• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ogres novada domes 2024. gada 29. augusta saistošie noteikumi Nr. 29/2024 "Grozījums Ogres novada pašvaldības 2024. gada 27. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 24/2024 "Par pašvaldības atbalstu sporta organizācijām un individuālajiem sportistiem sporta veicināšanai Ogres novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2024., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/op/2024/169.19

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Siguldas novada domes saistošie noteikumi Nr. 40

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 14. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 17 "Par nodevu par izklaidējoša rakstura pasākuma rīkošanu publiskā vietā Siguldas novadā"

Vēl šajā numurā

30.08.2024., Nr. 169

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ogres novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 29/2024

Pieņemts: 29.08.2024.

OP numurs: 2024/169.19

2024/169.19
RĪKI

Ogres novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ogres novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 29/2024

Ogrē 2024. gada 29. augustā (prot. Nr. 13; 23.)

Grozījums Ogres novada pašvaldības 2024. gada 27. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 24/2024 "Par pašvaldības atbalstu sporta organizācijām un individuālajiem sportistiem sporta veicināšanai Ogres novadā"

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
4. panta pirmās daļas 7. punktu un 44. panta otro daļu

Izdarīt Ogres novada pašvaldības 2024. gada 27. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 24/2024 "Par pašvaldības atbalstu sporta organizācijām un individuālajiem sportistiem sporta veicināšanai Ogres novadā" šādu grozījumu:

papildināt 16. punktu aiz vārdiem "deklarētā dzīvesvietas" ar vārdiem "vai norādītā papildu".

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Helmanis

 

Ogres novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 29/2024 "Grozījums Ogres novada pašvaldības 2024. gada 27. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 24/2024 "Par pašvaldības atbalstu sporta organizācijām un individuālajiem sportistiem sporta veicināšanai Ogres novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Ogres novada pašvaldības dome 2024. gada 27. jūnijā pieņēma saistošos noteikumus Nr. 24/2024 "Par pašvaldības atbalstu sporta organizācijām un individuālajiem sportistiem sporta veicināšanai Ogres novadā" (turpmāk – Saistošie noteikumi). Saistošajos noteikumos pieļauta tehniska kļūda – 16. punktā aiz vārdiem "deklarētā dzīvesvietas" nav ierakstīti vārdi "vai norādītā papildu", kas paredz, ka un saistošajos noteikumos paredzēto apbalvojumu par sasniegtajiem panākumiem sportā var pretendēt arī sportists, kuram personas datu pārlūka reģistrā pie deklarētās dzīvesvietas adreses kā papildadrese norādīta adrese Ogres novada administratīvajā teritorijā. Sagatavots Saistošo noteikumu "Grozījumi Ogres novada pašvaldības 2024. gada 27. jūnija saistošajos noteikumos "Par pašvaldības atbalstu sporta organizācijām un individuālajiem sportistiem sporta veicināšanai Ogres novadā"" projekts un paskaidrojuma raksts.
2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošo noteikumu izpildei papildus finanšu līdzekļi budžetā nav nepieciešami.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  3.1. Sociālā ietekme – nav;

3.2. Ietekme uz vidi – nav;

3.3. Ietekme uz iedzīvotāju veselību – nav;

3.4. Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi – nav;

3.5. Ietekme uz konkurenci – nav.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Privātpersonas un juridiskas personas jautājumos par Saistošo noteikumu projekta piemērošanu var vērsties Ogres novada sporta centrā.

Galvenie procedūras posmi un privātpersonām un juridiskām personām veicamās darbības noteiktas Saistošo noteikumu projektā.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 7. punktā ir noteikts, ka viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir veicināt sporta attīstību, tostarp uzturēt un attīstīt pašvaldības sporta bāzes, atbalstīt sportistu un sporta klubu, arī profesionālo sporta klubu, darbību un sniegt atbalstu sporta pasākumu organizēšanai.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Ogres novada sporta centrs sadarbībā ar Finanšu nodaļu, Juridisko nodaļu un Ogres novada Sporta attīstības konsultatīvo komisiju.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstākiem normatīviem aktiem.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Noteikumu grozījumi un tā paskaidrojuma raksts normatīvajos aktos noteiktā kārtībā publicēts pašvaldības tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Viedokļus un priekšlikumus par saistošo noteikumu projektu rakstveidā varēja iesniegt līdz 2024. gada 2. augustam. Viedokļi un priekšlikumi no iedzīvotājiem noteiktajā laikā nav saņemti.

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Helmanis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!