• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2024. gada 27. jūnija saistošie noteikumi Nr. 27 "Par grozījumiem Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 17. marta saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu Daugavpils valstspilsētā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.2024., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/op/2024/127.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 28

Grozījumi Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2017. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 44 "Saistošie noteikumi par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai"

Vēl šajā numurā

03.07.2024., Nr. 127

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 27

Pieņemts: 27.06.2024.

OP numurs: 2024/127.10

2024/127.10
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 27

2024. gada 27. jūnijā (prot. Nr. 13, 6. §)

Par grozījumiem Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 17. marta saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu Daugavpils valstspilsētā"

APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes
2024. gada 27. jūnija lēmumu Nr. 355

Izdoti saskaņā ar
Tūrisma likuma 15.panta otro un trešo daļu,
Brīvās pakalpojumu sniegšanas likuma
14. panta 2.daļu un 15. panta sesto daļu

Izdarīt Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 17. marta saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu Daugavpils valstspilsētā" (Latvijas Vēstnesis, Nr. 139, 2022.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 2. punktā vārdus "Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūrā (turpmāk – Aģentūra) (agentura@daugavpils.lv)" ar vārdiem "Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādē "Daugavpils cietokšņa un muzeju pārvalde" Nikolaja ielā 5, Daugavpilī, mantojums@daugavpils.lv (turpmāk – Pārvalde) un vārdus "tīmekļvietnē "www.latvija.lv"" ar vārdiem "tīmekļvietnē "www.latvija.gov.lv""".

2. Izteikt 5. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"5. Sertifikāta piešķiršanai pretendents iesniedz Pārvaldē pieteikumu (2. pielikums) papīra formā, elektroniski uz Pārvaldes e-pastu mantojums@daugavpils.lv" vai valsts pārvaldes pakalpojumu portāla tīmekļvietnē www.latvija.gov.lv, norādot vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju, pakalpojumu sniegšanas valodu vai valodas, pievienojot šādus dokumentus:".

3. Izteikt 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Sertifikāta darbības pagarināšanai gids iesniedz pieteikumu Pārvaldē vai valsts pārvaldes pakalpojumu portāla tīmekļvietnē www.latvija.gov.lv ne vēlāk kā mēnesi pirms sertifikāta darbības termiņa beigām.".

4. Aizstāt 10. punktā vārdu "Aģentūra" ar vārdu "Pārvalde" un vārdus "tīmekļvietnē "www.latvija.lv"" ar vārdiem "tīmekļvietnē "www.latvija.gov.lv"".

5. Izteikt 15. punktu šādā redakcijā:

"15. Informāciju par Daugavpils tūrisma objektiem un apskates vietām drīkst sniegt tikai sertificēti Daugavpils tūristu gidi, kā arī Pārvaldes un tās pārraudzībā esošo iestāžu darbinieki, izņemot šo noteikumu 2. punktā minēto.".

6. Izteikt 2. pielikumu "Iesniegums Daugavpils tūristu gidu sertifikāta saņemšanai" un 3. pielikumu "Daugavpils tūristu gida sertifikāts" šādā redakcijā:

"2. pielikums
Daugavpils domes
2022. gada 17. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 9
"Par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu
Daugavpils valstspilsētā"

LŪDZAM AIZPILDĪT DRUKĀTIEM BURTIEM VAI DATORRAKSTĀ

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības

Daugavpils tūristu gidu sertifikācijas komisijai

IESNIEGUMS

DAUGAVPILS TŪRISTU GIDU SERTIFIKĀTA SAŅEMŠANAI

20___. gada ___.___________

Vārds, uzvārds:   Personas kods:  
Tālrunis:   e-pasts:  
Deklarētā adrese:  

Atzīmējiet valodu (-as), kurā pretendējat sniegt tūristu gida pakalpojumus:

latviešu, krievu, angļu, vācu, franču, lietuviešu, igauņu, baltkrievu, poļu, ukraiņu

citas (lūdzu uzskaitiet): ____________________

Norādiet personas statusu, kādā sniedz tūristu gida pakalpojumu:

pašnodarbināta persona o individuālais komersants

cits _____________________ ko apliecina iesniegumam pievienotais dokuments:

Dokumenta nosaukums Dokumenta datums un numurs

Iesniegumam pievienotie pielikumi:

1. Dzīves apraksts (CV)

2. Profesionālo kvalifikāciju un prasmes, kā arī valodu zināšanas apliecinošu dokumentu kopijas atbilstoši _____. Saistošo noteikumu Nr.___ 3. un 5. punktam (var papildināt vai nodzēst rindas):

Dokumenta nosaukums Dokumenta datums un numurs

3. citu dokumentu, kas apliecina tūristu gida profesionālo darbību, profesionālo pilnveidi un darba pieredzi, kopijas (piemēram, tūrisma nozares apvienību, asociāciju u.c. institūciju izsniegta rekomendācija):

Dokumenta nosaukums Dokumenta datums un numurs

Esmu informēts (-a), ka saskaņā ar _________ Saistošajiem noteikumiem Nr.-___ "Par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu Daugavpils valstspilsētā" komisija lēmumu par Daugavpils tūristu gida sertifikāta izsniegšanu vai atteikumu izsniegt sertifikātu pieņem 30 dienu laikā kopš šo Saistošo noteikumu 3. un 5. punktā minēto dokumentu iesniegšanas Daugavpils cietokšņa un muzeju pārvaldē (Nikolaja iela 5, Daugavpils), un rakstiski par to informē pretendentu.

