• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2024. gada 12. jūnija saistošie noteikumi Nr. RD-24-281-sn "Velorikšu izmantošanas un kustības maršrutu apstiprināšanas saistošie noteikumi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.2024., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/op/2024/117.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. RD-24-282-sn

Par Rīgas valstspilsētas pašvaldības uzņēmējdarbības atbalsta programmu "Rīgas jaunuzņēmumu akceleratoru un inkubatoru atbalsta programma"

Vēl šajā numurā

18.06.2024., Nr. 117

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: RD-24-281-sn

Pieņemts: 12.06.2024.

OP numurs: 2024/117.8

2024/117.8
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 9 Pēdējās nedēļas laikā 5 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. RD-24-281-sn

Rīgā 2024. gada 12. jūnijā (prot. Nr. 121, 111. §)

Velorikšu izmantošanas un kustības maršrutu apstiprināšanas saistošie noteikumi

Izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma
9. panta septīto daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka velorikšu, kas paredzēti pasažieru komercpārvadājumu veikšanai (turpmāk – velorikša), izmantošanas noteikumus un kustības maršrutu Rīgas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā apstiprināšanas kārtību.

2. Pasažieru pārvadājumus ar velorikšu veic saskaņā ar velorikšas kustības maršrutu atļauju.

3. Velorikšas kustības maršrutu atļauju izsniedz uz šādu laiku:

3.1. visai diennaktij velorikšas kustības maršrutiem:

3.1.1. dzīvojamās zonās;

3.1.2. parku teritorijās un parku teritorijām piegulošajās ietvēs;

3.1.3. Alberta ielā, Andreja Pumpura ielā, Antonijas ielas posmā no Alberta ielas līdz Ukrainas neatkarības ielai, no Ukrainas neatkarības ielas līdz Kalpaka bulvārim, Brīvības bulvāra posmā no Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra līdz Raiņa bulvārim abos virzienos, Brīvības bulvāra posmā no Raiņa bulvāra līdz Kalpaka bulvārim virzienā no centra, Eksporta ielas vietējas nozīmes brauktuvē no Miķeļa ielas līdz Eksporta ielai, Elizabetes ielas posmā no Antonijas ielas līdz Jura Alunāna ielai, Ģertrūdes ielas posmā no Skolas ielas līdz Baznīcas ielai, Jura Alunāna ielā, Krišjāņa Barona ielas posmā no Merķeļa ielas līdz Raiņa bulvārim pa ietvi, Miķeļa ielā, Nikolaja Rēriha ielā, Reimersa ielā pa velosipēdu ceļu, Skolas ielā pa velosipēdu ceļu, Strēlnieku ielas posmā no Kalpaka bulvāra līdz Alberta ielai, Tērbatas ielā no Merķeļa ielas līdz Elizabetes ielai;

3.1.4. saistošo noteikumu 3.1.1.–3.1.3. apakšpunktā norādīto teritoriju vai ielu posmu savienojuma vietās;

3.2. darbdienām no plkst. 21.00 līdz plkst. 6.00, brīvdienām un svētku dienām papildu velorikšas kustības maršrutiem ielu posmos, ko ierobežo Daugavas krastmala, Hanzas iela, Stabu iela, Valmieras iela, Satekles iela, Marijas iela, 13. janvāra iela un Tērbatas iela posmā no Stabu ielas līdz Artilērijas ielai.

4. Velorikšas kustības maršrutu atļauju ārpus saistošo noteikumu 3. punktā norādītajām teritorijām un ielu posmiem izsniedz velorikšas nogādāšanai stāvvietā vai tehniskās apkopes vietā darbdienām no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00 un no plkst. 20.00 līdz plkst. 7.00, brīvdienām un svētku dienām ar nosacījumu, ka ar velorikšu šajā maršrutā netiek pārvadāti pasažieri.

