• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ropažu novada domes 2024. gada 10. jūlija lēmums Nr. 3359 "Par detālplānojuma projekta nekustamajam īpašumam "Svari", Berģi, Garkalnes pagasts, Ropažu novadā apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 17.07.2024., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/op/2024/137.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 11

Par veselības aprūpes pabalstu

Vēl šajā numurā

17.07.2024., Nr. 137

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ropažu novada dome

Veids: lēmums

Numurs: 3359

Pieņemts: 10.07.2024.

OP numurs: 2024/137.9

2024/137.9
RĪKI

Ropažu novada domes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ropažu novada pašvaldības domes lēmums Nr. 3359

Ulbrokā 2024. gada 10. jūlijā (prot. Nr. 99/2024, 3. §)

Par detālplānojuma projekta nekustamajam īpašumam "Svari", Berģi, Garkalnes pagasts, Ropažu novadā apstiprināšanu

Ropažu novada pašvaldībā (turpmāk – Pašvaldība) 2024. gada 20. jūnijā saņemts SIA "Reģionālie projekti" iesniegums (pašvaldībā reģistrēts ar Nr. RN/2024/4.1-2/2912) ar lūgumu pieņemt lēmumu par detālplānojuma projekta apstiprināšanu un vispārīgā administratīvā akta izdošanu nekustamajam īpašumam "Svari", Berģi, Garkalnes pagasts, Ropažu novads.

Izskatot iesniegumā minēto, tika konstatēts:

1) Ropažu novada pašvaldības dome 2023. gada 09. augustā pieņēma lēmumu Nr. 2586 "Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam "Svari", Berģi, Garkalnes pagasts, Ropažu novads" (prot. Nr. 72/2023,6.§) un apstiprināja darba uzdevumu.

2) Ropažu novada pašvaldības dome 2023. gada 18. oktobrī pieņēma lēmumu Nr. 2789 "Par grozījumiem darba uzdevumā detālplānojuma izstrādei nekustamajam īpašumam "Svari", Berģi, Garkalnes pagasts, Ropažu novadā". Lēmumā Nr. 2789 tika nolemts dzēst Ropažu novada pašvaldības domes 2023. gada 08. augusta sēdes lēmuma Nr. 2586 "Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajam īpašumam "Svari", Berģi, Garkalnes pagasts, Ropažu novads" (prot. Nr. 72/2023,6.§) apstiprinātā darba uzdevuma 4.1. apakšpunktu, atstāt nemainīgu 3. punktā noradīto detālplānojuma teritoriju un precizēt detālplānojuma izstrādes mērķi, dzēšot iekavās norādītās 6 apbūvējamās zemes vienības.

3) Ropažu novada pašvaldības dome 2024. gada 24. janvārī pieņēma lēmumu Nr. 2987 "Par grozījumiem darba uzdevumā detālplānojuma izstrādei nekustamajam īpašumam "Svari", Berģi, Garkalnes pagasts, Ropažu novads". Lēmumā Nr. 2987 tika nolemts grozīt darba uzdevuma 3. punktā noteikto detālplānojuma teritoriju, iekļaujot neizbūvēto Mašēnu ielas daļu - zemes vienību ar kadastra apzīmējumu 80600110470, un darba uzdevuma 4.2. apakšpunktā dzēst prasību, ka neizbūvētā Mašēnu iela primāri nodrošināma gājēju piekļuvei Mašēnu ezeram. Papildus Darba uzdevums papildināts ar 4.16. apakšpunktu, kas izteikts šādā redakcijā: "Saņemt sugu un biotopu aizsardzības jomas eksperta atzinumu un autoceļu, ielu projektēšanu regulējošo normatīvo aktu noteiktajā kārtībā reģistrētas juridiskas personas vai sertificētas privātpersonas atzinumu par sagatavoto detālplānojuma redakciju".

