• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2024. gada 25. jūlija saistošie noteikumi Nr. 34 "Par kārtību, kādā tiek īstenoti jauniešu nodarbinātības pasākumi jauniešiem vecumā no 15 līdz 25 gadiem Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.2024., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/op/2024/145.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 35

Grozījums Jūrmalas domes 2023. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 41 "Par ēdināšanas maksas atvieglojumiem Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs"

Vēl šajā numurā

29.07.2024., Nr. 145

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 34

Pieņemts: 25.07.2024.

OP numurs: 2024/145.8

2024/145.8
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jūrmalas domes saistošie noteikumi Nr. 34

Jūrmalā 2024. gada 25. jūlijā (prot. Nr. 10, 40. p.)

Par kārtību, kādā tiek īstenoti jauniešu nodarbinātības pasākumi jauniešiem vecumā no 15 līdz 25 gadiem Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību, kādā tiek īstenoti īslaicīgas (līdz diviem mēnešiem) nodarbinātības pasākumi jauniešiem vecumā no 15 līdz 25 gadiem Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībā (turpmāk – Pašvaldība) Pašvaldības līdzfinansētās darba vietās vasaras brīvlaikā no 1. jūnija līdz 31. augustam.

2. Noteikumos lietoto terminu skaidrojums:

2.1. Centrālā administrācija – Jūrmalas valstspilsētas administrācija, Pašvaldības līdzfinansēto jauniešu nodarbinātības pasākumu uzraudzības, līdzfinansēšanas un kontroles iestāde;

2.2. Darba devējs – normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā reģistrēta juridiska vai fiziska persona vai arī tiesībspējīga personālsabiedrība, kura veic komercdarbību Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā, kura iesniegusi pieteikuma anketu (1. pielikums) un noslēdz līgumu par līdzfinansējuma piešķiršanu ar Pašvaldību par jauniešu nodarbinātību vasaras brīvlaikā, atbilstoši spēkā esošiem normatīvajiem aktiem, apņemoties segt visus nepieciešamos nodokļu maksājumus;

2.3. e-pasts – elektroniskais pasts;

2.4. Izglītojamie – personas, kuras iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs, ir vecumā no 15 līdz 25 gadiem un kuru dzīvesvieta vismaz 12 mēnešus nepārtraukti pirms pieteikuma anketas (1. pielikums) iesnieguma brīža ir deklarēta Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā;

2.5. Jauniešu nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā – noteiktu Izglītojamo zināšanu un prasmju apguves process, kas nav pretrunā ar spēkā esošo normatīvo aktu noteiktajiem Izglītojamo darba ierobežojumiem, kas nav kaitīgi Izglītojamā drošībai, veselībai, tikumībai un attīstībai;

2.6. Līdzfinansējuma līgums – līgums par Pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu jauniešu nodarbinātības pasākumu vasaras brīvlaikā īstenošanai atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, kas tiek noslēgts starp Darba devēju un Centrālo administrāciju;

2.7. Struktūrvienība – Centrālās administrācijas atbildīgā struktūrvienība par nodarbinātības veicināšanu Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā.

3. Izglītojamo nodarbinātības mērķis ir veicināt Izglītojamo, kuri iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs, īslaicīgu nodarbinātību vasaras brīvlaikā Pašvaldības līdzfinansētās darba vietās, nodrošinot iespēju apgūt darba pamatprasmes, iemaņas un darba pieredzi uzņēmumos.

4. Darba devējs vienlaicīgi nevar saņemt līdzfinansējumu par Izglītojamo, par kuru jau saņem līdzfinansējumu darba algai no citiem finanšu avotiem.

5. Izglītojamo atbilstību normatīvo aktu prasībām pārbaudei un kontroles nodrošināšanai pirms Līdzfinansējuma līguma noslēgšanas Pašvaldība pārbauda un iegūst datus no valsts un Pašvaldības informācijas sistēmām.

II. Jauniešu nodarbinātības pasākumu īstenošanas un finansēšanas nosacījumi

6. Jauniešu nodarbinātības pasākums vasaras brīvlaikā tiek finansēts no šim mērķim Pašvaldības budžetā apstiprinātajiem finanšu līdzekļiem.

7. Centrālā administrācija Darba devējam, kas nodarbina Izglītojamo vasaras brīvlaikā, piešķir līdzfinansējumu Izglītojamā darba algai vai Ministru kabineta noteiktai minimālai stundas tarifa likmei 50 procentu apmērā, bet ne vairāk kā 50 procentu apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēra (ieskaitot darba ņēmēja (Izglītojamā) valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likmes apmēru un algas nodokli) atbilstoši proporcionāli nostrādātajam laikam.

8. Ja Izglītojamo skaits pārsniedz šim mērķim apstiprinātā budžeta apjomu, tad prioritāte ir tam Darba devējam, kurš iesniedzis pieteikuma anketu (1. pielikums) ātrāk vai vasaras brīvlaikā nodarbinās maksimāli vairāk Izglītojamo.

III. De minimis atbalsta nosacījumi komersantiem, kuri pretendē uz līdzfinansējuma saņemšanu

9. Līdzfinansējums tiek piešķirts Darba devējam saskaņā ar Eiropas Komisijas 2023. gada 13. decembra Regulas (ES) Nr. 2023/2831 par Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. un 108. panta piemērošanu de minimis atbalstam (turpmāk – Komisijas regula Nr. 2023/2831) un normatīvajiem aktiem par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību.

10. Pašvaldība veic Darba devēja izvērtēšanu atbilstoši Komisijas regulas Nr. 2023/2831 nosacījumiem uz atbalsta piešķiršanas brīdi.

11. De minimis atbalstu uzskata par piešķirtu ar dienu, kad Centrālā administrācija ar Darba devēju noslēgusi Līdzfinansējuma līgumu.

12. Piešķirot de minimis atbalstu, Pašvaldība pārbauda, vai plānotais de minimis atbalsts kopā ar iepriekšējos trīs gados, skaitot no atbalsta piešķiršanas dienas, piešķirto de minimis atbalstu viena vienota uzņēmuma līmenī nepārsniedz Komisijas regulas Nr. 2023/2831 3. panta 2. punktā noteikto maksimālo de minimis atbalsta apmēru. Viens vienots uzņēmums ir uzņēmums, kas atbilst Komisijas regulas Nr. 2831/2023 2. panta 2. punktā noteiktajam.

13. De minimis atbalstu saskaņā ar Komisijas regulu Nr. 2023/2831 piešķir, ievērojot Komisijas regulas Nr. 2023/2831 1. panta 1. punktā minētos nozaru un darbību ierobežojumus.

