• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Dažādi sludinājumi
Juridiskas personas publicē saturiski dažādus paziņojumus, piemēram, par sabiedrisko apspriešanu, paziņojumus par tarifiem, par anulētām apraides atļaujām, par muzeju akreditāciju, par kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem, kuģošanas grafikiem. Zvērināti notāri un zvērināti tiesu izpildītāji publicē paziņojumus fiziskām personām, kuru dzīvesvieta nav norādīta Iedzīvotāju reģistrā vai saņemts pasta paziņojums, ka sūtījumu nav iespējams nodot adresātam.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2024/142.DA4): dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 24.07.2024., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/op/2024/142.DA4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Paziņojums par izsoli kopīpašniecei Tatjanai Kļavai, dzim. 1974. gada 4. jūnijā...

Vēl šajā numurā

24.07.2024., Nr. 142

OP 2024/142.DA4
RĪKI

Dažādi sludinājumi: Šajā laidienā 17 Pēdējās nedēļas laikā 73 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Dažādi sludinājumi

Paziņojums īpašniekam par nekustamā īpašuma "Beverīnas" Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, kadastra Nr. 8070 011 0154, atsavināšanas nepieciešamību sabiedrības vajadzību nodrošināšanai

Sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Eiropas dzelzceļa līnijas" (turpmāk - Sabiedrība), atbilstoši 2021. gada 30. decembrī starp Satiksmes ministriju un Sabiedrību noslēgtajam Deleģēšanas līgumam, ir deleģēts uzdevums veikt nepieciešamās darbības, lai iegūtu valsts īpašumā Satiksmes ministrijas valdījumā privātpersonām piederošus nekustamos īpašumus (to daļas), kas nepieciešami projekta "Eiropas standarta platuma 1435 mm dzelzceļa līnijas izbūve "Rail Baltica" koridorā caur Igauniju, Latviju un Lietuvu" (turpmāk - Rail Baltica projekts) īstenošanai un ar to saistītajai infrastruktūrai. Savukārt atbilstoši Satiksmes ministrijas pilnvarojumam, projektēšanas darbus Rail Baltica projekta sliežu ceļa pamatlīnijas posmā "Upeslejas-Rīga-Misa" īsteno RB Rail AS.

Rail Baltica projekta īstenošanai paredzētā darbība, nosakot dzelzceļa līnijas trases novietojumu Latvijas teritorijā, akceptēta ar Ministru kabineta 2016. gada 24. augusta rīkojumu Nr. 467 "Par Eiropas standarta platuma publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras līnijas Rail Baltica būvniecībai paredzētās darbības akceptu". Ar Ministru kabineta 2016. gada 24. augusta rīkojumu Nr. 468 "Par nacionālo interešu objekta statusa noteikšanu Eiropas standarta platuma publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūrai Rail Baltica" noteikts nacionālo interešu objekta statuss.

Pēc Satiksmes ministrijas pasūtījuma pilnsabiedrība "RB Latvija" ir izstrādājusi detalizētus tehniskos risinājumus projekta "Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas Rail Baltica Latvijas posma detalizēta tehniskā izpēte un ietekmes uz vidi novērtējums" īstenošanai Latvijas teritorijā, kurā paredzēts izbūvēt 1435 mm jeb Eiropas standarta platuma dzelzceļa līniju Rail Baltica, un RB Rail AS šobrīd nodrošina attiecīgos projektēšanas darbus, lai izpildītu projektēšanas nosacījumus, kas iekļauti būvatļaujā Nr. BIS-BL-379690-275 "Ātrgaitas dzelzceļa līnija "Rail Baltica" DS1 posma "Upeslejas-Rīga-Misa" apakšposms DPS3, Ķekavas un Baldones novados. Būvatļauja Nr. 3.6.".