4) Ropažu novada pašvaldības dome 2024. gada 10. aprīlī pieņēma lēmumu Nr. 3136 "Par detālplānojuma projektu nekustamajam īpašumam "Svari", Berģi, Garkalnes pagasts, Ropažu novads nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai".

5) Detālplānojuma publiskās apspriešanas un sabiedrības līdzdalības pasākumu laiks norisinājās no 2024. gada 22. aprīļa līdz 2024. gada 12. maijam. Publiskās apspriešanas sanāksme notika attālināti MS Teams platformā 2024. gada 08. maijā plkst.17:00.

Detālplānojuma izstrādes un publiskās apspriešanas laikā nav saņemti fizisku vai juridisku personu iebildumi vai priekšlikumi.

Publiskās apspriešanas laikā tika saņemti pozitīvi institūciju atzinumi no Valsts vides dienesta, VAS "Latvijas valsts ceļi", Veselības inspekcijas, AS "Sadales tīkls", AS "Gaso", PSIA "Garkalnes inženiertīkli". Sākotnēji Dabas aizsardzības pārvade savā negatīvā atzinumā norādīja, ka nepieciešami virkne precizējumi detālplānojuma grafiskajā daļā, paskaidrojuma rakstā un teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumus, lai mazinātu plānotās saimnieciskās darbības ietekmi uz Eiropas Savienības aizsargājamo biotopu Mežainas piejūras kāpas (2180).

Detālplānojumā veikti precizējumi grafiskajā daļā, teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumos un paskaidrojuma rakstā. Detālplānojuma projekts ar minētajiem precizējumiem tika iesniegts atkārtotam atzinumam. Dabas aizsardzības pārvalde sniedza pozitīvu atzinumu ar nosacījumu, ka grafiskajā daļā tiks attēlotas saglabājamās reljefa formas. Attiecīgi identificēt tās kāpu reljefa formas, kas būtu saglabājamas un uz kurām apbūve nebūtu izvietojama. Administrācija neiebilst pret Detālplānojuma redakcijas tālāku virzību, ja tiks pārplānots ēku novietojums, neparedzot novietot apbūvi uz reljefa paaugstinājumiem. Detālplānojuma izstrādātājs norāda, ka vairums Dabas aizsardzības pārvaldes nosacījumu ir ievēroti un nav iespējams pilnībā izvairīties no ēku daļas izvietošanas uz atsevišķām kāpu reljefa zonām. Detālplānojumā ir norādīta apbūves izvietojuma zona, bet dzīvojamās ēkas būvprojektā tiks noteikts precīzais ēkas izvietojums zemes vienībā, pēc iespējas saglabājot kāpas reljefu un integrējot tajā ēku.

SIA "Tet" atzinums kopumā ir pozitīvs, bet lūgums risinājumos iekļaut iespēju pa projektējamam ielām un pievedceliem īpašuma teritorijā, uzrādot apakšzemes komunikāciju trašu izvietojumu ielas/pievedceļu griezumos, ievērojot Latvijas Republikas Ministru kabineta Noteikumus Nr. 574 par Latvijas būvnormatīvu LBN 008-14 "Inženiertīklu izvietojums" prasības, iekļaut elektronisko sakaru tīklus. Detālplānojuma izstrādātājs norāda, ka lai izvietotu minēto trasi, tā jābūvē ārpus brauktuves un nepieciešams atbrīvot vietu no kokiem, bet detālplānojuma teritorijā nav paredzēts esošo koku apjomu samazināt, lai ierīkotu elektronisko sakaru kanalizāciju.

6) Teritorijas attīstības plānošanas likuma 12. panta pirmā daļa nosaka, ka vietējā pašvaldība izstrādā un apstiprina vietējās pašvaldības attīstības stratēģiju, attīstības programmu, teritorijas plānojumu, lokālplānojumus, detālplānojumus un tematiskos plānojumus.

