• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saldus novada domes 2024. gada 22. augusta saistošie noteikumi Nr. 23 "Grozījums Saldus novada domes 2023. gada 21. decembra saistošajos noteikumos Nr. 40 "Par sociālajiem pakalpojumiem Saldus novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2024., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/op/2024/174.33

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 14

Grozījumi Gulbenes novada pašvaldības domes 2024. gada 21. februāra saistošajos noteikumos Nr. 1 "Par Gulbenes novada pašvaldības budžetu 2024. gadam"

Vēl šajā numurā

06.09.2024., Nr. 174

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saldus novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 23

Pieņemts: 22.08.2024.

OP numurs: 2024/174.33

2024/174.33
RĪKI

Saldus novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 23

Saldū 2024. gada 22. augustā

Grozījums Saldus novada domes 2023. gada 21. decembra saistošajos noteikumos Nr. 40 "Par sociālajiem pakalpojumiem Saldus novadā"

Izdoti ar Saldus novada domes
2024. gada 22. augusta sēdes lēmumu (prot. Nr. 11, 2. §)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
3. panta otro un trešo daļu, Ministru kabineta 2003. gada 25. maija
noteikumu Nr. 275 "Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas
pakalpojumu samaksas kārtība un kārtība, kādā pakalpojuma
izmaksas tiek segtas no pašvaldības budžeta" 6. punktu

Izdarīt Saldus novada domes 2023. gada 21. decembra saistošajos noteikumos Nr. 40 "Par sociālajiem pakalpojumiem Saldus novadā" (turpmāk – noteikumi) šādu grozījumu:

svītrot 38. punkta otro teikumu.

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

 

Paskaidrojuma raksts
saistošiem noteikumiem Nr. 23 "Grozījums Saldus novada domes 2023. gada 21. decembra saistošajos noteikumos Nr. 40 "Par sociālajiem pakalpojumiem Saldus novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 9.panta pirmā daļa paredz, ka pašvaldībai, kuras teritorijā ir deklarētā personas dzīvesvieta, ir pienākums nodrošināt personai iespēju saņemt tās vajadzībām atbilstošus sociālos pakalpojumus un sociālo palīdzību.

Saldus novada domes 2023. gada 21. decembra saistošie noteikumi Nr. 40 "Par sociālajiem pakalpojumiem Saldus novadā" (turpmāk – Saistošie noteikumi Nr. 40) nosaka Saldus novada pašvaldības nodrošināto sociālo pakalpojumu veidus, apjomu, piešķiršanas, saņemšanas un samaksas kārtību, kā arī lēmumu par pakalpojumu piešķiršanu vai atteikumu apstrīdēšanas kārtību. Saistošo noteikumu Nr. 40 38. punkts nosaka, ka sociālo pakalpojumu ir tiesības saņemt bērniem ar funkcionāliem traucējumiem līdz 18 gadu vecumam. Noteikumu 37.2. apakšpunktā minētās nodarbības netiek nodrošinātas Kalnsētas pamatskolas izglītojamajiem.

Līdz ar to Kalnsētas pamatskolas izglītojamajiem ar funkcionāliem traucējumiem netiek nodrošināti ABA jeb lietišķās uzvedības analīzes pamatprincipu terapijas, mūzikas terapijas, logopēda, audiologopēda un kanisterapijas pakalpojumi Saldus novada p/a "Sociālais dienests" struktūrvienībā daudzfunkcionālā centrā "Jumis".

Lai nodrošinātu bērniem ar funkcionāliem traucējumiem iespēju saņemt to vajadzībām atbilstošus sociālos pakalpojumus, kā arī, lai īstenotu vienlīdzīgus noteikumus pakalpojumu saņemšanai visiem Saldus novada administratīvajā teritorijā deklarētajiem bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, ir nepieciešams veikt grozījumu Saistošos noteikumos Nr. 40.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošo noteikumu Nr. 40 fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu:

nesamazina un nepalielina ieņēmumu daļu;

nesamazina un nepalielina izdevumu daļu;

neveido ietekmi uz citām pozīcijām budžeta ieņēmumu un izdevumu daļā.

Finanšu līdzekļi izvērtēti, plānojot Saldus novada p/a "Sociālais dienests" 2024. gada budžetu.

Lai īstenotu saistošos noteikumus, pašvaldības budžetā papildu līdzekļi nav nepieciešami.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Sociālā ietekme – pozitīva ietekme. Tiks nodrošināta iespēja bērniem ar funkcionāliem traucējumiem saņemt to vajadzībām atbilstošus sociālos pakalpojumus.

Ietekme uz vidi – nav paredzēta.

Ietekme uz iedzīvotāju veselību – pozitīva ietekme.

Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – nav paredzēta.

Ietekme uz konkurenci – nav paredzēta.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Administrēšanu turpinās nodrošināt Saldus novada p/a "Sociālais dienests".

Saldus novada p/a "Sociālais dienests" ir atbildīgs par Saistošo noteikumu Nr. 40 izpildes ievērošanu.

Saistošo noteikumu Nr. 40 izpildi attiecībā uz privātpersonu iesnieguma izskatīšanu veic Saldus novada p/a "Sociālais dienests".

Noteikumi neskar administratīvās procedūras un nemaina privātpersonām veicamās darbības līdzšinējo kārtību.

Noteikumi neparedz administratīvo procedūru izmaksas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Tieša ietekme uz pašvaldības autonomajām funkcijām – nodrošināt iedzīvotājiem atbalstu sociālo problēmu risināšanā, kā arī iespēju saņemt sociālo palīdzību un sociālos pakalpojumus – īstenošanu.

Saldus novada p/a "Sociālais dienests" darbinieki tiks iesaistīti Saistošo noteikumu Nr. 40 īstenošanā, bet netiks uzlikti jauni pienākumi vai uzdevumi darbiniekiem, netiks veidotas jaunas darba vietas, u.tml.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošie noteikumi Nr. 40 attiecas uz sociālo jomu un to izpildi nodrošina Saldus novada p/a "Sociālais dienests". Saistošo noteikumu Nr. 40 izpildē netiks iesaistītas citas institūcijas, kā arī netiks paredzēta jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija vai reorganizācija.

Saistošo noteikumu Nr. 40 izpildes nodrošināšanai nebūs nepieciešami papildu resursi.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumu Nr. 40 ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai, jo nav citu veidu, kā noteikt kārtību, kādā tiek papildināti un aktualizēti Saldus novada p/a "Sociālais dienests" sniegtie sociālie pakalpojumi.

Samērīguma tests:

pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai;

nav saudzējošāku līdzekļu leģitīmā mērķa sasniegšanai; pašvaldības rīcība ir atbilstoša.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saistošo noteikumu projekts no 2024. gada 9. jūlija līdz 2024. gada 23. jūlijam (divas nedēļas) publicēts Saldus novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.saldus.lv, sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Viedokļi nav saņemti.

Jautājums izskatīts Sociālo jautājumu komisijā un atbalstīts Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejā.

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!