• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas novada domes 2024. gada 28. augusta saistošie noteikumi Nr. 20 "Grozījumi Jelgavas novada domes 2022. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 14 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2024., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/op/2024/173.26

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi Nr. 24

Grozījumi Jēkabpils novada domes 2021. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 13 "Pašvaldības aģentūras "Jaunāmuiža" maksas pakalpojumi"

Vēl šajā numurā

05.09.2024., Nr. 173

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 20

Pieņemts: 28.08.2024.

OP numurs: 2024/173.26

2024/173.26
RĪKI

Jelgavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Jelgavas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 20

Jelgavā 2024. gada 28. augustā

Grozījumi Jelgavas novada domes 2022. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 14 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanu"

APSTIPRINĀTI
ar Jelgavas novada domes 2024. gada 28. augusta
lēmumu Nr. 33 (prot. Nr. 20)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu

Izdarīt Jelgavas novada domes 2022. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 14 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanu" (turpmāk – saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Svītrot saistošo noteikumu 8. punktu.

2. Svītrot saistošo noteikumu 4. pielikumu.

Jelgavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece I. Dolgova

 

Jelgavas novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 20 "Grozījumi Jelgavas novada pašvaldības 2022. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 14 "Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšana kārtība""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums Sadaļas paskaidrojums
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Ar Jelgavas novada pašvaldība saistošo noteikumu Nr. 13 (30 08.2023.) veiktajiem grozījumiem 2022. gada 27. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 14 "Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtība" ir noteikts, ka "Juridiska vai fiziska persona, kurai jau ir derīga Izglītības kvalitātes valsts dienesta izsniegta licence interešu izglītības programmas īstenošanai, iesniedz pieteikumu programmas saskaņošanai, īstenošanai Jelgavas novadā (4. pielikums), pievienojot programmas aprakstu datorrakstā (2. pielikums) un programmas īstenošanai nepieciešamā personāla sarakstu (3. pielikums).

Pamatojoties uz to, ka Izglītības kvalitātes valsts dienests neizsniedz licences interešu izglītības programmu īstenošanai, šo saistošo noteikumu mērķis un nepieciešamība ir precizēt terminoloģiju atbilstoši ārējiem regulējumiem.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu:

2.1.1. nav ietekmes uz ieņēmumu daļu;

2.1.2. nav ietekmes uz izdevumu daļu;

2.1.3. nav ietekmes uz citām pozīcijām budžeta ieņēmumu vai izdevumu daļā.

2.2. Nav nepieciešami papildus resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekmi uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme – tiks novērsta netīša sabiedrības maldināšana attiecībā uz pašvaldības autonomo funkciju veikšanu.

3.2. Nav ietekmes uz vidi.

3.3. Nav ietekmes uz iedzīvotāju veselību.

3.4. Fizisku un juridisku personu (izņemot reģistrētu izglītības iestāžu) interešu izglītības programmu īstenošana ir saistīta ar uzņēmējdarbību. Izsniedzot licences pašvaldība pastarpināti uzrauga, lai minētās personas būtu reģistrētas uzņēmumu reģistrā vai kā nodokļu maksātāji. Līdz ar to izglītojamo likumiskie pārstāvji no maksas par interešu izglītības programmas apguves var saņemt nodokļu atvieglojumus, iesniedzot ikgadējo iedzīvotāju ienākuma deklarāciju.

3.5. Nav ietekmes uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām gan attiecībā uz saimnieciskās darbības veicējiem, gan fiziskajām personām un nevalstiskā sektora organizācijām, gan budžeta finansētām institūcijām 4.1. Neietekmē. Interešu izglītības programmu licencēšanas kārtība netiek mainīta.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Noteikumi ir izstrādāti pašvaldības autonomo funkciju nodrošināšanai.

5.2. Saistošo noteikumu izpilde notiks iesaistot esošos cilvēkresursus, kā līdz šim. Pašvaldībā papildus institūcijas un amata vietas netiks radītas.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Noteikumu izpildi nodrošina Jelgavas novada pašvaldības Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas komisija.
7. Prasību un izmaksu samērīgumu pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai un tās rīcība ir atbilstoša.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.jelgavasnovads.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot likumā noteikto termiņu viedokļu sniegšanai.

8.2. Saņemtos viedokļus par saistošo noteikumu projektu pašvaldība apkopos (apkopojumā norādot iesniedzējus, vērā ņemtos viedokļus, vērā neņemtos viedokļus, pamatojumu) un atspoguļos šajā paskaidrojuma rakstā.

8.3. Viedokļa izteikšanas termiņš noteikts divas nedēļas no publicēšanas dienas. Laiks viedokļa izteikšanai no 2024. gada 17. jūlija līdz 2024. gada 31. jūlijam. Pašvaldībā nav saņemts neviens viedoklis par saistošo noteikumu projektu.

Jelgavas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece I. Dolgova

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!