Atbilstoši Teritorijas attīstības plānošanas likuma 29. pantam vietējās pašvaldības lēmums par detālplānojuma apstiprināšanu ir vispārīgais administratīvais akts, kurš attiecināms uz detālplānojuma teritoriju un tas stājas spēkā pēc paziņošanas. Saskaņā ar minētā likuma 31. panta pirmo un otro daļu detālplānojumu īsteno saskaņā ar administratīvo līgumu, kas noslēgts starp vietējo pašvaldību un detālplānojuma izstrādes īstenotāju. Līgumā, ievērojot Administratīvā procesa likuma noteikumus, iekļauj dažādus nosacījumus, termiņus un atcelšanas atrunas, kā arī prasības attiecībā uz objektu būvdarbu uzsākšanas termiņu, detālplānojuma teritorijas un publiskās infrastruktūras apsaimniekošanu, izbūves kārtām un to secību.

Administratīvais līgums ir vienošanās starp publisku personu un privātpersonu par administratīvi tiesisko attiecību noteikšanu, grozīšanu, izbeigšanu vai konstatēšanu. Administratīvais līgums ir saistošs vienīgi tām pusēm, kas to noslēgušas.

Judikatūrā ir nostiprinājušās atziņas, ka teritorijas plānojuma izstrādes procesam un tā rezultātam – teritorijas plānojumam – jābūt skaidram un saprotamam. Teritorijas plānotajai (atļautajai) izmantošanai teritorijas plānojumā jābūt noteiktai tā, lai ikviens varētu ilgtermiņā plānot savu dzīvi, arī saimniecisko darbību, zinot to, kādam iepriekš skaidri nosakāmam un paredzamam mērķim jebkura vietējās pašvaldības teritorija tiks izmantota (Satversmes tiesas 2008. gada 17. janvāra spriedums lietā Nr. 2007-11-03). Savukārt detālplānojuma uzdevums ir kalpot par līdzekli teritorijas plānojumā noteikto mērķu sasniegšanai, proti, detālplānojums ir būtisks un nepieciešams funkcionāls līdzeklis vietējās pašvaldības teritorijas plānojuma īstenošanai (Satversmes tiesas 2007. gada 28. novembra lēmuma par tiesvedības izbeigšanu lietā Nr. 2007-16-03).

Lai arī Teritorijas attīstības plānošanas likums un uz tā pamata izdotie Ministru kabineta noteikumi šobrīd skaidri nenosaka, ka detālplānojuma īstenošanas kārtības noteikšana ir pieļaujama administratīvajā aktā, vērtējot tiesu atziņas kopsakarībā ar normatīvajiem aktiem, tas ir pieļaujams, ja tādējādi detālplānojuma īstenošanu pašvaldība spēj veikt efektīvāk.

Administratīvā procesa likuma 65. panta ceturtajā daļā ir noteikts, ja piemērojamā tiesību norma ļauj iestādei izlemt, vai administratīvo aktu izdot vai neizdot, bet izdošanas gadījumā nenosaka konkrētu tā saturu (brīvais administratīvais akts), iestāde vispirms apsver izdošanas lietderību. Ja iestāde secina, ka administratīvais akts ir izdodams, tā izdod šo aktu, ievērojot piemērojamā tiesību normā noteiktos ietvarus, un šajos ietvaros, pamatodamās uz lietderības apsvērumiem, nosaka administratīvā akta saturu.

Lai detālplānojuma izstrāde nebūtu formāla, apmierinot šauras subjektīvās intereses, bet kalpotu teritorijas attīstības plānošanas mērķim un būtībai, vienlaikus aizsargājot sabiedrības intereses, par detālplānojuma īstenošanas nosacījumiem izdodams administratīvais akts, kura noteikumi iekļaujami administratīvajā līgumā par detālplānojuma īstenošanu. Šāds risinājums var ierobežot zemes īpašnieku neapzināto rīcību vai apzinātu tiesību ļaunprātīgu izlietošanu (atsavināt zemi pirms detālplānojuma īstenošanas, ar mērķi nepildīt uzņemtās saistības pret pašvaldību), kam var būt negatīvas tiesiskās sekas. Tādējādi, pat ja detālplānojuma ierosinātājs atsavinās zemi pirms detālplānojuma īstenošanas, detālplānojuma īstenošanas nosacījumi būs ne tikai publiski pieejami, bet arī saistoši un izpildāmi jaunajiem zemes īpašniekiem.