5. Saistošo noteikumu 3.2. apakšpunktā un 4. punktā paredzētajos velorikšas kustības maršrutos neiekļauj Aleksandra Čaka ielu, Brīvības ielu, Eksporta ielu (izņemot saistošo noteikumu 3.1. apakšpunktā minēto vietējās nozīmes brauktuvi), Hanzas ielu, Krišjāņa Barona ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Marijas ielu, Pulkveža Brieža ielu, Satekles ielu, 11. novembra krastmalu, 13. janvāra ielu.

6. Lai saņemtu velorikšas kustības maršrutu atļauju, komersants vai fiziska persona, kas reģistrējusies Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicēja (turpmāk – pakalpojuma sniedzējs), Rīgas valstspilsētas pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departamentā (turpmāk – departaments) iesniedz:

6.1. rakstveida pieteikumu (1. pielikums);

6.2. dokumentu, kas apliecina pakalpojuma sniedzēja turējuma tiesības uz velorikšu, ja pakalpojuma sniedzējs nav velorikšas īpašnieks;

6.3. ražotāja izsniegto dokumentu, kas identificē velorikšas tehniskos datus, kopijas.

7. Velorikšas kustības maršrutu atļauja tiek izsniegta uz laiku līdz 12 mēnešiem, bet ne ilgāk kā līdz nākamā kalendāra gada 1. martam.

8. Departaments pieņem lēmumu velorikšas kustības maršrutu atļaujas izsniegšanai par katru velorikšu atsevišķi. Ja velorikšas kustības maršruts ietver parka teritoriju, lēmumā par velorikšas kustības maršrutu atļaujas izsniegšanu iekļauj nosacījumus parka teritorijas izmantošanai.

9. Velorikšas kustības maršrutu atļauju aizliegts nodot lietošanā citai personai (izņemot darba tiesisko attiecību gadījumā).

10. Departaments pieņem lēmumu par atteikumu izsniegt velorikšas kustības maršrutu atļauju, ja:

10.1. var tikt būtiski traucēti citi ceļu satiksmes dalībnieki;

10.2. iesniegtais pieteikums velorikšas kustības maršrutu atļaujas saņemšanai neatbilst saistošo noteikumu prasībām vai pieteikumā norādītā informācija ir nepatiesa;

10.3. pakalpojuma sniedzējs, kas pieteicies velorikšas kustības maršrutu atļaujas saņemšanai, iepriekšējo 12 mēnešu laikā sistemātiski vai būtiski pārkāpis saistošajos noteikumos vai citos velorikšas regulējošos normatīvajos aktos ietvertās prasības.

11. Velorikšas kustības maršrutu atļauju (2. pielikums) izsniedz, ja ir izpildīti šādi nosacījumi:

11.1. pakalpojuma sniedzējs ir iesniedzis departamentā apdrošināšanas līguma kopiju par attiecīgā velorikšas īpašnieka vai lietotāja (turpmāk arī – īpašnieka) civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu par trešajām personām nodarītajiem zaudējumiem velorikšas izmantošanas laikā;

11.2. velorikšam ir reģistrācijas uzlīme un piestiprināta numura zīme, kas atbilst saistošo noteikumu 12. punkta prasībām;

11.3. velorikša ir aprīkots ar pirmās palīdzības aptieciņu;

11.4. velorikša ir aprīkots ar drošības jostu pasažieriem;

11.5. velorikša ir aprīkots ar gaismas virzienrādītājiem;

11.6. velorikša ir aprīkots ar baltas gaismas lukturi priekšpusē un diviem sarkanas gaismas lukturiem aizmugurē, ne tālāk par 120 mm no ārējiem velorikšas gabarītiem;

11.7. velorikša ir aprīkots ar vismaz diviem baltas gaismas atstarotājiem, kas norāda velorikšas gabarītus pretim braucošajiem transportlīdzekļiem.