Atbilstoši RB Rail AS sagatavotajiem būvniecības ieceres tehniskajiem risinājumiem, Rail Baltica projekta īstenošanai ir nepieciešama SANDIM ENĢELIM piederoša nekustamā īpašuma "Beverīnas" Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā, kadastra Nr. 8070 011 0154 (turpmāk - Nekustamais īpašums), sastāvā esošās zemes vienības ar kadastra apzīmējumu 8070 011 0154 (turpmāk - Zemes vienība) daļa ar aptuveno platību 0,6260 ha (platība var tikt precizēta pēc zemes kadastrālās uzmērīšanas). Rail Baltica projektam nepieciešamās zemes vienības robežas ir uzrādītas grafiskajā materiālā (platība iezīmēta ar zaļu svītrojumu).

 

 

Nodalot Rail Baltica projekta īstenošanai nepieciešamo (atsavināmo) Zemes vienības daļu aptuveni 0,6260 ha platībā (grafiskajā materiālā 1a), atlikumā veidojas Zemes vienības daļa aptuveni 0,7740 ha (grafiskajā materiālā 2a).

Atbilstoši Ķekavas novada pašvaldības 2024. gada 14. maija izvērtējumam (vēstule Nr. 1-7.1/24/1453) un 2024. gada 10. jūlija izvērtējumam (vēstule Nr. 1-7.1/24/2006) Zemes vienības daļa aptuveni 0,7740 ha platībā (grafiskajā materiālā 2a) atbilstoši pašvaldības teritorijas plānojumam nav izmantojama patstāvīgi, jo saskaņā ar Ministru kabineta 2013. gada 30. aprīļa noteikumu Nr. 240 "Vispārīgie teritorijas plānošanas, izmantošanas un apbūves noteikumi" 65. punktā noteikto, lauku teritorijās jaunveidojamās zemes vienības minimālā platība ir 2 ha (tas nozīmē, ka jaunveidojamās zemes vienības platība nevar būt mazāka par 2 ha).

Sabiedrības vajadzībām nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanas likuma (turpmāk - Atsavināšanas likums) 6. panta pirmā daļa nosaka, ja sabiedrības vajadzībām nepieciešama tikai nekustamā īpašuma daļa un atlikusī tā daļa nepietiekamās platības, apgrūtinājumu, konfigurācijas vai citu apstākļu dēļ nav izmantojama atbilstoši vietējās pašvaldības teritorijas plānojumam, institūcija ierosina visa nekustamā īpašuma atsavināšanu un atsavina visu nekustamo īpašumu, ja ar nekustamā īpašuma īpašnieku nevienojas citādi.

Ņemot vērā minēto un Atsavināšanas likuma 6. panta pirmo daļu un 18. pantu, Sabiedrība informē SANDI EŅĢELI par nepieciešamību atsavināt sabiedrības vajadzībām Rail Baltica projekta īstenošanai visu Nekustamo īpašumu, kas sastāv no Zemes vienības ar platību 1,4 ha (Rail Baltica projekta īstenošanai nepieciešamā platība 0,6260 ha un papildus saskaņā ar Atsavināšanas likuma 6. panta pirmo daļu iegūstamā platība 0,7740 ha). Vēršam uzmanību, ka šajā paziņojumā norādītās platības var tikt precizētas zemes kadastrālās uzmērīšanas procesā.

Ievērojot Atsavināšanas likuma 6. panta pirmajā daļā noteikto konkrētajā situācijā Nekustamā īpašuma īpašniekam ir tiesības Zemes vienības daļu ar aptuveno platību 0,7740 ha (grafiskajā materiālā 2a), kurai Rail Baltica projekta īstenošanas ietvaros tiks nodrošināta piekļuves iespēja (skat. grafisko materiālu), paturēt savā īpašumā.

