• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Alūksnes novada domes 2024. gada 30. maija saistošie noteikumi Nr. 21/2024 "Par valsts nodevu atvieglojumiem bāriņtiesas pakalpojumiem Alūksnes novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2024., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/op/2024/128.34

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Augšdaugavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 98

Par atbalstu mazaizsargātajām personām

Vēl šajā numurā

04.07.2024., Nr. 128

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Alūksnes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 21/2024

Pieņemts: 30.05.2024.

OP numurs: 2024/128.34

2024/128.34
RĪKI

Alūksnes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Alūksnes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 21/2024

Alūksnē 2024. gada 30. maijā (prot. Nr. 7, 5. p.)

Par valsts nodevu atvieglojumiem bāriņtiesas pakalpojumiem Alūksnes novadā

Precizēti ar Alūksnes novada pašvaldības domes
27.06.2024. lēmumu Nr. 200 (prot. Nr. 10, 13. p.)

Izdoti saskaņā ar Bāriņtiesu likuma
79. panta otro daļu

1. Saistošie noteikumi "Par valsts nodevu atvieglojumiem bāriņtiesas pakalpojumiem Alūksnes novadā" nosaka valsts nodevu par bāriņtiesas pakalpojumiem atvieglojumus un personu kategorijas, kurām atvieglojumi tiek piemēroti.

2. Valsts nodevas atvieglojums par mantojuma saraksta sastādīšanu 100 % apmērā tiek piemērots:

2.1. nepilngadīgajiem (ja mantojums tiek pieņemts nepilngadīgā vārdā);

2.2. personām ar trūcīgas mājsaimniecības statusu;

2.3. personām ar maznodrošinātas mājsaimniecības statusu;

2.4. personām ar invaliditāti (neatkarīgi no invaliditātes grupas).

3. Valsts nodevas atvieglojumu piemēro Alūksnes novada bāriņtiesa.

4. Lai saņemtu saistošo noteikumu 2. punktā noteikto valsts nodevas atvieglojumu, personai jāatbilst 2.2. vai 2.3. apakšpunktā minētajam statusam, vai jāuzrāda invaliditāti apliecinošs dokuments.

5. Atteikumu piemērot valsts nodevas atvieglojumus var apstrīdēt iesniedzot iesniegumu Alūksnes novada bāriņtiesā, kuru nosūta izskatīšanai Alūksnes novada pašvaldības izpilddirektoram. Izpilddirektora lēmumu par atteikumu piemērot valsts nodevas atvieglojumus var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā.

6. Atzīt par spēku zaudējušiem Alūksnes novada pašvaldības domes 2010. gada 29. jūlija saistošos noteikumus Nr. 27/2010 "Par valsts nodevu atvieglojumiem bāriņtiesas pakalpojumiem Alūksnes novadā".

Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dz. Adlers

 

Saistošo noteikumu Nr. 21/2024 "Par valsts nodevu atvieglojumiem bāriņtiesas pakalpojumiem Alūksnes novadā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Bāriņtiesu likuma 79. panta pirmajā daļā noteiktas valsts nodevas par bāriņtiesas pakalpojumiem, ko ieskaita pašvaldības budžetā. Saskaņā ar minētā panta pirmās daļas 15. punktu bāriņtiesa iekasē valsts nodevu par mantojuma saraksta sastādīšanu. Minētā likuma 79. panta otrajā un trešajā daļā noteikts, ka pašvaldības domei ir tiesības piemērot valsts nodevu atvieglojumus.

Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir noteikt valsts nodevas atvieglojumu par bāriņtiesas sniegto pakalpojumu Alūksnes novadā, un tieši, par mantojuma saraksta sastādīšanu personu grupām – nepilngadīgajiem (ja mantojums tiek pieņemts nepilngadīgā vārdā, personām ar trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statusu, personām ar invaliditāti, (neatkarīgi no invaliditātes grupas).

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanas būtiska fiskālās ietekmes prognoze uz Alūksnes novada pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) budžetu nav paredzama.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošo noteikumu ietekmju vērtējums:

3.1. sociālā ietekme – paredzama ietekme;

3.2. ietekme uz vidi – nav ietekmes;

3.3. ietekme uz iedzīvotāju veselību – nav ietekmes;

3.4. ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – nav tiešas ietekmes;

3.5. ietekme uz konkurenci – nav ietekmes.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Saistošo noteikumu piemērošanā personas var vērsties Alūksnes novada bāriņtiesā.

4.2. Ar šiem saistošajiem noteikumiem netiek paredzētas papildus administratīvo procedūru izmaksas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs pašvaldības funkcijas.

5.2. Saistošo noteikumu īstenošana neparedz papildu cilvēkresursu iesaisti.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Alūksnes novada bāriņtiesa, līdz ar to nav nepieciešama jaunu institūciju izveide.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanai un pašvaldības rīcība ir atbilstoša Pašvaldību likumam.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Sabiedrības līdzdalības veids – priekšlikumu un iebildumu izvērtēšana un iekļaušana pēc projekta publicēšanas pašvaldības tīmekļa vietnē internetā www.aluksne.lv.

8.2. Saistošo noteikumu projekts sabiedrības viedokļa noskaidrošanai publicēts pašvaldības tīmekļa vietnē internetā www.aluksne.lv no 30.04.2024. līdz 14.05.2024.

9. Informācija par sabiedrības izteiktajiem viedokļiem par saistošo noteikumu projektu Sabiedrības viedoklis par saistošo noteikumu projektu un to paskaidrojuma rakstu nav saņemts.

Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dz. Adlers

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!