• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gulbenes novada domes 2024. gada 27. jūnija saistošie noteikumi Nr. 12 "Grozījumi Gulbenes novada pašvaldības domes 2023. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 23 "Gulbenes novada pašvaldības aģentūras "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" maksas pakalpojumu cenrādis"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.2024., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/op/2024/127.25

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

03.07.2024., Nr. 127

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Gulbenes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 12

Pieņemts: 27.06.2024.

OP numurs: 2024/127.25

2024/127.25
RĪKI

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 3 Visi

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 12

Gulbenē 2024. gada 27. jūnijā (prot. Nr. 14, 69. p.)

Grozījumi Gulbenes novada pašvaldības domes 2023. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 23 "Gulbenes novada pašvaldības aģentūras "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" maksas pakalpojumu cenrādis"

Izdoti saskaņā ar Publisko aģentūru likuma
17. panta otro un ceturto daļu

Izdarīt Gulbenes novada pašvaldības domes 2023. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 23 "Gulbenes novada pašvaldības aģentūras "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" maksas pakalpojumu cenrādis" (Latvijas Vēstnesis, 2023, 238. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt pielikuma 1. punktu aiz vārda "reklāma" ar vārdiem "un suvenīri".

2. Papildināt pielikuma 1.2. apakšpunktu aiz vārda "Suvenīru" ar vārdiem "mājražotāju un uzņēmējdarbības veicēju ražojumu".

Gulbenes novada pašvaldības
domes priekšsēdētāja vietniece G. Švika

 

Paskaidrojuma raksts
Gulbenes novada domes 2024. gada 27. jūnija saistošajiem noteikumiem Nr. 12 "Grozījumi Gulbenes novada pašvaldības domes 2023. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 23 "Gulbenes novada pašvaldības aģentūras "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" maksas pakalpojumu cenrādis""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir precizēt Gulbenes novada pašvaldības domes 2023. gada 30. novembra saistošos noteikumus Nr. 23 "Gulbenes novada pašvaldības aģentūras "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" maksas pakalpojumu cenrādis"", papildinot Gulbenes novada pašvaldības aģentūras "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" preču tirdzniecības klāstu, kas veicina mazās un vidējās uzņēmējdarbības attīstību.

Saistošo noteikumu izdošana pamatojama ar Publisko aģentūru likuma 17. panta pirmo daļu, kas nosaka, ka pašvaldības aģentūra sniedz pakalpojumus atbilstoši likumā noteiktajai pašvaldības kompetencei, lai nodrošinātu sabiedrības vajadzības attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā. Minētā likuma 17. panta otrā un ceturtā daļa nosaka, ka pašvaldības uzdevumu īstenošana tiek nodrošināta, sniedzot maksas pakalpojumus saskaņā ar pašvaldības domes apstiprinātu cenrādi, kurā nosaka maksāšanas kārtību, likmes un atvieglojumus; sniegtos pakalpojumus nosaka un to cenrādi apstiprina ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem.

Gulbenes novada pašvaldības aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" ir paplašinājusi tirdzniecības klāstu, kas noformēti kā suvenīri.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu paredz izdevumu un ieņēmumu palielināšanos. Ņemot vērā, ka saistošie noteikumi paredz uzcenojumu no 10 %–100 %, tad ieņēmumu palielināšanās ir paredzama procentuāli lielāka kā izdevumu palielināšanās (izdevumu palielināšanās paredzama, iegādājoties tirdzniecības preces no mājražotājiem un uzņēmējiem).
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  3.1. sociālā ietekme – papildinot Gulbenes novada pašvaldības aģentūras "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" maksas pakalpojumu cenrādi ar jauniem pakalpojumiem, cilvēkiem ir iespēja saņemt plašāku mājražotāju un uzņēmēju piedāvājumu Gulbenes novadā;

3.2. ietekme uz vidi – nav;

3.3. ietekme uz iedzīvotāju veselību – nav;

3.4. saistošie noteikumi neradīs vērā ņemamu tiešu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā;

3.5. ietekme uz konkurenci – papildinot maksas pakalpojumu piedāvājumu, neradīsies būtiska ietekme uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  4.1. Saistošo noteikumu piemērošanas jautājumos privātpersona var vērsties Gulbenes novada pašvaldības aģentūrā "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" un Gulbenes novada pašvaldībā;

4.2. Saistošie noteikumi neparedz papildu administratīvo procedūru izmaksas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošie noteikumi neparedz iesaistīt papildu cilvēkresursus un tiks īstenoti esošo cilvēkresursu ietvaros.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpildi savas kompetences ietvaros nodrošinās Gulbenes novada pašvaldības aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs".
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir atbilstoši iecerētā mērķa sasniegšanai – noteikt maksas pakalpojumu cenas pakalpojumiem, ko sniedz Gulbenes novada pašvaldības aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs", tādējādi sabalansējot izdevumus un ieņēmumus.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par saistošo noteikumu projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, saistošo noteikumu projekts no 2024. gada 10. jūnija līdz 2024. gada 23. jūnijam publicēts Gulbenes novada pašvaldības mājaslapā https://www.gulbene.lv/lv sadaļā "Saistošie noteikumi – projekti". Minētajā termiņā ierosinājumi vai priekšlikumi nav saņemti.

Gulbenes novada pašvaldības
domes priekšsēdētāja vietniece G. Švika

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!