• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2024. gada 23. maija saistošie noteikumi Nr. 24-21 "Alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība novietnēs". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2024., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/op/2024/122.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 24-22

Kārtība, kādā tiek izsniegta atļauja mazajai alkoholisko dzērienu darītavai vīna, raudzēto dzērienu, starpproduktu vai pārējo alkoholisko dzērienu ražošanai Jelgavas valstspilsētā

Vēl šajā numurā

26.06.2024., Nr. 122

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 24-21

Pieņemts: 23.05.2024.

OP numurs: 2024/122.3

2024/122.3
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 5 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 24-21

Jelgavā 2024. gada 23. maijā (prot. Nr. 6, 9. p.)

Alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība novietnēs

Precizēti ar 2024. gada 20. jūnija lēmumu Nr. 7/10

Izdoti saskaņā ar Alkoholisko dzērienu aprites likuma
8. panta trešo daļu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā komersantam tiek izsniegta atļauja alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnēs (turpmāk – atļauja) Jelgavas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, to darbības vietu un laika periodu.

2. Noteikumi neattiecas uz alkoholisko dzērienu un alus tirdzniecību publiskajos pasākumos un gadatirgos.

3. Atļauja tiek izsniegta par laika periodu līdz kalendārā gada 31. decembrim.

4. Atļaujas saņemšanai komersants iesniegumu iesniedz klātienē pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā vai nosūta elektroniski, izmantojot tiešsaistes formu valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv, kurā norādīts:

4.1. komersanta nosaukums, reģistrācijas numurs, juridiskā adrese un kontaktinformācija;

4.2. komercdarbības vietas, kurā plānots veikt alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību novietnē, adrese;

4.3. alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības novietnē darba laiks;

4.4. plānotais termiņš alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnē.

5. Iesniegumam pievieno šādus dokumentus:

5.1. komersantam izsniegtās alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības vai alus mazumtirdzniecības speciālās atļaujas (licences) kopiju;

5.2. novietnes atrašanās vietas īpašumu vai nomas tiesību apliecinoša dokumenta kopiju;

5.3. Būvvaldes saskaņojumu par novietnes izvietošanas vietu un vizuālo noformējumu.

6. Atļauja netiek izsniegta, ja:

6.1. komersants nav iesniedzis visu saistošo noteikumu 4. punktā un 5. punktā minētos dokumentus;

6.2. komersants atļaujas saņemšanai sniedzis nepatiesas ziņas.

7. Ja alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības novietnē darba laiks pārsniedz četras stundas dienā, tad jānodrošina labierīcību (tualetes) pieejamība un regulāra izvešana.

8. Atļauju (pielikumā) vai atteikumu izsniegt Atļauju izsniedz desmit darba dienu laikā no komersanta iesnieguma un visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas dienas.

9. Atļauja, kas izsniegta līdz šo noteikumu spēkā stāšanās brīdim, ir derīga līdz tajā norādītā termiņa beigām.

10. Jelgavas valstspilsētas pašvaldības izdoto administratīvo aktu var apstrīdēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

11. Noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

12. Ar noteikumu spēkā stāšanos atzīt par spēku zaudējušiem Jelgavas pilsētas pašvaldības 2010. gada 22. jūlija saistošos noteikumus Nr. 10-11 "Alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība novietnēs Jelgavas pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, Nr. 130, 18.08.2010.).

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

Pielikums
2024. gada 23. maija
saistošajiem noteikumiem Nr. 24-21

veidlapa 8-87

Latvijas Republika
Jelgavas valsts
pilsētas pašvaldība

Reģ. Nr. 40900039904, Lielā iela 11, Jelgava, LV-3001, tālrunis: 63005531, 63005538, e-pasts: pasts@jelgava.lv

 
Datums skatāms laika zīmogā Nr.    
       
       

ATĻAUJA
ALKOHOLISKO DZĒRIENU MAZUMTIRDZNIECĪBA NOVIETNĒS

Jelgavas valstspilsētas pašvaldība izsniedz atļauju alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnē, saskaņā ar Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2024. gada 23. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 24-21 "Alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība novietnēs".

