• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rēzeknes pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2024. gada 20. jūnija saistošie noteikumi Nr. 18 "Grozījumi Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes 19.10.2023. saistošajos noteikumos Nr. 17 "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Rēzeknes valstspilsētā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 9.08.2024., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/op/2024/154.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saulkrastu novada domes saistošie noteikumi Nr. SN 11/2024

Saistošie noteikumi par ielu un nekustamo īpašumu nosaukumu, ēku numuru vai nosaukumu plākšņu, dzīvokļu numuru plākšņu izvietošanu Saulkrastu novadā

Vēl šajā numurā

09.08.2024., Nr. 154

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 18

Pieņemts: 20.06.2024.

OP numurs: 2024/154.7

2024/154.7
RĪKI

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 18

Rēzeknē 2024. gada 20. jūnijā (prot. Nr. 103, 7. p., lēmums Nr. 1256)

Grozījumi Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes 19.10.2023. saistošajos noteikumos Nr. 17 "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Rēzeknes valstspilsētā"

Izdoti saskaņā ar
Pašvaldību likuma 45. panta otrās daļas 5. punktu,
Dzīvnieku aizsardzības likuma 8. panta trešo un ceturto daļu,
Veterinārmedicīnas likuma 21.3 panta trešo daļu,
Ministru kabineta 02.10.2012. noteikumu Nr. 678
"Klaiņojošu suņu un kaķu izķeršanas prasības" 16. punktu

Izdarīt Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes 19.10.2023. saistošajos noteikumos Nr. 17 "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Rēzeknes valstspilsētā" šādus grozījumus:

1. Aizvietot 4. punktā, 5.2., 5.4. apakšpunktā, 12., 16., 17., 18. punktā un Paskaidrojuma raksta 1., 5. un 8. ailē vārdus "Administratīvā inspekcija" un vārdu "Inspekcija" ar vārdiem "Pašvaldības policija".

2. Aizvietot Paskaidrojuma raksta 4. ailē vārdus "pašvaldības Administratīvajā inspekcijā pa tālruni 64607615 vai elektroniski uz e-pastu: pavels.savickis@rezekne.lv." ar vārdiem "Pašvaldības policijā pa tālruni 25770110, vai elektroniski uz e-pastu: pasvaldibas.policija@rezekne.lv.".

3. Papildināt saistošo noteikumu 5.3. apakšpunktu un 15. punktu pirms vārda "patversme" ar vārdu "dzīvnieku".

4. Izteikt saistošo noteikumu 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Noteikumu un citu tiesību normu – attiecībā uz mājas (istabas) dzīvnieku labturību Rēzeknes valstspilsētā, prasību ievērošanu savas kompetences ietvaros uzrauga un kontrolē Rēzeknes valstspilsētas Pašvaldības policija un Pilsētvides un attīstības pārvaldes amatpersonas."

5. Papildināt saistošos noteikumus ar 18.1 punktu šādā redakcijā:

"18.1 Pašvaldības policija saistībā ar mājas (istabas) dzīvnieku labturības uzraudzību un kontroli ir tiesīga izdot administratīvu aktu, kurā noteikts pienākums atbilstošā veidā un termiņā novērst pārkāpumu dzīvnieku labturības jomā."

6. Papildināt saistošos noteikumus ar 26. punktu šādā redakcijā:

"26. Grozījumi saistošo noteikumu 4., 18.1 punktā piemērojami ar 2024. gada 1. jūliju."

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Stecs

 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes 20.06.2024. saistošajiem noteikumiem Nr. 18 "Grozījumi Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes 19.10.2023. saistošajos noteikumos Nr. 17 "Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Rēzeknes valstspilsētā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Noteikumi nosaka mājas (istabas) dzīvnieku – suņu, kaķu un mājas (istabas) sesku, kuru cilvēks tur savam priekam – turēšanas kārtību, klaiņojošu, bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu un agresīvu dzīvnieku izķeršanas kārtību, mājas (istabas) dzīvnieku īpašnieka vai turētāja tiesības un pienākumus Rēzeknes valstspilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī nosaka Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības institūciju, kas veic noteikumu par mājas (istabas) dzīvnieka reģistrācijas kārtību izpildes uzraudzību un kontroli.

2023. gada 19. oktobrī Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības dome, pieņemot lēmumu Nr. 1010 Par Rēzeknes valstspilsētas Pašvaldības policijas izveidošanu un tās nolikuma apstiprināšanu, nolēma ar 01.12.2023. Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībā izveidot iestādi "Pašvaldības policija".

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes 19.10.2023. saistošo noteikumu Nr. 17 Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Rēzeknes valstspilsētā" spēkā esošā redakcijā noteikumu uzraudzības un kontroles pienākums, izņemot Pilsētvides un attīstības pārvaldes amatpersonas, ir noteikts ari Centrālās administrācijas struktūrvienībai – Administratīvai inspekcijai.

2024. gada 21. februārī Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības dome pieņēma lēmumu Nr. 1135 Par reorganizācijas pasākumiem pašvaldības pārvaldes struktūrā no 01.03.2024. izslēdzot no pašvaldības Centrālās administrācijas struktūrvienību Administratīvā inspekcija.

