• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gulbenes novada domes 2024. gada 30. maija saistošie noteikumi Nr. 9 "Par Gulbenes novada pašvaldības materiālās palīdzības pabalstiem bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas un ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās, un audžuģimenei vai specializētajai audžuģimenei". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.2024., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/op/2024/127.23

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 11

Grozījumi Gulbenes novada pašvaldības domes 2023. gada 21. decembra saistošajos noteikumos Nr. 24 "Gulbenes novada pašvaldības nolikums"

Vēl šajā numurā

03.07.2024., Nr. 127

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Gulbenes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 9

Pieņemts: 30.05.2024.

OP numurs: 2024/127.23

2024/127.23
RĪKI

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 3 Visi

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 9

Gulbenē 2024. gada 30. maijā (prot. Nr. 11, 1. p.)

Par Gulbenes novada pašvaldības materiālās palīdzības pabalstiem bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas un ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās, un audžuģimenei vai specializētajai audžuģimenei

Precizējumi Gulbenes novada pašvaldības domes
2024. gada 27. jūnija sēdē (prot. Nr. 14, 1. p.)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā"
25.² panta pirmo un piekto daļu, Ministru kabineta 2005. gada
15. novembra noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām
un atbalstu bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir
ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" 24.9,
24.11, 24.13 un 24.14 punktu, Ministru kabineta 2018. gada 26. jūnija
noteikumu Nr. 354 "Audžuģimenes noteikumi" 78. un 93. punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka Gulbenes novada pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) materiālās palīdzības pabalsta (turpmāk – pabalsts) veidus, apmērus, pabalsta piešķiršanas un izmaksas kārtību bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas (turpmāk – pilngadību sasniegusī persona) un ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās, un audžuģimenei vai specializētajai audžuģimenei (turpmāk – audžuģimene).

2. Pašvaldība pilngadību sasniegušajai personai piešķir šādus pabalstus:

2.1. pabalsts patstāvīgas dzīves uzsākšanai;

2.2. vienreizējs pabalsts sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei;

2.3. pabalsts ikmēneša izdevumiem;

2.4. mājokļa pabalsts pilngadību sasniegušajai personai.

3. Pašvaldība audžuģimenei piešķir šādus pabalstus:

3.1. pabalsts bērna uzturam;

3.2. pabalsts apģērba un mīkstā inventāra iegādei.

4. Lēmumu par saistošo noteikumu 2. punktā minētā pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu pieņem Gulbenes novada sociālais dienests (turpmāk – Sociālais dienests) viena mēneša laikā no pilngadību sasniegušās personas iesnieguma saņemšanas dienas.

5. Saistošajos noteikumos noteiktās pabalsta pieprasīšanu pamatojošās dokumentu kopijas, uzrādot dokumenta oriģinālu, ir nepieciešams iesniegt tikai tad, ja pabalsta pieprasīšanu pamatojošie dokumenti vai to kopijas nav Sociālā dienesta rīcībā un Sociālais dienests objektīvu iemeslu dēļ nevar tās iegūt.

6. Pieņemot lēmumu par saistošo noteikumu 2. punktā minētā pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu, Sociālais dienests neizvērtē pilngadību sasniegušās personas materiālo situāciju.

7. Saistošo noteikumu 2. punktā minētais pabalsts netiek piešķirti, ja pilngadību sasniegusī persona pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās atrodas pilnā valsts vai pašvaldības apgādībā (atrodas ieslodzījuma vietā, ievietota ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā u.c.).

8. Ja pilngadību sasniegusī persona pēc pilngadības sasniegšanas turpina uzturēties pie tā paša ārpusģimenes aprūpes pakalpojuma sniedzēja, saistošo noteikumu 2.1., 2.2. un 2.4. apakšpunktā minētais pabalsts pilngadību sasniegušajai personai tiek piešķirts pēc 23 gadu vecuma sasniegšanas vai pēc tam, kad pilngadību sasniegusī persona ir uzsākusi patstāvīgu dzīvi.

9. Pabalstu pilngadību sasniegušajai personai, audžuģimenei vai saistošo noteikumu 24.punktā noteiktajā gadījumā dzīvojamās telpas īpašniekam, pārvaldniekam (apsaimniekotājam) vai pakalpojuma sniedzējam pārskaita uz kredītiestādes norēķinu vai pasta norēķinu sistēmas kontu vai izmaksā skaidrā naudā līdz katra mēneša 25. datumam.