14. Ja Darba devējs kā līdzfinansējuma pretendents vienlaikus darbojas vienā vai vairākās Komisijas regulas Nr. 2023/2831 1. panta 1. punkta a), b), c) un d) apakšpunktā minētajās nozarēs, līdzfinansējumu drīkst piešķirt tikai tad, ja līdzfinansējuma pretendents nodrošina šo nozaru darbību vai uzskaites nodalīšanu, lai saskaņā ar Komisijas regulas Nr. 2023/2831 1. panta 2. punktu darbības izslēgtajās nozarēs negūst labumu no de minimis atbalsta, ko piešķir saskaņā ar Noteikumiem.

15. Noteikumu ietvaros piešķirto de minimis atbalstu attiecībā uz vienām un tām pašām attiecināmajām izmaksām nedrīkst kumulēt ar komercdarbības atbalstu citu atbalsta programmu vai ad-hoc atbalsta projekta ietvaros, tai skaitā citu de minimis atbalstu, neatkarīgi no finansējuma avota.

16. Pašvaldība uzglabā visus ar de minimis atbalsta piešķiršanu saistītos datus 10 gadus, sākot no dienas, kurā saskaņā ar Noteikumos noteikto piešķirts pēdējais de minimis atbalsts. Darba devējs uzglabā visus ar de minimis atbalsta piešķiršanu saistītos datus 10 gadus no de minimis atbalsta piešķiršanas dienas.

17. De minimis atbalsta piešķiršana un uzskaite tiek veikta saskaņā ar normatīvajiem aktiem par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību. Darba devējs pieteikumam pievieno De minimis atbalsta uzskaites sistēmā (turpmāk – Sistēma) sagatavotās veidlapas par sniedzamo informāciju de minimis atbalsta uzskaitei un piešķiršanai izdruku vai atbalsta pieteikumā norāda Sistēmā aizpildītās veidlapas identifikācijas numuru.

18. Ja tiek pārkāpti Komisijas regulas Nr. 2023/2831 nosacījumi, de minimis atbalsta saņēmējam ir pienākums atmaksāt Pašvaldībai Noteikumu ietvaros saņemto nelikumīgo de minimis atbalstu kopā ar procentiem no līdzekļiem, kas ir brīvi no komercdarbības atbalsta, atbilstoši Komercdarbības atbalsta kontroles likuma IV vai V nodaļas nosacījumiem.

19. De minimis atbalstu Noteikumu ietvaros piešķir līdz 2030. gada 31. decembrim vai līdz brīdim, kad Noteikumi zaudē spēku, taču ne ilgāk kā līdz 2030. gada 31. decembrim.

IV. Darba devēja pienākumi

20. Darba devējs noslēdz darba līgumu ar Izglītojamo saskaņā ar Darba likumu un citiem spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, tai skaitā ievērojot tajos noteiktos ierobežojumus nepilngadīgo personu nodarbināšanai.

21. Darba devējs saņem apliecinājumu no Izglītojamā (2. pielikums) vai, ja Izglītojamais ir nepilngadīga persona vecumā līdz 18 gadiem, no viņa vecāka vai likumiskā pārstāvja (3. pielikums), par to, ka Izglītojamais vai Izglītojamā likumiskais pārstāvis ir informēts, ka Darba devējs nodod personas datus Pašvaldībai ar mērķi izvērtēt Darba devēja pieteikumu līdzfinansējuma saņemšanai un administrēt Pašvaldības līdzfinansēto projektu.

22. Darba devējs Līdzfinansējuma līguma (4. pielikums) sagatavošanai iesniedz Centrālajai administrācijai šādus dokumentus:

22.1. pieteikuma anketu (1. pielikums) ar Darba devēja kontaktinformāciju, piedāvāto darba vietu skaitu un datiem par Izglītojamajiem to deklarētās dzīvesvietas adreses un perioda pārbaudei;

22.2. apliecinājumu no Izglītojamā (2. pielikums) vai, ja Izglītojamais ir nepilngadīga persona vecumā līdz 18 gadiem, no viņa vecāka vai likumiskā pārstāvja (3. pielikums), par to, ka Darba devējs ir informējis Izglītojamo vai tā likumisko pārstāvi par personas datu nodošanu Centrālajai administrācijai apstrādei Centrālās administrācijas noteiktā mērķa īstenošanai: Pašvaldības līdzfinansēto projektu administrēšana; 

22.3. Sistēmā sagatavotas veidlapas izdruku (.pdf formātā) vai Sistēmā aizpildītās veidlapas identifikācijas numuru atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību.

23. Noteikumu 22.1. un 22.3. punktā minēto dokumentu oriģinālus Darba devējs iesniedz Centrālās administrācijas Apmeklētāju apkalpošanas centrā vai elektroniski parakstītus nosūta uz e-pastu: pasts@jurmala.lv.

24. Noteikumu 22.2. punktā minēto dokumentu kopijas Darba devējs iesniedz Centrālās administrācijas Apmeklētāju apkalpošanas centrā vai elektroniski nosūta uz e-pastu: pasts@jurmala.lv kopā ar 22.1. un 22.3. punktā minētajiem dokumentiem. 

25. Darba devējs apņemas samaksāt Izglītojamajam darba līgumā nolīgto darba algu saskaņā ar noslēgto darba līgumu, Darba likumu un citiem spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

26. Darba devējs piecu darba dienu laikā pēc Struktūrvienības uzaicinājuma paraksta Līdzfinansējuma līgumu.

27. Darba devējs ne vēlāk kā līdz kārtējā gada 30. septembrim iesniedz Struktūrvienībai visus Līdzfinansējuma līgumā (4. pielikums) minētos dokumentus Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai.

V. Struktūrvienības pienākumi

28. Struktūrvienība pēc Noteikumu 22. punktā uzskaitīto dokumentu saņemšanas izvērtē Darba devēja un Izglītojamā atbilstību Noteikumu prasībām un sagatavo Līdzfinansējuma līgumu noslēgšanai starp Centrālo administrāciju un Darba devēju.

29. Ja Struktūrvienība pēc Noteikumu 22. punktā uzskaitīto dokumentu izvērtēšanas konstatē, ka viens vai vairāki Izglītojamie neatbilst Noteikumu 2.4. punktā noteiktajām prasībām, Struktūrvienība par to elektroniski paziņo Darba devējam un pieprasa veikt precizējumus pieteikuma dokumentos, kas atkārtoti jāiesniedz Struktūrvienībai piecu darba dienu laikā no paziņojuma saņemšanas dienas.

30. Ja Struktūrvienība pēc Noteikumu 29. punktā noteikto precizēto dokumentu saņemšanas no Darba devēja pārbaudes rezultātā atkārtoti konstatē viena vai vairāku Izglītojamo neatbilstību Noteikumu 2.4. punktā noteiktajām prasībām, vērā tiek ņemti un izskatīti tikai tie Darba devēja norādītie Izglītojamie, kas ir saskaņā ar Noteikumu prasībām.

