• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2024. gada 25. jūnija noteikumi Nr. 402 "Grozījumi Ministru kabineta 2018. gada 17. jūlija noteikumos Nr. 421 "Kārtība, kādā veic gadskārtējā valsts budžeta likumā noteiktās apropriācijas izmaiņas"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2024., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/op/2024/123.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 403

Prasības mājas (istabas) dzīvnieku specializētajām tirdzniecības vietām un to reģistrācijas kārtība

Vēl šajā numurā

27.06.2024., Nr. 123

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 402

Pieņemts: 25.06.2024.

OP numurs: 2024/123.8

2024/123.8
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 15 Pēdējās nedēļas laikā 22 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 402

Rīgā 2024. gada 25. jūnijā (prot. Nr. 26 28. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2018. gada 17. jūlija noteikumos Nr. 421 "Kārtība, kādā veic gadskārtējā valsts budžeta likumā noteiktās apropriācijas izmaiņas"

Izdoti saskaņā ar Likuma par budžetu un
finanšu vadību 9. panta trīspadsmitās daļas
1. un 2. punktu, 9.panta pirmo daļu un
12. panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2018. gada 17. jūlija noteikumos Nr. 421 "Kārtība, kādā veic gadskārtējā valsts budžeta likumā noteiktās apropriācijas izmaiņas" (Latvijas Vēstnesis, 2018, 142. nr.; 2019, 191. nr.; 2020, 71. nr.; 2021, 31., 227. nr.; 2023, 100., 157. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt ar 19.1 punktu šādā redakcijā:

"19.1 Veicot šajā sadaļā minētās apropriācijas izmaiņas, Likuma par budžetu un finanšu vadību 9. panta 13.2 daļas 1. punktā minētajā skaitliskajā un procentuālajā ierobežojumā neierēķina no budžeta resora "74. Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums" pārdalītos līdzekļus."

2. Svītrot 23.3 punktu.

3. Izteikt 46. punktu šādā redakcijā:

"46. Pašvaldība līdzekļus var pieprasīt valsts pamatbudžeta apropriācijās neparedzētiem izdevumiem katastrofu, dabas stihiju un ugunsgrēku seku novēršanai, to radīto zaudējumu kompensēšanai pašvaldību īpašumā vai valdījumā esošajiem infrastruktūras objektiem, kā arī likumos un Ministru kabineta tiesību aktos noteiktiem neparedzētiem gadījumiem. Pašvaldība triju darbdienu laikā sniedz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai operatīvo informāciju par notikušo neparedzēto gadījumu, norādot datumu vai laikposmu, iemeslu (piemēram, katastrofa, dabas stihija, ugunsgrēks) un precīzu adresi vai teritoriju. Pašvaldība, sagatavojot pieprasījumu par izdevumu kompensēšanu no valsts pamatbudžeta no līdzekļiem neparedzētiem izdevumiem, ir atbildīga par pilnīgas un patiesas informācijas un dokumentu iesniegšanu. Pašvaldība, iesniedzot pieprasījumu neparedzētiem izdevumiem, aizpilda pieteikumu finanšu līdzekļu pieprasīšanai no programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" (5. pielikums)."

4. Izteikt 47. punktu šādā redakcijā:

"47. Pašvaldība pieprasījumā minētajam objektam nodrošina līdzfinansējumu radīto zaudējumu novēršanai ne mazāk kā 30 procentu apmērā, izņemot gadījumu, ja objekts ir sociālās aprūpes centrs, dienas aprūpes centrs, sociālā māja vai speciālā izglītības iestāde, kas nodrošina internāta pakalpojumus. Ja pašvaldība iznomā tās īpašumā vai valdījumā esošu infrastruktūras objektu, tad tā var pretendēt uz līdzekļu saņemšanu neparedzēto izdevumu segšanai no valsts pamatbudžeta līdzekļiem tikai tad, ja ir veikusi tās īpašumā vai valdījumā esoša infrastruktūras objekta apdrošināšanu. Ja objekts ir būve un apdrošināts, pašvaldība pieprasījumā minētajam objektam nodrošina līdzfinansējumu radīto zaudējumu novēršanai ne mazāk kā 25 procentu apmērā un līdzfinansējumā ietilpst objekta apdrošināšanas prēmija attiecīgajam gadam. Lielu stihisku nelaimju gadījumā, ja radīto zaudējumu apmērs pārsniedz divus procentus no pašvaldības plānotajiem budžeta izdevumiem kārtējā gadā, Ministru kabinets var pieņemt lēmumu par citiem līdzekļu piešķiršanas nosacījumiem. Pašvaldību iesniegtos pieprasījumus par finanšu līdzekļu piešķiršanu īpašumā vai valdījumā esošajiem infrastruktūras objektiem izskata tikai tad, ja radīto zaudējumu kompensēšanai nepieciešamā kopējā summa ir lielāka par 10 000 euro un ja tiesību aktos nav noteikts citādi."

5. Papildināt ar 48.1 punktu šādā redakcijā:

"48.1 Pašvaldība pieteikumu finanšu līdzekļu pieprasīšanai no programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" iesniedz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā pēc iespējas drīzāk, bet ne vēlāk kā divu gadu laikā pēc notikušā neparedzētā gadījuma."