10. Pabalstu izmaksā no pašvaldības budžeta līdzekļiem.

11. Sociālais dienests pieņem lēmumu par nepamatoti izmaksātā pabalsta atgūšanu, ja konstatē, ka attiecīgais pabalsts ir nepamatoti izmaksāts pabalsta saņēmēja vainas dēļ, pabalsta saņēmējam sniedzot nepatiesu vai nepamatotu informāciju vai neziņojot par pārmaiņām savā sociālajā situācijā, kas varētu ietekmēt tiesības uz šo pabalstu vai tā apmēru.

12. Ja pabalsta saņēmējs nepamatoti izmaksāto pabalsta summu neatmaksā Sociālā dienesta noteiktajā termiņā, nepamatoti izmaksātā pabalsta summa tiek piedzīta, ceļot prasību tiesā.

II. Pabalsts patstāvīgas dzīves uzsākšanai

13. Pabalstu patstāvīgas dzīves uzsākšanai ir tiesības saņemt pilngadību sasniegušajai personai pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, ja lēmumu par ārpusģimenes aprūpi pieņēmusi Gulbenes novada bāriņtiesa.

14. Pabalsta patstāvīgas dzīves uzsākšanai apmērs ir 40 procenti (noapaļots līdz pilniem euro) no Centrālās statistikas pārvaldes publicētās aktuālās minimālo ienākumu mediānas uz vienu ekvivalento patērētāju mēnesī, bet personām ar invaliditāti kopš bērnības 60 procenti (noapaļots līdz pilniem euro) no Centrālās statistikas pārvaldes publicētās aktuālās minimālo ienākumu mediānas uz vienu ekvivalento patērētāju mēnesī.

III. Vienreizējs pabalsts sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei

15. Vienreizējo pabalstu sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei ir tiesības saņemt pilngadību sasniegušajai personai pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, ja lēmumu par ārpusģimenes aprūpi pieņēmusi Gulbenes novada bāriņtiesa.

16. Vienreizējā pabalsta sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei apmērs ir vienāds ar Centrālās statistikas pārvaldes publicēto aktuālo minimālo ienākumu mediānu uz vienu ekvivalento patērētāju mēnesī, kurai piemērots koeficients 1,7 (noapaļots līdz pilniem euro).

IV. Pabalsts ikmēneša izdevumiem

17. Pabalstu ikmēneša izdevumiem ir tiesības saņemt pilngadību sasniegušajai personai pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, ja lēmumu par ārpusģimenes aprūpi pieņēmusi Gulbenes novada bāriņtiesa un ja pilngadību sasniegusī persona apgūst vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības, profesionālās vidējās izglītības vai augstākās studiju izglītības programmu.

18. Pabalsta ikmēneša izdevumiem apmērs ir 20 procenti (noapaļots līdz pilniem euro) no Centrālās statistikas pārvaldes publicētās aktuālās minimālo ienākumu mediānas uz vienu ekvivalento patērētāju mēnesī, bet personām ar invaliditāti kopš bērnības 30 procenti (noapaļots līdz pilniem euro) no Centrālās statistikas pārvaldes publicētās aktuālās minimālo ienākumu mediānas uz vienu ekvivalento patērētāju mēnesī.

19. Pilngadību sasniegusī persona, iesniedzot Sociālajā dienestā iesniegumu par pabalsta ikmēneša izdevumu segšanai piešķiršanu, tam papildus pievieno izglītības iestādes izziņu, kas apliecina, ka pilngadību sasniegusī persona turpina apgūt attiecīgo izglītības vai studiju programmu.

V. Mājokļa pabalsts pilngadību sasniegušajai personai

20. Mājokļa pabalstu pilngadību sasniegušajai personai (turpmāk šajā nodaļā – mājokļa pabalsts) ir tiesības saņemt pilngadību sasniegušajai personai pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, ja lēmumu par ārpusģimenes aprūpi pieņēmusi Gulbenes novada bāriņtiesa un ja pilngadību sasniegusī persona nedzīvo no pašvaldības īrētā dzīvojamajā telpā vai sociālajā dzīvoklī un nesaņem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā noteikto mājokļa pabalstu.

