• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Limbažu novada domes 2024. gada 25. jūlija saistošie noteikumi Nr. 19 "Kārtība, kādā Limbažu novada pašvaldība sedz braukšanas izdevumus izglītojamiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.2024., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/op/2024/151.5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

06.08.2024., Nr. 151

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Limbažu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 19

Pieņemts: 25.07.2024.

OP numurs: 2024/151.5

2024/151.5
RĪKI

Limbažu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Limbažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 19

2024. gada 25. jūlijā

Kārtība, kādā Limbažu novada pašvaldība sedz braukšanas izdevumus izglītojamiem

APSTIPRINĀTI
ar Limbažu novada domes 25.07.2024.
sēdes lēmumu Nr. 525 (prot. Nr. 14, 5.)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu,
Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14. panta trešo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību un apmēru, kādā Limbažu novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) sedz braukšanas izdevumus sabiedriskajā transportā reģionālās nozīmes maršrutu tīklos un kompensē transporta izdevumus izglītojamiem, kuri izmanto Pašvaldības administratīvajā teritorijā esošo izglītības iestāžu pakalpojumus.

2. Braukšanas maksas atvieglojumu un transporta izdevumu segšanas veidi:

2.1. elektroniskās abonementa kartes, kuru izsniedzis pakalpojuma sniedzējs, un ar kuru Pašvaldība ir noslēgusi līgumu par pakalpojuma sniegšanu braukšanai reģionālās nozīmes pasažieru pārvadājumu sabiedriskā transporta maršrutu autobusos, lietošana;

2.2. sabiedriskā transporta biļešu kompensēšana, ja ar izmantotā sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēju nav noslēgts līgums par elektronisko abonementa karti;

2.3. personiskā transporta lietošanas kompensēšana – izdevumus apmaksā, ja netiek nodrošināts regulārs sabiedriskā transporta vai pašvaldības pašpārvadājuma pakalpojums un attālums no pastāvīgās dzīvesvietas līdz tuvākajai Pašvaldības izglītības iestādei vai tuvākajai sabiedriskā/pašvaldības transporta pieturai pārsniedz 3 (trīs) kilometrus;

2.4. pašvaldības autotransporta izmantošana kā nekomerciāls pasažieru pārvadājums, atbilstoši Limbažu novada domes sēdē apstiprinātajam maršrutam.

II. Personas, kurām ir tiesības uz braukšanas izdevumu atlīdzināšanu

3. Braukšanas izdevumi izglītojamiem tiek segti Ministru kabineta noteikumos noteiktā mācību gada ietvaros. Profesionālās ievirzes izglītības iestāžu audzēkņiem mācību programmas īstenošanas periodā.

4. Pašvaldība sedz braukšanas izdevumus, kas Pašvaldības dibinātās vispārējās izglītības iestādes izglītojamiem radušies, izmantojot sabiedrisko transportu, un saistīti ar braucienu mācību gada laikā (turp un atpakaļ) no dzīvesvietas līdz Pašvaldības akreditētai vispārējās izglītības iestādei 100 % apmērā.

5. Pašvaldība sedz tās dibināto profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamajiem braukšanas izdevumus, kas radušies, izmantojot sabiedrisko transportu, un saistīti ar braucienu (turp un atpakaļ) no dzīvesvietas vai Limbažu novada vispārējās izglītības iestādes, kurā izglītojamais mācās, līdz pašvaldības dibinātās profesionālās ievirzes izglītības iestādei un atpakaļ 100% apmērā.

6. Pašvaldība nesedz braukšanas izdevumus izglītojamiem, kuri izglītības pakalpojumu saņem ārpus Limbažu novada administratīvās teritorijas.

7. Pašvaldība nesedz braukšanas izdevumus izglītojamiem maršrutos, kuros nodrošināts bezmaksas transports līdz izglītības iestādei un atpakaļ, izņemot, ja izglītības iestāde izvērtē izglītojamā vajadzības un ja tās nav samērojamas ar bezmaksas transporta grafiku.