12. Numura zīmi ar valsts akciju sabiedrības "Ceļu satiksmes drošības direkcija" velorikšam piešķirto reģistrācijas numuru piestiprina uz ārējās virsbūves aizmugurē redzamā vietā, ievērojot šādas prasības:

12.1. numura zīmes izmēri – 520 x 110 mm, katra simbola augstums – 80 mm, katra simbola platums – 45 mm, attālums starp simboliem – 15 mm;

12.2. numura zīmes simboli ir skaidri saredzami.

13. Braukšanas laikā velorikšas pasažieriem jābūt piesprādzētiem ar drošības jostu. Saistošo noteikumu 11.6. apakšpunktā minētajiem lukturiem jābūt iedegtiem diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos. Velorikšam izmantošanas laikā ir jābūt teicamā tehniskajā stāvoklī, tīram un koptam, krāsa nedrīkst būt noberzta vai nolupusi.

14. Velorikšas izmantošanas laikā ir aizliegts lietot skaņu pastiprinošas ierīces.

15. Departaments lēmumu par velorikšas kustības maršrutu atļaujas izsniegšanu var atcelt, ja:

15.1. pakalpojuma sniedzējs pieteikumā departamentam sniedzis nepatiesu informāciju;

15.2. nav veikta velorikšas īpašnieka civiltiesiskās atbildības apdrošināšana par trešajām personām nodarītajiem zaudējumiem;

15.3. pakalpojuma sniedzējs pārkāpj saistošo noteikumu vai citu velorikšas regulējošo normatīvo aktu prasības.

16. Departaments atceļ lēmumu par velorikšas kustības maršrutu atļaujas izsniegšanu, ja:

16.1. pakalpojuma sniedzējs iesniedz departamentam iesniegumu par atteikšanos no velorikšas kustības maršrutu atļaujas;

16.2. pakalpojuma sniedzējs zaudē īpašuma vai turējuma tiesības uz velorikšu;

16.3. velorikša nav reģistrēts vai reģistrācija ir anulēta;

16.4. pakalpojuma sniedzējs sistemātiski vai būtiski pārkāpj saistošo noteikumu vai citu velorikšas regulējošo normatīvo aktu prasības.

17. Ja tiek pieņemts saistošo noteikumu 15. vai 16. punktā minētais lēmums, pakalpojuma sniedzējam ir pienākums piecu dienu laikā pēc lēmuma stāšanās spēkā nodot velorikšas kustības maršrutu atļauju departamentā.

18. Īpašnieka civiltiesisko atbildību par katru ceļu satiksmē lietoto velorikšu apdrošina ikviens velorikšas īpašnieks, noslēdzot attiecīgu apdrošināšanas līgumu. Ja īpašnieks nodevis lietošanā citai personai velorikšu, par kuru nav noslēgts apdrošināšanas līgums vai velorikšas lietošanas laikā ir beidzies apdrošināšanas līguma termiņš, apdrošināšanas līgumu īpašnieka vārdā var noslēgt velorikšas tiesīgais lietotājs. Jaunu līgumu par velorikšas īpašnieka civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu par trešajām personām nodarītajiem zaudējumiem pakalpojuma sniedzējs iesniedz departamentā 10 dienu laikā pēc tā noslēgšanas.

19. Velorikšam redzamā vietā izvieto:

19.1. informāciju par pakalpojuma sniedzēju (komersantam – nosaukumu, fiziskai personai – vārdu un uzvārdu), tālruņa numuru, vadītāja vārdu un uzvārdu, ja tas atšķiras no pakalpojuma sniedzēja vārda un uzvārda. Minēto informāciju norāda datorrakstā uz balta fona ar melniem burtiem un cipariem, kuru izmērs ir ne mazāks par trim milimetriem;

19.2. informāciju par pakalpojuma maksu;

19.3. lietošanas drošības noteikumus latviešu valodā un vismaz divās citās Eiropas Savienības oficiālajās valodās. Lietošanas drošības noteikumus noformē datorrakstā uz balta fona ar melniem burtiem un cipariem, kuru izmērs ir ne mazāks par trim milimetriem.

