• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Konkurences padome
Konkurences padome publicē pieņemtos lēmumus par tirgus dalībnieku apvienošanos, par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu, par tirgus dalībnieku paziņoto vienošanos, par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu u.c.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2024. gada 27. jūnija lēmums Nr. 14 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2024., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/op/2024/132.21

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas noteikumi Nr. 304

Prasības iestādes izvērtējuma veikšanai par to, vai tā ir finanšu grūtībās vai, iespējams, nonāks finanšu grūtībās

Vēl šajā numurā

10.07.2024., Nr. 132

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 14

Pieņemts: 27.06.2024.

OP numurs: 2024/132.21

2024/132.21
RĪKI

Konkurences padomes lēmumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Konkurences padomes lēmums Nr. 14

Rīgā 2024. gada 27. jūnijā (prot. Nr. 37, 3. §)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL/2.2-4.1/24/12
"Par Baltic
Gas Solutions SIA un Sabiedrības ar ierobežotu atbildību "LATVIJAS PROPĀNA GĀZE" apvienošanos"

Konkurences padomē (turpmāk – KP) 14.05.2024. saņemts Baltic Gas Solutions SIA (reģ. Nr. 40203534491) ziņojums par tirgus dalībnieku apvienošanos, Baltic Gas Solutions SIA iegūstot kontroli pār Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "LATVIJAS PROPĀNA GĀZE" (turpmāk – SIA "LATVIJAS PROPĀNA GĀZE") (reģ. Nr. 40003493561) (turpmāk – Ziņojums). Ziņojums neatbilda Ministru kabineta noteikumu Nr. 800 "Kārtība, kādā iesniedz un izskata pilno un saīsināto ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos" (turpmāk – Noteikumi Nr. 800) prasībām, par ko KP informēja Baltic Gas Solutions SIA. 27.05.2024. KP saņēma nepieciešamo papildu informāciju, un Ziņojums atbilda Noteikumu Nr. 800, tādējādi atbilstoši Noteikumu Nr. 800 4. punktam Ziņojuma saņemšanas diena ir 27.05.2024.

Izvērtējot Ziņojumā un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

apvienošanās rezultātā Baltic Gas Solutions SIA iegūs izšķirošu ietekmi pār SIA "LATVIJAS PROPĀNA GĀZE".

Ņemot vērā, ka Latvijā darbojas vairāki ar Baltic Gas Solutions SIA saistītie uzņēmumi, apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15. panta otro daļu ir paziņojama KP.

Baltic Gas Solutions SIA ir jaundibināta sabiedrība, kas izveidota šīs apvienošanās vajadzībām. Baltic Gas Solutions SIA ietilpst AVH Grupp AS uzņēmumu grupā (turpmāk – AVH grupa), kura pamatā savu komercdarbību veic Igaunijas Republikā. AVH grupas uzņēmumi darbojas plašā uzņēmējdarbības spektrā, bet galvenokārt to darbība ir saistīta ar enerģētiku, metāla virsmas apstrādi un pārklāšanu, sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšanu un pārvaldīšanu, metālu un metāla rūdu vairumtirdzniecību un izdevējdarbību. AVH grupa 2023. gadā ir veikusi komercdarbību arī Latvijā, galvenokārt darbojoties dabasgāzes vairumtirdzniecības tirgū un piedāvājot gala lietotājiem iegādāties elektroenerģiju un ar to saistītos risinājumus, t. i., elektroauto uzlādes pakalpojumus. AVH grupas sabiedrības ir veikušas atsevišķus sašķidrinātās naftas gāzes pārdošanas darījumus Latvijas teritorijā, taču to apjoms ir neliels.

SIA "LATVIJAS PROPĀNA GĀZE" pamatdarbība ir sašķidrinātās naftas gāzes vairumtirdzniecība un tās produktu mazumtirdzniecība. Sabiedrībai pieder sašķidrinātās naftas gāzes uzpildes staciju tīkls Latvijā un sašķidrinātās gāzes iepildīšanas un uzglabāšanas bāzes Rīgā, Valmierā, Ventspilī un Daugavpilī.

Tādējādi, balstoties uz ziņojumā sniegto informāciju, apvienošanās dalībnieku Baltic Gas Solutions SIA un SIA "LATVIJAS PROPĀNA GĀZE" darbība Latvijas teritorijā pārklājas sašķidrinātās naftas gāzes vairumtirdzniecības tirgū.

Izpētē iegūtā informācija liecina, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies ietekmētā tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis tirgū, kurā darbojas apvienošanās dalībnieki. Līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16. panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, Baltic Gas Solutions SIA iegūstot vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "LATVIJAS PROPĀNA GĀZE".

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu KP lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētājs J. Gaiķis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!