Izskatot detālplānojuma izstrādes vadītāja ziņojumu (Pielikums Nr. 1), detālplānojuma projektu, administratīvā līguma projektu, pamatojoties uz "Teritorijas attīstības plānošanas likuma" 12. panta pirmo un trešo daļu, 29. pantu, 31. panta otro un trešo daļu, Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 682 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem" 119.1., 124. punktu,

Ropažu novada pašvaldības dome NOLEMJ:

1. Apstiprināt detālplānojumu nekustamajam īpašumam "Svari", Berģi, Garkalnes pagasts, Ropažu novadā. Detālplānojuma projekts publicēts ģeoportālā: https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_30284.

2. Apstiprināt Detālplānojuma īstenošanas nosacījumus (Pielikums Nr. 2).

3. Ar detālplānojuma īstenotājiem noslēgt Administratīvo līgumu par detālplānojuma īstenošanu (Pielikums Nr. 3).

4. Apstiprināt adreses un noteikt nekustamā īpašuma lietošanas mērķus plānotajām zemes vienībām atbilstoši detālplānojumam:

Zemes vienības Nr. detālplānojumā, kadastra apzīmējums

Apstiprināmā adrese

Zemes vienības platība (ha)*

Nekustamā īpašuma lietošanas mērķis (kods)**

80600111548

Mašēnu iela 2, Berģi, Garkalnes pag., Ropažu nov., LV-1024

0,1232

Zeme, uz kuras galvenā saimnieciskā darbība ir mežsaimniecība

(kods 0201)

80600111549

Mašēnu iela 4, Berģi, Garkalnes pag., Ropažu nov., LV-1024

0,1201

Zeme, uz kuras galvenā saimnieciskā darbība ir mežsaimniecība

(kods 0201)

80600111550

Mašēnu iela 4A, Berģi, Garkalnes pag., Ropažu nov., LV-1024

0,1278

Zeme, uz kuras galvenā saimnieciskā darbība ir mežsaimniecība

(kods 0201)

80600111551

Mašēnu iela 2A, Berģi, Garkalnes pag., Ropažu nov., LV-1024

0,1299

Zeme, uz kuras galvenā saimnieciskā darbība ir mežsaimniecība

(kods 0201)

80600111552

Mašēnu iela 2B, Berģi, Garkalnes pag., Ropažu nov., LV-1024

0,1218

Zeme, uz kuras galvenā saimnieciskā darbība ir mežsaimniecība

(kods 0201)

80600111553

Mašēnu iela 2C, Berģi, Garkalnes pag., Ropažu nov., LV-1024

0,1491

Zeme, uz kuras galvenā saimnieciskā darbība ir mežsaimniecība

(kods 0201)

80600111557

Ielai adreses vietā tiek piešķirts nosaukums – Mašēnu iela

0,0049

Zeme dzelzceļa infrastruktūras zemes nodalījuma joslā un ceļu zemes nodalījuma joslā

(kods 1101)

* Veicot zemes kadastrālo uzmērīšanu projektēto zemes vienību platības var tikt precizētas.

**Nekustamā īpašuma lietošanas mērķu nosaukums:

0201 - zeme, uz kuras galvenā saimnieciskā darbība ir mežsaimniecība

1101 - zeme dzelzceļa infrastruktūras zemes nodalījuma joslā un ceļu zemes nodalījuma joslā.