20. Velorikšu atļauts apstādināt un novietot stāvēšanai vienā rindā paralēli brauktuves (ceļa) malai. Ar velorikšu aizliegts apstāties vai stāvēt vietā, kur tas apdraud ceļu satiksmes drošību vai traucē citus ceļu satiksmes dalībniekus.

21. Velorikšas vadītājam jābūt klāt velosipēda vai jebkuras kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām vai personu apliecinošam dokumentam, velorikšas kustības maršrutu atļaujai, civiltiesiskās atbildības par trešajām personām nodarītajiem zaudējumiem apdrošināšanas līgumam un darba līgumam (izņemot, ja velorikšas vadītājs ir pakalpojuma sniedzējs).

22. Rīgas valstspilsētas pašvaldības policija un departaments kontrolē saistošo noteikumu izpildi.

23. Atzīt par spēku zaudējušiem Rīgas domes 2012. gada 14. augusta saistošos noteikumus Nr. 183 "Speciāli pasažieru pārvadāšanai izgatavoto velosipēdu, kas paredzēti komercpakalpojumu sniegšanai, izmantošanas noteikumi Rīgas pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2012, Nr. 143; 2013, Nr. 234; 2015, Nr. 149, Nr. 184; 2016, Nr. 41, Nr. 197; 2020, Nr. 17).

Rīgas domes priekšsēdētājs V. Ķirsis

 

1. pielikums
Rīgas domes 2024. gada 12. jūnija
saistošajiem noteikumiem Nr. RD-24-281-sn

 RĪGAS VALSTSPILSĒTAS PAŠVALDĪBAS
ĀRTELPAS UN MOBILITĀTES DEPARTAMENTAM

Pieteikums velorikšas kustības maršrutu atļaujas saņemšanai

1. Pieteikuma iesniedzējs  
 

(komersanta nosaukums vai fiziskas personas vārds, uzvārds)

2. Reģistrācijas numurs komercreģistrā vai personas kods

                         

3. Komersanta juridiskā adrese vai fiziskas personas deklarētās dzīvesvietas adrese

 
 

4. Tālruņa numurs _______________, e-pasta adrese ___________________________________

Lūdzu izsniegt velorikšas kustības maršrutu atļauju:

VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" piešķirtais velorikšas reģistrācijas numurs Velorikšas maršruti Laika periods, uz kādu pakalpojuma sniedzējs vēlas saņemt atļauju
     

Pielikumā pievienotie dokumenti:

1) dokuments, kas apliecina pakalpojuma sniedzēja turējuma tiesības uz velorikšu, ja pakalpojuma sniedzējs nav velorikšas īpašnieks;

2) ražotāja izsniegta dokumenta, kas identificē velorikšas tehniskos datus, kopija.

20__. gada ___. ______________________

         

(amats)

 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

Rīgas domes priekšsēdētājs V. Ķirsis

 

2. pielikums
Rīgas domes 2024. gada 12. jūnija
saistošajiem noteikumiem Nr. RD-24-281-sn

RĪGAS VALSTSPILSĒTAS PAŠVALDĪBAS ĀRTELPAS UN MOBILITĀTES DEPARTAMENTS

VELORIKŠAS KUSTĪBAS MARŠRUTU ATĻAUJA

Nr. ____________

Derīga no 20__. gada ______ līdz 20__. gada _______

 
Izdota saskaņā ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departamenta 20__. gada __. ____ lēmumu Nr. ____
 
Izsniegta:  
 

(komersanta nosaukums vai fiziskas personas vārds, uzvārds)

   
Reģistrācijas numurs komercreģistrā vai personas kods:  
   
Velorikšas reģistrācijas numurs:  
   
Pieļaujamais pasažieru skaits:  

Maršruti:

 



 
 
