• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Dažādi sludinājumi
Juridiskas personas publicē saturiski dažādus paziņojumus, piemēram, par sabiedrisko apspriešanu, paziņojumus par tarifiem, par anulētām apraides atļaujām, par muzeju akreditāciju, par kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem, kuģošanas grafikiem. Zvērināti notāri un zvērināti tiesu izpildītāji publicē paziņojumus fiziskām personām, kuru dzīvesvieta nav norādīta Iedzīvotāju reģistrā vai saņemts pasta paziņojums, ka sūtījumu nav iespējams nodot adresātam.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2024/144.DA6): dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2024., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/op/2024/144.DA6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas paziņojums parādniekam...

Vēl šajā numurā

26.07.2024., Nr. 144

OP 2024/144.DA6
RĪKI

Dažādi sludinājumi: Šajā laidienā 16 Pēdējās nedēļas laikā 73 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Dažādi sludinājumi

Paziņojums nekustamā īpašuma Bauskas iela 71, Rīga, kadastra numurs 0100 052 0022, kopīpašniekiem LISA SLAVIK, GAIL SLAVIK UN SANDRA SLAVIK

Rīgas apgabaltiesas iecirkņa Nr. 57 zvērinātas tiesu izpildītājas Ligitas Pētersones, prakses vieta: Dzirnavu iela 62-8, Rīga, LV-1050, lietvedībā saņemts daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Bauskas ielā 73, k-1, Rīgā, vienas no dzīvokļu īpašniecēm iesniegums, ar ko iesniedzēja lūdz pieņemt izpildei Valsts zemes dienesta Vidzemes reģionālās pārvaldes 2024. gada 17. jūnija paziņojumu Nr. 2-16-V/93 par atsavināmo zemi un atsavināšanas cenu kopā 45 590,00 EUR apmērā saistībā ar daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Bauskas ielā 73, k-1, Rīgā, un zemes vienību ar kadastra apzīmējumu 0100 052 0022. Ņemot vērā minēto, zvērinātas tiesu izpildītājas lietvedībā reģistrēta lieta Nr. 00013/057/2024-DĪ. Jums piederošās domājamās daļas no zemesgabala ar kadastra numuru 0100 520 0022, kas atrodas Bauskas ielā 71, Rīgā, atrodas zem daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Bauskas ielā 73, k-1, Rīgā.

Pamatojoties uz Piespiedu dalītā īpašuma privatizētajās daudzdzīvokļu mājās izbeigšanas likuma (turpmāk - Likums) 10. panta otro daļu dzīvokļu īpašniekiem rakstiski nepieciešams paziņot zvērinātai tiesu izpildītājai Ligitai Pētersonei par dzīvokļu īpašnieku kopsapulces datumu, laiku un norises vietu. Ja dzīvokļu īpašnieku kopība šajā likumā noteiktajā termiņā un kārtībā nepieņems lēmumu par atsavināšanas tiesības izmantošanu, lieta par piespiedu dalītā īpašuma izbeigšanu tiks izbeigta. Lēmumu par atsavināšanas tiesības izmantošanu dzīvojamās mājas Bauskas ielā 73, k-1, Rīgā, dzīvokļu īpašnieki pieņem, piedaloties un balsojot dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē vai dzīvokļa īpašniekam personiski vai tā pilnvarotajai personai paziņojot zvērinātam tiesu izpildītājam par savu balsojumu pirms kopsapulces norises dienas. Dzīvokļu īpašnieku kopsapulce ir sasaucama gada laikā no Valsts zemes dienesta Vidzemes reģionālās pārvaldes 2024. gada 17. jūnija paziņojuma Nr. 2-16-V/93 izdošanas dienas, t.i., gada laikā no 2024. gada 17. jūnija (Likuma 11. panta trešā daļa). Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Bauskas ielā 73, k-1, Rīgā, dzīvokļu īpašnieku kopsapulces datumu, laiku un norises vietu dzīvokļu īpašniekiem vai to pilnvarotajai personai nepieciešams ne vēlāk kā 40 (četrdesmit) dienas pirms kopsapulces norises dienas rakstiski saskaņot ar zvērinātu tiesu izpildītāju Ligitu Pētersoni. Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Bauskas ielā 73, k-1, Rīgā, dzīvokļu īpašnieku kopsapulce par lēmuma pieņemšanu par atsavināšanas tiesības izmantošanu sasaucama ne vēlāk kā līdz 2025. gada 17. jūnijam. Dzīvokļa īpašnieks vai tā pilnvarotā persona savu balsojumu jautājumā par atsavināšanas tiesības izmantošanu var paziņot ne ātrāk kā 30 dienas un ne vēlāk kā vienu dienu pirms kopsapulces norises dienas personiski vai ar pilnvarotās personas starpniecību, ierodoties zvērinātas tiesu izpildītājas Ligitas Pētersones prakses vietā Dzirnavu ielā 62-8, Rīgā, līdzi ņemot personas apliecinošu dokumentu (t.i., derīgu pasi vai personas identifikācijas apliecību), kā arī pilnvaru, ja nepieciešams. Zvērinātai tiesu izpildītājai paziņotais balsojums nav grozāms vai atsaucams. Norādu, ka dzīvokļa īpašnieks balsojumu var veikt arī kopsapulces norises laikā un vietā. Pilnvara var tikt noformēta notariāla akta formātā vai kā vienkārša rakstveida pilnvara, kurā nepārprotami iespējams identificēt, kura persona kuru personu pilnvaro veikt konkrētas darbības saistībā ar balsošanu par lēmuma pieņemšanu par atsavināšanas tiesību izmantošanu daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai Bauskas ielā 73, k-1, Rīgā, funkcionāli nepieciešamās zemes vienības atsavināšanai. Likuma 11. panta astotā daļa nosaka, ka dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē par atsavināšanas tiesības izmantošanu dzīvokļu īpašnieki ir tiesīgi balsot, ja tajā piedalās tas zvērināts tiesu izpildītājs, kura lietvedībā atrodas lieta par piespiedu dalītā īpašuma izbeigšanu attiecībā uz konkrēto daudzdzīvokļu dzīvojamo māju.

