2024.

OP numurs: 2024/116.20

2024/116.20
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 26

2024. gada 30. maijā (prot. Nr. 10, 18. §)

Grozījumi Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 27. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 10 "Sociālās garantijas bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam"

APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes
2024. gada 30. maija lēmumu Nr. 309

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
25.2 pirmo un piekto daļu,
Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu,
Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra
noteikumu Nr. 857 "Noteikumi
par sociālajām garantijām bārenim
un bez vecāku gādības palikušajam bērnam,
kurš ir ārpusģimenes aprūpē,
kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās"
22., 27., 30., 31. un 31.1 punktu,
Ministru kabineta 2018. gada 26. jūnija
noteikumu Nr. 354 "Audžuģimenes noteikumi"
78. punktu

Izdarīt Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 27. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 10 "Sociālās garantijas bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam" (Latvijas Vēstnesis, 2023, Nr. 165, Nr. 238) šādus grozījumus:

1. izteikt saistošo noteikumu izdošanas pamatojuma norādi šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 12. panta septīto un astoto daļu, likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 25.2 pirmo un piekto daļu, Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu, Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām un atbalstu bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" 22., 24.9, 24.11, 24.13 un 24.14 punktu, Ministru kabineta 2018. gada 26. jūnija noteikumu Nr. 354 "Audžuģimenes noteikumi" 78. punktu";

2. izteikt 23. punktu šādā redakcijā:

"23. Pabalstu ikmēneša izdevumiem Sociālais dienests izmaksā katru mēnesi pilngadību sasniegušajam bērnam, par kuru Daugavpils pilsētas bāriņtiesa bija pieņēmusi lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi, un kurš:

23.1. apgūst vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmu;

23.2. apgūst augstākās izglītības programmu.".

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

 

Grozījumu Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2023. gada 27. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 10 "Sociālās garantijas bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saeima 2024. gada 29. februārī pieņēma likumu "Grozījums Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā", papildinot 13. panta pirmo daļu ar 15. punktu, kas paredz valsts atbalstu pašvaldībām, kuras nodrošina pakalpojumus un atbalstu šā likuma 12. panta septītajā daļā minētajām ārpusģimenes aprūpē bijušajām personām un astotajā daļā minētajām personām. Grozījums stājās spēkā 2024. gada 15. martā. Ministru kabinets nosaka valsts atbalsta apmēru, kritērijus tā noteikšanai un valsts atbalsta piešķiršanas kārtību. Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 12. panta septītā un astotā daļa paredz pašvaldībai tiesības saistošajos noteikumos noteikt papildu atbalstu personai, kura līdz pilngadībai atradās ārpusģimenes aprūpē vai attiecībā uz kuru tiesa atcēla adopciju.

Ministru kabinets 2024. gada 30. aprīlī pieņēma grozījumus Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra noteikumos Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" (turpmāk – MK 857), izsakot noteikumu nosaukumu jaunā redakcijā, svītrojot VI nodaļu, papildinot ar V1 nodaļu "Atbalsts pilngadību sasniegušajam bērnam un pilngadīgai personai", VI1 nodaļu "Valsts nodrošinātā atbalsta apmērs pašvaldībām, kritēriji tā noteikšanai un valsts atbalsta piešķiršanas kārtība", u.c. Līdz ar to ir nepieciešams:

1. izteikt jaunā redakcijā saistošo noteikumu izdošanas pamatojuma norādi;

2. izteikt 23. punktu jaunā redakcijā.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi neietekmē pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošajiem noteikumiem nav tiešas ietekmes uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi un konkurenci.

Saistošie noteikumi labvēlīgi ietekmēs bāreņus un bez vecāku gādības palikušos bērnus pēc pilngadības sasniegšanas.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Esošās administratīvās procedūras netiek mainītas.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu projekta īstenošanu nodrošinās Sociālais dienests.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanai atbilstoši likumam un dotā pilnvarojuma ietvaram.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saskaņā ar Pašvaldību likuma 46. panta trešo daļu, saistošo noteikumu projektu un tam pievienoto paskaidrojuma rakstu publicē pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai un saistošo noteikumu paskaidrojuma rakstā norāda projekta izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām.

Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai saistošo noteikumu projekts tika publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.daugavpils.lv sadaļā "Sabiedrības līdzdalība", termiņš viedokļu iesniegšanai bija no 2024. gada 7. maija līdz 2024. gada 21. maijam. Priekšlikumi saistošo noteikumu projektam netika saņemti.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!