8. Ja izglītojamais izmanto izglītības iestādes internātu, dienesta viesnīcu, tad kompensāciju aprēķina ne vairāk kā līdz trim dienām nedēļā par ceļa posmu no izglītojamā dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ.

9. Ja izglītojamais nevar izmantot 4. un 5. punktā noteikto braukšanas iespēju, tiek veikta šo noteikumu 11. punktā noteiktā kompensācija.

10. Pašvaldība kompensē izglītojamā likumiskajam pārstāvim vai pilngadību sasniegušam izglītojamajam izdevumus par personiskā transportlīdzekļa lietošanu, ja izglītojamā deklarētā adrese ir Limbažu novada administratīvajā teritorijā, šādos gadījumos:

10.1. ja attālums no izglītojamā dzīvesvietas līdz tuvākajai sabiedriskā transporta vai pašvaldības transporta pieturvietai ir lielāks par 3 kilometriem, Pašvaldība kompensē izdevumus izglītojamā nogādāšanai tuvākajā sabiedriskā transporta vai pašvaldības transporta pieturvietā un atpakaļ ar personisko transportlīdzekli;

10.2. sabiedriskais transports vai pašvaldības transports nekursē atbilstošajā laikā, lai izglītojamais nokļūtu no dzīvesvietas tuvākajā izglītības iestādē un atpakaļ, un izglītojamā dzīvesvieta atrodas vairāk nekā 3 kilometru attālumā no tuvākās Pašvaldības izglītības iestādes, kas īsteno izglītojamajam atbilstošu izglītības programmu, Pašvaldība kompensē izdevumus izglītojamā nogādāšanai tuvākajā izglītības iestādē ar personisko transportlīdzekli.

11. Ja noteikumu 4. un 5. punktā minētajiem izglītojamajiem nav iespēju no dzīvesvietas līdz Pašvaldības izglītības iestādei un atpakaļ izmantot sabiedriskā vai pašvaldības transporta pakalpojumu atbilstoši noteikumu 10. punktam, Pašvaldība kompensē degvielas izdevumus, kas saistīti ar braucieniem mācību gada laikā no dzīvesvietas līdz tuvākajai Pašvaldības izglītības iestādei (turp un atpakaļ) šo noteikumu 12. un 13. punktā noteiktā kārtībā.

12. Degvielas izdevumu kompensāciju aprēķina pēc šādas formulas:

12.1. K = A x D x I, kur K transporta izdevumu kompensācijas apmērs, A viena brauciena attālums līdz izglītības iestādei (turp un atpakaļ); D apmeklēto mācību dienu skaits mēnesī, I saskaņā ar viena km vidējām izmaksām;

12.2. K = A x D x I, kur K transporta izdevumu kompensācijas apmērs, A – viena brauciena attālums līdz pašvaldības/sabiedriskā transporta pieturvietai (turp un atpakaļ), atbilstoši pašvaldības/sabiedriskā transporta maršrutam; D apmeklēto mācību dienu skaits mēnesī, I saskaņā ar viena km vidējām izmaksām.

13. Viena kilometra (km) vidējā izmaksa (12. punktā – I) tiek noteikta 0,15 euro (nulle euro, 15 centi).

14. Ja izglītojamā likumiskie pārstāvji vienlaikus veic vairāku izglītojamo pārvadājumu, transporta izdevumus aprēķina, nepārsniedzot šo noteikumu 13. punktā noteikto braukšanas izdevumu kompensācijas apmēru neatkarīgi no pārvadājamo izglītojamo skaita par vienu braucienu (turp un atpakaļ).

