• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tukuma novada domes 2024. gada 27. jūnija saistošie noteikumi Nr. 30 "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2022. gada 23. februāra saistošajos noteikumos Nr. 17 "Par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtību Tukuma novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 17.07.2024., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/op/2024/137.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

17.07.2024., Nr. 137

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tukuma novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 30

Pieņemts: 27.06.2024.

OP numurs: 2024/137.12

2024/137.12
RĪKI

Tukuma novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 30

Tukumā 2024. gada 27. jūnijā (prot. Nr. 8, 7. §)

Par grozījumiem Tukuma novada domes 2022. gada 23. februāra saistošajos noteikumos Nr. 17 "Par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtību Tukuma novadā"

IZDOTI
ar Tukuma novada domes
27.06.2024. lēmumu Nr. TND/1-1.1/24/354
(prot. Nr. 8, 7. §)

Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
6. panta ceturtās daļas 1., 2., 3. un 4. punktu,
6. panta piekto daļu

Izdarīt Tukuma novada domes 2022. gada 23. februāra saistošajos noteikumos Nr. 17 "Par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtību Tukuma novadā" šādu grozījumu:

1. svītrot 8. punktu.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Saistošo noteikumu Nr. 30 "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2022. gada 23. februāra saistošajos noteikumos Nr. 17 "Par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtību Tukuma novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija 2023. gada 21. decembrī saņēma Datu valsts inspekcijas (turpmāk – Inspekcija) vēstuli Nr. 7-4.2/251-N, kurā norādīts, ka, pamatojoties uz saņemto iedzīvotāja iesniegumu, izvērtēta dokumentā "Vadlīnijas saistošo noteikumu izstrādei sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas jomā" iekļautā prasība par piekrišanu personas datu apstrādei un pastāvīgai glabāšanai. Inspekcija ir secinājusi, ka attiecībā uz tehnisko noteikumu saņemšanu ūdenssaimniecības pakalpojumu jomā personas datu apstrāde ir obligāti nepieciešams nosacījums pakalpojuma saņemšanai. Inspekcija lūdz ministriju novērst nepilnības, svītrojot vadlīnijās norādi uz piekrišanu personas datu apstrādei, un par to informēt pašvaldības, lai pašvaldību saistošajos noteikumos ietvertie nosacījumi tehnisko noteikumu saņemšanai atbilstu normatīvo aktu un Datu regulas prasībām. Ņemot vērā minēto, tiek svītrots saistošo noteikumu 8. punkts, kas noteic, ka nekustamā īpašuma īpašnieks vai valdītājs, iesniedzot Pakalpojumu sniedzējam aizpildītu tehnisko noteikumu saņemšanas pieprasījumu, papildus normatīvajos aktos noteiktajam pievieno nekustamā īpašuma īpašnieka vai valdītāja piekrišanu tādu personas datu apstrādei un pastāvīgai uzglabāšanai, kas ietverti tehnisko noteikumu pieprasījumā.
2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes uz pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošie noteikumi neparedz ietekmi uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi.

Plānotais regulējums neietekmē konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Papildu administratīvās procedūras saistošie noteikumi neparedz.

Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Nav nepieciešama jaunu institūciju izveide vai papildu cilvēkresursu piesaiste.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Izpildes nodrošināšanai pašvaldībai papildu resursi nav nepieciešami.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un neparedz papildu izmaksas.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu projekts ar Tukuma novada domes Vides un komunālo jautājumu komitejas 2024. gada 16. maija lēmumu Nr. TND/1-8.1/24/6 (prot. Nr. 5, 4. §) nodots sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, publicējot Tukuma novada pašvaldības tīmekļvietnē www.tukums.lv. Viedokļa izteikšanas termiņš noteikts divas nedēļas no publikācijas dienas: no 2024. gada 16. maija līdz 2024. gada 31. maijam. Šai laikā nav saņemts neviens viedoklis.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!