31. Struktūrvienība 10 darba dienu laikā pēc Noteikumu 28. punktā minētās izvērtēšanas nodrošina Līdzfinansējuma līguma parakstīšanu no Centrālās administrācijas puses un elektroniski uz Darba devēja e-pastu nosūta uzaicinājumu Darba devējam parakstīt Līdzfinansējuma līgumu.

32. Struktūrvienība organizē finanšu izlietojuma dokumentu (Izglītojamā darba samaksas aprēķinu saskaņā ar Darba likuma 71. pantu, maksājuma uzdevumu par izmaksāto darba algu kopijas un apliecinājumu (5. pielikums) par samaksāto valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu darba ņēmēja un Darba devēja daļu un algas nodokli) un darba laika uzskaites tabeles saņemšanu no Darba devēja, kā arī nodrošina iesniegto dokumentu pārbaudi.

33. Struktūrvienība pārbauda finanšu izlietojuma dokumentus un darba laika uzskaites tabeles atbilstību Līdzfinansējuma līguma noteikumiem piecu darba dienu laikā no to saņemšanas dienas.

34. Ja Darba devēja iesniegtajos finanšu izlietojuma dokumentos un darba laika uzskaites tabelē konstatē nepilnības, Struktūrvienība divu darba dienu laikā elektroniski par to paziņo Darba devējam, nosūtot informāciju uz Līdzfinansējuma līgumā norādīto Darba devēja e-pasta adresi.

35. Darba devējam papildus pieprasītie dokumenti jāiesniedz vai konstatētās nepilnības finanšu izlietojuma dokumentos vai darba laika uzskaites tabelē jānovērš un jāiesniedz atkārtoti Struktūrvienībai piecu darba dienu laikā no Noteikumu 34. punktā minētā paziņojuma saņemšanas dienas.

36. Pēc precizētu dokumentu saņemšanas Struktūrvienība divu darba dienu laikā pārbauda to atbilstību ar Darba devēja noslēgtā Līdzfinansējuma līguma noteikumiem.

37. Pēc Darba devēja iesniegto finanšu izlietojuma dokumentu un darba laika uzskaites tabeles pārbaudes Struktūrvienība atbilstoši pārbaudes rezultātiem pieprasa Darba devējam iesniegt rēķinu par samaksājamo līdzfinansējuma summu. Centrālā administrācija veic norēķinu uz Darba devēja norādīto kontu 10 darba dienu laikā pēc rēķina saņemšanas.

38. Struktūrvienība sagatavo priekšlikumus jauniešu nodarbinātības pasākumu īstenošanas ilgtspējībai un pilnveidošanai, vajadzības gadījumā organizējot Izglītojamo apmācības, kā arī tikšanos starp Izglītojamajiem un Darba devējiem.

VI. Noslēguma jautājums

39. Ar Noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Jūrmalas pilsētas domes 2018. gada 26. jūlija noteikumi Nr. 3 "Kārtība, kādā tiek īstenoti jauniešu nodarbinātības pasākumi jauniešiem vecumā no 15 līdz 25 gadiem Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā".

Jūrmalas domes priekšsēdētāja R. Sproģe

 

1. pielikums
Jūrmalas domes 2024. gada 25. jūlija
saistošajiem noteikumiem Nr. 34
(prot. Nr. 10, 40. p.)

PIETEIKUMA ANKETA

1. Informācija par Darba devēju:

1.1. Uzņēmuma nosaukums:  
     
1.2. Reģ. Nr.:  
     
1.3. Juridiskā adrese:  
     
1.4. Kontaktpersonas vārds, uzvārds:  
     
1.5. Tālrunis:  
     
1.6. E-pasts:  
     
1.7. Konta Nr.  
1.8. Banka  
1.9. Bankas kods:  
     
2. Kopējais plānotais nodarbināto skaits sezonā:  
     
3.

Informācija par nodarbinātajiem:1

 
 

Nodarbinātā vārds, uzvārds

personas kods

3.1.    
3.2.    
3.3.    
     
4. De minimis atbalsta uzskaites sistēmā aizpildītās veidlapas identifikācijas numurs: Norāda de minimis atbalsta uzskaites sistēmā aizpildītās veidlapas identifikācijas numuru. Darba devējs ir tiesīgs izvēlēties iespēju norādīt tikai de minimis atbalsta uzskaites sistēmā izveidotās veidlapas identifikācijas numuru, nepievienojot de minimis atbalsta uzskaites sistēmā izveidotās veidlapas izdruku.

Ar šo apliecinu, ka esmu iepazinies ar Jūrmalas domes 2024. gada 25. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 34 "Par kārtību, kādā tiek īstenoti jauniešu nodarbinātības pasākumi jauniešiem vecumā no 15 līdz 25 gadiem Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā".

PARAKSTS __________________________ /vārds, uzvārds/

DATUMS ____________________________

Informējam, ka Jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība (Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Attīstības pārvalde), kontaktinformācija Jomas iela 1/5, pasts@jurmala.lv, 67093816. Personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu pašvaldības līdzfinansēto pasākumu administrēšanu. Detalizētāku informāciju par personas datu apstrādi un datu subjekta tiesību realizāciju var iegūt vēršoties pie pārziņa, izmantojot norādīto kontaktinformāciju, mājaslapas www.jurmala.lv sadaļā "Personas datu aizsardzība" vai pie pārziņa datu aizsardzības speciālista, rakstot uz e-pastu personasdati@jurmala.lv.


1 Nepieciešamības gadījumā, pievienot papildus rindas.

 

2. pielikums
Jūrmalas domes 2024. gada 25. jūlija
saistošajiem noteikumiem Nr. 34
(prot. Nr. 10, 40. p.)

APLIECINĀJUMS

Es,

     

(vārds, uzvārds)

 

(personas kods)

esmu informēts, ka mani personas dati tiks nodoti Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībai, lai nodrošinātu personas identificēšanu un Jūrmalas valstspilsētas administrācijas līdzfinansēto projektu administrēšanu uzņēmumā

     

Uzņēmuma nosaukums

 

Reģ. Nr.

Informējam, ka līdzfinansējuma administrēšanas un informācijas sniegšanas kārtība noteikta Jūrmalas domes 2024. gada 25. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 34 "Par kārtību kādā tiek īstenoti jauniešu nodarbinātības pasākumi jauniešiem vecumā no 15 līdz 25 gadiem Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā". Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībai tiks nodoti šādi personas dati: vārds, uzvārds, personas kods, deklarētā dzīvesvietas adrese un periods, lai pārbaudītu informāciju par personas dzīvesvietu Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības teritorijā. Lai nodrošinātu līdzfinansējuma piešķiršanas izlietojama pārbaudi, pašvaldība personas datus glabās 10 gadus.

