• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Konkurences padome
Konkurences padome publicē pieņemtos lēmumus par tirgus dalībnieku apvienošanos, par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu, par tirgus dalībnieku paziņoto vienošanos, par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu u.c.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2024. gada 6. jūnija lēmums Nr. 11 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2024., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/op/2024/132.18

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkurences padomes lēmums Nr. 12

Par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu

Vēl šajā numurā

10.07.2024., Nr. 132

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 11

Pieņemts: 06.06.2024.

OP numurs: 2024/132.18

2024/132.18
RĪKI

Konkurences padomes lēmumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Konkurences padomes lēmums Nr. 11

Rīgā 2024. gada 6. jūnijā (prot. Nr. 32, 2. §)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL/2.2-4.1/24/11
"Par S.A.P.I.-SOCIETA AZIONARIA PRODOTTI INDUSTRIALI-SOCIETA PER AZIONI, UAB Imlitex Holdings, UAB Duetra un UAB Rietavo veterinarinės sanitarijos, SIA "Reneta" apvienošanos"

Konkurences padomē (turpmāk – KP) 13.05.2024. tika iesniegts S.A.P.I.-SOCIETA AZIONARIA PRODOTTI INDUSTRIALI-SOCIETA PER AZIONI (turpmāk – arī SAPI) (reģ. Nr. 00155900368 (Itālijas Republika)), UAB "Imlitex Holdings" (reģ. Nr. 235527060 (Lietuvas Republika)) un UAB "Duetra" (reģ. Nr. 306187905 (Lietuvas Republika)) apvienošanās ziņojums (turpmāk – Ziņojums) par kopīgas izšķirošas ietekmes iegūšanu pār UAB "Rietavo veterinarine sanitarija" (reģ. nr. 169704164 (Lietuvas Republika)) un Sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Reneta" (turpmāk – SIA "Reneta") (reģ. Nr 40003502366). 16.05.2024. KP tika iesniegta nepieciešamā papildu informācija un Ziņojums atbilda Ministru Kabineta noteikumu Nr. 800 "Kārtība, kādā iesniedz un izskata pilno un saīsināto ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos" (turpmāk – Noteikumi Nr. 800) prasībām, tādējādi atbilstoši Noteikumu Nr. 800 4. punktam Ziņojuma saņemšanas diena KP ir 16.05.2024.

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

apvienošanās rezultātā SAPI, UAB "Imlitex Holdings" un UAB "Duetra" iegūs kopīgu izšķirošu ietekmi pār UAB Rietavo veterinarinės sanitarijos un SIA "Reneta". Līdz ar to apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15. panta otro daļu ir paziņojama KP.

Saskaņā ar Ziņojumā norādīto SAPI ir Itālijas koncerns, kas veic darbības saistībā ar dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu apstrādi ne tikai Eiropā, bet arī pasaulē.

UAB "Imlitex Holding" pamatdarbība ir holdinga kompāniju darbība. Ar to saistītā sabiedrība UAB "Imlitex Agro" nodarbojas ar lauksaimniecības izejvielu un pārstrādāto dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu – tauku un proteīnu – vairumtirdzniecību. Savukārt AB "Duetra" ir jaundibināts uzņēmums, kurš neveic saimniecisko darbību.

Mērķa sabiedrība SIA "Reneta" veic specifiska riska dzīvnieku izcelsmes blakus produktu savākšanu un nodošana utilizācijai mātes uzņēmumam Rietavā (Lietuvā). SIA "Reneta" ražotne BIOVAST Saldū no Latvijā, Lietuvā, Polijā un Igaunijā iepirktiem zivju blakusproduktiem izgatavo lašu miltus un lašu eļļu. Savukārt UAB Rietavo veterinarinės sanitarijos veic dzīvnieku izcelsmes blakus produktu pārstrādi Lietuvā. Apvienošanās dalībnieku darbība pārklājas 3. kategorijas dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu pārstrādē un vairumtirdzniecībā.

Ņemot vērā iepriekš minēto, apvienošanās ietekmē 3. kategorijas pārstrādāto dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu vairumtirdzniecības tirgu.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki, līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16. panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un pamatojoties uz Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, S.A.P.I.-SOCIETA AZIONARIA PRODOTTI INDUSTRIALI-SOCIETA PER AZIONI, UAB "Imlitex Holdings" un UAB "Duetra" iegūstot kopīgu izšķirošu ietekmi pār UAB Rietavo veterinarinės sanitarijos un Sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Reneta".

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētājs J. Gaiķis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!