• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dobeles novada domes 2024. gada 25. jūlija lēmums Nr. 259/10 "Par detālplānojuma nekustamajam īpašumam "Jaunfiņķi", Krimūnu pagastā, Dobeles novadā apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.08.2024., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/op/2024/152.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

07.08.2024., Nr. 152

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Dobeles novada dome

Veids: lēmums

Numurs: 259/10

Pieņemts: 25.07.2024.

OP numurs: 2024/152.4

2024/152.4
RĪKI

Dobeles novada domes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Dobeles novada pašvaldības domes lēmums Nr. 259/10

Dobelē 2024. gada 25. jūlijā

Par detālplānojuma nekustamajam īpašumam "Jaunfiņķi", Krimūnu pagastā, Dobeles novadā apstiprināšanu

Dobeles novada pašvaldībā (turpmāk – pašvaldība) saņemts SIA "ARHITEKTŪRA UN VIDE" iesniegums, saskaņā ar kuru tiek lūgts apstiprināt izstrādāto detalplānojumu nekustamajā īpašumā "Jaunfiņķi", Krimūnu pagastā, Dobeles novadā (kadastra Nr. 46720020178).

Izskatot iesniedzēja iesniegumu un tam pievienotos pielikumus, Dobeles novada dome konstatē:

Detālplānojuma izstrāde uzsākta pamatojoties uz Dobeles novada domes 2022. gada 26. maija lēmumu "Par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamajā īpašumā "Jaunfiņķi" Krimūnu pagastā, Dobeles novadā" (prot. Nr. 9, 15. §).

Saskaņā ar Dobeles novada domes 2023. gada 31. maija lēmumu Nr. 196/7 "Par detālplānojuma nekustamajam īpašumam "Jaunfiņķi", Krimūnu pagastā, Dobeles novadā nodošanu publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai", izstrādātais detālplānojuma projekts tika nodots publiskajai apspriešanai un institūciju atzinumu saņemšanai laika posmā no 2023. gada 15. jūnija līdz 14. jūlijam. Publiskās apspriešanas sanāksme notika tiešsaistes videokonferences formātā ZOOM platformā 2023. gada 21. jūnijā, ko apliecina publiskās sanāksmes apspriešanas protokols.

Atbilstoši Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem" 114. punkta prasībām, sagatavots ziņojums par detālplānojuma izstrādi, kas ietver informāciju par saņemto priekšlikumu vērā ņemšanu vai noraidīšanu.

Teritorijas attīstības plānošanas likuma 29. pants nosaka, ka vietējā pašvaldība detālplānojumu apstiprina ar vispārīgo administratīvo aktu attiecinot to uz zemes vienību.

Atbilstoši Teritorijas attīstības plānošanas likuma 31. panta pirmajai daļai detālplānojumu īsteno saskaņā ar administratīvo līgumu, kas noslēgts starp vietējo pašvaldību un detālplānojuma izstrādes īstenotāju.

Ievērojot iepriekš minēto, pamatojoties uz Pašvaldību likuma 10. panta pirmās daļas 3. punktu, Teritorijas attīstības plānošanas likuma 12. panta pirmo daļu, 29. pantu, 31. panta pirmo daļu, Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr.628 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem" 119.1. apakšpunktu, atklāti balsojot: PAR – 12 (Ģirts Ante, Māris Feldmanis, Ivars Gorskis, Gints Kaminskis, Linda Karloviča, Edgars Laimiņš, Sintija Liekniņa, Sanita Olševska, Andris Podvinskis, Viesturs Reinfelds, Dace Reinika, Indra Špela), PRET – nav, ATTURAS – nav, Dobeles novada dome NOLEMJ:

1. Apstiprināt detālplānojumu nekustamajam īpašumam "Jaunfiņķi", Krimūnu pagastā, Dobeles novadā, kadastra Nr. 46720020178, (apstiprinātā redakcija Latvijas ģeotelpiskās informācijas portālā – https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_30258#nozoom).

2. Slēgt administratīvo līgumu par detālplānojuma īstenošanu atbilstoši administratīvā līguma projektam (pielikumā) pēc detālplānojuma pārsūdzēšanas termiņa beigām.

3. Noteikt, ka detālplānojums īstenojams saskaņā ar noslēgto Administratīvo līgumu par detālplānojuma īstenošanas kārtību.