21. Mājokļa pabalstu piešķir uz trīs mēnešiem.

22. Mājokļa pabalsta apmēru Sociālais dienests aprēķina, pamatojoties uz Ministru kabineta 2020. gada 17. decembra noteikumu Nr. 809 "Noteikumi par mājsaimniecības materiālās situācijas izvērtēšanu un sociālās palīdzības saņemšanu" 3. pielikumu "Mājokļa pabalsta aprēķināšanai izmantojamās izdevumu pozīciju minimālās normas", nepārsniedzot maksājumu dokumentos iekļautos faktiskos izdevumus par mājokļa lietošanu.

23. Pilngadību sasniegusī persona mājokļa pabalstu pieprasa, iesniedzot Sociālajā dienestā iesniegumu par mājokļa pabalsta piešķiršanu, tam papildus pievienojot:

23.1. dzīvojamās telpas īres līguma un tā grozījumu kopijas;

23.2. dokumentus, kas apliecina iepriekšējā vai kārtējā mēneša izdevumus par dzīvojamās telpas īri un pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu, interneta un telekomunikāciju pakalpojumiem, ūdens skaitītāju uzstādīšanu un verifikāciju (turpmāk – pakalpojums);

23.3. dokumentus, kas apliecina iepriekšējā vai kārtējā mēnesī veiktos maksājumus par dzīvojamās telpas īri un pakalpojumiem, ja pilngadību sasniegusī persona jau norēķinājusies par dzīvojamās telpas īri un pakalpojumiem.

24. Mājokļa pabalstu izmaksā dzīvojamās telpas īpašniekam, pārvaldniekam (apsaimniekotājam) vai pakalpojuma sniedzējam.

25. Mājokļa pabalstu izmaksā pilngadību sasniegušajai personai, ja mājokļa pabalstu nav iespējams izmaksāt dzīvojamās telpas īpašniekam, pārvaldniekam (apsaimniekotājam) vai pakalpojuma sniedzējam, vai ja pilngadību sasniegusī persona jau ir norēķinājusies par dzīvojamās telpas īri un pakalpojumiem.

26. Ja pilngadību sasniegusī persona pamatotu apstākļu dēļ kārtējā mēneša laikā nav iesniegusi saistošo noteikumu 23. punktā norādīto dokumentu kopijas, pilngadību sasniegušajai personai ir tiesībās lūgt Sociālo dienestu pieņemt lēmumu par mājokļa pabalsta izmaksāšanu par iepriekšējo periodu, bet ne vairāk kā par trim mēnešiem.

27. Mājokļa pabalsts netiek maksāts par personām, kuras mitinās vienā mājsaimniecībā ar pilngadību sasniegušo personu.

VI. Pabalsts bērna uzturam

28. Pabalstu bērna uzturam ir tiesības saņemt audžuģimenei, kurā ar Gulbenes novada bāriņtiesas lēmumu ievietots bērns un kuras pārstāvis ieguvis audžuģimenes statusu un noslēdzis līgumu par bērna ievietošanu audžuģimenē ar pašvaldību, katru mēnesi līdz bērna pilngadības sasniegšanai.

29. Pabalsta bērna uzturam apmērs ir 65 procenti (noapaļots līdz pilniem euro) no valstī noteiktās minimālās mēnešalgas.

30. Ja bērnu ievieto audžuģimenē uz laiku, kas ir mazāks par mēnesi, pabalsta bērna uzturam apmēru nosaka proporcionāli audžuģimenē pavadīto dienu skaitam.

31. Ja bērns tiek nodots pirmsadopcijas aprūpē, pabalstu bērna uzturam pārtrauc maksāt audžuģimenei un turpina maksāt ģimenei, kurā bērns turpmāk dzīvos līdz adopcijas apstiprināšanai tiesā vai lēmuma par nodošanu pirmsadopcijas aprūpē atcelšanai.

32. Pabalsta bērna uzturam izmaksu pārtrauc, ja:

32.1. bērns sasniedzis pilngadību;

32.2. beidzies līgumā par bērna ievietošanu audžuģimenē noteiktais darbības termiņš;

32.3. normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos bērna uzturēšanās audžuģimenē izbeigta pirms līgumā par bērna ievietošanu audžuģimenē noteiktā darbības termiņa.

