• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2024. gada 27. augusta noteikumi Nr. 568 "Ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā esoša bērna patstāvīgas dzīves iemaņu apguvei piešķiramās naudas summas apmērs, tās piešķiršanas un izlietošanas kārtība". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.2024., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/op/2024/168.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 571

Grozījums Ministru kabineta 2023. gada 19. decembra noteikumos Nr. 762 "Noteikumi par valsts profesionālās ievirzes izglītības standartu mākslu jomā"

Vēl šajā numurā

29.08.2024., Nr. 168

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 568

Pieņemts: 27.08.2024.

OP numurs: 2024/168.2

2024/168.2
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 8 Pēdējās nedēļas laikā 11 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 568

Rīgā 2024. gada 27. augustā (prot. Nr. 33 16. §)

Ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā esoša bērna patstāvīgas dzīves iemaņu apguvei piešķiramās naudas summas apmērs, tās piešķiršanas un izlietošanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu
un sociālās palīdzības likuma
4. panta sesto daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcija (turpmāk – institūcija) no saviem finanšu līdzekļiem piešķir līdzekļus noteiktam bērna aprūpē iesaistītam darbiniekam (turpmāk – darbinieks) bērna ēdiena, apģērba un citu viņa individuālām interesēm atbilstošu preču un pakalpojumu iegādei, lai nodrošinātu bērnam individuālu pieeju un patstāvīgas dzīves iemaņu apguvi atbilstoši viņa vecumam, spējām un prasmēm, kā arī piešķiramās naudas summas apmēru un tās izlietošanas kārtību.

2. Piešķiramos līdzekļus plāno un izlieto atbilstoši bērna sociālās rehabilitācijas, sociālās aprūpes vai attīstības plānam.

3. Vienam bērnam piešķiramo līdzekļu apmērs mēnesī nav mazāks par Ministru kabineta noteikto Uzturlīdzekļu garantiju fonda izmaksājamo uzturlīdzekļu apmēru atbilstoši bērna vecumam.

4. Piešķiramo līdzekļu apmēru institūcija nosaka, ņemot vērā šo noteikumu 3. punktā minēto nosacījumu, kā arī bērna vecumu un brieduma pakāpi, veselības stāvokli un citus būtiskus apstākļus, kas ietekmē bērna iesaisti piešķirto līdzekļu izlietošanā.

5. Institūcija var izmaksāt darbiniekam papildu līdzekļus, lai novērstu neparedzētus apstākļus, kas saistīti ar bērna ēdiena, apģērba un citu viņa individuālām interesēm atbilstošu preču un pakalpojumu iegādi.

6. Darbinieks noskaidro bērna vajadzības un vēlmes un piešķirtos līdzekļus plāno un izlieto atbilstoši bērna individuālajām vajadzībām, pēc iespējas ņemot vērā bērna viedokli. Ja objektīvu iemeslu dēļ bērna viedokli nav iespējams noskaidrot, izvēli izdara darbinieks.

7. Preču un pakalpojumu iegādē nodrošināma bērna līdzdalība, jo īpaši, ja preces iegādājas bērna personīgai lietošanai. Ja objektīvu iemeslu dēļ bērna līdzdalība nav iespējama, izvēli izdara darbinieks.

8. Piešķirtos līdzekļus var izlietot šādu kategoriju precēm un pakalpojumiem:

8.1. pārtikai;

8.2. apģērbam un apaviem;

8.3. medikamentiem un higiēnas precēm;

8.4. saimniecības precēm;

8.5. transporta pakalpojumiem;

8.6. izglītībai, interešu izglītībai un nometnēm;

8.7. kultūras un sporta pasākumiem;

8.8. friziera pakalpojumiem;

8.9. maksas veselības aprūpes pakalpojumam, ja saprātīgā termiņā nav iespējams saņemt valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu vai valsts to neapmaksā; 

8.10. citām precēm un pakalpojumiem, ja tie atbilst bērna individuālajām vajadzībām un veicina bērna sociālās aprūpes, sociālās rehabilitācijas vai bērna attīstības plānā iekļauto mērķu sasniegšanu.

9. Piešķirtos līdzekļus ne retāk kā reizi mēnesī izmaksā no institūcijas finanšu līdzekļiem avansa veidā ar pārskaitījumu uz institūcijas bankas norēķinu karti, kas ir personificēta darbiniekam.

10. Darbinieks daļu no piešķirtajiem līdzekļiem var izmaksāt bērnam ar pārskaitījumu uz bērna maksājumu karti vai izsniegt to skaidrā naudā.

11. Darbinieks nodrošina veiktos pirkumus apliecinošu dokumentu esību, kā arī reizi mēnesī iesniedz institūcijai pārskatu par piešķirto līdzekļu izlietojumu, tai skaitā par šo noteikumu 10. punktā minēto līdzekļu izlietojumu.

Ministru prezidentes pienākumu izpildītāja ‒
tieslietu ministre I. Lībiņa-Egnere

Labklājības ministrs U. Augulis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!