5. Attīstības, īpašumu un investīciju departaments ir atbildīgs par lēmuma izpildi.

Lēmums stājas spēkā ar tā paziņošanas brīdi. Saskaņā ar Paziņošanas likuma 9. panta otro daļu dokuments, kas sūtīts pa elektronisko pastu, uzskatāms par paziņotu otrajā darba dienā pēc tā nosūtīšanas.

Lēmumu var pārsūdzēt viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā, Rīgā, Baldones ielā 1A.

Ropažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Paulāne

 

Pielikums Nr. 3
Ropažu novada pašvaldības
10.07.2024. lēmumam Nr. 3359
(prot. Nr. 99/2024)

Administratīvais līgums par
detālplānojuma nekustamā īpašuma "Svari", Berģi, Garkalnes pagasts, Ropažu novads īstenošanu Nr.______

Ulbroka

Dokumenta datums ir tā elektroniskās parakstīšanas laiks

Ropažu novada pašvaldība, tās domes priekšsēdētājas Vitas Paulānes personā, kura rīkojas saskaņā ar Ropažu novada pašvaldības nolikumu, turpmāk saukts – Pašvaldība, no vienas puses un ______, personas kods: ______, deklarētā adrese__________, turpmāk saukts – Detālplānojuma īstenotājs, no otras puses, abi kopā saukti – Puses, pamatojoties uz Valsts pārvaldes iekārtas likuma 80. panta pirmās daļas 2. punktu, Teritorijas attīstības plānošanas likuma 31. panta pirmo, otro un trešo daļu, noslēdz šādu līgumu, turpmāk saukts – Līgums:

1. Apzīmējumi

1.1. "Puses" – nozīmē Pašvaldību un Detālplānojuma īstenotāju.

1.2. "Līgums" – nozīmē šo Pušu parakstīto Līgumu, ieskaitot visus tā pielikumus, kā arī jebkuru dokumentu, kas papildina vai groza šo Līgumu vai tā pielikumus.

1.3. "Detālplānojums" – detālplānojums nekustamajam īpašumam "Svari", Berģos, Garkalnes pagastā, Ropažu novadā, zemes vienības ar kadastra apzīmējumu 8060 011 0218 un Mašēnu ielas posma daļas, ar kadastra apzīmējumu 8060 011 0470, apstiprināts ar Ropažu novada domes 2024. gada ... jūlija lēmumu Nr. (prot...).

1.4. "Apbūves nosacījumi" – Detālplānojuma teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumi.

1.5. "Inženierkomunikācijas" – elektroapgādes sistēma, kanalizācijas sistēma, ūdensapgādes sistēma, gāzes apgādes sistēma.

2. Līguma priekšmets

2.1. Puses vienojas par Detālplānojuma īstenošanas kārtību un realizācijas termiņu, Detālplānojuma spēka zaudēšanas gadījumiem, par prasībām attiecībā uz Detālplānojuma teritorijas apbūves secību.

2.2. Detālplānojuma īstenotājs apņemas īstenot Detālplānojumu saskaņā ar šī Līguma noteikumiem, kā arī ievērojot Apbūves nosacījumos noteikto un, ievērojot normatīvos aktus, kas regulē būvniecību, vides aizsardzību, zemes ierīcību, kā arī Garkalnes novada teritorijas plānojumā 2013.–2024. gadam ar 2015. gada grozījumiem noteikto.