Paraksts  

20__. gada __. _____________

Rīgas domes priekšsēdētājs V. Ķirsis

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2024. gada 12. jūnija saistošajiem noteikumiem Nr. RD-24-281-sn "Velorikšu izmantošanas un kustības maršrutu apstiprināšanas saistošie noteikumi"

1. Mērķi un nepieciešamības pamatojums, tostarp raksturojot iespējamās alternatīvas, kas neparedz tiesiskā regulējuma izstrādi

Saistošie noteikumi "Velorikšu izmantošanas un kustības maršrutu apstiprināšanas saistošie noteikumi" izdoti, pamatojoties uz Ceļu satiksmes likuma 9. panta septīto daļu, ar kuru likumdevējs pašvaldībai piešķīris tiesības noteikt velorikšu izmantošanas noteikumus un kustības maršrutus, izvērtējot to sabiedrisko nepieciešamību un atbilstību drošības kritērijiem.

Līdz šim spēkā esošo Rīgas domes 2012. gada 14. augusta saistošo noteikumu Nr. 183 "Speciāli pasažieru pārvadāšanai izgatavoto velosipēdu, kas paredzēti komercpakalpojumu sniegšanai, izmantošanas noteikumi Rīgas pilsētā" izdošanas tiesiskais pamats ietver atsauci uz Ministru kabineta 2015. gada 2. jūnija noteikumos Nr. 279 "Ceļu satiksmes noteikumi" svītroto 212. punktu un spēku zaudējušā likuma "Par pašvaldībām" normām. Ņemot vērā to, ka iepriekšējo saistošo noteikumu izdošanas tiesiskais pamats pilnībā zaudējis spēku, ir nepieciešams izdot jaunus saistošos noteikumus.

Saistošie noteikumi izstrādāti, lai aizsargātu ceļu satiksmes dalībnieku (gājēju, autovadītāju u. c.) intereses un drošību, citu cilvēku tiesības, kā arī ievērotu sabiedrības intereses un tostarp veicinātu velorikšu vadītāju un pasažieru drošu pārvietošanos. Saistošie noteikumi paredz, ka ar velorikšu kā līdz šim drīkstēs braukt pa maršrutiem, kurus apstiprinās Rīgas valstspilsētas pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departaments (turpmāk – departaments), izsniedzot attiecīgu velorikšas kustības maršrutu atļauju uz vienu sezonu. Šī atļauja tiks izsniegta visai diennaktij maršrutiem tikai dzīvojamās zonās, parku teritorijās un ielu posmos, lai savienotu netālu esošās dzīvojamās zonas un/vai parku teritorijas, ielu posmos, lai nokļūtu līdz pasažieru ostai Eksporta ielā, ielu posmos jūgendstila ēku apskatei klusajā centrā un Vecrīgā. Darbdienām no plkst. 21.00 līdz plkst. 6.00, brīvdienām un svētku dienām visai diennaktij velorikšas kustības maršrutu atļauja tiks izsniegta papildu maršrutiem ielu posmos, ko ierobežo Daugavas krastmala, Hanzas iela, Stabu iela, Valmieras iela, Satekles iela, Marijas iela, 13. janvāra iela un Tērbatas ielā posmā no Stabu ielas līdz Artilērijas ielai, tādējādi nodrošinot iespēju pakalpojuma sniedzējiem veikt pārvadājumus līdz izplatītākajiem galamērķiem pilsētas centrālajā daļā (viesnīcas, klubi, kafejnīcas u. tml.). Velorikšas nogādāšanai stāvvietā vai tehniskās apkopes vietā tiks paredzēta iespēja apstiprināt speciālu maršrutu, pa kuru atļauts braukt bez pasažieriem.

