• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Dažādi sludinājumi
Juridiskas personas publicē saturiski dažādus paziņojumus, piemēram, par sabiedrisko apspriešanu, paziņojumus par tarifiem, par anulētām apraides atļaujām, par muzeju akreditāciju, par kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem, kuģošanas grafikiem. Zvērināti notāri un zvērināti tiesu izpildītāji publicē paziņojumus fiziskām personām, kuru dzīvesvieta nav norādīta Iedzīvotāju reģistrā vai saņemts pasta paziņojums, ka sūtījumu nav iespējams nodot adresātam.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2024/133.DA11): dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.07.2024., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/op/2024/133.DA11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dokumentu atsaukumi

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

11.07.2024., Nr. 133

OP 2024/133.DA11
RĪKI

Dažādi sludinājumi: Šajā laidienā 11 Pēdējās nedēļas laikā 86 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Dažādi sludinājumi

Paziņojums par nekustamā īpašuma "Vecrudzīši" Salacgrīvas pagastā, Limbažu novadā, kadastra Nr. 6672 004 0012, daļas atsavināšanas nepieciešamību sabiedrības vajadzību nodrošināšanai

Sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Eiropas dzelzceļa līnijas" (turpmāk - Sabiedrība), atbilstoši 2021. gada 30. decembrī starp Satiksmes ministriju un Sabiedrību noslēgtajam Deleģēšanas līgumam, ir deleģēts uzdevums veikt nepieciešamās darbības, lai iegūtu valsts īpašumā Satiksmes ministrijas valdījumā privātpersonām piederošus nekustamos īpašumus (to daļas), kas nepieciešami projekta "Eiropas standarta platuma 1435 mm dzelzceļa līnijas izbūve "Rail Baltica" koridorā caur Igauniju, Latviju un Lietuvu" (turpmāk - Rail Baltica projekts) īstenošanai un ar to saistītajai infrastruktūrai. Savukārt, atbilstoši Satiksmes ministrijas pilnvarojumam projektēšanas darbus Rail Baltica projekta sliežu ceļa pamatlīnijas posmā no LV/EE robeža - Vangaži īsteno RB Rail AS.

Rail Baltica projekta īstenošanai paredzētā darbība, nosakot dzelzceļa līnijas trases novietojumu Latvijas teritorijā, akceptēta ar Ministru kabineta 2016. gada 24. augusta rīkojumu Nr. 467 "Par Eiropas standarta platuma publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras līnijas Rail Baltica būvniecībai paredzētās darbības akceptu". Ar Ministru kabineta 2016. gada 24. augusta rīkojumu Nr. 468 "Par nacionālo interešu objekta statusa noteikšanu Eiropas standarta platuma publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūrai Rail Baltica" noteikts nacionālo interešu objekta statuss.

Pēc Satiksmes ministrijas pasūtījuma pilnsabiedrība "RB Latvija" ir izstrādājusi tehniskos risinājumus projekta "Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas Rail Baltica Latvijas posma detalizēta tehniskā izpēte un ietekmes uz vidi novērtējums" īstenošanai Latvijas teritorijā, kurā paredzēts izbūvēt 1435 mm jeb Eiropas standarta platuma dzelzceļa līniju Rail Baltica. Pēc RB Rail AS pasūtījuma šobrīd tiek veikti attiecīgie projektēšanas darbi, lai izpildītu projektēšanas nosacījumus, kas iekļauti būvatļaujā Nr. BIS-BL-379899-282 Ātrgaitas dzelzceļa ''Rail Baltica" posma "LV/EE robeža - Vangaži" (DS3) prioritārajā apakšposmā DPS1, būvatļauja Nr. 3.

Atbilstoši būvniecības ieceres tehniskajiem risinājumiem, Rail Baltica projekta īstenošanai ir nepieciešama nekustamā īpašuma "Vecrudzīši" Salacgrīvas pagastā, Limbažu novadā, kadastra Nr. 6672 004 0012 (turpmāk - Nekustamais īpašums), sastāvā esošās zemes vienības ar kadastra apzīmējumiem: 6672 004 0414, ar platību 0,12 ha un 6672 004 0415, ar platību 0,09 ha (turpmāk - Zemes vienības), kas izveidotas zemes vienības ar kadastra apzīmējumu 6672 004 0117, sadales rezultātā. Rail Baltica projektam nepieciešamās zemes vienību robežas ir uzrādītas grafiskajā materiālā (platības iezīmētas ar zilu svītrojumu).

Informējam, ka Rail Baltica projekta realizācijai nepieciešamais nekustamais īpašums (tā daļa) tiek atsavināts atbilstoši Sabiedrības vajadzībām nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanas likumam (turpmāk - Atsavināšanas likums) un Ministru kabineta 2011. gada 15. marta noteikumiem Nr. 204 "Kārtība, kādā nosaka taisnīgu atlīdzību par sabiedrības vajadzībām atsavināmo nekustamo īpašumu" (turpmāk - MK noteikumi). Ievērojot Atsavināšanas likuma 18. pirmās daļas nosacījumu, Sabiedrība ar 2023. gada 13. decembra vēstuli Nr. 2.3.N/2023-4071 "Paziņojums par nekustamā īpašuma "Vecrudzīši", Salacgrīvas pagastā, Limbažu novadā, kadastra Nr. 66720040012, daļas atsavināšanas nepieciešamību sabiedrības vajadzību nodrošināšanai" informēja tās īpašnieku par Nekustamā īpašuma daļas atsavināšanu sabiedrības vajadzībām.

Informējam, ka saskaņā ar Atsavināšanas likuma 20. panta pirmo daļu atlīdzību par Nekustamā īpašuma daļu veido sertificēta nekustamā īpašuma vērtētāja, kuru Sabiedrība izvēlas Publisko iepirkumu likumā noteiktajā kārtībā, tirgus vērtības novērtējums un atlīdzība par zaudējumiem, kas jāidentificē tiešā cēloņsakarībā ar Nekustamā īpašuma atsavināmās daļas atsavināšanu.

Izdevumus, kas saistīti ar Nekustamā īpašuma atsavināmās daļas atsavināšanu Rail Baltica projekta vajadzībām, tostarp izdevumus, kas saistīti ar zemes ierīcības darbu veikšanu, segs Sabiedrība.

Ievērojot, ka sertificēts nekustamā īpašuma vērtētājs ir veicis Nekustamā īpašuma daļas novērtēšanu un Sabiedrība ar 2024. gada 29. maija vēstuli Nr. 2.3.N/2024-2862 par to informēja Nekustamā īpašuma īpašnieku, Sabiedrība dara zināmu, ka Rail Baltica projektam nepieciešamā atsavināmā īpašuma atlīdzības noteikšanas pastāvīgās komisijas 2024. gada 18. jūlija sēdē tiks skatīts jautājums par Nekustamā īpašuma taisnīgas atlīdzības apmēra apstiprināšanu. Lūdzam minētā Nekustamā īpašuma iespējamos mantiniekus aktīvi piedalīties Zemes vienību atsavināšanas procesā un informēt Sabiedrību, ja vēlaties iepazīties ar Nekustamā īpašuma daļas novērtējumu, vai aicinām iesniegt Atsavināšanas likumā vai MK noteikumos minēto informāciju. Jebkuru informāciju vai dokumentus lūdzam nosūtīt Sabiedrībai uz faktisko adresi: Ģenerāļa Radziņa krastmala 9, Rīga, LV-1050, vai elektronisko e-pasta adresi: edzl@edzl.lv.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!