VII. Pabalsts apģērba un mīkstā inventāra iegādei

33. Pabalstu apģērba un mīkstā inventāra iegādei ir tiesības saņemt audžuģimenei, kurā ar Gulbenes novada bāriņtiesas lēmumu ievietots bērns un kuras pārstāvis ieguvis audžuģimenes statusu un noslēdzis līgumu par bērna ievietošanu audžuģimenē ar pašvaldību, līdz bērna pilngadības sasniegšanai.

34. Pabalsts apģērba un mīkstā inventāra iegādei tik piešķirts vienu reizi, ievietojot bērnu audžuģimenē.

35. Pabalsta apģērba un mīkstā inventāra iegādei apmērs ir 40 procenti (noapaļots līdz pilniem euro) no valstī noteiktās minimālās mēnešalgas.

36. Ja bērns audžuģimenē ievietots uz laiku līdz vienam mēnesim, pabalsta apģērba un mīkstā inventāra iegādei apmērs ir 20 procenti (noapaļots līdz pilniem euro) no valstī noteiktās minimālās mēnešalgas.

37. Ja bērns pārtrauc uzturēties audžuģimenē, par pabalstu apģērba un mīkstā inventāra iegādei iegādātie apavi, apģērbs, rotaļlietas u.c. lietas paliek bērna lietošanā.

38. Sociālais dienests ir tiesīgs pieprasīt pārskatu par pabalsta apģērba un mīkstā inventāra iegādei izlietojumu.

VIII. Lēmuma apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

39. Sociālā dienesta pieņemto lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu var apstrīdēt Gulbenes novada pašvaldības domē.

40. Gulbenes novada pašvaldības domes pieņemto lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

IX. Noslēguma jautājums

41. Atzīt par spēku zaudējušiem Gulbenes novada pašvaldības domes 2020. gada 19. marta saistošos noteikumus Nr. 6 "Par pabalstiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm".

Gulbenes novada pašvaldības
domes priekšsēdētāja vietniece G. Švika

 

Paskaidrojuma raksts
Gulbenes novada pašvaldības domes 2024. gada 30. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 9 "Par Gulbenes novada pašvaldības materiālās palīdzības pabalstiem bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas un ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās, un audžuģimenei vai specializētajai audžuģimenei"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums

 

Gulbenes novada pašvaldības domes 2024. gada 30. maija saistošo noteikumu Nr. 9 "Par Gulbenes novada pašvaldības materiālās palīdzības pabalstiem bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas un ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās, un audžuģimenei vai specializētajai audžuģimenei" (turpmāk – saistošie noteikumi) izdošanas mērķis ir noteikt Gulbenes novada pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) materiālās palīdzības pabalsta (turpmāk – pabalsts) veidus, apmērus, pabalsta piešķiršanas un izmaksas kārtību bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas (turpmāk – pilngadību sasniegusī persona) un ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās, un audžuģimenei vai specializētajai audžuģimenei (turpmāk – audžuģimene), tādējādi uzlabojot pilngadību sasniegušo personu un audžuģimenēs ievietoto bērnu labklājību, palielinot sociālo aizsardzību un samazinot nabadzības risku.

Līdz šim kārtība, kādā pašvaldība sniedza materiālo palīdzību pilngadību sasniegušajai personai un audžuģimenei, tika noteikta Gulbenes novada pašvaldības domes 2020. gada 19. marta saistošajos noteikumos "Par pabalstiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm", kas izdoti pamatojoties uz Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35. panta trešo un ceturto daļu, likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 25.2 panta piekto daļu, Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" (turpmāk – MK noteikumi) 22., 27., 30., 31. un 31.1 punktu un Ministru kabineta 2018. gada 26. jūnija noteikumu Nr. 354 "Audžuģimenes noteikumi" 77., 78. un 93. punktu.