6. Izteikt 5. pielikumu jaunā redakcijā (pielikums).

Ministru prezidente E. Siliņa

Vides aizsardzības
un reģionālās attīstības ministre I. Bērziņa

 

Pielikums
Ministru kabineta
2024. gada 25. jūnija
noteikumiem Nr. 402

"5. pielikums
Ministru kabineta
2018. gada 17. jūlija
noteikumiem Nr. 421

Pašvaldības pieteikums finanšu līdzekļu pieprasīšanai no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem"

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai

Iesniedzējs  
 

(pašvaldības nosaukums)

 
Iesniedzēja kontaktpersona
Vārds, uzvārds  
Amats  
Tālrunis  
E-pasts  
 
Gadījums/notikums (norādīt arī datumu vai laikposmu)
Dabas stihija  
 

(pali, plūdi, ledus sastrēgumi, lietusgāzes, krusa, sniega sanesumi, vētras, viesuļi, stiprs sals, karstums, apledojums, sausums u. tml.)

Katastrofa  
 

(dabas katastrofas, cilvēku izraisītās (antropogēnās) katastrofas)

Ugunsgrēks  
Cits  
 

(sabiedriskās nekārtības, terora akts, iekšējie nemieri u. tml.)

 
Cietušais infrastruktūras objekts vai objekti
Nosaukums  
 

(dzīvojamā māja, skola, kultūras nams, administratīvā ēka, poliklīnika u. tml.)

Adrese  

Atzīmēt attiecīgo:

ir pašvaldības īpašumā vai valdījumā

nav pašvaldības īpašumā vai valdījumā

Atzīmēt attiecīgo:

ir apdrošināts pašvaldības apmaksātās apdrošināšanas prēmijas apmērs attiecīgajam gadam, euro
 
nav apdrošināts  
 

(īss skaidrojums, kāpēc nav/nebija apdrošināts)

   
Zaudējumu, postījumu, izdevumu apmērs, euro
   
Pašvaldības līdzfinansējuma apmērs, euro
   
No valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" nepieciešamā finansējuma apmērs, euro

Pieteikumam pievienoti finansiālā pamatojuma dokumenti:

1. Apsekošanas akts (par to, ka zaudējumi objektam radušies stihiskas nelaimes, katastrofas vai ugunsgrēka gadījumā, zaudējumu novērtējums un apmērs) vai dokumenti, kas apliecina notikušo faktu un ar to saistītos zaudējumus:

apsekošanu veica pašvaldības izveidota komisija vismaz triju locekļu sastāvā, piesaistot sertificētu(-us) attiecīgās nozares speciālistu(-us) (piemēram, būvinženieri, būvspeciālistu, būvvaldes pārstāvi u. tml.)

apsekošanas akts satur informāciju par zaudējumu rašanās iemesliem (ka zaudējumi objektam radušies stihiskas nelaimes, katastrofas vai ugunsgrēka gadījumā), proti, neparedzēts gadījums nav radies nepienācīgas uzturēšanas vai nolietojuma rezultātā

apsekošanas aktam pievienotas fotogrāfijas, kas uzņemtas apsekošanas laikā

2. Pieprasīto līdzekļu tāme/aprēķins (veicamo darbu, pakalpojumu vai pasākumu apraksts, nepieciešamo materiālu daudzums, vidējā tirgus cena, atalgojuma aprēķins un paredzamo nodokļu samaksa atbilstoši normatīvajiem aktiem):

aprēķinu/tāmi sagatavoja sertificēts speciālists (norāda spēkā esoša sertifikāta numuru)

par jau paveiktajiem darbiem pievienots līgums, darbu nodošanas-pieņemšanas akts, rēķins, maksājuma uzdevums vai konta izraksts

3. Apliecinājums, ka infrastruktūras objekts ir pašvaldības īpašumā vai valdījumā un ka pievienots šāds dokuments:

pamatlīdzekļu uzskaites kartīte

zemesgrāmatas apliecība

cits dokuments

4. Informācija par pašvaldības līdzfinansējuma apmēru objektam radīto zaudējumu novēršanai (pievienojot pašvaldības domes lēmumu)

5. Ja objekts bija apdrošināts, – apdrošināšanas līgums vai apdrošināšanas polise, informācija par pašvaldības apmaksāto apdrošināšanas prēmiju attiecīgajam gadam (rēķins un maksājuma uzdevums), apdrošināšanas pieteikums, apdrošinātāja pieņemtais lēmums un informācija par izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību (ja tā tika izmaksāta)

6. Citi dokumenti

Pašvaldība apliecina un uzņemas atbildību, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai iesniegtais pieteikums finanšu līdzekļu piešķiršanai no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" ir pamatots, ievērojot Ministru kabineta 2018. gada 17. jūlija noteikumos Nr. 421 "Kārtība, kādā veic gadskārtējā valsts budžeta likumā noteiktās apropriācijas izmaiņas" minētās prasības, un piešķirtie līdzekļi tiks izlietoti atbilstoši mērķim.

Pieteikuma sagatavošanas datums 20___. gada ___. ______________

Atbildīgā amatpersona  
 

(amats, vārds, uzvārds, paraksts)

 

Piezīme. Dokumenta rekvizītus "paraksts" un "datums" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!