• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils novada domes 2024. gada 27. jūnija saistošie noteikumi Nr. 15 "Par medībām Ventspils novada Piltenes pilsētas teritorijā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 31.07.2024., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/op/2024/147.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils novada domes saistošie noteikumi Nr. 16

Grozījums Ventspils novada domes 2021. gada 25. februāra saistošajos noteikumos Nr. 2 "Nolikums par licencēto makšķerēšanu Puzes ezerā"

Vēl šajā numurā

31.07.2024., Nr. 147

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 15

Pieņemts: 27.06.2024.

OP numurs: 2024/147.12

2024/147.12
RĪKI

Ventspils novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ventspils novada domes saistošie noteikumi Nr. 15

Ventspils novadā 2024. gada 27. jūnijā (prot. Nr. 53, 1. §)

Par medībām Ventspils novada Piltenes pilsētas teritorijā

Izdoti saskaņā ar Medību likuma
3. panta 2.1 daļu

1. Saistošie noteikumi "Par medībām Ventspils novada Piltenes pilsētas teritorijā" (turpmāk tekstā – Noteikumi) nosaka zonas Ventspils novada Piltenes pilsētas teritorijā, kurās atļauts medīt, kā arī kārtību, kādā organizējamas medības gadījumos, ja dzīvnieki rada postījumus dabai un īpašumiem, un rada draudus iedzīvotājiem.

2. Medības Piltenes pilsētas teritorijā ir organizējamas, ievērojot medību jomu reglamentējošo normatīvo aktu prasības, tajā skaitā noslēdzot ar zemes (meža) īpašnieku vai tiesisko valdītāju līgumu par medību tiesību nodošanu vai uz rakstveida pilnvaras pamata.

3. Medību organizēšana Ventspils novada Piltenes pilsētas teritorijā ir atļauta teritorijās, kas norādītas Noteikumu pielikumā.

4. Medībās medību teritorijā Piltenes pilsētā atļauts izmantot:

4.1. medību šaujamieročus;

4.2. mazkalibra medību šaujamieročus;

4.3. medību rīkus.

5. Medību šaujamieročus medībās drīkst izmantot tikai atrodoties uz dabiska vai mākslīga paaugstinājuma, kura stāvēšanas vai sēdēšanas platforma nav zemāka par vienu metru un dod iespēju veikt šāvienu uz leju.

Ventspils novada domes priekšsēdētājs A. Mucenieks

 

Pielikums
Ventspils novada domes 2024. gada 27. jūnija
saistošajiem noteikumiem Nr. 15
"Par medībām Ventspils novada Piltenes pilsētas teritorijā"

Ventspils novada Piltenes pilsētas teritorijas, kurā atļautas medības, shēma


 

   

Piltenes pilsētas teritorija, kurā medības atļautas

 

Saistošo noteikumu "Par medībām Ventspils novada Piltenes pilsētas teritorijā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības

pamatojums

Saistošie noteikumi izstrādāti pamatojoties uz Medību likuma 3. panta 2.1 daļu, kas paredz pašvaldībai tiesības izdot saistošos noteikumus par medībām pilsētā, nosakot teritorijas, kurās atļauts medīt, un nosakot arī medībās izmantojamos rīkus. Līdz grozījumu Medību likuma 3. pantā spēkā stāšanās brīdim pilsētu teritorijā bija aizliegts medīt. Ievērojot to, ka Ventspils novada Piltenes pilsētas teritorijā ietilpst lauksaimniecības zemju platības, kurās mīt medījamie dzīvnieki, kas rada apdraudējumu un postījumus Piltenes pilsētas teritorijā ietilpstošo lauksaimniecības zemju īpašniekiem, ir nepieciešams noteikt konkrētas zonas, kurās atļauts medīt, ievērojot medību tiesību jomu reglamentējošos normatīvos aktus.
2. Fiskālā ietekme uz

pašvaldības budžetu

Saistošo noteikumu īstenošana neietekmēs pašvaldībai pieejamos resursus, jo nav nepieciešama jaunu institūciju vai darba vietu izveide, vai esošo institūciju kompetences paplašināšana, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Īstenojot saistošos noteikumus, tiks veicināta sabiedrības iesaiste pašvaldības darbā. Mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu regulējums, ir mednieki, medību tiesību īpašnieki, medību tiesību lietotāji. Ar saistošajiem noteikumiem tiek noteiktas jaunas tiesības, atļaujot organizēt medības teritorijās, kurās līdz šim medību organizēšana bija aizliegta. Tādējādi ar saistošajiem noteikumiem tiks novērstas situācijas, kad medījamie dzīvnieki apdraud cilvēka dzīvību vai veselību vai rada postījumus.

Saistošie noteikumi neietekmē uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā. Noteikumiem nav ietekmes uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Nav paredzētas papildus administratīvo procedūru izmaksas. Izsludinātie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Noteikumi tiks publicēti pašvaldības informatīvajā izdevumā un oficiālajā pašvaldības tīmekļvietnē, vienlaikus nodrošinot atbilstību oficiālajai publikācijai, norādot atsauci uz oficiālo publikāciju atbilstoši Pašvaldību likumam.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Ar saistošajiem noteikumiem tiek noteiktas jaunas tiesības, atļaujot organizēt medības teritorijās, kurās līdz šim medību organizēšana bija aizliegta. Tādējādi ar saistošo noteikumu regulējuma palīdzību tiks novērstas situācijas, kad medījamie dzīvnieki apdraud cilvēka dzīvību vai veselību, vai rada postījumus. Pašvaldībā papildus institūcijas un štata vietas netiks radītas.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Atbildīgā par saistošo noteikumu izpildi ir Ventspils novada pašvaldība. Saistošo noteikumu izpildei nav paredzēta jaunu institūciju izveide.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Ievērojot Pašvaldību likuma 46. panta trešās daļas nosacījumus, saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts 2024. gada 8. aprīlī tika publicēts Ventspils novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.ventspilsnovads.lv (Par mums → Dome Saistošo noteikumu projekti) sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Termiņš, kādā bija iespējams iesniegt sabiedrības viedokli – no 2024. gada 8. aprīļa līdz 2024. gada 22. aprīlim. Šajā laika periodā viedokļi, priekšlikumi, ierosinājumi vai iebildumi saistībā ar attiecīgā normatīvā akta projektu netika saņemti.

Ventspils novada domes priekšsēdētājs A. Mucenieks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!