• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2024. gada 29. augusta saistošie noteikumi Nr. 39 "Grozījumi Jūrmalas domes 2023. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2024., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/op/2024/169.16

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 42

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2017. gada 12. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 2 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību par izglītības ieguvi Jūrmalas Mākslas skolā"

Vēl šajā numurā

30.08.2024., Nr. 169

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 39

Pieņemts: 29.08.2024.

OP numurs: 2024/169.16

2024/169.16
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jūrmalas domes saistošie noteikumi Nr. 39

Jūrmalā 2024. gada 29. augustā (prot. Nr. 11, 2. p.)

Grozījumi Jūrmalas domes 2023. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
10. panta pirmās daļas 1. punktu, 49. panta pirmo daļu

1. Izdarīt Jūrmalas domes 2023. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1.1. izteikt 5.1.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.1.8. Juridiskā nodaļa:

5.1.8.1. Normatīvo aktu daļa;

5.1.8.2. Saistību daļa;

5.1.8.3. Tiesvedības daļa;";

1.2. izteikt 11.2. punktu šādā redakcijā:

"11.2. Jūrmalas Sabiedriskā konsultatīvā padome;";

1.3. izteikt 1. pielikumu jaunā redakcijā saskaņā ar šo saistošo noteikumu 1. pielikumu;

1.4. izteikt 2. pielikumu jaunā redakcijā saskaņā ar šo saistošo noteikumu 2. pielikumu.

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2024. gada 1. septembrī.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja R. Sproģe

 

 

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas domes 2024. gada 29. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 39 "Grozījumi Jūrmalas domes 2023. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Atbilstoši Pašvaldību likuma 49. pantam pašvaldības nolikums ir saistošie noteikumi, kas nosaka pašvaldības institucionālo sistēmu un darba organizāciju.

1.2. Jūrmalas domes 2023. gada 25. maija saistošie noteikumi Nr. 8 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums" (turpmāk – nolikums) nosaka Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības administrācijas struktūru, pašvaldības līdzdalību kapitālsabiedrībās, biedrībās un nodibinājumos, domes politisko un administratīvo amatpersonu (darbinieku) funkcijas, privātpersonu tiesības vietējā pārvaldē, kā arī citus pašvaldības darba organizācijas jautājumus.

1.3. Pamatojoties uz Jūrmalas valstspilsētas administrācijas (turpmāk – Administrācija) Juridiskās nodaļas reorganizāciju, tās ietvaros papildus Tiesvedības daļai, tiek izveidotas divas daļas – Normatīvo aktu un Saistību daļa. Jūrmalas dome ar 2024. gada 27. jūnija nolikumu Nr. 24 "Jūrmalas Sabiedriskās konsultatīvās padomes nolikums" ir apstiprinājusi jaunu Jūrmalas Sabiedriskās konsultatīvās padomes nolikumu, kā arī mainīts Jūrmalas Sabiedriskās padomes nosaukums.

1.4. Atbilstoši strukturālām izmaiņām Administrācijā un minētās konsultatīvās padomes nosaukuma izmaiņām tiek precizēti saistošie noteikumi.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu ir saistīta ar jaunu amata vietu izveidošanu Juridiskās nodaļas daļās.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme – nav tieša ietekme, jo saistošajos noteikumos iekļautajiem grozījumiem attiecībā uz Administrācijas strukturālām izmaiņām funkcijas netiek papildinātas vai izslēgtas, un Jūrmalas Sabiedriskā konsultatīvā padome darbojās arī līdz šim kā Jūrmalas Sabiedriskā padome.

3.2. Ietekme uz vidi – nav.

3.3. Ietekme uz iedzīvotāju veselību – nav.

3.4. Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, konkurenci – nav.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Tiks mainītas administratīvās procedūras – ir izmaiņas Administrācijas Juridiskās nodaļas struktūrā, kā rezultātā administratīvās procedūras saistībā ar Juridiskās nodaļas funkcijām un uzdevumiem, kas noteikti Juridiskās nodaļas nolikumā.

4.2. Saistošo noteikumu piemērošanā privātpersonas kā līdz šim var vērsties Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības administrācijā.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu projekts neietekmē pašvaldības funkcijas kopumā. Saistošo noteikumu projekts paredz Administrācijas struktūras izmaiņas, uzdevumu precizēšanu, darba vietu izveidi.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Administrācijas struktūrvienības.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Ar saistošajiem noteikumiem noteiktās prasības ir samērīgas attiecībā pret ieguvumiem, ko sniedz saistošo noteikumu mērķa sasniegšana. 
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajā daļā noteiktajam, no 2024. gada 11. jūlija līdz 2024. gada 25. jūlijam informācija tika ievietota Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības tīmekļvietnē www.jurmala.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, nodrošinot ikvienam interesentam iesniegt savus priekšlikumus vai iebildumus. Minētajā periodā netika saņemti iedzīvotāju priekšlikumi un iebildumi.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja R. Sproģe

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!