Komersanta nosaukums, juridiskā adrese, nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs:

Komercdarbības vieta:

Atļauja derīga:

Pašvaldības izpilddirektors /V. Uzvārds/

ŠIS DOKUMENTS IR ELEKTRONISKI PARAKSTĪTS AR DROŠU ELEKTRONISKO
PARAKSTU UN SATUR LAIKA ZĪMOGU

 

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2024. gada 23. maija saistošo noteikumu Nr. 24-21 "Alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība novietnēs"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  1.1. Alkoholisko dzērienu aprites likuma 8. panta trešā daļa nosaka, ja pašvaldība atļauj alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību novietnēs, tā izdod saistošos noteikumus par laika periodu, uz kādu atļauta alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība novietnēs, kārtību, kādā saskaņojama alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības novietnes vieta.

1.2. Saistošo noteikumu projekts "Alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība novietnēs" (turpmāk – saistošie noteikumi) izstrādāts ar mērķi izdot Pašvaldības likumā ietvertajam pilnvarojumam atbilstošus Jelgavas valstspilsētas pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) saistošos noteikumus par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību novietnēs Jelgavas valstspilsētā.

1.3. Šobrīd spēkā esošie Jelgavas pilsētas pašvaldības 2010. gada 22. jūlija saistošie noteikumi Nr. 10-11 "Alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība novietnēs Jelgavas valstspilsētā" ir izdoti pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata, kas ir zaudējušas spēku, kā rezultātā saistošie noteikumi ir piemērojami pamatojoties uz Pašvaldību likuma pārejas noteikumu 6. punktu, ciktāl tas nav pretrunā ar Pašvaldību likumu, bet ne ilgāk kā līdz 2024. gada 30. jūnijam.

1.4. Saistošo noteikumu projekts nosaka alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības novietnēs kārtību Jelgavas valstspilsētā.

1.5. Saistošo noteikumu projektā ietvertās normas izstrādātas atbilstoši Pašvaldības likumā dotā pilnvarojuma apjomam, nosakot:

1) saistošo noteikumu projektu un tam pievienoto paskaidrojuma rakstu publicēšanas kārtību sabiedrības viedokļa noskaidrošanai;

2) publiskās apspriešanas organizēšanas kārtību;

3) pašvaldības administrācijas izdoto administratīvo aktu apstrīdēšanas kārtību.

1.6. Precizējumi saistošajos noteikumos veikti, ievērojot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas 2024. gada 31. maija atzinumu Nr. 1-18/3416 "Par saistošajiem noteikumiem Nr. 24-21". Veikti precizējumi, svītrojot no saistošajiem noteikumiem punktus, kas neizriet no pašvaldībai dotā likumdevēja pilnvarojuma.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  2.1. Papildus resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, esošo institūciju kompetences paplašināšanu, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi, nav nepieciešami.

2.2. Ietekme uz citām pozīcijām budžeta ieņēmumu vai izdevumu daļā nav paredzēta.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  3.1. Sociālā ietekme – ierobežota alkohola pieejamība dažādām sociālajām grupām.

3.2. Ietekmes uz vidi – nerada ietekmi uz vidi.

3.3. Ietekme uz iedzīvotāju veselību – mazina alkohola iespējamo pašpatēriņu.

3.4. Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi – var veicināt uzņēmējdarbības paplašināšanos jaunu novietņu izvietošanā.

3.5. Ietekme uz konkurenci – pozitīva ietekme, noteikumi neierobežo tirgus dalībnieku skaitu.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  4.1. Atļaujas saņemšanai persona klātienē pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā iesniedz iesniegumu vai nosūta elektroniski, izmantojot tiešsaistes formu valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.gov.lv).

4.2. Atļauja alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnēs tiek izsniegta 10 (desmit) darba dienu laikā.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  5.1. Saistošie noteikumi izstrādāti pašvaldības autonomo funkciju izpildei, kas paredz izsniegt atļaujas komercdarbībai.

5.2. Saistošie noteikumi neietekmēs citas pašvaldības funkcijas.

5.3. Saistošo noteikumu izpilde neietekmēs pašvaldībai pieejamos cilvēkresursus un tiks īstenota esošo funkciju un resursu ietvaros.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  6.1. Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešami papildus resursi.

6.2. Kontroli par saistošo noteikumu prasību ievērošanu veiks Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas pašvaldības policija".

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  7.1. Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. 
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  8.1. Saskaņā ar Pašvaldību likuma 46. panta trešo daļu Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts 02.05.2024. publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.jelgava.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot termiņu viedokļu sniegšanai līdz 16.05.2024.

8.2. Pašvaldībā nav saņemti sabiedrības viedokļi par saistošo noteikumu projektu.

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!