4. Nosūtīt lēmumu publicēšanai oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", izmantojot teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmu.

5. Publicēt paziņojumu par Detālplānojuma apstiprināšanu pašvaldības informatīvajā izdevumā "Dobeles novada ziņas" un pašvaldības tīmekļa vietnē www.dobele.lv.

Atbilstoši Teritorijas attīstības plānošanas likuma 29. pantam vispārīgais administratīvais akts par detālplānojuma apstiprināšanu stājas spēkā pēc paziņošanas.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem" 125. punktu detālplānojuma ierosinātājam un detālplānojuma teritorijā ietilpstošo nekustamo īpašumu īpašniekiem (tiesiskajiem valdītājiem) vispārīgo administratīvo aktu par detālplānojuma apstiprināšanu paziņo Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

Atbilstoši Administratīvā procesa likuma 70. panta pirmajai un otrajai daļai, kā arī Paziņošanas likuma 9. panta otrai daļai administratīvais akts, kas sūtīts pa elektronisko pastu, uzskatāms par paziņotu otrajā darba dienā pēc tā nosūtīšanas.

Saskaņā ar Teritorijas attīstības plānošanas likuma 30. panta pirmo daļu detālplānojumu var pārsūdzēt administratīvajā tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā mēneša laikā pēc tam, kad paziņojums par detālplānojuma apstiprināšanu ir publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Dobeles novada pašvaldības domes priekšsēdētājs I. Gorskis

 

Pielikums
Dobeles novada pašvaldības domes
2024. gada 25. jūlija lēmumam Nr. 259/10

ADMINISTRATĪVAIS LĪGUMS Nr. _____________

Par detālplānojuma nekustamajam īpašumam "Jaunfiņķi", Krimūnu pagastā, Dobeles novadā īstenošanas kārtību

Dobelē, Dokumenta parakstīšanas datums ir pēdējā pievienotā
droša elektroniskā paraksta un tā laika zīmoga datums

Dobeles novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90009115092, (turpmāk – Pašvaldība) izpilddirektora Agra Vilka personā, kurš rīkojas saskaņā ar Dobeles novada pašvaldības domes 2023. gada 28. septembra saistošajiem noteikumiem Nr. 24 "Dobeles novada pašvaldības nolikums", no vienas puses, un

nekustamā īpašuma "Jaunfiņķi" (kadastra Nr. 46720020178), Krimūnu pagastā, Dobeles novadā īpašnieks Igors Benze, personas kods [..] (turpmāk – Detālplānojuma īstenotājs), no otras puses,

abi kopā saukti – Puses, pamatojoties uz Teritorijas attīstības plānošanas likuma 13. panta trešo daļu, 31. panta pirmo , otro un trešo daļu un Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra noteikumu Nr. 628 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem" 132. punktu, Dobeles novada domes 2024. gada 25. jūlija lēmumu Nr. ______ "Par detālplānojuma nekustamajā īpašumā "Jaunfiņķi", Krimūnu pagastā, Dobeles novadā apstiprināšanu" (turpmāk – lēmums), noslēdz šādu līgumu, (turpmāk – Līgums):

1. LĪGUMA PRIEKŠMETS

1.1. Līdzēji vienojas par detālplānojuma, kas apstiprināts ar Dobeles novada pašvaldības domes 2024. gada 25. jūlija lēmumu Nr. ______ "Par detālplānojuma projekta nekustamajam īpašumam "Jaunfiņķi", Krimūnu pagastā, Dobeles novadā apstiprināšanu" (turpmāk – Detālplānojums) īstenošanas kārtību un termiņiem.

1.2. Detālplānojuma īstenotājs īsteno Detālplānojumu saskaņā ar Līgumu, Detālplānojuma Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumiem un Grafisko daļu, ievērojot spēkā esošo teritorijas plānojumu un citus normatīvos aktus.