Personas datu apstrādes pārzinis ir Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība (Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Attīstības pārvalde), kontaktinformācija: Jomas iela 1/5, pasts@jurmala.lv, 67093816. Personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu pašvaldības līdzfinansēto pasākumu administrēšanu. Detalizētāku informāciju par personas datu apstrādi un datu subjekta tiesību realizāciju var saņemt vēršoties pie pārziņa, izmantojot norādīto kontaktinformāciju, mājaslapas www.jurmala.lv sadaļā "Personas datu aizsardzība" vai pie pārziņa datu aizsardzības speciālista, rakstot uz e-pastu personasdati@jurmala.lv.

     

(Datums)

 

(paraksts un tā atšifrējums)

 

3. pielikums
Jūrmalas domes 2024. gada 25. jūlija
saistošajiem noteikumiem Nr. 34
(prot. Nr. 10, 40. p.)

APLIECINĀJUMS

Es,

     

(vecāka vai likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds)

 

(personas kods)

esmu informēts, ka mani un mana dēla/ meitas vai aizbilstamā

     

(dēla/ meitas vai aizbilstamā vārds, uzvārds)

 

(personas kods)

personas dati tiks nodoti Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībai un tiks izmantoti personas identificēšanai un Jūrmalas valstspilsētas administrācijas līdzfinansēto pasākumu administrēšanai uzņēmumā

     

Uzņēmuma nosaukums

 

Reģ. Nr.

Informējam, ka līdzfinansējuma administrēšanas un informācijas sniegšanas kārtība noteikta Jūrmalas domes 2024. gada 25. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 34 "Par kārtību, kādā tiek īstenoti jauniešu nodarbinātības pasākumi jauniešiem vecumā no 15 līdz 25 gadiem Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā". Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībai tiks nodoti šādi personas dati: vārds, uzvārds, personas kods, deklarētā dzīvesvietas adrese un periods, lai pārbaudītu informāciju par personas dzīvesvietu Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības teritorijā. Lai nodrošinātu līdzfinansējuma piešķiršanas izlietojama pārbaudi, pašvaldība personas datus glabās 10 gadus.

Personas datu apstrādes pārzinis ir Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība (Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Attīstības pārvalde), kontaktinformācija: Jomas iela 1/5, pasts@jurmala.lv, 67093816. Personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu pašvaldības līdzfinansēto pasākumu administrēšanu. Detalizētāku informāciju par personas datu apstrādi un datu subjekta tiesību īstenošanu var saņemt vēršoties pie pārziņa, izmantojot norādīto kontaktinformāciju, mājaslapas www.jurmala.lv sadaļā "Personas datu aizsardzība" vai pie pārziņa datu aizsardzības speciālista, rakstot uz e-pastu personasdati@jurmala.lv.

     

(Datums)

 

(paraksts un tā atšifrējums)

 

4. pielikums
Jūrmalas domes 2024. gada 25. jūlija
saistošajiem noteikumiem Nr. 34
(prot. Nr. 10, 40. p.)

LĪGUMS PAR LĪDZFINANSĒJUMA PIEŠĶIRŠANU Nr. __________________

Jūrmalā

20__. gada________________

Jūrmalas valstspilsētas administrācija, reģistrācijas Nr. 90000056357 (turpmāk – Līdzfinansētājs), kuras vārdā saskaņā ar Jūrmalas domes 2023. gada 25. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 8 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums" un Jūrmalas domes 2021. gada 16. decembra nolikumu Nr. 31 "Jūrmalas valstspilsētas administrācijas nolikums" rīkojas Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izpilddirektors _____________________, no vienas puses un

__________________________, reģistrācijas Nr. ___________ (turpmāk – Finansējuma saņēmējs), tās ____________ _____________ personā, kurš rīkojas uz statūtu pamata, no otras puses, turpmāk katrs atsevišķi vai abi kopā saukti Puse/-es,

pamatojoties uz Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 12. punktu, Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības 2023. gada 28. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 49 "Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības 2024. gada budžetu", Komisijas 2023. gada 13. decembra Regulu (EK) Nr. 2023/2831 par Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. un 108. panta piemērošanu de minimis atbalstam (Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis 2023. gada 15. decembris, turpmāk – Komisijas regula Nr. 2023/2831) un Jūrmalas domes 20__. gada __._______ saistošajiem noteikumiem Nr. __ "Par kārtību, kādā tiek īstenoti jauniešu nodarbinātības pasākumi jauniešiem vecumā no 15 līdz 25 gadiem Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā" (turpmāk – Noteikumi), noslēdz šādu līgumu (turpmāk – Līgums):

1. LĪGUMA PRIEKŠMETS

Līdzfinansētājs līdzfinansē darba algu 50 % (piecdesmit procentu) apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša algas, par periodu no ____ līdz ____, ___ jaunietim/-šiem vecumā no 15 (piecpadsmit) līdz 25 (divdesmit pieciem) gadiem, kurš/-i iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs, kura/- u dzīvesvieta vismaz 12 (divpadsmit) mēnešus nepārtraukti pirms pieteikuma anketas (1. pielikums) iesnieguma brīža ir deklarēta Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā (turpmāk – Izglītojamais/-ie) un ir noslēdzis/-guši darba līgumu ar Finansējuma saņēmēju (turpmāk – projekts), kas tiks īstenots saskaņā ar Līgumu.

2. LĪDZFINANSĒJUMS UN TĀ PIEŠĶIRŠANAS KĀRTĪBA

2.1. Projekta kopējās plānotās izmaksas ir _______ euro (______________________ euro, ____centi), no kuriem Līdzfinansētāja līdzfinansējums nepārsniedz ______ euro (________________euro, ____centus).

2.2. Līdzfinansētājs līdzfinansējuma summu ne vairāk kā _________ euro (____________ euro, ____ centi) apmērā pārskaita uz Finansējuma saņēmēja norādīto kontu 10 (desmit) darba dienu laikā pēc Finansējuma saņēmēja rēķina saņemšanas, pamatojoties uz Līguma 3.1.11. apakšpunktā minētajiem dokumentiem, kas apstiprināti atbilstoši Līguma 3.3.2. apakšpunktam.

2.3. Līdzfinansētājam ir tiesības pieprasīt Finansējuma saņēmējam atgriezt izmaksāto līdzfinansējuma summu vai tā daļu, un Finansējuma saņēmējam ir pienākums 20 (divdesmit) darba dienu laikā no Līdzfinansētāja pretenzijas nosūtīšanas dienas atmaksāt Līdzfinansētājam summu neattiecināmo izmaksu apmērā, ja:

2.3.1. līdzfinansējums ir piešķirts uz nepatiesu vai nepilnīgu datu pamata;

2.3.2. Finansējuma saņēmējs nepienācīgi pilda Līguma noteikumus;

2.3.3. Līdzfinansētāja līdzfinansētajām projekta izdevumu pozīcijām ir saņemts dubults finansējums;

2.3.4. Līdzfinansētājs, pārbaudot iesniegtos izdevumus attaisnojuma dokumentus, ir konstatējis krāpniecības pazīmes;

2.3.5. iesniegtajiem dokumentiem trūkst normatīvajos aktos noteiktā juridiskā spēka.