Latvijas Republikas Labklājības ministrija sagatavojusi grozījumus MK noteikumos, paredzot, ka tie varētu stāties spēkā 2024. gada maija mēnesī. Pieņemot grozījumus, no MK noteikumiem tiks svītrota VI nodaļa, tai skaitā 30., 31. un 31.1 punkts, kā rezultātā zudīs Gulbenes novada pašvaldības domes 2020. gada 19. marta saistošo noteikumu "Par pabalstiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm" izdošanas tiesiskais pamats. Tāpat ar grozījumiem MK noteikumos tiks izteikts MK noteikumu nosaukums jaunā redakcijā, proti "Noteikumi par sociālajām garantijām un atbalstu bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās". Ņemot vērā minēto, ir nepieciešams izdot saistošos noteikumus, kas atbildīs aktuālajam tiesiskajam regulējumam.

Saistošo noteikumu izdošana pamatojama ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā" 25.² panta pirmo un piekto daļu, Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām un atbalstu bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" 24.9, 24.11, 24.13 un 24.14 punktu, Ministru kabineta 2018. gada 26. jūnija noteikumu Nr. 354 "Audžuģimenes noteikumi" 78. un 93. punktu.

Iespējamā alternatīva, kas neparedz tiesiskā regulējuma izstrādi, – nav.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu

2.1. samazina vai palielina pašvaldības budžeta ieņēmumu daļu – nav attiecināms;

2.2. saistošo noteikumu izpildei 2024. gadā netiek prognozēta papildu finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu, jo pabalstu pieaugums tika prognozēts, sastādot 2024. gada pašvaldības budžetu. Saistībā ar to, ka nav iespējams prognozēt audžuģimenēs ievietoto bērnu skaitu pašvaldībā un nepieciešamību izmaksāt pabalstus, precīzus izdevumu aprēķinus pabalstiem veikt nav iespējams;

2.3. indikatīvi 2024. gada pašvaldības budžeta izdevumi pilngadību sasniegušo personu pabalstiem sastādīs aptuveni 74 000,00 euro, t.sk.:

2.3.1. pabalsta patstāvīgas dzīves uzsākšanai nodrošināšanai nepieciešami aptuveni 2 500,00 euro;

2.3.2. vienreizēja pabalsta sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei nodrošināšanai nepieciešami aptuveni 10 500,00 euro;

2.3.3. pabalsta ikmēneša izdevumiem nodrošināšanai nepieciešami aptuveni 50 900,00 euro;

2.3.4. mājokļa pabalsta pilngadību sasniegušajai personai nodrošināšanai nepieciešami aptuveni 10 100,00 euro;

2.4. indikatīvi 2024. gada pašvaldības budžeta izdevumi audžuģimeņu pabalstiem sastādīs aptuveni 200 900,00 euro, t.sk.:

2.4.1. pabalsta bērna uzturam nodrošināšanai nepieciešami aptuveni 191 100,00 euro;

2.4.2. pabalsta apģērba un mīkstā inventāra iegādei nodrošināšanai nepieciešami aptuveni 9 800,00 euro.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. sociālā ietekme – saistošajos noteikumos paredzēto pabalstu piešķiršana sekmēs pilngadību sasniegušo personu un audžuģimenē ievietoto bērnu ikdienas vajadzību nodrošināšanu, sekmēs pilngadību sasniegušo personu patstāvīgas dzīves uzsākšanu un iekļaušanos sabiedrībā;

3.2. ietekme uz vidi – nav;

3.3. ietekme uz iedzīvotāju veselību – nav;

3.4. ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – nav;

3.5. ietekme uz konkurenci – nav.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. saistošo noteikumu piemērošanā privātpersona var vērsties Gulbenes novada sociālajā dienestā;

4.2. saistošie noteikumi neparedz papildu administratīvo procedūru izmaksas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošie noteikumi neparedz iesaistīt papildu cilvēkresursus un tiks īstenoti esošo cilvēkresursu ietvaros.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Gulbenes novada sociālais dienests.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošo noteikumu īstenošanas izmaksas ir atbilstošas iecerētā mērķa sasniegšanai – sniegt materiālo palīdzību pilngadību sasniegušajām personām un audžuģimenēm.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par saistošo noteikumu projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, saistošo noteikumu projekts no 2024. gada 29. aprīļa līdz 2024. gada 12. maijam tika publicēts pašvaldības mājaslapā https://www.gulbene.lv/lv sadaļā "Saistošie noteikumi – projekti".

Ierosinājumi, priekšlikumi no privātpersonām vai institūcijām nav saņemti.

Gulbenes novada pašvaldības
domes priekšsēdētāja vietniece G. Švika

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!