Sakarā ar iepriekš minēto nepieciešams noteikumu 4. punktā, 5.2., 5.4. apakšpunktā, 12., 16., 17., 18. punktā un Paskaidrojuma rakstā aizvietot vārdus "Administratīvā inspekcija" un vārdu "Inspekcija" ar vārdiem "Pašvaldības policija".

Sakarā ar to, ka Dzīvnieku aizsardzības likumā tiek lietots termins "dzīvnieku patversme", nepieciešams saistošo noteikumu 5.3. apakšpunktu un 15. punktu pirms vārda "patversme" papildināt ar vārdu "dzīvnieku".

Ņemot vērā 14.03.2024. likuma "Grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā", kurš stājas spēkā: 01.07.2024., grozījumus, kas cita starpā paredz: papildināt 9. pantā pirmo daļu ar 3. punktu, turpmāk nosakot, ka šā likuma prasību ievērošanu uzrauga un kontrolē pašvaldības – attiecībā uz mājas (istabas) dzīvnieku labturību to administratīvajā teritorijā un papildināt 9. pantu ar 1.1 daļu nosakot, ka pašvaldība saistībā ar mājas (istabas) dzīvnieku labturības uzraudzību un kontroli ir tiesīga izdot administratīvu aktu, kurā noteikts pienākums atbilstošā veidā un termiņā novērst pārkāpumu dzīvnieku labturības jomā, nepieciešams noteikt minēto prasību izpildes iestādes Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībā.

Sakarā ar minēto, lai nodrošinātu noteikumu atbilstību augstāka juridiskā spēka tiesību normai, ar 2024. gada 1. jūliju nepieciešams izteikt saistošo noteikumu 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Noteikumu un citu tiesību normu – attiecībā uz mājas (istabas) dzīvnieku labturību Rēzeknes valstspilsētā, prasību ievērošanu savas kompetences ietvaros uzrauga un kontrolē Pašvaldības policija un Pašvaldības Pilsētvides un attīstības pārvaldes amatpersonas."

Papildināt saistošos noteikumus ar 18.1 punktu šādā redakcijā:

"18.1 Pašvaldības policija saistībā ar mājas (istabas) dzīvnieku labturības uzraudzību un kontroli ir tiesīga izdot administratīvu aktu, kurā noteikts pienākums atbilstošā veidā un termiņā novērst pārkāpumu dzīvnieku labturības jomā."

Papildināt saistošos noteikumus ar 26. punktu šādā redakcijā:

"26. Grozījumi saistošo noteikumu 4., 18.1 punktā piemērojami ar 2024. gada 1. jūliju."

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošie noteikumi ietekmi uz Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības budžetu neatstāj.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 

Noteikumi ir saistoši visām fiziskajām un juridiskajām personām, kuru īpašumā, turējumā vai valdījumā Rēzeknes valstspilsētas administratīvajā teritorijā ir mājas (istabas) dzīvnieks.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Saistošo noteikumu izpildei nav paredzēts piesaistīt papildus resursus.

Noteikumu piemērošanas jautājumos personas var vērsties Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības Pilsētvides un attīstības pārvaldē personīgi pie Vides un ainavu pārvaldības speciālistes pa tālruni 64607684 vai elektroniski uz e-pastu: natalija.sinicina@rezekne.lv, kā arī Rēzeknes valstspilsētas Pašvaldības policijā pa tālruņi 25770110 vai elektroniski uz e-pastu: pasvaldibas.policija@rezekne.lv.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Saistošo noteikumu izpilde neietekmēs Rēzeknes valstspilsētas pašvaldībai pieejamos cilvēkresursus, jo nav nepieciešama jaunu institūciju vai darba vietu izveide.

Noteikumu izpildei nav paredzēts piesaistīt papildus resursus, nav paredzēta jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija vai reorganizācija.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Uzraudzību un kontroli par noteikumu izpildi veic Rēzeknes valstspilsētas Pašvaldības policija un Pilsētvides un attīstības pārvaldes amatpersonas.

Administratīvo pārkāpuma procesu atbilstoši kompetencei veic Rēzeknes valstspilsētas Pašvaldības policija.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Noteikumi paredz tikai iecerētā mērķa sasniegšanai un nepieciešamos nosacījumus Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības pieejamo resursu ietvaros.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Pamatojoties uz Pašvaldību likuma 47. panta trešo daļu, Zemkopības ministrijai tika lūgts sniegt viedokli par Saistošo noteikumu projektu, tādējādi nodrošinot satura atbilstību attiecīgās jomas tiesiskajam regulējumam. Attiecīgā nozares ministrija nav sniegusi viedokli par Saistošajiem noteikumiem.

Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai no 2024. gada 20. maija līdz 2024. gada 3. jūnijam. Norādītajā laika posmā sabiedrības pārstāvji nebija izteikuši priekšlikumus vai iebildumus.

Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un pašvaldības tīmekļvietnē www.rezekne.lv.

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Stecs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!