• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Augšdaugavas novada domes 2024. gada 27. jūnija saistošie noteikumi Nr. 103 "Par medībām Augšdaugavas novada pašvaldības pilsētās". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2024., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/op/2024/126.15

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ādažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 32/2024

Grozījumi Ādažu novada pašvaldības domes 2023. gada 28. decembra saistošajos noteikumos Nr. 52/2023 "Par Ādažu novada pašvaldības budžetu 2024. gadam"

Vēl šajā numurā

02.07.2024., Nr. 126

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Augšdaugavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 103

Pieņemts: 27.06.2024.

OP numurs: 2024/126.15

2024/126.15
RĪKI

Augšdaugavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Augšdaugavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 103

Daugavpilī 2024. gada 27. jūnijā (prot. Nr. 104, 3. &)

Par medībām Augšdaugavas novada pašvaldības pilsētās

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu,
73. panta ceturto daļu, Medību likuma 3. panta otro prim daļu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk - Noteikumi) nosaka zonas Augšdaugavas novada pilsētu (Ilūkstes pilsētā un Subates pilsētā) teritorijās, kurās atļauts medīt, kā arī kārtību, kādā organizējamas medības gadījumos, ja dzīvnieki rada postījumus dabai un īpašumiem un rada draudus iedzīvotājiem.

2. Medības Augšdaugavas novada pilsētu teritorijās ir organizējamas, ievērojot medību jomu reglamentējošo normatīvo aktu prasības, t.sk. noslēdzot ar zemes (meža) īpašnieku vai tiesisko valdītāju līgumu par medību tiesību nodošanu.

3. Medību organizēšana ir atļauta teritorijās, kas norādītas Noteikumu pielikumā.

4. Medībās atļauts izmantot:

4.1. medību šaujamieročus, kas aprīkoti ar šāviena trokšņu slāpētājiem;

4.2. mazkalibra medību ieročus;

4.3. medību rīkus.

5. Lēmumu par medību tiesību piešķiršanu vai atteikumu pieņem Augšdaugavas novada pašvaldības nekustamā īpašuma pārvaldīšanas komisija.

6. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

 

Pielikums
Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2024. gada 27. jūnija saistošajiem noteikumiem Nr. 103
(prot. Nr.104, 3. &)

Shēma ar Ilūkstes pilsētas teritorijām, kurās atļautas medības

 Teritorijas Ilūkstes pilsētā, kurās atļautas medības

Shēma ar Subates pilsētas teritorijām, kurās atļautas medības

  Teritorijas Subates pilsētā, kurās atļautas medības

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

 

Paskaidrojuma raksts
Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2024. gada 27. jūnija saistošajiem noteikumiem Nr. 103 "Par medībām Augšdaugavas novada pašvaldības pilsētās"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz Medību likuma 3. panta otro prim daļu, kas paredz pašvaldības tiesības izdot saistošos noteikumus par medībām pilsētās, nosakot teritorijas (zonas), kurās atļauts medīt, un, ja nepieciešams, papildus medību jomu reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktajiem ierobežojumiem nosakot arī medībās izmantojamos rīkus, līdzekļus, metodes, paņēmienus un drošības nosacījumus.

Ņemot vērā, ka Ilūkstes un Subates pilsētu teritorijās ietilpst mežu platības, kurās mīt medījamie dzīvnieki, kas rada apdraudējumu un postījumu pilsētu teritorijā ietilpstošās meža teritorijās esošo zemju un piegulošo zemju īpašniekiem, ir nepieciešams noteikt konkrētas pilsētu teritorijas, kurās, ievērojot medību tiesību jomu reglamentējošos normatīvos aktus, ir atļauts medīt.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs pašvaldībai pieejamos resursus, jo nav nepieciešama jaunu institūciju vai darba vietu izveide vai esošo institūciju kompetences paplašināšana, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu regulējums, ir mednieki, medību tiesību īpašnieki, medību tiesību lietotāji. Ar saistošajiem noteikumiem tiek noteiktas jaunas tiesības, atļaujot organizēt medības teritorijās, kurās līdz šim medību organizēšana bija aizliegta. Tādējādi ar saistošo noteikumu regulējuma palīdzību tiks novērstas situācijas, kad medījamie dzīvnieki apdraud cilvēka dzīvību vai veselību vai rada postījumus.

Nav ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi un konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Nav paredzētas papildu administratīvās procedūras un to izmaksas.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Papildu cilvēkresursu iesaiste saistošo noteikumu īstenošanā netiek paredzēta, jaunas pašvaldības funkcijas netiek radītas, esošo institūciju kompetence netiek paplašināta.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu piemērošanā personas var vērsties Augšdaugavas novada pašvaldībā.

Saistošo noteikumu izpildi nodrošina pašvaldības domes izveidota Augšdaugavas novada pašvaldības nekustamā īpašuma pārvaldīšanas komisija, kura seko saistošo noteikumu ievērošanai un sniedz konsultācijas par jautājumiem saistībā ar medību organizēšanu pilsētas teritorijā. Šī komisija izvērtē, kādus medību rīkus vai ieročus katrā konkrētajā gadījumā var izmantot.

Medību norisi atbilstoši normatīvo aktu prasībām kontrolē Valsts meža dienests un Valsts policija.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai, un tās rīcībai ir atbilstoša.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par saistošo noteikumu projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts no 2024. gada 7. jūnija līdz 2024. gada 20. jūnijam tika publicēts Augšdaugavas novada pašvaldības tīmekļvietnē www.augsdaugavasnovads.lv sadaļas "Pašvaldība" apakšsadaļā "Sabiedrības līdzdalība" "Sabiedrības viedoklis par saistošo noteikumu projektiem". Pēc saistošo noteikumu projekta publicēšanas tīmekļvietnē netika saņemti iedzīvotāju viedokļi.

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!