3. Detālplānojuma īstenošanas kārtība

3.1. Detālplānojums īstenojams šādā secībā:

3.1.1. Mašēnu ielas posma daļas ar kadastra apzīmējumu 8060 011 0470, būvprojekta izstrāde, paredzot piebraukšanas iespēju katrai jaunveidojamai zemes vienībai un divas īslaicīgas lietošanas stāvvietas, būvprojektu sadalot divās kārtās: 1. kārtā paredzot šķembu seguma izbūvi, 2. kārtā – cietā seguma izbūvi;

3.1.2. Mašēnu ielas apgaismojuma būvprojekta izstrāde;

3.1.3. elektroapgādes, centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu, gāzes apgādes tīklu būvprojekta izstrāde līdz jaunveidojamo zemes vienību robežām;

3.1.4. ielu apgaismojuma, elektroapgādes, centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu, gāzes apgādes tīklu, Mašēnu ielas posma 1. kārtas un divu īslaicīgas lietošanas stāvvietu izbūve;

3.1.5. Šī līguma 3.1.1.–3.1.3. punktos minēto būvprojektu izstrāde var tikt veikta vienlaicīgi;

3.1.6. Mašēnu ielas posma daļas ar kadastra apzīmējumu 8060 011 0470 2.kārtas izbūve;

3.1.7. Zemes vienībās Nr. 2, Nr. 3 ēku būvniecība var tikt uzsākta pēc tam, kad lēmums par Detālplānojuma apstiprināšanu kļuvis neapstrīdāms;

3.1.8. Zemes vienībās Nr. 1, 4–6 ēku projektēšana var tikt uzsākta pēc tam, kad lēmums par Detālplānojuma apstiprināšanu kļuvis neapstrīdāms, bet atzīme par būvdarbu uzsākšanas nosacījumi izpildi būvatļaujā izdarāma pēc 3.1.4. punktā minēto būvdarbu pabeigšanas un būvobjektu nodošanas ekspluatācijā.

4. Pušu tiesības un pienākumi

4.1. Detālplānojuma īstenotājs apņemas:

4.1.1. nodrošināt Līgumā 3.1.1.–3.1.6. punktā minēto inženierbūvju projektēšanas darbu un būvdarbu finansēšanu. Detālplānojuma īstenotājs apliecina, ka tam ir nepieciešamie resursi iepriekš minēto būvprojektu izstrādes un būvdarbu realizācijai;

4.1.2. Līguma 3.1.4. punktā minēto inženierbūvju būvdarbus pabeigt līdz 2027. gada 31. decembrim;

4.1.3. Līguma 3.1.6. punktā minētos būvdarbus pabeigt divu gadu laikā pēc ēku būvdarbu pabeigšanas zemes vienībās Nr. 1, 4 –6;

4.1.4. uzsākot būvdarbus noslēgt līgumu ar attiecīgo apsaimniekotāju par atkritumu izvešanu no objekta būvdarbu laikā;

4.1.5. normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā nodot ekspluatācijā Detālplānojuma ietvaros izbūvētos objektus Līgumā noteiktajos termiņos;

4.1.6. nodrošināt Detālplānojuma ietvaros izbūvēto infrastruktūras objektu (ūdensvada, kanalizācijas tīklu un ielu) apsaimniekošanu līdz to nodošanai Pašvaldībai, par ko tiek noslēgta atsevišķa vienošanās;

4.1.7. nekustamā īpašuma vai tā daļas īpašnieka maiņas gadījumā informēt jauno nekustamā īpašuma īpašnieku par Detālplānojuma īstenošanas kārtību.

4.2. Pašvaldība apņemas un tai ir tiesības:

4.2.1. uzraudzīt detālplānojuma īstenošanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām;

4.2.2. sniegt nepieciešamo Pašvaldības rīcībā esošo informāciju, kas attiecas uz Līguma izpildi;

4.2.3. savas kompetences ietvaros sniegt metodisko atbalstu detālplānojuma realizācijas gaitā;

4.2.4. atteikties akceptēt būvniecības dokumentāciju, izsniegt būvatļaujas un pieņemt ēkas ekspluatācijā, ja netiek pildīti Līguma noteikumi vai Detālplānojuma īstenošanas kārtība;

4.2.5. Pašvaldībai ir tiesības gadījumā, ja no pašvaldības neatkarīgu iemeslu dēļ Detālplānojuma īstenotājs nepilda šī Līguma 4.1.2. un 4.1.3. punkta noteikumus, lemt par detālplānojuma atcelšanu, ja vien netiek panākta rakstveida vienošanās par Detālplānojuma īstenošanas termiņu pagarināšanu. Detālplānojuma īstenotājs atsakās no jebkurām prasībām pret Pašvaldību, ja Pašvaldība izmanto šajā punktā paredzētās tiesības.