Ņemot vērā minēto, norādu, ka zvērināta tiesu izpildītāja Ligita Pētersone piedalīsies kopsapulcē un fiksēs balsojuma rezultātus jautājumā par lēmuma pieņemšanu par atsavināšanas tiesību izmantošanu. Lēmums par atsavināšanas tiesības izmantošanu ir pieņemts, ja, saskaitot šā panta sestajā un devītajā daļā noteiktajā kārtībā saņemtās balsis, "par" balsojuši dzīvokļu īpašnieki, kam pieder vairāk nekā puse no visiem dzīvojamā mājā esošiem dzīvokļu īpašumiem (Likuma 11. panta desmitā daļa). Ja turpmākai saziņai ar zvērinātu tiesu izpildītāju piekrītiet izmantot elektroniskā pasta adresi, lūgums rakstiski par to informēt zvērinātu tiesu izpildītāju Ligitu Pētersoni. Informāciju sniegt rakstiski - pašrocīgi parakstītu dokumentu nosūtīt pa pastu uz prakses vietas adresi: Dzirnavu iela 62-8, Rīga, LV-1050, vai dokumentu parakstot ar drošu elektronisko parakstu un nosūtot uz e-pasta adresi: ligita.petersone@lzti.lv, vai nosūtot uz oficiālo elektronisko adresi _DEFAULT@40900034235.

Vēršu uzmanību, ka vienkārši nosūtīta elektroniskā pasta vēstule nav uzskatāma par iesniegumu Iesniegumu un Dokumentu juridiskā spēka likuma izpratnē un netiks ņemta vērā. Norādu, ka dokumenti uz elektroniskā pasta adresi turpmāk tiks nosūtīti elektroniski, parakstīti ar drošu elektronisko parakstu, ja zvērinātai tiesu izpildītājai izteiksiet lūgumu turpmāk saziņai izmantot tikai elektroniskā pasta adresi un darīsiet to rakstiski zināmu zvērinātai tiesu izpildītājai.

Likuma 13. pants nosaka, ja zvērināts tiesu izpildītājs nesaņem paziņojumu par dzīvokļu īpašnieku kopsapulces datumu, laiku un norises vietu, kas atbilst šā likuma 11.panta trešajā daļā norādītajam termiņam, viņš pieņem lēmumu par lietas izbeigšanu un nosūta to pieteicējam, kas iesniedzis šā likuma 9. panta pirmajā daļā minēto pieteikumu. Lēmumu par lietas izbeigšanu zvērināts tiesu izpildītājs pieņem arī tad, ja dzīvokļu īpašnieku kopsapulce ir sasaukta, taču līdz šā likuma 11. panta trešajā daļā norādītajam termiņam nav pieņemts lēmums par atsavināšanas tiesības izmantošanu. Likuma 17. panta otrā un trešā daļa nosaka, ka lietas izbeigšana nav šķērslis tās uzsākšanai no jauna šajā likumā noteiktajā kārtībā. Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieki var uzsākt jaunu atsavināšanas tiesības izmantošanas procesu ne ātrāk kā vienu gadu pēc tam, kad izbeigta lieta par piespiedu dalītā īpašuma izbeigšanu.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!