• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tukuma novada domes 2024. gada 27. jūnija saistošie noteikumi Nr. 29 "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2023. gada 29. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 12 "Par Tukuma novada pašvaldības stipendijas piešķiršanu jauniešu studijām augstskolā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2024., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/op/2024/126.24

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valkas novada domes saistošie noteikumi Nr. 10

Sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtība Valkas novadā

Vēl šajā numurā

02.07.2024., Nr. 126

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tukuma novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 29

Pieņemts: 27.06.2024.

OP numurs: 2024/126.24

2024/126.24
RĪKI

Tukuma novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 5 Visi

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 29

Tukumā 2024. gada 27. jūnijā (prot. Nr. 8, 6. §)

Par grozījumiem Tukuma novada domes 2023. gada 29. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 12 "Par Tukuma novada pašvaldības stipendijas piešķiršanu jauniešu studijām augstskolā"

IZDOTI
ar Tukuma novada domes
27.06.2024. lēmumu Nr. TND/1-1.1/24/353 (prot. Nr. 8, 6. §)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
5. panta pirmo daļu un 44. panta otro daļu

Izdarīt Tukuma novada domes 2023. gada 29. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 12 "Par Tukuma novada pašvaldības stipendijas piešķiršanu jauniešu studijām augstskolā" (turpmāk – Saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. izteikt Saistošo noteikumu 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Pretendentus izvērtē izglītības stipendijas piešķiršanas komisija (turpmāk – komisija), kuras sastāvā ir:

9.1. Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietnieks sociālās politikas jautājumos;

9.2. Pārvaldes vadītājs;

9.3. Pārvaldes vadītāja vietnieks;

9.4. Pārvaldes izglītības darba vecākais speciālists;

9.5. Tukuma novada izglītības iestāžu vadītāju padomes priekšsēdētājs."

2. aizstāt Saistošo noteikumu 2. pielikuma tekstā vārdus un skaitli "Šēseles iela 3" ar vārdiem un skaitli "Talsu iela 4".

3. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Saistošo noteikumu Nr. 29 "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2023. gada 29. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 12 "Par Tukuma novada pašvaldības stipendijas piešķiršanu jauniešu studijām augstskolā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Tukuma novada domes 2023. gada 29. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 12 "Par Tukuma novada pašvaldības stipendijas piešķiršanu jauniešu studijām augstskolā" (turpmāk – Saistošie noteikumi), nepieciešams veikt grozījumus, jaunā redakcijā izsakot Saistošo noteikumu 9. punktu un grozot 2. pielikumu. Saistošo noteikumu 9. punkta grozījumi paredz punkta izteikšanu jaunā redakcijā, no komisijas sastāva izslēdzot Tukuma novada skolu direktoru metodiskās apvienības vadītāju sakarā ar to, ka šo funkciju no 2023. gada 1. septembra veic Tukuma novada Izglītības pārvaldes vadītājs. Ar Saistošo noteikumu 9. punkta izteikšanu jaunā redakcijā komisijas sastāvā tiek pievienots Pārvaldes izglītības darba vecākais speciālists. Saistošo noteikumu 2. pielikumā nepieciešams veikt grozījumus sakarā ar tajā nepareizi norādītu Tukuma novada Izglītības pārvaldes juridisko adresi, grozījumi paredz visā 2. pielikuma tekstā aizstāt vārdus un skaitli "Šēseles iela 3" ar vārdiem un skaitli "Talsu iela 4".
2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi neietekmē pašvaldības budžetu. Saglabājas sākotnējā ietekme uz pašvaldības budžetu – stipendiju piešķiršanai kalendārajā gadā paredzēti 10 500 EUR.
3. Sociālā ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošajiem noteikumiem nav sociālā ietekme.

Saistošie noteikumi nerada ietekmi uz vidi – tiek izmantoti esošie resursi.

Saistošie noteikumi nerada tiešu ietekmi uz iedzīvotāju veselību un uzņēmējdarbības vidi.

Saistošie noteikumi neierobežo konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvām procedūrām un to izmaksām Saistošo noteikumu ietvaros personas var vērsties Tukuma novada Izglītības pārvaldē. Saistošie noteikumi līdzšinējo kārtību būtiski nemaina. Nav paredzētas papildu administratīvās procedūras.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošie noteikumi izstrādāti ievērojot Pašvaldību likuma 5. panta pirmo daļu, kas nosaka pašvaldības tiesības savas administratīvās teritorijas iedzīvotāju interesēs brīvprātīgi īstenot iniciatīvas ikvienā jautājumā, ja tās nav citu institūciju kompetencē un šādu darbību neierobežo citi likumi.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešama jaunu institūciju izveide vai papildu cilvēkresursu piesaiste.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildē nav paredzēts izveidot jaunas institūcijas, esošo likvidācija vai reorganizācija nav paredzēta.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai, un pašvaldības rīcība ir atbilstoša likumam un dotā pilnvarojuma ietvaram.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saistošo noteikumu projekts ar Tukuma novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas 2024. gada 16. maija lēmumu Nr. TND/1-9.1/24/2 (prot. Nr. 5, 3. §) nodots sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, publicējot to Tukuma novada pašvaldības tīmekļvietnē www.tukums.lv. Sabiedrības viedokļa izteikšanas termiņš noteikts divas nedēļas no Saistošo noteikumu publicēšanas dienas. Saistošie noteikumi sabiedrības viedokļa izteikšanai Tukuma novada pašvaldības tīmekļa vietnē publicēti 2024. gada 20. maijā. Sabiedrības viedokļu iesniegšanai noteikts termiņš no 2024. gada 20. maija līdz 2024. gada 3. jūnija plkst. 18.00. Sabiedrības viedokļu izteikšanas termiņā viedokļi par Saistošajiem noteikumiem nav saņemti.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!