III. Braukšanas izdevumu atlīdzināšanas kārtība

15. Mācību gada sākumā vai pēc izglītojamā uzņemšanas Pašvaldības vispārējās izglītības iestādē mācību gada laikā viņa likumiskie pārstāvji vai pilngadību sasniegušais izglītojamais izglītības iestādē iesniedz aizpildītu iesnieguma veidlapu par attiecīgā braukšanas maksas atvieglojuma vai transporta izdevumu segšanas veida piemērošanu turp un atpakaļ no izglītojamā dzīves vietas līdz Pašvaldības vispārējās izglītības iestādei vai profesionālās ievirzes izglītības iestādei:

15.1. individuālo pieteikumu elektroniskās abonementa kartes saņemšanai (turpmāk – pieteikums), ja nokļūšanai izglītības iestādē izmanto sabiedrisko transportu;

15.2. iesniegumu sabiedriskā transporta izmaksu kompensācijas saņemšanai, ja nokļūšanai tuvākajā Pašvaldības izglītības iestādē izmanto sabiedrisko transportu (1. pielikums);

15.3. iesniegumu personiskā transporta izmaksu kompensācijas saņemšanai, ja nokļūšanai līdz tuvākajai Pašvaldības izglītības iestādei vai sabiedriskā/pašvaldības transporta pieturvietai un atpakaļ tiek izmantots personiskais transports (2. pielikums).

16. Izglītības iestādes, uzsākot mācību gadu vai mācību gada laikā, iesniedz pakalpojumu sniedzējam, ar kuru par pakalpojuma sniegšanu Pašvaldība ir noslēgusi līgumu, izglītojamo sarakstu, kuriem ir tiesības saņemt elektroniskā abonementa kartes. Izglītības iestāde aizpilda pakalpojuma sniedzēja veidlapu, norādot izglītības iestādi, izglītojamā vārdu un uzvārdu, kā arī sākuma un beigu autobusa pieturu nosaukumu.

17. Izglītojamo, kuri brauc ar sabiedrisko transportu, izmantojot elektroniskā abonementa kartes, saraksts tiek iesniegts pakalpojumu sniedzējam, ar kuru par pakalpojuma sniegšanu Pašvaldība ir noslēgusi līgumu. Pakalpojuma sniedzējs līgumā noteiktā kārtībā izgatavo izglītojamo elektroniskās abonementa kartes un nodod tās Pašvaldības Finanšu un ekonomikas nodaļā izdalei izglītības iestādēm.

18. Izglītojamā likumiskie pārstāvji vai pilngadību sasniegušais izglītojamais līdz katra mēneša 10. datumam sabiedriskā transporta izdevumu kompensācijas saņemšanai iesniedz iesniegumu izglītības iestādē par sabiedriskā transporta izmaksu kompensāciju (1. pielikums) par iepriekšējo mēnesi un braukšanas biļetes, kas pielīmētas uz lapas hronoloģiskā secībā. Biļetēs veiktajiem ierakstiem jābūt skaidri salasāmiem, pretējā gadījumā kompensācija netiek izmaksāta.

19. Izglītības iestādes līdz katra mēneša 15. datumam pārbauda biļešu atbilstību noteikumu nosacījumiem (tajā skaitā, izglītības iestāžu apmeklējumu, biļešu iegādes datumu, maršrutu) un iesniedz iesniegumu, un pārbaudītās biļetes ar izglītības iestādes direktora saskaņojuma atzīmi par kompensācijas izmaksu Pašvaldības Finanšu un ekonomikas nodaļā.

20. Personiskā transporta izdevumu kompensācijas saņemšanai, uzsākot mācību gadu vai mācību gada laikā uzsākot izglītības iegūšanu Pašvaldības vispārējās izglītības iestādē, izglītojamo likumiskie pārstāvji vai pilngadību sasniegušais izglītojamais izglītības iestādē iesniedz aizpildītu iesniegumu par personiskā transporta izdevumu kompensācijas saņemšanu no izglītojamā dzīvesvietas, ja nokļūšanai izglītības iestādē vai līdz sabiedriskā vai pašvaldības transporta pieturvietai un atpakaļ tiek izmantots personiskais transports (2. pielikums).

21. Personiskā transporta kompensācijas saņemšanai izglītības iestāde līdz mēneša 20. datumam uzskaita izglītojamā izglītības iestādes apmeklējumu iepriekšējā mēnesī un sagatavo izziņu par personiskā transporta izdevumu kompensāciju ar izglītības iestādes direktora saskaņojuma atzīmi. Izziņu kopā ar saņemtajiem iesniegumiem iesniedz Pašvaldības Finanšu un ekonomikas nodaļā (3. pielikums).