2.4. Projekta kopējā finansējuma izlietojuma pieaugums (atbilstoši iesniegtajiem projekta īstenošanas dokumentiem) bez iepriekšējas saskaņošanas ar Līdzfinansētāju ir pieļaujams un ir attiecināms ne vairāk kā 20 % (divdesmit procentu) apmērā, nepalielinot Līguma 2.2. apakšpunktā noteiktā līdzfinansējuma summu. Finansējuma izlietojuma samazinājums ir pieļaujams bez ierobežojuma.

2.5. Ja projekta kopsumma samazinās, tad proporcionāli tiek samazināts Līdzfinansētāja līdzfinansējums, turpretī, ja projekta kopsumma pieaug, tad Līdzfinansētāja līdzfinansējuma apmērs paliek nemainīgs.

2.6. De minimis atbalstu saskaņā ar Komisijas regulu Nr. 2023/2831 piešķir, ievērojot Komisijas regulas Nr. 2023/2831 1. panta 1. punktā minētos nozaru un darbību ierobežojumus.

2.7. Noteikumu ietvaros piešķirto de minimis atbalstu attiecībā uz vienām un tām pašām attiecināmajām izmaksām nedrīkst kumulēt ar komercdarbības atbalstu citu atbalsta programmu vai ad-hoc atbalsta projekta ietvaros, tai skaitā citu de minimis atbalstu, neatkarīgi no finansējuma avota.

2.8. Visus projekta īstenošanas laikā konstatētos neattiecināmos izdevumus vai sadārdzinājuma izmaksas Finansējuma saņēmējs sedz no saviem līdzekļiem.

3. PUŠU SAISTĪBAS

3.1. Finansējuma saņēmējs apņemas:

3.1.1. normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un pilnā apmērā veikt valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas (darba ņēmēja un darba devēja likmes) un algas nodokli saskaņā ar likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" 17. panta 1. punktu par katru Izglītojamo;

3.1.2. ja Izglītojamais ir nepilngadīga persona vecumā līdz 18 (astoņpadsmit) gadiem, pirms darba līguma noslēgšanas informēt vienu no Izglītojamā vecākiem (aizbildni) par darba vides riska novērtējumu un darba aizsardzības pasākumiem attiecīgajā darba vietā;

3.1.3. kvalitatīvi un noteiktajā laikā īstenot projektu atbilstoši Noteikumiem;

3.1.4. īstenojot projektu, ievērot tā atbilstību Latvijas Republikas spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un Līdzfinansētāja prasībām;

3.1.5. nodrošināt Līguma izpildi ar nepieciešamajiem resursiem;

3.1.6. nodrošināt Līdzfinansētāja pārstāvim iespēju veikt projekta aktivitāšu norišu pārbaudi uz vietas projekta īstenošanas laikā; pēc Līdzfinansētāja pieprasījuma 3 (trīs) darba dienu laikā rakstveidā vai mutiski sniegt informāciju par projekta sagatavošanas un īstenošanas gaitu, kā arī nekavējoties informēt par šķēršļiem, kas varētu ietekmēt projekta kvalitāti vai izpildi atbilstoši Līguma noteikumiem;

3.1.7. pēc Līdzfinansētāja pieprasījuma 10 (desmit) darba dienu laikā uzrādīt un/vai iesniegt visus projekta ietvaros veikto izmaksu pamatojošos dokumentus, tai skaitā dokumentu oriģinālus;

3.1.8. nodrošināt projekta darbību un aktivitāšu pamatojošu dokumentu oriģinālu saglabāšanu visā projekta īstenošanas laikā un 10 (desmit) gadus pēc projekta īstenošanas beigām;

3.1.9. nodrošināt visus nodokļu maksājumus, kas saistīti ar projekta finansējuma saņemšanu un izlietošanu; kā arī nodrošināt Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu parādu un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādu, kas kopsummā pārsniedz 150 euro (viens simts piecdesmit euro), neesamību gan Līguma slēgšanas brīdī, gan visā Līguma darbības laikā;

3.1.10. kompensēt zaudējumus, kas Līdzfinansētājam radušies Finansējuma saņēmēja vai viņa iesaistītās trešās personas vainas vai neuzmanības dēļ 10 (desmit) darba dienu laikā no pretenzijas nosūtīšanas dienas;

3.1.11. pēc projekta īstenošanas 20 (divdesmit) darba dienu laikā iesniegt Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Apmeklētāju apkalpošanas centrā šādus dokumentus ar norādi: Attīstības pārvaldes Tūrisma un uzņēmējdarbības attīstības nodaļai, projekta "Jauniešu nodarbinātības pasākumi vasaras sezonā" dokumenti:

3.1.11.1. Izglītojamā darba laika uzskaites tabeles kopiju;

3.1.11.2. Izglītojamā darba samaksas aprēķinu saskaņā ar Darba likuma 71. pantu;

3.1.11.3. maksājuma uzdevumu kopijas par izmaksāto darba algu;

3.1.11.4. apliecinājumu par samaksāto darba ņēmēja un darba devēja obligāto sociālo apdrošināšanas iemaksu daļām un algas nodokli;

3.1.12. nodrošināt Komisijas regulas Nr. 2023/2831 1. panta 1. punkta a), b), c) un d) apakšpunktā minēto nozaru darbību vai uzskaites nodalīšanu, ja Līdzfinansējuma saņēmējs vienlaikus darbojas vienā vai vairākās minētajās nozarēs, lai saskaņā ar Komisijas regulas Nr. 2023/2831 1. panta 2. punktu darbības izslēgtajās nozarēs negūst labumu no de minimis atbalsta, ko piešķir saskaņā ar Noteikumiem.

3.2. Finansējuma saņēmējam nav tiesības Līdzfinansētāja līdzfinansējumu noguldīt depozītā.

3.3. Līdzfinansētāja saistības:

3.3.1. veikt Līgumā paredzētos maksājumus, ja ir izpildītas Līgumā minētās Finansējuma saņēmēja saistības;

3.3.2. Līdzfinansētājs Līguma 3.1.11. apakšpunktā minētos dokumentus 5 (piecu) darba dienu laikā pārbauda un pieņem lēmumu par to, vai tie atbilst Līguma nosacījumiem, un 5 (piecu) darba dienu laikā informē par pieņemto lēmumu Finansējuma saņēmēju, ja dokumenti atbilst Līguma nosacījumiem.

