• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2024. gada 18. jūnija noteikumi Nr. 361 "Grozījumi Ministru kabineta 2022. gada 15. novembra noteikumos Nr. 726 "Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 1.2. reformu un investīciju virziena "Energoefektivitātes uzlabošana" 1.2.1.5.i. investīcijas "Elektroenerģijas pārvades un sadales tīklu modernizācija" īstenošanas noteikumi"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2024., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/op/2024/118.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 362

Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 5. septembra noteikumos Nr. 537 "Noteikumi par portfeļgarantijām sīko (mikro), mazo un vidējo saimnieciskās darbības veicēju – juridisko personu – kreditēšanas veicināšanai"

Vēl šajā numurā

19.06.2024., Nr. 118

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 361

Pieņemts: 18.06.2024.

OP numurs: 2024/118.1

2024/118.1
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 20 Pēdējās nedēļas laikā 22 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 361

Rīgā 2024. gada 18. jūnijā (prot. Nr. 25 4. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2022. gada 15. novembra noteikumos Nr. 726 "Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 1.2. reformu un investīciju virziena "Energoefektivitātes uzlabošana" 1.2.1.5.i. investīcijas "Elektroenerģijas pārvades un sadales tīklu modernizācija" īstenošanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Likuma par budžetu un finanšu vadību
19.3 panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2022. gada 15. novembra noteikumos Nr. 726 "Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna 1.2. reformu un investīciju virziena "Energoefektivitātes uzlabošana" 1.2.1.5.i. investīcijas "Elektroenerģijas pārvades un sadales tīklu modernizācija" īstenošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2022, 224. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.2. darba kārtībā esošs elektrisko transportlīdzekļu uzlādes pieslēgumpunkts – sistēmas pieslēgums, kuram pieslēgta vai kuram paredzēts pieslēgt elektrisko transportlīdzekļu uzlādes iekārtu vai iekārtas. Pieslēgumpunkta izveidi apliecina Būvniecības informācijas sistēmā izdarītā atzīme par sistēmas pieslēguma nodošanu ekspluatācijā vai būvuzņēmēja un sadales sistēmas operatora abpusēji parakstīts akts par sistēmas pieslēguma pieņemšanu ekspluatācijā (ja sistēmas pieslēguma nodrošināšana ietver būvniecības procesu), vai sadales sistēmas operatora akts par paveiktajiem darbiem (ja sistēmas pieslēguma nodrošināšana neietver būvniecības procesu). Izveidoto pieslēgumpunktu skaitu aprēķina pēc uzstādāmās elektrisko transportlīdzekļu uzlādes iekārtas (vai iekārtu) spraudņu skaita atbilstoši elektrisko transportlīdzekļu uzlādes infrastruktūras pasūtītāja sniegtajai informācijai;".

2. Izteikt 2.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.5. elektrisko transportlīdzekļu uzlādes infrastruktūras pasūtītājs:

2.5.1. pašvaldība vai cita atvasināta publiska persona, pašvaldības iestāde vai tās kapitālsabiedrība, publiski privāta kapitālsabiedrība, valsts pārvaldes iestāde vai tās kapitālsabiedrība;

2.5.2. elektrisko transportlīdzekļu uzlādes punkta operators, ja tas ir reģistrēts valsts akciju sabiedrības "Latvijas Valsts ceļi" uzturētajos datos par alternatīvās degvielas infrastruktūru kā elektrisko transportlīdzekļu uzlādes punkta operators;".

3. Izteikt 8.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.1. projekta "Jāņciems" I un II etapa īstenošana un ar to saistīto būvdarbu pabeigšana – mērķa izpildes datu uzskaiti sāk 2021. gada 19. februārī, mērķi paredzēts izpildīt līdz 2026. gada 31. augustam. Būvdarbu pabeigšanu apliecina būvuzņēmēja un finansējuma saņēmēja parakstīta darbu pabeigšanas apliecinājuma kopija vai būvuzņēmēja un finansējuma saņēmēja parakstīts akts par posma vai objekta būvdarbu pabeigšanu."

4. Izteikt 25.2.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"25.2.1. elektrotīkla izbūve, pārbūve un modernizācija, tai skaitā drošu elektrotīklu līniju būvniecība, sadales sistēmas transformatoru nomaiņa, atjaunojamo energoresursu izmantošana tehnoloģiskā patēriņa un elektroenerģijas zudumu segšanai, sistēmas pieslēgumu izbūve un pārbūve (arī esošo sadales sistēmas elementu nomaiņa vai modernizācija), akciju sabiedrības "Sadales tīkls" ražoto materiālu izmaksas;".

5. Izteikt 26.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"26.2. projekta administrēšanas, projekta vadības personāla un īstenošanas personāla atlīdzības izmaksas, kā arī publicitātes un izpratnes veicināšanas pasākumu izmaksas;".

6. Papildināt ar V nodaļu šādā redakcijā:

"V. Noslēguma jautājums

43. Šo noteikumu 2.2. apakšpunktā minētais nosacījums, ka pieslēgumpunkta izveidi apliecina būvuzņēmēja un sadales sistēmas operatora abpusēji parakstīts akts par sistēmas pieslēguma pieņemšanu ekspluatācijā, ir piemērojams pēc tam, kad Eiropas Komisija ir sniegusi Ekonomikas ministrijai pozitīvu atzinumu par šo noteikumu 6.1.2. apakšpunktā minētā rādītāja izpildi apliecinošo dokumentāciju. Ekonomikas ministrija par Eiropas Komisijas viedokli rakstiski informē akciju sabiedrību "Sadales tīkls"."

Ministru prezidentes,
kultūras ministra pienākumu izpildītāja ‒
tieslietu ministre I. Lībiņa-Egnere

Ekonomikas ministrs V. Valainis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!