22. Pašvaldības Finanšu un ekonomikas nodaļa kompensāciju par iepriekšējo mēnesi izmaksā līdz tekošā mēneša pēdējai darba dienai, pārskaitot uz vecāka vai likumiskā pārstāvja, vai pilngadību sasniegušā izglītojamā norādīto kredītiestādes norēķinu kontu. Izmaksājot personiskā transporta lietošanas kompensāciju, no aprēķinātās kompensācijas tiek ieturēts iedzīvotāju ienākuma nodoklis 23% apmērā saskaņā ar likumu "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" un pārskaitīts valsts budžetā, ievērojot likumā noteiktās normas.

IV. Saistošo noteikumu izpildes tiesiskuma nodrošināšana

23. Noteikumu izpildi nodrošina Pašvaldības izglītības iestāžu vadītāji, Pašvaldības Finanšu un ekonomikas nodaļa.

24. Pašvaldības izglītības iestāžu vadītāju pieņemtos lēmumus un/vai faktisko rīcību var apstrīdēt normatīvajos aktos noteiktā kārtībā Limbažu novada Izglītības pārvaldē.

Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs D. Straubergs

 

1. pielikums
Limbažu novada pašvaldības domes 25.07.2024. saistošajiem noteikumiem Nr. 19
"Kārtība, kādā Limbažu novada pašvaldība sedz braukšanas izdevumus izglītojamiem"

(izglītojamā vecāka vai likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds, personas kods)
(dzīvesvietas adrese, tālrunis)

IESNIEGUMS
Sabiedriskā transporta izmaksu kompensācijas saņemšanai

Lūdzu kompensēt transporta izdevumus par

(izglītojamā vārds, uzvārds, personas kods)

braucieniem no dzīvesvietas

(adrese)
     
uz   izglītības iestādi un atpakaļ
  (izglītības iestādes nosaukums)  

pēc iesniegtajām braukšanas biļetēm

Sabiedriskā transporta maršruts (pieturvieta, kurā iekāpj un izkāpj)

Pielikumā pievienoju braukšanas biļetes par summu EUR_____

Transporta izdevumu kompensācijas saņēmējs:

(vārds, uzvārds )

Transporta izdevumu kompensāciju lūdzu pārskaitīt uz bankas kontu

  (bankas konta Nr.)
(datums) (paraksts un atšifrējums)

SASKAŅOTS
________________________/Iestādes direktora vārds, uzvārds/
___________________________/paraksts/

 

2. pielikums
Limbažu novada pašvaldības domes 25.07.2024. saistošajiem noteikumiem Nr. 19
"Kārtība, kādā Limbažu novada pašvaldība sedz braukšanas izdevumus izglītojamiem"

(izglītojamā vecāka vai likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds, personas kods)
(dzīvesvietas adrese, tālrunis)

IESNIEGUMS
Transporta izdevumu kompensācijas saņemšanai

Lūdzu kompensēt transporta izdevumus par mana bērna/u

(vārds, uzvārds, personas kods)

braucieniem no dzīvesvietas

(adrese)
     
uz   izglītības iestādi un atpakaļ
  (izglītības iestādes nosaukums)  
     
līdz   pašvaldības/sabiedriskā transporta pieturvietai

kompensējot degvielas izdevumus

Transporta maršruts  

Braukšanas attālums no dzīves vietas līdz izglītības iestādei_______km

Braukšanas attālums līdz tuvākajai pašvaldības/sabiedriskā transporta pieturvietai_____km

Transporta izdevumu kompensācijas saņēmējs  
  (vārds, uzvārds )

Transporta izdevumu kompensāciju lūdzu pārskaitīt uz bankas kontu

  (bankas konta Nr.)
(datums) (paraksts un atšifrējums)

SASKAŅOTS
________________________/Iestādes direktora vārds, uzvārds/
___________________________/paraksts/

 

3. pielikums
Limbažu novada pašvaldības domes 25.07.2024. saistošajiem noteikumiem Nr. 19
"Kārtība, kādā Limbažu novada pašvaldība sedz braukšanas izdevumus izglītojamiem"

SASKAŅOTS
____________________/Iestādes direktora vārds, uzvārds/
___________________________/paraksts/

Limbažu novada pašvaldība
___________________/izglītības iestāde/
Nodokļu maksātāja reģ. nr. 90009114631

IZZIŅA

    Nr.______
/datums/    

Par personiskā transporta izdevumu kompensāciju

Izmaksāt personiskā transporta kompensāciju sekojošiem izglītojamiem par ___________/periods/:

1.

