• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mārupes novada domes 2024. gada 29. maija saistošie noteikumi Nr. 15/2024 "Grozījumi Mārupes novada pašvaldības domes saistošajos noteikumos Nr. 11/2023 "Par kārtību, kādā tiek organizēti centralizētie ūdenssaimniecības pakalpojumi Mārupes novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2024., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/op/2024/132.28

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ropažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 29/24

Par Stopiņu novada domes saistošo noteikumu Nr. 47/dp "Detālplānojuma Rīgas rajona Stopiņu novada nekustamam īpašumam "Zemzari" (kadastra Nr. 8096 003 1150), grafiskā daļa un tā teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi" atcelšanu zemes vienībā Zemzaru iela 2, Ulbroka, Stopiņu pag.,...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

10.07.2024., Nr. 132

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Mārupes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 15/2024

Pieņemts: 29.05.2024.

OP numurs: 2024/132.28

2024/132.28
RĪKI

Mārupes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Mārupes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 15/2024

Mārupē 2024. gada 29. maijā

Grozījumi Mārupes novada pašvaldības domes saistošajos noteikumos Nr. 11/2023 "Par kārtību, kādā tiek organizēti centralizētie ūdenssaimniecības pakalpojumi Mārupes novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Mārupes novada pašvaldības domes
2024. gada 29. maija lēmumu Nr. 6
(sēdes prot. Nr. 10)

Izdoti saskaņā ar
Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
6. panta ceturto un piekto daļu

Izdarīt saistošajos noteikumos Nr. 11/2023 "Par kārtību, kādā tiek organizēti centralizētie ūdenssaimniecības pakalpojumi Mārupes novadā" šādus grozījumus:

1) Svītrot Saistošo noteikumu 14. punktu.

2) Aizstāt 17.3. apakšpunktā vārdu "sniedzējs" ar vārdu "lietotājs" attiecīgā locījumā.

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Ence

 

Saistošo noteikumu Nr. 15/2024 "Grozījumi Mārupes novada pašvaldības domes saistošajos noteikumos Nr. 11/2023 "Par kārtību, kādā tiek organizēti centralizētie ūdenssaimniecības pakalpojumi Mārupes novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Mārupes novada pašvaldības domes 2023. gada 29. marta lēmumu Nr. 35 (sēdes prot. Nr. 6) apstiprināti saistošie noteikumi Nr. 11/2023 "Par kārtību, kādā tiek organizēti centralizētie ūdenssaimniecības pakalpojumi Mārupes novadā".

Saistošo noteikumu 17.3. apakšpunktā ir pieļauta pārrakstīšanas kļūda, pakalpojumu lietotāja vietā ierakstot pakalpojumu sniedzēju.

Saskaņā ar Pašvaldību likuma 10. panta pirmās daļas 1. punktu, 44. panta pirmo un otro daļu, pašvaldības dome atbilstoši likumā vai Ministru kabineta noteikumos ietvertam pilnvarojumam izdod saistošos noteikumus.

Saistošo noteikumu mērķis ir labot pārrakstīšanas kļūdu saistošo noteikumu 17.3. apakšpunkta tekstā, aizstājot vārdu "sniedzējs" ar vārdu "lietotājs" attiecīgā locījumā. Tāpat nepieciešams svītrot 14. punktu, lai novērstu iespējamas pretrunas ar Mārupes teritorijas plānojuma apbūves noteikumiem, kā arī normatīvo regulējumu ūdenssaimniecības sabiedriskā pakalpojuma sniegšanā, kas var rasties gadījumos, ja pakalpojuma lietotājs, atsaucoties uz šo punktu, pieteiks pakalpojuma līguma izbeigšanu teritorijā, kurā atbilstoši spēkā esošajiem apbūves noteikumiem lokālās dzeramā ūdens ieguves vietas nav atļauta.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Fiskālas ietekmes uz pašvaldības budžetu nav, tiek veiktas redakcionālas izmaiņas, kas neskar pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošo noteikumu projekts nerada ietekmi uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā vai konkurenci.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Ar šiem saistošajiem noteikumiem netiek paredzētas papildus administratīvo procedūru izmaksas.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildi nodrošina pašvaldības pilnvarotie sabiedriskā ūdenssaimniecības pakalpojuma sniedzēji Mārupes novada teritorijā.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstākstāvošiem normatīviem aktiem.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu izstrādes procesā notikušas konsultācijas ar to izpildes nodrošināšanā iesaistītajām institūcijām.

Saistošo noteikumu projekts no 2024. gada 25. aprīļa līdz 9. maijam publicēts pašvaldības mājas lapā www.marupe.lv, sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, informācija par saistošo noteikumu projektu ievietota pašvaldības sociālā tīkla Facebook platformā.

Sabiedrības viedokļi, iepriekš noteiktajā termiņā, nav saņemti.

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Ence

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!