Ievērojot Atsavināšanas likuma 6. panta pirmo daļu, lūdzam jūs izvērtēt jautājumu, vai vēlaties saglabāt savā īpašumā Zemes vienības daļu aptuveni 0,7740 ha platībā (grafiskajā materiālā 2a) un, atbildot uz šo paziņojumu, rakstiski par to informēt Sabiedrību. Ja informēsiet, ka vēlaties saglabāt savā īpašumā Zemes vienības daļu aptuveni 0,7740 ha platībā (grafiskajā materiālā 2a), šādā gadījumā Zemes vienības daļa aptuveni 0,7740 ha platībā netiks atsavināta, par ko Sabiedrība papildus jums nosūtīs šī paziņojuma precizējumu.

Informējam, ka Rail Baltica projekta realizācijai nepieciešamie nekustamie īpašumi (to daļas) tiek atsavināti atbilstoši Atsavināšanas likumam un Ministru kabineta 2011. gada 15. marta noteikumiem Nr. 204 "Kārtība, kādā nosaka taisnīgu atlīdzību par sabiedrības vajadzībām atsavināmo nekustamo īpašumu" (turpmāk - MK noteikumi Nr. 204).

Atbilstoši Atsavināšanas likuma 9. panta pirmajai daļai, lēmumu ierosināt sabiedrības vajadzību nodrošināšanai nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanu par noteikto atlīdzību pieņem Ministru kabinets četru mēnešu laikā pēc tam, kad pieņemts lēmums par atlīdzības apmēru. Savukārt atbilstoši MK noteikumu Nr. 204, 3., 4. un 35. punktam, jautājumus, kas saistīti ar atlīdzības apmēra noteikšanu un apstiprināšanu par Nekustamā īpašuma Zemes vienības daļas atsavināšanu, risina Sabiedrības izveidotā Rail Baltica projektam atsavināmā īpašuma atlīdzības noteikšanas pastāvīgā komisija, bet atbilstoši MK noteikumu Nr. 204, 36. punktam, galīgo lēmumu par atlīdzības apmēra apstiprināšanu pieņem Satiksmes ministrija.

Ievērojot Atsavināšanas likuma 18. pantu un MK noteikumu Nr. 204, 13. punktu, aicinām aktīvi piedalīties atlīdzības noteikšanā un sniegt šajos normatīvajos aktos minēto informāciju, tostarp par noslēgtajiem nomas vai īres līgumiem vai citiem apgrūtinājumiem, kā arī iesniegt meža inventarizācijas lietu1. Papildus lūdzam rakstiski informēt Sabiedrību, ja faktiskais Nekustamā īpašuma sastāvs neatbilst Kadastrā un zemesgrāmatā reģistrētajai informācijai, tostarp iesniegt jūsu rīcībā esošus dokumentus, kas apliecina Nekustamā īpašuma atsavināmajā daļā esošo ēku/inženierbūvju tiesiskas iegūšanas vai būvniecības likumību pamatojošos dokumentus - saskaņots būvprojekts, būvatļauja, akts par būves pieņemšanu ekspluatācijā u.c., kā arī veikt nepieciešamās darbības būvju reģistrēšanai Kadastrā un zemesgrāmatā.

Informējam, ka saskaņā ar Atsavināšanas likuma 20. panta pirmo daļu atlīdzību par Nekustamā īpašuma daļu veido sertificēta nekustamā īpašuma vērtētāja, kuru Sabiedrība izvēlas Publisko iepirkumu likumā noteiktajā kārtībā, tirgus vērtības novērtējums un atlīdzība par zaudējumiem, kas jāidentificē tiešā cēloņsakarībā ar Nekustamā īpašuma atsavināmās daļas atsavināšanu.

Ja jūsu pieteiktie zaudējumi tiks identificēti tiešā cēloņsakarībā ar Nekustamā īpašuma atsavināšanu, lai atsvērtu īpašuma tiesību ierobežojuma nesamērību, par šādu zaudējumu apmēra noteikšanu tiks pieņemts atsevišķs lēmums, paredzot, kuru zaudējumu apmēru noteiks Atlīdzības noteikšanas komisija, un kuru zaudējumu apmēru ierosinās uzdot noteikt sertificētam nekustamā īpašuma vērtētājam vai citiem ekspertiem, vai speciālistiem.