3.4. Ja nav iespējams pārliecināties par Finansējuma saņēmēja uzņemto saistību izpildi saskaņā ar Līgumu, Līdzfinansētājam ir tiesības rakstiski pieprasīt, lai Finansējuma saņēmējs 5 (piecu) darba dienu laikā iesniedz papildu informāciju projekta īstenošanas atskaites pārbaudei. Šādā gadījumā Līguma 3.3.2. apakšpunktā noteiktais termiņš tiek pagarināts par pieprasītās papildu informācijas sniegšanai un papildu informācijas izvērtēšanai nepieciešamo laiku, kas nepārsniedz 15 (piecpadsmit) darba dienas.

4. PUŠU ATBILDĪBA UN STRĪDU RISINĀŠANA

4.1. Par līgumsaistību neizpildi vai nepilnīgu izpildi Puses ir atbildīgas saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un Līguma noteikumiem.

4.2. Ja Finansējuma saņēmējs nepienācīgi pilda Līgumā paredzētās saistības, Līdzfinansētājam ir tiesības aprēķināt Finansējuma saņēmējam līgumsodu 0,5 % (piecas desmitdaļas procenta) apmērā no Līguma 2.2. apakšpunktā noteiktās līdzfinansējuma summas par katru pārkāpuma dienu, bet ne vairāk kā 10 % (desmit procentus) no Līguma 2.2. apakšpunktā noteiktās līdzfinansējuma summas, ko Līdzfinansētājs ir tiesīgs arī ieturēt, veicot norēķinus.

4.3. Līgumsoda samaksa neatbrīvo Puses no saistību pienācīgas izpildes.

4.4. Puses apņemas neizpaust trešajām personām informāciju, kas saistīta ar Līgumu un ko tās saņēmušas Līguma izpildes laikā no otras Puses, izņemot gadījumus, kad informācijas izpaušanu pieprasa piemērojamie normatīvie akti.

4.5. Līguma ietvaros saņemtos fizisko personu datus Finansējuma saņēmējs izmanto un uzglabā tikai saskaņā ar fizisko personu datu aizsardzību regulējošo normatīvo aktu prasībām un no Līguma izrietošo saistību pienācīgai izpildei, kā arī nodrošina, ka Finansējuma saņēmēja darbinieki, kuri ir iesaistīti personas datu apstrādē, ir apņēmušies ievērot fizisko personu datu aizsardzību regulējošo normatīvo aktu prasības, pildot amata pienākumus un arī pēc darba tiesisko attiecību izbeigšanas. Finansējuma saņēmējs apņemas informēt Līdzfinansētāju par jebkuru trešo personu pieprasījumu izsniegt personas datus, kā arī neizsniegt tos bez saskaņošanas ar Līdzfinansētāju, un pēc projekta īstenošanas beigām iznīcināt dokumentus, kas satur fizisko personu datus, atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

4.6. Visus ar Līgumu saistītos strīdus un domstarpības Puses risina savstarpēju pārrunu ceļā. Ja nav panākta vienošanās pārrunu ceļā, strīdus jautājumi tiek izskatīti saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

4.7. Līdzfinansētājs uzglabā visus ar de minimis atbalsta piešķiršanu saistītos datus 10 (desmit) gadus, sākot no dienas, kurā saskaņā ar Noteikumos noteikto piešķirts pēdējais de minimis atbalsts. Finansējuma saņēmējs uzglabā visus ar de minimis atbalsta piešķiršanu saistītos datus 10 (desmit) gadus no de minimis atbalsta piešķiršanas dienas.

4.8. Ja tiek pārkāpti Komisijas regulas Nr. 2023/2831 nosacījumi, Finansējuma saņēmējam kā de minimis atbalsta saņēmējam ir pienākums atmaksāt Līdzfinansētājam Noteikumu ietvaros saņemto nelikumīgo de minimis atbalstu kopā ar procentiem no līdzekļiem, kas ir brīvi no komercdarbības atbalsta, atbilstoši Komercdarbības atbalsta kontroles likuma IV vai V nodaļas nosacījumiem.

5. LĪGUMA DARBĪBAS LAIKS, GROZĪŠANAS UN IZBEIGŠANAS KĀRTĪBA

5.1. Līgums stājas spēkā tā parakstīšanas dienā un ir spēkā līdz Pušu saistību izpildei vai tā izbeigšanai Līgumā noteiktajā kārtībā.

5.2. Līgumu var grozīt vai izbeigt pirms tajā noteikto saistību izpildes, Pusēm vienojoties rakstveidā, saskaņā ar Līgumu un Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

5.3. Neviena no Pusēm neatbild par Līgumā noteikto saistību neizpildīšanu, ja tas noticisnepārvaramas varas rezultātā, piemēram, dabas katastrofas, sociālie konflikti, kā arī jaunu normatīvo aktu ieviešana, kas aizliedz Līgumā paredzēto darbību.

5.4. Katra no Pusēm 3 (trīs) dienu laikā informē otru Pusi par augstāk minētās nepārvaramas varas iestāšanos. Puses savstarpēji vienojas par Līgumā noteikto termiņu pagarināšanu vai Līguma izbeigšanu.

5.5. Finansējuma saņēmējam ir tiesības vienpusēji atkāpties un izbeigt Līgumu pirms tajā noteikto saistību izpildes, ja Līdzfinansētājs nepamatoti nav samaksājis Līguma 2.2. apakšpunktā noteikto līdzfinansējuma daļu.

5.6. Līdzfinansētājam ir tiesības vienpusēji izbeigt Līgumu pirms tajā noteikto saistību izpildes, nosūtot paziņojumu un norādot izbeigšanas datumu:

5.6.1. Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības budžeta neizpildes gadījumā, iepriekš par to brīdinot Finansējuma saņēmēju;

5.6.2. ja Finansējuma saņēmējam pasludināts maksātnespējas process, tā darbība ir apturēta vai tas ir pakļauts līdzīga rakstura situācijai;

5.6.3. ja Finansējuma saņēmējs nepienācīgi pilda savas Līgumā noteiktās saistības un pēc Līdzfinansētāja brīdinājuma saņemšanas nav novērsis konstatēto Līgumā noteikto saistību neizpildi vai turpina tās nepildīt. Šādā gadījumā Finansējuma saņēmējs atlīdzina Līdzfinansētājam visus tiešos un netiešos zaudējumus, kā arī maksā līgumsodu 10 % (desmit procentu) apmērā no Līguma 2.2. apakšpunktā minētās līdzfinansējuma summas 10 (desmit) darba dienu laikā pēc attiecīga paziņojuma saņemšanas.