Izglītojamā vārds, uzvārds, personas kods:_________________________________________

Viena brauciena attālums (km) līdz izglītības iestādei (turp un atpakaļ):___________________

Apmeklēto mācību dienu skaits mēnesī:_______

Viena km vidējā izmaksa: 0.15 EUR

Aprēķinātā transporta izdevumu kompensācija:__________________

Transporta izdevumu kompensāciju pārskaitīt uz šādu kredītiestādes kontu:

Saņēmēja vārds, uzvārds  
Kredītiestāde  
Konta Nr.  
     
Sagatavoja:   /paraksts un tā atšifrējums/

 

Paskaidrojuma raksts
Limbažu novada pašvaldības domes 2024. gada 25. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 19 "Kārtība, kādā Limbažu novada pašvaldība sedz braukšanas izdevumus izglītojamiem"

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 14. punkts noteic, ka pašvaldība nodrošina transportu izglītojamo nokļūšanai izglītības iestādē un atpakaļ dzīvesvietā, ja nav iespējams izmantot sabiedrisko transportu. Savukārt Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija noteikumu Nr. 414 "Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi" (turpmāk – MK noteikumi) 12. punkts noteic, ka ārpus pilsētas teritorijas dzīvojošiem vispārējās pamatizglītības iestādes (1.–9. klase) izglītojamajiem ir tiesības saņemt kompensāciju 100 % apmērā par braukšanas izdevumiem, kas saistīti ar braucieniem mācību gada laikā no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ attiecīgās novada pašvaldības teritorijā, izmantojot sabiedrisko transportlīdzekli, kas pārvadā pasažierus pilsētas un reģionālās nozīmes maršrutos. MK noteikumu 13. punkts noteic, ka ārpus pilsētas teritorijas dzīvojošiem vispārējās vidējās izglītības iestādes (klātienes 10.–12. klase) izglītojamajiem ir tiesības saņemt kompensāciju 50 % apmērā par braukšanas izdevumiem, kas saistīti ar braucieniem mācību gada laikā no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ attiecīgās novada pašvaldības administratīvajā teritorijā, izmantojot sabiedrisko transportlīdzekli, kas pārvadā pasažierus pilsētas un reģionālās nozīmes maršrutos. MK noteikumu 17. punkts noteic, ka šo MK noteikumu 12. un 13. punktā minēto kategoriju pasažieri biļeti iegādājas par pilnu maksu un braukšanas izdevumus viņiem pašvaldības noteiktajā kārtībā sedz no attiecīgās pašvaldības budžeta;

1.2. Vienlaikus, atbilstoši Pašvaldību likuma 44. panta otrajai daļai, pašvaldības dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, un saskaņā ar Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14. panta trešo daļu noteikt braukšanas maksas atvieglojumus savā administratīvajā teritorijā, ja ar šo braukšanas maksas atvieglojumu noteikšanu pārvadātājam radītos zaudējumus pilnībā kompensē no pašvaldības budžeta;

1.3. Saistošo noteikumu projekts nosaka kārtību, kādā Limbažu novada pašvaldība nodrošina Limbažu novada pašvaldības izglītības iestāžu izglītojamo, kas apgūst vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības (1.–12. klašu) programmas, profesionālās ievirzes izglītības programmas, braukšanas izdevumus nokļūšanai no pašvaldības teritorijā esošas dzīvesvietas uz pašvaldības teritorijā esošu izglītības iestādi, un atpakaļ dzīvesvietā, kā arī kārtību, kādā kompensē braukšanas izdevumus.

