• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ķekavas novada domes 2024. gada 10. jūlija saistošie noteikumi Nr. 18/2024 "Grozījums Ķekavas novada pašvaldības 2023. gada 30. augusta saistošajos noteikumos Nr. 16/2023 "Pašvaldībai piederošās vai piekrītošās zemes izmantošanas personīgās palīgsaimniecības vajadzībām vai sakņu dārza ierīkošanai noteikumi"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 19.07.2024., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/op/2024/139.39

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 20/2024

Pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas kārtība vietas, kur patverties, izveidei daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā

Vēl šajā numurā

19.07.2024., Nr. 139

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ķekavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 18/2024

Pieņemts: 10.07.2024.

OP numurs: 2024/139.39

2024/139.39
RĪKI

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ķekavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 18/2024

2024. gada 10. jūlijā

Grozījums Ķekavas novada pašvaldības 2023. gada 30. augusta saistošajos noteikumos Nr. 16/2023 "Pašvaldībai piederošās vai piekrītošās zemes izmantošanas personīgās palīgsaimniecības vajadzībām vai sakņu dārza ierīkošanai noteikumi"

Apstiprināti
ar Ķekavas novada domes
2024. gada 10. jūlija sēdes
lēmumu Nr. 2 (prot. Nr. 15)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

Izdarīt Ķekavas novada pašvaldības 2023. gada 30. augusta saistošajos noteikumos Nr. 16/2023 "Pašvaldībai piederošās vai piekrītošās zemes izmantošanas personīgās palīgsaimniecības vajadzībām vai sakņu dārza ierīkošanai noteikumi" grozījumu, izsakot 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Pretendēt uz tiesībām noslēgt zemes nomas līgumu var fiziska persona, kuras deklarētā dzīvesvieta zemes nomas laikā un kārtējā gada 1. janvāra pulksten 00:00 ir Ķekavas novada administratīvajā teritorijā."

Ķekavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Baire

 

Ķekavas novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 18/2024 "Grozījums Ķekavas novada pašvaldības 2023. gada 30. augusta saistošajos noteikumos Nr. 16/2023 "Pašvaldībai piederošās vai piekrītošās zemes izmantošanas personīgās palīgsaimniecības vajadzībām vai sakņu dārza ierīkošanai noteikumi""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Projekta mērķis un nepieciešamības pamatojums Šobrīd personas, kurām ir tiesības noslēgt līgumu par Ķekavas novada pašvaldībai piederošas vai piekrītošas zemes personīgās palīgsaimniecības vajadzībām vai sakņu dārza ierīkošanai, nomu, zemes izmantošanas kārtību, prasības zemes uzturēšanai un lietošanai, zemes nomas maksas apmēru, kā arī nomas līguma termiņu, tā noslēgšanas un laušanas kārtību, nosaka Ķekavas novada pašvaldības 2023. gada 30. augusta saistošie noteikumi Nr. 16/2023 "Pašvaldībai piederošās vai piekrītošās zemes izmantošanas personīgās palīgsaimniecības vajadzībām vai sakņu dārza ierīkošanai noteikumi", turpmāk – Saistošie noteikumi.

Piemērojot praksē Saistošos noteikumus, konstatēts, ka to 6. punktā noteiktais nosacījums attiecībā uz personām, kam ir tiesības noslēgt zemes nomas līgumu ietekmē to personu loku, kam pieder Ķekavas novada administratīvajā teritorijā cits nekustamais īpašums, ko iespējams var izmantot personīgās palīgsaimniecības vajadzībām vai sakņu dārza ierīkošanai. Bieži vien fiziskai personai piederošais nekustamais īpašums atrodas ievērojami lielākā attālumā no dzīvesvietas, vai tas tiek izmantots citiem saimnieciskās darbības mērķiem, vai arī tā platība ir nepietiekoša, lai būtu izmantojama personīgās palīgsaimniecības vajadzībām, vai sakņu dārza ierīkošanai. Papildus minētajam, pašvaldībai ir lielāks finanšu līdzekļu izlietojums attiecībā uz sev piekrītošo un piederošo teritoriju kopšanu, jo tās personas, kas iznomāja zemi līdz Saistošo noteikumu stāšanās brīdim, vairs nav tiesīgas pretendēt uz tiesībām noslēgt zemes nomas līgumu personīgās palīgsaimniecības vajadzībām vai sakņu dārza ierīkošanai izmantojamai zemei.

Saistošajos noteikumos veikti grozījumi punktā, kas nosaka personas, kurām ir tiesības noslēgt zemes nomas līgumu personīgās palīgsaimniecības vajadzībām vai sakņu dārza ierīkošanai.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu netiek paredzēta.

Jauni resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu un esošo institūciju kompetences paplašināšanu, lai nodrošinātu Saistošo noteikumu izpildi, netiek paredzēti.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekmi uz konkurenci Projekts šo jomu neskar.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām Administratīvo procedūru un to izmaksu apjoms nemainīsies, jo arī līdz šim minētās funkcijas tika veiktas.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 20. punktā ir noteikts, ka pašvaldības autonomā funkcija ir veicināt dabas kapitāla ilgtspējīgu pārvaldību un apsaimniekošanu, kā arī noteikt publiskā lietošanā esoša pašvaldības īpašuma izmantošanas kārtību, ja likumos nav noteikts citādi.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildes uzraudzību veiks pašvaldības administrācijas pilnvarots speciālists.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai, t.i., pašvaldības autonomās funkcijas izpildei. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir samērīgi un atbilstoši mērķa sasniegšanai.

Saistošo noteikumu prasības un to izpilde neradīs papildus izmaksas pašvaldībai.

Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša normatīviem aktiem.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Sabiedrības līdzdalības veids – informācijas publicēšana pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē uz divām nedēļām sabiedrības viedokļa noskaidrošanai.

Saistošo noteikumu projekts no 11.06.2024. līdz 26.06.2024. tika publicēts Ķekavas novada pašvaldības mājas lapā sabiedrības viedokļa noskaidrošanai.

Viedokļi un priekšlikumi par saistošo noteikumu projektu nav saņemti.

Ķekavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Baire

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!