6. CITI NOTEIKUMI

6.1. Ja kāds no Līguma noteikumiem zaudē spēku, tad tas neietekmē citus Līguma noteikumus.

6.2. Ja kāda no Pusēm tiek reorganizēta, Līgums paliek spēkā un tā noteikumi ir saistoši Pušu saistību pārņēmējiem.

6.3. Puses apņemas 3 (trīs) darba dienu laikā no izmaiņu veikšanas brīža paziņot otrai Pusei par izmaiņām rekvizītos.

6.4. Puses nozīmē kontaktpersonas, kuras veic savstarpēju sadarbības koordinēšanu Līguma un projekta īstenošanas laikā:

6.4.1. Līdzfinansētāja kontaktpersona: __________ _______________, tālr. __________, e-pasts __________;

6.4.2. Finansējuma saņēmēja kontaktpersona: __________, tālr. __________, e-pasts __________.

6.5. Līgums sagatavots latviešu valodā uz _ (________) lapām un pielikumiem, 2 (divos) juridiski vienādos eksemplāros, no kuriem viens tiek nodots Līdzfinansētājam, bet otrs – Finansējuma saņēmējam / Līgums sagatavots latviešu valodā uz_ (________) lapām un pielikumiem elektroniska dokumenta veidā un parakstīts elektroniski.

6.6. Līgumam kā neatņemamas sastāvdaļas pievienoti šādi pielikumi:

1. pielikums – Pieteikuma anketa uz __ (_______) lapām;

2. pielikums – Izglītojamā/Izglītojamā vecāka vai likumiskā pārstāvja apliecinājums uz __ (_______) lapām;

3. pielikums – Aizpildīta normatīvajos aktos par sniedzamo informāciju par de minimis atbalsta uzskaiti un piešķiršanu noteiktā veidlapa uz __ (________) lapām.

7. PUŠU REKVIZĪTI

Līdzfinansētājs

Jūrmalas valstspilsētas administrācija

Nod. maks. reģ. Nr. 90000056357

Juridiskā adrese: Jomas ielā Nr. 1/5, Jūrmala, LV-2015

Konta Nr. LV84PARX0002484572001

Akciju sabiedrība "Citadele banka"

Kods PARXLV22

Finansējuma saņēmējs

Reģ. Nr. 

Juridiskā adrese:

Konta Nr.:

Kods

__________________________

_______________________

 

5. pielikums
Jūrmalas domes 2024. gada 25. jūlija
saistošajiem noteikumiem Nr. 34
(prot. Nr. 10, 40. p.)

Jūrmalas valstspilsētas administrācijas
Attīstības pārvaldes
Tūrisma un uzņēmējdarbības attīstības nodaļai
Jomas ielā 1/5, Jūrmalā, LV-2015

   

(Finansējuma saņēmēja nosaukums)

 
   

(Reģistrācijas Nr.)

 
   

(Adrese)

 
   

(Datums)

 

Apliecinājums par nodokļu nomaksu

  saskaņā Latvijas Republikā pieņemtajiem normatīvajiem
(Finansējuma saņēmēja nosaukums)
aktiem un to noteikto kārtību, pilnā apmērā ir veikusi valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas (darba ņēmēja un darba devēja likmes) un algas nodokļa nomaksu saskaņā ar likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" 17. panta 1. punktu par zemāk minētajiem Izglītojamiem1:
 
 

Nodarbinātā vārds, uzvārds

personas kods

 
3.1.      
3.2.      
3.3.      
   
   
 

(Vārds, uzvārds)

   
 

(amats)

 

 

 

(paraksts)

Personas datu apstrādes pārzinis ir Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība (Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Attīstības pārvalde), kontaktinformācija: Jomas iela 1/5, pasts@jurmala.lv, 67093816. Personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu pašvaldības līdzfinansēto pasākumu administrēšanu. Detalizētāku informāciju par personas datu apstrādi un datu subjekta tiesību realizāciju var saņemt vēršoties pie pārziņa, izmantojot norādīto kontaktinformāciju, mājaslapas www.jurmala.lv sadaļā "Personas datu aizsardzība" vai pie pārziņa datu aizsardzības speciālista, rakstot uz e-pastu personasdati@jurmala.lv.


2 Nepieciešamības gadījumā, pievienot papildus rindas.

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas domes 2024. gada 25. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 34 "Par kārtību, kādā tiek īstenoti jauniešu nodarbinātības pasākumi jauniešiem vecumā no 15 līdz 25 gadiem Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Saistošo noteikumu "Par kārtību, kādā tiek īstenoti jauniešu nodarbinātības pasākumi jauniešiem vecumā no 15 līdz 25 gadiem Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā" (turpmāk – saistošie noteikumi) mērķis ir sekmēt īslaicīgu jauniešu nodarbinātību (līdz diviem mēnešiem) vasaras brīvlaikā, kas nodrošinās skolēniem iespēju iegūt prasmes, zināšanas un pieredzi, kā arī nodrošinās Jūrmalas valstspilsētas attīstības programmas 2023.–2029. gada Rīcības plānā prioritātes "Tūrisms kūrortpilsētas konkurētspējai" (T) rīcības virziena "Daudzveidīgs un kvalitatīvs tūrisma piedāvājums" (T1) noteiktā mērķa, T2.5. "Veicināt Jūrmalas pilsētas iedzīvotāju, t.sk. izglītojamo, interesi par uzņēmējdarbību un nodarbinātību" darbības T2.5.5. "Sniegt atbalstu jauniešu nodarbinātībai vasaras sezonā" īstenošanu.

1.2. Saistošo noteikumu īstenošana ir nepieciešama, lai reglamentētu atbalstu jauniešu nodarbinātības pasākumiem saskaņā ar Pašvaldību likuma 5. panta 1. punktu, kas paredz nodrošināt Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībai (turpmāk – pašvaldība) iespēju brīvprātīgi īstenot savas iniciatīvas jebkurā jautājumā, ja tās nav citu institūciju kompetencē un citi likumi to neierobežo. Pašvaldība nosaka brīvprātīgo iniciatīvu izpildes kārtību un nodrošina tām finansējumu, plānojot un paredzot šo finansējumu ikgadējā budžetā tādā apmērā, kas netraucē citu autonomo funkciju un deleģēto pārvaldes uzdevumu izpildi. Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 12. punktā noteiktas pašvaldības autonomās funkcijas – sekmēt saimniecisko darbību pašvaldības administratīvajā teritorijā un sniegt tai atbalstu. Lai sniegtu atbalstu Jūrmalas uzņēmējiem jauna darba spēka piesaistei un veicinātu jauniešu nodarbinātību, izstrādāti saistošie noteikumi.