Iesniedzēja paraksts: _____________________

 

Aizpilda Daugavpils cietokšņa un muzeju pārvaldes darbinieks

Iesnieguma saņemšanas datums: _____________ Nr. _________

Iesniegumu saņēma __________________________________ (amats, vārds, uzvārds, paraksts)

 

3. pielikums
Daugavpils domes
2022. gada 17. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 9
"Par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu
Daugavpils valstspilsētā"

Sertifikāta 1. puse

Sertifikāta 2. puse

".

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

 

Daugavpils domes 2024. gada 27. jūnija saistošo noteikumu Nr. 27 "Par grozījumiem Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 17. marta saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu Daugavpils valstspilsētā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Atbilstoši Tūrisma likuma 15.1 panta trešajai daļai vietējai pašvaldībai ir tiesības noteikt [..] institūciju, kas sertificē tūristu gidus. 

Saistošie noteikumi spēkā esošajā redakcijā noteic, ka gida sertifikāta piešķiršanai, pagarināšanai vai atjaunošanai pieteikumi iesniedzami Daugavpils valstspilsētas pašvaldības tūrisma un informācijas aģentūrā (agentura@daugavpils.lv) (turpmāk – Aģentūra).

Kā arī pašlaik saistošajos noteikumos paredzēts, ka gids, kurš sniedz tūristu gida pakalpojumus kādā Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas dalībvalstī un atbilst šīs valsts normatīvo aktu prasībām tūristu gidu pakalpojumu sniegšanas jomā, tūristu gida īslaicīgus pakalpojumus (..) var sniegt (..) bez Daugavpils tūristu gida sertifikāta - iesniedzot paziņojumu par īslaicīgu tūrisma pakalpojumu sniegšanu Aģentūrā (agentura@daugavpils.lv).

Šobrīd Aģentūra ir likvidēta un gidu pakalpojumu nodrošināšanas funkcija nodota pašvaldības iestādei "Daugavpils cietokšņa un muzeju pārvalde".

Līdz ar to saistošajos noteikumos nepieciešams precizēt pašvaldības institūciju, kas ir atbildīga par gidu sertifikācijas veikšanu.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošie noteikumi pašvaldības budžetu neietekmē.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 

Saistošajiem noteikumiem nav sociālas ietekmes vai ietekmes uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi vai konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Administratīvajā procedūrā tiek mainīta par gidu sertificēšanu atbildīgā institūcija, proti, saistošajiem noteikumiem stājoties spēkā, tā būs pašvaldības iestāde "Daugavpils cietokšņa un muzeju pārvalde". Attiecīgi pieteikumi gida sertifikāta piešķiršanai, pagarināšanai vai atjaunošanai un paziņojumi par īslaicīgu tūrisma pakalpojumu sniegšanu būs iesniedzami uz pašvaldības iestādes "Daugavpils cietokšņa un muzeju pārvalde" e-pastu: mantojums@daugavpils.lv.

Pieteikumus izskata un lēmumus pieņem ar pašvaldības izpilddirektora rīkojumu apstiprināta komisija.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošie noteikumi nodrošina Tūrisma likuma 15.panta trešajā daļā noteiktā un

Brīvās pakalpojumu sniegšanas likuma 14. panta 2.daļā un 15. panta sestajā daļā noteiktā izpildi, proti, pašvaldība var noteikt tūristu gidu sertifikācijas kārtību un kārtību, kādā tiek organizēta īslaicīga pakalpojuma sniegšana publiskās vietās.

Papildu cilvēkresursu iesaiste saistošo noteikumu īstenošanā netiek paredzēta.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai papildu resursi nav nepieciešami.

Saistošo noteikumu izpildē iesaistītas institūcijas ir pašvaldības iestāde "Daugavpils cietokšņa un muzeju pārvalde" un pašvaldības izpilddirektora izveidota gidu sertifikācijas komisija.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai, nav citu saudzējošāku līdzekļu, lai sasniegtu leģitīmo mērķi un pašvaldības rīcība ir atbilstoša.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saskaņā ar Pašvaldību likuma 46. panta trešo daļu, saistošo noteikumu projektu un tam pievienoto paskaidrojuma rakstu publicē pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai un saistošo noteikumu paskaidrojuma rakstā norāda projekta izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām.

Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai saistošo noteikumu projekts publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.daugavpils.lv sadaļā "Sabiedrības līdzdalība", termiņš viedokļu iesniegšanai no 2024. gada 2. maija līdz 2024. gada 16. maijam. Par saistošo noteikumu projektu viedokļi netika saņemti.

Turpat, tika ņemta vērā speciālistu norāde uz redakcionālu grozījumu izdarīšanu pašvaldības 2022. gada 17. marta saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu Daugavpils valstspilsētā", aizstājot tekstā vārdus "tīmekļvietnē "www.latvija.lv"" ar vārdiem "tīmekļvietnē "www.latvija.gov.lv".

Saistošie noteikumi tika virzīti saskaņošanai Ekonomikas ministrijai Brīvas pakalpojumu sniegšanas likuma 14. panta 2.1 daļā noteiktajā kārtībā. Pašvaldībā 2024. gada 14. jūnijā tika saņemts Ekonomikas ministrijas saskaņojums (vēstules nr. 3.3-11/2024/3470N).

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!