• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Siguldas novada domes 2024. gada 22. augusta saistošie noteikumi Nr. 43 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 14. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 20 "Par līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Siguldas novada lauku un ciemu teritorijās"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2024., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/op/2024/166.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

27.08.2024., Nr. 166

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Siguldas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 43

Pieņemts: 22.08.2024.

OP numurs: 2024/166.11

2024/166.11
RĪKI

Siguldas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 43

Siguldā 2024. gada 22. augustā

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 14. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 20 "Par līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Siguldas novada lauku un ciemu teritorijās"

Apstiprināti ar Siguldas novada pašvaldības domes
2024. gada 22. augusta lēmumu
(prot. Nr. 15, 9. §)

Izdoti, pamatojoties uz likuma
"Par palīdzību dzīvokļu jautājumu risināšanā"
27.2 panta piekto daļu

1. Izdarīt Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 14. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 20 "Par līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Siguldas novada lauku un ciemu teritorijās", turpmāk – noteikumi, šādus grozījumus:

1.1. Aizstāt noteikumu 18. punktā vārdus "Pašvaldības Teritorijas attīstības pārvalde" ar vārdiem "Pašvaldības infrastruktūras saimnieciskā nodrošinājuma pārvalde";

1.2. Aizstāt noteikumu 19. punktā vārdus "pašvaldības Teritorijas attīstības pārvalde" ar vārdiem "Pašvaldības infrastruktūras saimnieciskā nodrošinājuma pārvalde";

1.3. Aizstāt noteikumu 21. punktā vārdus "Teritorijas attīstības pārvaldei" ar vārdiem "Pašvaldības infrastruktūras saimnieciskā nodrošinājuma pārvaldei";

1.4. Aizstāt noteikumu 22. punktā vārdus "pašvaldības Teritorijas attīstības pārvaldes" ar vārdiem "Pašvaldības infrastruktūras saimnieciskā nodrošinājuma pārvaldes";

1.5. Aizstāt noteikumu 23. punktā vārdus "Attīstības, uzņēmējdarbības un sporta komitejas" ar vārdiem "Attīstības un uzņēmējdarbības komitejas";

1.6. Aizstāt noteikumu 24. punktā vārdus "Attīstības, uzņēmējdarbības un sporta komiteja" ar vārdiem "Attīstības un uzņēmējdarbības komiteja";

2. Šo noteikumu 1.1., 1.2., 1.3. un 1.4. punkts stājas spēkā ar 2024. gada 1. oktobri.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Kumskis

 

Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības domes 2024. gada 22. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 43 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 14. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 20 "Par līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Siguldas novada lauku un ciemu teritorijās""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Ar Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 14. aprīļa lēmumu apstiprināti Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 20 "Par līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Siguldas novada lauku un ciemu teritorijās", kas stājušies spēkā 2022. gada 29. decembrī.

1.2. Ar Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 18. maija lēmumu apstiprināti Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 8 "Siguldas novada pašvaldības nolikums", kas nosaka pašvaldības institucionālo sistēmu un darba organizāciju, tostarp: 1) pašvaldības administrācijas struktūru; 2) publisko tiesību līgumu noslēgšanas procedūru; 3) pašvaldības administrācijas izdoto administratīvo aktu apstrīdēšanas kārtību; 4) kārtību, kādā domes deputāti un pašvaldības administrācija pieņem apmeklētājus un izskata iesniegumus; 5) kārtību, kādā pašvaldības amatpersonas rīkojas ar pašvaldības mantu un finanšu resursiem; 6) kārtību, kādā pašvaldība sadarbojas ar pilsoniskās sabiedrības organizācijām (biedrībām un nodibinājumiem) un nodrošina sabiedrības iesaisti pašvaldības darbā; 7) kārtību, kādā organizējama publiskā apspriešana; 8) kārtību, kādā iedzīvotāji var piedalīties domes un tās komiteju sēdēs; 9) citus likumā noteiktos jautājumus.