1.3. Saistošo noteikumu izstrāde nepieciešama, lai reglamentētu jauniešu nodarbinātības pasākumu īstenošanu Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā un pašvaldības atbalsta saņemšanas kārtību līdzfinansējuma piešķiršanai.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošo noteikumu īstenošanai paredzētais atbalsta līdzfinansējums tiek piešķirts kalendārajā gadā pašvaldības budžetā paredzēto finanšu līdzekļu ietvaros. Līdzfinansējuma atbalsts tiek sniegts atbilstoši pašvaldības rīcībā esošajiem resursiem, kas paredzēti attiecīgajam mērķim.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme – saistošie noteikumi nodrošina iespēju aktivizēt jauniešu iesaisti darba tirgū, tādējādi pilnveidojot jauniešu praktiskās zināšanas, prasmes un veicinot integrāciju darba tirgū, tajā skaitā ietverot finansiālu atbalstu Jūrmalas uzņēmējiem. Paredzama pozitīva ietekme uz Jūrmalas uzņēmēju attīstību, kā arī tiks veicināta izglītojamo interese par nodarbinātību un uzņēmējdarbību.

3.2. Ietekme uz vidi – saistošo noteikumu īstenošana izraisa tiešas pozitīvas pārmaiņas vidē, paredzot, ka jauniešu nodarbinātības pasākumi potenciāli var tikt saistīti ar privāto un pašvaldībai piederošo teritoriju labiekārtošanu, sakopšanu un uzturēšanu. Tiek prognozēta pozitīva ietekme uz Jūrmalas teritorijas vides attīstību.

3.3. Ietekme uz iedzīvotāju veselību – saistošie noteikumi veicina īslaicīgu jauniešu nodarbinātību brīvajā laikā, kā rezultātā jaunieši apgūst jaunas iemaņas, prasmes un zināšanas, kas ilgtermiņā izglīto par nodarbinātību un vietējo uzņēmējdarbību, kā arī sekmē jauniešu brīvā laika pavadīšanas daudzveidību un kvalitātes uzlabošanu. Tādējādi līdzfinansējuma ietvaros tiek radīti priekšnoteikumi pozitīvai ietekmei uz iedzīvotāju veselību.

3.5. Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā saistošie noteikumi sekmēs Jūrmalas uzņēmēju attīstību un darbaspēka pieprasījumu. Vasaras sezonas nodarbinātības rezultātā tiks uzlabota Jūrmalas uzņēmēju sniegto pakalpojumu pieredze un kvalitāte, nodrošinot esošo uzņēmumu efektivitātes attīstību.

3.6. Ietekme uz konkurenci – saistošie noteikumi neierobežo brīvu un godīgu konkurenci, kā arī atbalsta piešķiršana tiek regulēta saskaņā ar Eiropas Komisijas 2023. gada 13. decembra Regulu (ES) Nr. 2023/2831 par Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. un 108. panta piemērošanu de minimis atbalstam.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Institūcija, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir Jūrmalas valstspilsētas administrācija. Uz saistošo noteikumu apstiprināšanas brīdi atbalsta kontroli organizē Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Attīstības pārvaldes Tūrisma un uzņēmējdarbības attīstības nodaļa. Papildus, jauniešu informēšanu par vasaras nodarbinātības pasākumiem nodrošina Jūrmalas Jaunatnes iniciatīvu centrs.

4.2. Saistošie noteikumi paredz atbalsta piešķiršanu un tā aktivitāšu ieviešanu un finanšu izlietojuma pārskata iesniegšanu atbilstoši saistošajiem noteikumiem un līgumam par līdzfinansējuma piešķiršanu.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu īstenošanai nav nepieciešami papildu cilvēkresursi, nav nepieciešama jaunu institūciju vai darba vietu izveide un tiek izmantoti Pašvaldības funkciju un tām paredzēto personāla resursu ietvaros.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Saistošo noteikumu izpildē iesaistīta Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Attīstības pārvaldes Tūrisma un uzņēmējdarbības attīstības nodaļa un pašvaldības izpilddirektors.

6.2. Nav paredzēta jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija vai reorganizācija.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošo noteikumu īstenošanas izmaksas ir atbilstošas, lai efektīvi sasniegtu iecerēto mērķi, lai īstenotu īslaicīgu jauniešu nodarbinātību vasaras brīvlaikā, kas nodrošinātu skolēniem iespēju iegūt prasmes, zināšanas un pieredzi, kā arī veicinātu Jūrmalas pilsētas iedzīvotāju, t.sk. izglītojamo, interesi par uzņēmējdarbību un nodarbinātību, sniedzot atbalstu jauniešu nodarbinātībai vasaras sezonā.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  8.1. Sabiedrības pārstāvji (tostarp biedrības, nodibinājumi, apvienības u.tml.), ar kuriem notikušas konsultācijas saistošo noteikumu izstrādes procesā – konsultācijas nav notikušas.

8.2. Izmantotais sabiedrības līdzdalības veids (lai atspoguļotu, kā pašvaldības ir centusies sasniegt mērķgrupu, kā arī noskaidrot pēc iespējas plašākas sabiedrības viedokli) – atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai saistošo noteikumu projekts no 2024. gada 20. jūnija līdz 2024. gada 4. jūlijam tika publicēts Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības tīmekļa vietnē www.jurmala.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, nodrošinot iespēju ikvienam interesentam iesniegt savus priekšlikumus vai iebildumus.

8.3. Sabiedrības pārstāvju izteiktie priekšlikumi un iebildumi, norādot, kuri no tiem ņemti vērā – sabiedrības priekšlikumi, iebildumi vai komentāri par saistošo noteikumu projektu netika saņemti.

8.4. Par saistošo noteikumu projektu saņemtie viedokļi pēc saistošo noteikumu projekta publicēšanas sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, to apkopojums un izvērtējums (iesniedzēji, vērā ņemtie viedokļi, vērā neņemtie viedokļi, pamatojums) – sabiedrības priekšlikumi, iebildumi vai komentāri par saistošo noteikumu projektu netika saņemti.

8.5. No institūcijām saņemtie viedokļi un atzinumi, to apkopojums un izvērtējums (vērā ņemtie viedokļi, vērā neņemtie viedokļi, pamatojums) – gan tādi, kas saņemti, pamatojoties uz normatīvajos aktos noteiktu pienākumu, gan lūgti pēc pašvaldības iniciatīvas, gan sniegti pēc institūcijas iniciatīvas – saistošie noteikumi tika nosūtīti izvērtēšanai Finanšu ministrijai atzinuma sniegšanai par De minimis atbalsta regulējuma nosacījumiem, atbilstoši Komercdarbības atbalsta kontroles likuma 10. panta pirmajai daļai. Finanšu ministrija sniedza priekšlikumus precizējumiem saistošajos noteikumos, kas galvenokārt tika vērsti uz saistošo noteikumu teksta salāgošanu ar līgumā par līdzfinansējuma piešķiršanu iekļautajiem nosacījumiem. Visi Finanšu ministrijas sniegtie priekšlikumi tika ņemti vērā.

8.6. Informācija par cita veida saziņu un konsultācijām, ja tādas bijušas – nav notikušas.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja R. Sproģe

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!