1.4. Līdz šo saistošo noteikumu izdošanai izglītojamo braukšanas izdevumu kompensēšanas kārtību Limbažu novadā regulē Limbažu novada pašvaldības domes 2022. gada 30. jūnija saistošie noteikumi Nr. 32 "Kārtība, kādā Limbažu novada pašvaldība sedz braukšanas izdevumus izglītojamiem", kas izdoti, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" normām. Ar Pašvaldību likuma spēkā stāšanos 2023. gada 1. janvārī spēku zaudēja likums "Par pašvaldībām". Pašvaldību likuma Pārejas noteikumu 6. punkts noteic, ka pašvaldības domei jāizvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstība Pašvaldību likumam un jāizdod jauni saistošie noteikumi. Līdz jaunu saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2024. gada 30. jūnijam ir piemērojami uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdotie saistošie noteikumi, ciktāl tie nav pretrunā Pašvaldību likumam.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi nepalielina nepieciešamo finansējuma apmēru budžetā.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī uz konkurenci 3.1. sociālā ietekme – ņemot vērā, ka pašvaldībai jau ir pienākums segt izglītojamo braukšanas izmaksas, nav gaidāma būtiska sociālā ietekme;

3.2. nav ietekmes uz vidi;

3.3. nav ietekmes uz iedzīvotāju veselību;

3.4. ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – šo saistošo noteikumu izpilde neietekmē uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

3.5. šo saistošo noteikumu izpilde neietekmē konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Administratīvās procedūras paliek nemainīgas.

Uzsākot mācību gadu vai mācību gada laikā, pēc izglītojamā uzņemšanas Pašvaldības vispārējās izglītības iestādē, profesionālās izglītības iestādē – viņa likumiskie pārstāvji vai pilngadību sasniegušais izglītojamais izglītības iestādē iesniedz aizpildītu iesnieguma veidlapu par attiecīgā braukšanas maksas atvieglojuma vai transporta izdevumu segšanas veida piemērošanu no izglītojamā deklarētās dzīves vietas līdz Pašvaldības vispārējās izglītības iestādei, profesionālās ievirzes izglītības iestādei un atpakaļ.

Ar šiem saistošajiem noteikumiem netiek paredzētas papildus administratīvo procedūru izmaksas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošie noteikumi paplašina pašvaldības sniegtā pakalpojuma apjomu.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošie noteikumi neparedz veidot jaunas institūcijas.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Paredzamie izdevumi ir samērīgi saistošo noteikumu mērķa sasniegšanai pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildē.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu projekts tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.limbazunovads.lv, nosakot termiņu sabiedrības viedokļa paušanai – divas nedēļas no saistošo noteikumu publicēšanas dienas no 15.06.2024 līdz 03.07.2024. 

Sabiedrības viedokļa noskaidrošanas laikā tika saņemti turpmāk minētie ierosinājumi no vienas personas: 1) precizēt saistošo noteikumu projekta 10.1. apakšpunktu, nosakot, ka pašvaldība kompensē izdevumus izglītojamā nogādāšanai tuvākajā sabiedriskā transporta vai pašvaldības transporta pieturvietā un atpakaļ no rīta un vakarā, atbilstošo precizējot noteikumu projekta 12. punktā norādīto kompensācijas aprēķina formulu un 2. pielikumu; 2) svītrot noteikumu projekta 18. punkta pēdējo teikumu: "Personiskā transporta izdevumu kompensācijai tiek aizpildīts iesniegums, kuram pievienoti čeki par degvielas iegādi." Ja tiek saglabāta prasība pēc degvielas čeka/elektrība rēķina iesniegšanas, tad precizēt noteikumu 13. punktu, ka tiek kompensēts reālais degvielas patēriņš konkrētajā maršrutā, konkrētam transportlīdzeklim un pie konkrētiem laikapstākļiem un ceļa kvalitātes stāvokļa.

Ierosinājumi tika apspriesti Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdē, Finanšu komitejas sēdē. Ieteikumi tika daļēji ņemti vērā.

Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs D. Straubergs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!