Pēc atlīdzības apmēra aprēķināšanas ar atsevišķu paziņojumu informēsim par aprēķināto atlīdzības apmēru un aicināsim piedalīties Atlīdzības noteikšanas komisijas sēdē aprēķinātās atlīdzības izvērtēšanā. Jums tiks nosūtīts Nekustamā īpašuma vērtējums un, ja tiks pieteikti un atzīti zaudējumi sakarā ar Nekustamā īpašuma daļas atsavināšanu, arī atlīdzināmo zaudējumu aprēķins.

Izdevumus, kas saistīti ar Nekustamā īpašuma vai atsavināmās daļas atsavināšanu Rail Baltica projekta vajadzībām, tostarp izdevumus, kas saistīti ar zemes vienību sadalīšanu, segs Sabiedrība.

Ja dokumentu un informācijas apritei piekrītat izmantot elektroniskā pasta starpniecību, izmantojot drošu elektronisko parakstu, lūdzam turpmākai saziņai ar Sabiedrību norādīt elektroniskā pasta adresi, kā arī tālruņa numuru. Ja jūs pārstāvēs pilnvarotā persona, lūdzam Sabiedrībā iesniegt normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā izdotu pilnvarojumu, kā arī norādīt pilnvarotās personas tālruņa numuru un elektroniskā pasta adresi.

Pieprasīto informāciju lūdzam iesniegt Sabiedrībai 30 dienu laikā no šī paziņojuma saņemšanas dienas, rakstiski nosūtot uz Sabiedrības pasta adresi: SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas", Ģenerāļa Radziņa krastmalā 9, Rīgā, LV-1050, vai arī elektroniski parakstītus dokumentus nosūtīt uz elektroniskā pasta adresi: edzl@edzl.lv.

Ja saistībā ar šo paziņojumu rodas papildu jautājumi saistībā ar Nekustamā īpašuma daļas atsavināšanu un atlīdzības apmēra noteikšanu, lūdzam sazināties ar Aigaru Nagli (e-pasta adrese: aigars.naglis@edzl.lv, tālr. 28343904), savukārt jautājumā par projektēšanas darbiem jums piederošajā Nekustamajā īpašumā, lūdzam rakstīt uz RB Rail AS e-pasta adresi: info@railbaltica.org (juridiskā adrese: Satekles iela 2B, Rīga, LV-1050).

_________

1 1) informāciju par Nekustamo īpašumu un dokumentus, kas raksturo Nekustamo īpašumu, tajā skaitā dokumentus, kas raksturo tā sastāvu, stāvokli, uz to gulstošās nastas un apgrūtinājumus, ienesīgumu (piemēram, noslēgtie īres un nomas līgumi), un citus dokumentus vai to apliecinātas kopijas, kas varētu ietekmēt Nekustamā īpašuma vērtības noteikšanu;

2) informāciju par zaudējumiem (ja tādi pastāv), kādi jums varētu rasties, ja Nekustamā īpašuma atsavināmā daļa tiktu atsavināta, un iespējamo zaudējumu apmēru, kā arī šo zaudējumu un to iespējamo apmēru pamatojošos dokumentus;

3) ja Nekustamā īpašuma atsavināmās daļas atsavināšanas rezultātā tiek skartas inženierbūves vai inženierkomunikācijas, lūdzam norādīt, kuru inženierbūvju vai inženierkomunikāciju izbūvi saskaņā ar Atsavināšanas likuma 24. panta pirmo daļu lūdzat nodrošināt zaudējumu un neērtību novēršanai;

4) citu informāciju, kas, jūsuprāt, ir būtiska un varētu ietekmēt atlīdzības apmēru.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!