5. Nepārvarama vara

5.1. Puses ir atbrīvotas no atbildības par Līguma pilnīgu vai daļēju neizpildi, ja šāda neizpilde radusies nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļu rezultātā, kuru darbība sākusies pēc Līguma noslēgšanas un kurus nevarēja iepriekš ne paredzēt, ne novērst. Pie nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļiem pieskaitāmi: stihiskas nelaimes, avārijas, epidēmijas, streiki, varas un pārvaldes institūciju rīcība, normatīvu aktu, kas būtiski ierobežo un aizskar Pušu tiesības un ietekmē uzņemtās saistības, pieņemšana un stāšanās spēkā.

5.2. Pusei, kas atsaucas uz nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļu darbību, nekavējoties par šādiem apstākļiem rakstveidā jāziņo otrai Pusei. Ziņojumā jānorāda, kādā termiņā, pēc viņa uzskata, ir iespējama un paredzama viņa Līgumā paredzēto saistību izpilde, un, pēc pieprasījuma, šādam ziņojumam ir jāpievieno izziņa, kuru izsniegusi kompetenta institūcija un kura satur ārkārtējo apstākļu darbības apstiprinājumu un to raksturojumu.

6. Citi noteikumi

6.1. Pēc Mašēnu ielas posma 2. kārtas būvdarbu pabeigšanas un būvobjekta nodošanas ekspluatācijā, ja iela izbūvēta saskaņā ar Detālplānojumu un šo Līgumu, Pašvaldība var pārņemt ielu savā īpašumā, nodrošinot tās turpmāko uzturēšanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām. Iela atsavināma par labu Pašvaldībai bez atlīdzības.

6.2. Par būvdarbu veikšanu Mašēnu ielas posma daļā ar kadastra apzīmējumu 8060 011 0470 starp Detālplānojuma īstenotāju un Pašvaldību noslēdzama atsevišķa vienošanās 6 (sešu) mēnešu laikā no Līguma spēkā stāšanās dienas.

6.3. Pusēm ir tiesības veikt nepieciešamās pārrunas, kā arī izpildīt citas saskaņotas darbības, saistībā ar Līguma izpildi. Līguma teksts var tikt grozīts vai papildināts, Pusēm savstarpēji vienojoties un noformējot to rakstiski. Jebkura šāda rakstiska vienošanas kļūst par Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

6.4. Ja Līgums stājas spēkā ar tā parakstīšanas brīdi.

6.5. Līgums zaudē spēku, ja Detālplānojums tiek atcelts vai atzīts par spēku zaudējušu.

6.6. Strīdi, kas rodas Līguma neizpildes gadījumā, tiek risināti sarunu ceļā. Gadījumā, ja Puses nespēj vienoties savstarpējo sarunu ceļā, strīdi risināmi tiesā atbilstoši Latvijas Republikā spēkā esošajos normatīvajos aktos noteiktai kārtībai.

6.7. Līgums ir sagatavots latviešu valodā, ar vienu Pielikumu un parakstīts ar drošu elektronisko parakstu uz 3 (trīs) lapām un stājas spēkā pēdējā paraksta un laika zīmoga pievienošanas brīdī.

7. Pušu adreses un rekvizīti

Ropažu novada pašvaldība

Reģ. Nr. LV90000067986

Adrese: Institūta iela 1a, Ulbroka, LV-2130

Paraksts:  
 

Vita Paulāne

Personas kods:

Deklarētā adrese:

 

Paraksts:  
   
   

Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumi

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!