1.3. Konstatējot nepieciešamība veikt grozījumus nolikumā: pašvaldības un tās domes darba organizācijas un izpildes efektivitātes uzlabošanas nolūkos, tai skaitā ņemot vērā Publisko personu finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma 3. pantā pašvaldībai kā publiskai personai noteikto pienākumu rīkoties lietderīgi, tai skaitā – publiskas personas rīcībai jābūt tādai, lai mērķi sasniegtu ar mazāko finanšu līdzekļu un mantas izlietojumu, kā arī ņemot vērā Siguldas novada pašvaldības iniciētā un SIA "FORCEO CONSULTING" veiktā audita "Siguldas novada pašvaldības centrālās administrācijas un iestāžu darba organizācijas efektivitātes audits" izvērtējuma ziņojumā norādīto, tai skaitā sniegtos ieteikumus pašvaldības un tās iestāžu struktūras pilnveidošanai, arī ņemot vērā citu pašvaldību pieredzi un nolūkā mazināt birokrātiju, un ņemot vērā Siguldas novada pašvaldības vadošās iestādes "Siguldas novada pašvaldības centrālā pārvalde" reorganizāciju, kā arī ņemot vērā Valsts pārvaldes iekārtas likuma 15. panta trešo daļu: "(3) Tiešās pārvaldes iestādi reorganizē: 1) nododot to atvasinātām publiskām personām, – rezultātā iestāde turpina pastāvēt kā pastarpinātās pārvaldes iestāde; 2) apvienojot to ar citu iestādi vai vairākām citām iestādēm, – rezultātā uz reorganizējamo institūciju bāzes izveido jaunu iestādi; 3) nododot tās struktūrvienību vai vairākas struktūrvienības citai iestādei vai vairākām citām iestādēm vai nododot pārvaldes uzdevuma izpildi privātpersonai, – rezultātā sadalāmā iestāde turpina pastāvēt; 4) nododot atsevišķus valsts pārvaldes uzdevumus citai iestādei, – rezultātā iestāde turpina pastāvēt.", kā arī Pašvaldību likuma 10. pantā noteikto pašvaldības domes ekskluzīvo kompetenci, nolikumā veikti vairāki grozījumi:

1.3.1. 2024. gada 20. jūnija Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 28 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 18. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 "Siguldas novada pašvaldības nolikums"" (stājās spēkā: 2024. gada 27. jūnijā);

1.3.2. 2024. gada 25. jūlija Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 34 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 18. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 "Siguldas novada pašvaldības nolikums"" (stājās spēkā: 2024. gada 30. jūlijā);

1.3.3. 2024. gada 25. jūlija Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 33 "Grozījums Siguldas novada pašvaldības domes 2024. gada 20. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 28 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 18. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 "Siguldas novada pašvaldības nolikums"" (stājās spēkā: 2024. gada 30. jūlijā (turpmāk visi kopā – grozījumi Nolikumā).

1.4. Grozījumi Nolikumā paredz vairāku Siguldas novada pašvaldības iestāžu, struktūru un amata vietu reorganizāciju un izveidi no jauna, tai skaitā:

1.4.1. ar 2025. gada 1. janvāri tiks likvidēta Siguldas novada pašvaldības Centrālās pārvaldes struktūrvienība Teritorijas attīstības pārvalde un izveidota Siguldas novada pašvaldības iestāde "Pašvaldības infrastruktūras saimnieciskā nodrošinājuma pārvalde".

Siguldas novada pašvaldības Centrālās pārvaldes Teritorijas attīstības pārvaldei, kā struktūrvienībai, ar 2024. gada 1. oktobri tiek mainīts nosaukums uz Pašvaldības infrastruktūras saimnieciskā nodrošinājuma pārvaldi. Savukārt no 2025. gada 1. janvāra Pašvaldības infrastruktūras saimnieciskā nodrošinājuma pārvalde kļūst par iestādi.

Ņemot vērā iepriekš norādīto, ir nepieciešams veikt grozījumus Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 14. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 20 "Par līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Siguldas novada lauku un ciemu teritorijās".

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Šim saistošo noteikumu projektam nav būtiskas ietekmes uz Siguldas novada pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Sociālā ietekme – nav ietekmes.

Ietekme uz vidi – nav ietekmes.

Ietekme uz iedzīvotāju veselību – nav ietekmes.

Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – nav ietekmes.

Ietekme uz konkurenci – nav ietekmes.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Privātpersonas jautājumos par projekta piemērošanu var vērsties Siguldas novada pašvaldībā.

Privātpersonām veicamās darbības, ko paredz saistošo noteikumu projekts – netiek paredzētas.

Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Nav būtiskas ietekmes uz Siguldas novada pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas un/vai jaunas darba vietas.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstākstāvošiem normatīviem aktiem.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Par noteikumu projektu informācija publicēta Siguldas novada oficiālajā izdevumā "Siguldas Novada Ziņas", kā arī ievietota pašvaldības sociālajā kontā. Saistošo noteikumu projekts no 2024. gada 7. augusta līdz 2024. gada 21. augustam (ieskaitot) publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.sigulda.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Par noteikumu projektu norādītajā termiņā viedokļi nav saņemti.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Kumskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!