• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizkraukles novada domes 2024. gada 22. augusta saistošie noteikumi Nr. 2024/15 "Par grozījumiem Aizkraukles novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 2022/16 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību Aizkraukles novada profesionālās ievirzes izglītības iestādēs"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2024., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/op/2024/174.22

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ādažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 40/2024

Par Ādažu novada domes 2006. gada 24. oktobra saistošo noteikumu Nr. 29 "Par nekustamo īpašumu "Laukkalni", "Imantas", "Mārlauki", "Indrāni", "Lauciņi", "Lauki", "Grodas", "Cekules", Zelta ielā 1, 3, 5, 7, 9, Ēnu ielā 1 un Sudraba ielā 10, 12 detālplānojuma grafisko daļu un teritorijas...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

06.09.2024., Nr. 174

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Aizkraukles novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2024/15

Pieņemts: 22.08.2024.

OP numurs: 2024/174.22

2024/174.22
RĪKI

Aizkraukles novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Aizkraukles novada domes saistošie noteikumi Nr. 2024/15

Aizkrauklē 2024. gada 22. augustā

Par grozījumiem Aizkraukles novada domes 2022. gada 16.  jūnija saistošajos noteikumos Nr. 2022/16 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību Aizkraukles novada profesionālās ievirzes izglītības iestādēs"

ApstiprinātI
ar Aizkraukles novada domes
2024. gada 22. augusta sēdes lēmumu Nr. 576 (prot. Nr. 12, 5. p.)

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma
12. panta otro prim daļu

1. Izdarīt Aizkraukles novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 2022/16 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību Aizkraukles novada profesionālās ievirzes izglītības iestādēs", turpmāk – saistošie noteikumi, šādus grozījumus:

1.1. aizstāt saistošo noteikumu 7.2. apakšpunktā skaitli un vārdu "5 euro" ar skaitli un vārdu "10 euro";

1.2. svītrot saistošo noteikumu 11.3. apakšpunktu, 12. punktu un 13. punktā vārdu un skaitli "un 12."

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Aizkraukles novada domes priekšsēdētāja vietnieks
attīstības un sadarbības jautājumos D. Vingris

 

Saistošo noteikumu Nr. 2024/15 "Par grozījumiem Aizkraukles novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 2022/16 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību Aizkraukles novada profesionālās ievirzes izglītības iestādēs""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Aizkraukles novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 2022/16 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību Aizkraukles novada pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs" (turpmāk – saistošie noteikumi) nepieciešams veikt izmaiņas atsevišķos punktos. Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir precizēt līdzfinansējuma apjoma pārskatīšanu sporta profesionālās ievirzes izglītības programmās no "5.00 euro" uz "10.00 euro".

Grozījumi paredz atcelt vairākus atvieglojumus līdzfinansējumam par augstiem sasniegumiem konkursos, skatēs un sacensībās, jo šie izglītojamie saņem naudas balvas mācību gada noslēgumā saskaņā ar Nolikumu Nr. 2023/2 "Par naudas balvu piešķiršanu Aizkraukles novada izglītojamiem par izciliem sasniegumiem izglītībā, kultūrā, sportā", tāpēc rosināts svītrots saistošo noteikumu 12. punktu un 13. punktā vārdu un skaitli "un 12.", ar kuriem paredzēti atbrīvojumi no līdzfinansējuma.

Svītrots tiek saistošo noteikumu 11.3. apakšpunkts, ar kuru bija noteikts atvieglojums 50 % apmērā no līdzfinansējuma, ja, izglītojamais Sporta skolā vienlaicīgi apgūst divas programmas.

Aizkraukles novada pašvaldībai atbilstoši Izglītības likuma 12. panta otrajai prim daļai ir tiesības paredzēt daļēju mācību maksu kā līdzfinansējumu profesionālās ievirzes izglītības iestādēs.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Precīzu saistošo noteikumu projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu noteikt nevar.

Izglītojamo skaits un atvieglojumus saņēmušo skaits katru gadu ir mainīgs.

Ņemot vērā, ka mainīts līdzfinansējums apjoms tikai sporta profesionālās ievirzes izglītības programmās, netiek līdzfinansējuma apmērs mainīts mākslas un mūzikas profesionālās ievirzes programmās, grupu nodarbībām un individuālās apmācībā interešu izglītības programmu apguvē, ietekme uz pašvaldības budžetu būs nebūtiska.

3. Sociālā ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošo noteikumu sociālā ietekme ir labvēlīga, jo bērniem un jauniešiem ir iespēja apmeklēt dažādas profesionālās ievirzes izglītības iestādes (māksla, mūzika, deja, sports).

Saistošie noteikumi nerada ietekmi uz vidi, jo tiek izmantoti esošie resursi.

Tiešu ietekmi uz iedzīvotāju veselību un uzņēmējdarbības vidi saistošie noteikumi nerada.

Saistošie noteikumi neierobežo konkurenci, jo fiziskās un juridiskās personas var piedāvāt profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmas.

4. Ietekme uz administratīvām procedūrām un to izmaksām Saistošo noteikumu ietvaros personas var vērsties attiecīgajā profesionālās ievirzes izglītības iestādē vai Aizkraukles novada Izglītības pārvaldē. Saistošie noteikumi līdzšinējo kārtību būtiski nemaina. Nav paredzētas papildu administratīvās procedūras.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošie noteikumi izstrādāti Izglītības likuma 12. panta otrās prim daļas noteiktās pašvaldības tiesības – paredzēt daļēju maksu kā līdzfinansējumu par izglītības ieguvi pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs – īstenošanai.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešama jaunu institūciju izveide vai papildu cilvēkresursu piesaiste.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildē nav paredzēts izveidot jaunas institūcijas, esošo likvidācija vai reorganizācija.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai, un pašvaldības rīcība ir atbilstoša likumam un dotā pilnvarojuma ietvaram.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  8.1. sabiedrības pārstāvji (tostarp biedrības, nodibinājumi, apvienības u.tml.), ar kuriem notikušas konsultācijas saistošo noteikumu izstrādes procesā:

Sabiedrības pārstāvji nav iesaistīti konsultācijās saistošo noteikumu izstrādes procesā.

8.2. izmantotais sabiedrības līdzdalības veids (lai atspoguļotu, kā pašvaldības ir centusies sasniegt mērķgrupu, kā arī noskaidrot pēc iespējas plašākas sabiedrības viedokli):

Saskaņā ar Pašvaldību likuma 46. panta trešo daļu saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts no 2024. gada 24. jūlija līdz 2024. gada 7. augustam publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.aizkraukle.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai.

Aizkraukles novada domes priekšsēdētāja vietnieks
attīstības un sadarbības jautājumos D. Vingris

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!