2. LĪDZĒJU SAISTĪBAS

2.1. Detālplānojuma īstenotājs:

2.1.1. apmaksā visus ar Detālplānojuma īstenošanu (t.sk. ar nepieciešamo komunikāciju, ceļu projektēšanu un izbūvi) saistītos izdevumus;

2.1.2. nodrošina projektēto zemes vienību kadastrālo uzmērīšanu, zemes lietošanas mērķu aktualizāciju, reģistrāciju nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā un ierakstīšanu zemesgrāmatā, nodrošinot Detālplānojuma teritorijā esošo ielu izdalīšanu un ierakstīšanu zemesgrāmatā kā patstāvīgu nekustamā īpašuma objektu;

2.1.3. veic būvprojekta/u izstrādi jaunveidojamo koplietošanas piebraucamo ceļu un elektroapgādes tīklu izbūvei un izbūvē koplietošanas piebraucamo ceļu brauktuves ar cieto segumu 6 m platumā un elektroapgādes tīklus līdz katrai no savrupmājas apbūvei izdalītajām zemes vienībām;

2.1.4. Detālplānojuma īstenošanas rezultātā izbūvētos koplietošanas piebraucamos ceļus, komunikācijas apsaimnieko un uztur par saviem finanšu līdzekļiem līdz īpašumu tiesību izbeigšanas brīdim;

2.1.5. Noslēdz ar Detālplānojuma teritorijā izveidoto zemes vienību pircējiem vienošanos par izbūvētās transporta infrastruktūras turpmāko piederību (īpašumtiesībām) un apsaimniekošanu,

2.1.6. informē nākamos zemes vienību īpašniekus par Līguma esamību un viņu pienākumu noslēgt ar Pašvaldību Līguma 2.3.2. apakšpunktā minēto pārjaunojuma līgumu;

2.1.7. nodrošina, ka līdz zemes vienību apbūves uzsākšanai Detālplānojuma teritorija ir sakopta un uzturēta kārtībā;

2.1.8. ir tiesīgs pēc pilnīgas koplietošanas piebraucamo ceļu izbūves atsavināt izbūvētos un ekspluatācijā nodotos piebraucamos ceļus pašvaldībai, vienojoties par atsavināšanas nosacījumiem. Ierosināt nodod pašvaldības īpašumā var tikai tādu ielu, kura ir izdalīta kā atsevišķa zemes vienība un kurai ir veikta kadastrālā uzmērīšana, tā izbūvēta atbilstoši Detālplānojumā paredzētajam tehniskajam risinājumam;

2.1.9. apņemas Detālplānojuma īstenošanas gaitā un savrupmāju apbūves gaitā nepasliktināt vides kvalitāti blakus savrupmāju teritorijās, nodrošinot pretputekļu pārklājumu piebraucamajam ceļam līdz cietā seguma izveidei;

2.1.10. apņemas kompensēt zaudējumus, kas Pašvaldībai vai citām personām radušies Detālplānojuma īstenotāja vainas dēļ Detālplānojuma īstenošanas laikā neievērojot būvnormatīvus vai citus saistošus normatīvos aktus.

2.2. Ēku būvniecība zemes vienībā var tikt uzsākta pēc tam, kad konkrētajai zemes vienībai nodrošināta fiziska un juridiska piekļuve pa izbūvētu un ekspluatācijā nodotu ceļu, un atbilstoši normatīvajos aktos noteiktā kārtībā izstrādātam tehniskajam projektam ir izbūvēta elektroapgāde.

2.3. Pašvaldība apņemas:

2.3.1. sniegt Detālplānojuma izstrādātājam Līguma izpildei nepieciešamo informāciju, kas ir Pašvaldības rīcībā;

2.3.2. noslēgt pārjaunojuma līgumu ar personām, kuras iegūst īpašuma tiesības uz Detālplānojumā ietverto nekustamo īpašumu Līguma darbības laikā;

2.3.3. nodrošināt Detālplānojuma īstenošanas uzraudzību saskaņā ar normatīvajiem aktiem;

2.3.4. izstrādājot jaunu Teritorijas plānojumu, iekļaut tajā detālplānojumā paredzētos risinājumus un Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus.

2.4. Pašvaldība nesedz nekādus izdevumus, kas saistīti ar Detālplānojumā paredzēto inženierkomunikāciju un ielu būvprojektēšanu un būvniecību.

3. DETĀLPLĀNOJUMA ĪSTENOŠANAS TERMIŅI

3.1. Detālplānojuma īstenotājs uzsāk Detālplānojuma īstenošanu no Līguma parakstīšanas brīža un to īsteno līdz 2033. gada 31. decembrim.

3.2. Līgums ir spēkā no Līguma noslēgšanas brīža un ir spēkā līdz Detālplānojuma īstenošanas pabeigšanai vai Līguma izbeigšanai.