Lai saņemtu velorikšas kustības maršrutu atļauju, pakalpojuma sniedzējam jāiesniedz dokumenti, kas apliecina velorikšas īpašuma vai turējuma tiesības, velorikšas tehnisko dokumentu kopijas. Saistošie noteikumi nosaka prasības, kādam jābūt velorikšas aprīkojumam. Saistošajos noteikumos noteiktas prasības, kādiem dokumentiem jāatrodas pie velorikšas vadītāja un kuri jāiesniedz pārbaudei pēc kontrolējošo institūciju darbinieka pieprasījuma (velosipēda vai jebkuras kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām vai personu apliecinošam dokumentam, velorikšas kustības maršrutu atļaujai, apdrošināšanas līgumam un darba līgumam).

Saistošie noteikumi paredz arī kārtību, kādā atceļ lēmumu par velorikšas kustības maršrutu atļaujas izsniegšanu. Saistošo noteikumu ievērošanas kontroli veiks Rīgas valstspilsētas pašvaldības policija un departaments.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu, iekļaujot attiecīgus aprēķinus

Saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs pašvaldībai pieejamos resursus, nav nepieciešama jaunu institūciju vai darba vietu izveide.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci (aktuālā situācija, prognozes tirgū un atbilstība brīvai un godīgai konkurencei)

Saistošie noteikumi sekmēs uzņēmējdarbību un tūristu piesaisti Rīgas valstspilsētā. Tie ir attiecināmi uz attiecīgā veida pakalpojuma sniedzējiem. Minētajām personām var rasties papildu finanšu slogs, piemēram, velorikšas numura zīmes izgatavošanai, tehniskā un vizuālā stāvokļa regulārai uzlabošanai un nodrošināšanai. Tomēr, sabalansējot atsevišķu indivīdu un visas sabiedrības intereses, būtiskāka ir tieši ceļu satiksmes dalībnieku drošība. Regulējums neierobežo komercdarbību, tas attiecināms uz visiem attiecīgās sfēras komercdarbības veicējiem, tiem tiks noteikti vienlīdzīgi pienākumi, tādējādi nav saskatāma ietekme uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām gan attiecībā uz saimnieciskās darbības veicējiem, gan fiziskajām personām un nevalstiskā sektora organizācijām, gan budžeta finansētām institūcijām

Kompetentā iestāde, kas var sniegt informāciju par saistošo noteikumu izpildi vai piemērošanu, ir departaments, kura kompetencē ir lēmumu pieņemšana par velorikšu maršrutu atļaujas izsniegšanu un minēto lēmumu atcelšana, un Rīgas valstspilsētas pašvaldības policija un departaments, kuru kompetencē ir saistošo noteikumu izpildes kontrole.

Saistošo noteikumu piemērošanā ikviena persona var vērsties pie Rīgas valstspilsētas pašvaldības policijas vai departamenta (Satiksmes vadības centrā) un ziņot par neatbilstību saistošo noteikumu prasībām.

Ar šiem saistošajiem noteikumiem netiek paredzētas papildu administratīvo procedūru izmaksas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem

Funkcijas izpildei nav paredzēti jauni pienākumi vai uzdevumi, netiek veidotas jaunas darba vietas vai likvidētas/reorganizētas esošās.

6. Izpildes nodrošināšana

Saistošo noteikumu izpildi nodrošina departaments, kuram deleģētas tiesības noteikt velorikšu izmantošanas nosacījumus un izsniegt velorikšu kustības maršrutu atļaujas. Rīgas valstspilsētas pašvaldības policija un departaments nodrošinās saistošo noteikumu izpildes kontroli.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana

Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir nepieciešams minētā mērķa sasniegšanai, pašvaldības autonomās funkcijas izpildei.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām, tostarp sabiedrības viedokļa noskaidrošanā gūtā informācija

Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts sabiedrības viedokļa noskaidrošanai no 2024. gada 9. maija līdz 2024. gada 23. maijam publicēts Rīgas valstspilsētas pašvaldības tīmekļvietnē www.riga.lv.

Publikācijā norādītajā laikposmā sabiedrības priekšlikumi, iebildumi vai komentāri netika saņemti.

Rīgas domes priekšsēdētājs V. Ķirsis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!