4. LĪGUMA GROZĪŠANAS UN IZBEIGŠANAS KĀRTĪBA

4.1. Līgumu var grozīt vai izbeigt Pusēm savstarpēji vienojoties. Jebkuras Līguma izmaiņas vai papildinājumi tiek noformēti rakstveidā un kļūst par Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

4.2. Pašvaldībai ir tiesības vienpusēji izbeigt Līgumu, ja Detālplānojuma izstrādātājs neievēro Līgumā noteiktās prasības un/vai normatīvos aktus, kas ir saistīti ar Līguma izpildi. Šādā gadījumā Pašvaldība nosūta Detālplānojuma izstrādātājam rakstisku brīdinājumu par konstatēto Līguma noteikumu pārkāpumu, nosakot saprātīgu termiņu tā novēršanai. Gadījumā, ja Detālplānojuma izstrādātājs termiņā nav novērsis pārkāpumu, Pašvaldība ir tiesīga izbeigt Līgumu, iesniedzot Detālplānojuma izstrādātājam vienpusēju atkāpšanās paziņojumu, kurā noteikts termiņš, ar kuru Līgums tiek izbeigts.

4.3. Līgums zaudē spēku, ja Detālplānojums tiek atcelts vai atzīts par spēku zaudējušu.

5. NEPĀRVARAMA VARA

5.1. Puses tiek atbrīvotas no atbildības par Līguma pilnīgu vai daļēju neizpildi, ja šāda neizpilde radusies nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļu rezultātā, kuru darbība sākusies pēc Līguma noslēgšanas un kurus nevarēja iepriekš ne paredzēt, ne novērst. Pie nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļiem pieskaitāmi: stihiskas nelaimes, avārijas, katastrofas, epidēmijas, kara darbība, streiki, iekšējie nemieri, blokādes, varas un pārvaldes institūciju rīcība, normatīvo aktu, kas būtiski ierobežo un aizskar Pušu tiesības un ietekmē uzņemtās saistības, pieņemšana un stāšanās spēkā.

5.2. Pusei, kura atsaucas uz nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļu darbību, nekavējoties, bet ne vēlāk kā 3 (trīs) darba dienu laikā par šādiem apstākļiem rakstveidā jāziņo otrai Pusei. Ziņojumā jānorāda, kādā termiņā būs iespējama un paredzama viņa Līgumā paredzēto saistību izpilde, un, pēc pieprasījuma, šādam ziņojumam ir jāpievieno izziņa, kuru izsniegusi kompetenta institūcija un kura satur ārkārtējo apstākļu darbības apstiprinājumu un to raksturojumu. Nesavlaicīga paziņojuma gadījumā Puse netiek atbrīvota no Līguma saistību izpildes.

5.3. Nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļu iestāšanās gadījumā Līguma darbības termiņš tiek pārcelts atbilstoši šādu apstākļu darbības laikam vai arī Puses vienojas par Līguma pārtraukšanu.

6. STRĪDU RISINĀŠANAS KĀRTĪBA

Jebkuras nesaskaņas, domstarpības vai strīdus saistībā ar Līgumu Puses risina savstarpēju sarunu ceļā. Gadījumā, ja Puses 30 (trīsdesmit) dienu laikā nespēj vienoties, strīds risināms Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

7. NOSLĒGUMA NOTEIKUMI

7.1. Visas pārējās Pušu savstarpējās tiesiskās attiecības, kas nav atrunātas Līgumā, regulējamas saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

7.2. Līgums sagatavots un parakstīts elektroniski uz 3 (trīs) lapām.

8. PUŠU REKVIZĪTI UN PARAKSTI

Pašvaldība Detālplānojuma izstrādes ierosinātājs
Dobeles novada pašvaldība

NMK 90009115092

Brīvības iela 17, Dobele,

Dobeles novads, LV-3701

Igors Benze

Personas kods [..]

Sargu iela 22,

Jelgava, LV-3008

*paraksts____________________

/Agris Vilks/

 *paraksts____________________

/Igors Benze/

*ŠIS DOKUMENTS IR PARAKSTĪTS AR DROŠU ELEKTRONISKO PARAKSTU UN SATUR LAIKA ZĪMOGU

 

Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumi

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!