• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2024. gada 5. septembra likums "Grozījumi likumā "Par nekustamo īpašumu nodošanu Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2024., Nr. 180A https://www.vestnesis.lv/op/2024/180A.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Likums

Grozījums likumā "Par nekustamo īpašumu atsavināšanu dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" izbūvei"

Vēl šajā numurā

16.09.2024., Nr. 180A (13:06)

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 05.09.2024.

OP numurs: 2024/180A.3

2024/180A.3
RĪKI

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā "Par nekustamo īpašumu nodošanu Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai"

Izdarīt likumā "Par nekustamo īpašumu nodošanu Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1998, 8. nr.; Latvijas Vēstnesis, 1998, 75./76. nr.) šādus grozījumus:

1. 1. pantā:

papildināt pantu ar nosaukumu šādā redakcijā:

"1. pants. Nododamo nekustamo īpašumu sastāvs un nodošanas mērķis";

izslēgt vārdus un skaitļus "un nekustamo īpašumu Rīgā, Vaļņu ielā 32 (zemes kadastra nr. 01000050111)";

papildināt pantu ar otro un trešo daļu šādā redakcijā:

"(2) Nodot nekustamo īpašumu Rīgā, Bruņinieku ielā 33 (nekustamā īpašuma kadastra nr. 0100 028 2020), kura sastāvā ir zemes gabals 1123 kvadrātmetru platībā (zemes gabala kadastra apzīmējums 0100 028 2020) un trīs būves (būvju kadastra apzīmējumi 0100 028 2020 001, 0100 028 2020 002, 0100 028 2020 005), bez atlīdzības Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības īpašumā.

(3) Šā panta otrajā daļā minētais nekustamais īpašums tiek nodots Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai tai Arodbiedrību likumā noteikto mērķu, funkciju un uzdevumu izpildei.";

uzskatīt līdzšinējo panta tekstu par pirmo daļu.

2. 2. pantā:

papildināt pantu ar nosaukumu šādā redakcijā:

"2. pants. Nekustamā īpašuma izmantošana";

aizstāt pirmajā daļā vārdus "vai ieķīlāt" ar vārdiem "ieķīlāt vai citādi apgrūtināt ar lietu tiesībām";

izslēgt otro daļu;

papildināt pantu ar trešo un ceturto daļu šādā redakcijā:

"(3) Valsts nodod šā likuma 1. panta otrajā daļā minēto nekustamo īpašumu Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai, lai nodrošinātu tā uzturēšanu. Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība ir atbildīga par minētā nekustamā īpašuma uzturēšanu un drošu izmantošanu atbilstoši šā likuma un citu normatīvo aktu noteikumiem.

(4) Šā likuma 1. panta otrajā daļā minēto nekustamo īpašumu izmanto Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, tās dalīborganizāciju vai asociēto biedru pamatdarbības nodrošināšanai."

3. Papildināt likumu ar 3., 4. un 5. pantu šādā redakcijā:

"3. pants. Nekustamā īpašuma uzturēšanas un izmantošanas finansējums

(1) Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība nodrošina un piesaista nekustamā īpašuma uzturēšanai un izmantošanai nepieciešamo finansējumu.

(2) Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai ir tiesības šā likuma 1. panta otrajā daļā minētajā nekustamajā īpašumā veikt papildinošu saimniecisko darbību vai sniegt papildpakalpojumus Publiskas personas mantas atsavināšanas likuma 42. panta 2.5 daļas izpratnē. Biedrības saimnieciskajā darbībā gūtos ienākumus drīkst izmantot tikai minētā nekustamā īpašuma uzturēšanai un izmantošanai.

(3) Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība katru gadu līdz 31. martam iesniedz Labklājības ministrijai pārskatu par atbilstību šā panta otrās daļas nosacījumiem, kā arī par nekustamā īpašuma izmantošanu saskaņā ar šā likuma 1. panta trešo daļu.

(4) Labklājības ministrija nodrošina komercdarbības atbalsta kontroles nosacījumu uzraudzību attiecībā uz šā likuma 1. panta otrajā daļā minētā nekustamā īpašuma izmantošanu, pamatojoties uz šā panta trešajā daļā minēto Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības iesniegto informāciju.

(5) Ja nekustamā īpašuma amortizācijas periodā tiek konstatēts, ka ir pārsniegts papildinošas saimnieciskās darbības apjoms — 20 procenti no nekustamā īpašuma kopējās gada jaudas platības izteiksmē — vai ka nekustamajā īpašumā tiek veikta cita veida saimnieciskā darbība, kas nav uzskatāma par papildinošu saimniecisko darbību vai papildpakalpojumiem, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai ir pienākums proporcionāli šai nekustamā īpašuma daļai atmaksāt valstij (valsts budžetā) nelikumīgi saņemto komercdarbības atbalstu kopā ar procentiem par attiecīgo gadu, kurā pārsniegts noteiktais 20 procentu apjoms vai veikta cita veida saimnieciskā darbība, kas nav uzskatāma par papildinošu saimniecisko darbību vai papildpakalpojumiem. Nelikumīgi saņemtais komercdarbības atbalsts ir atgūstams kopā ar procentiem saskaņā ar Komercdarbības atbalsta kontroles likuma IV un V nodaļu.

4. pants. Nekustamā īpašuma nodošanas kārtība

(1) Finanšu ministrija nodod Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai šā likuma 1. panta otrajā daļā minēto nekustamo īpašumu ar nodošanas un pieņemšanas aktu.

(2) Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība šo nekustamo īpašumu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā nostiprina zemesgrāmatā uz sava vārda pēc šā panta pirmajā daļā minētā nodošanas un pieņemšanas akta parakstīšanas.

5. pants. Nekustamā īpašuma atdošana valstij

Ja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība beidz pastāvēt, šā likuma 1. pantā minētie nekustamie īpašumi piekrīt valstij Finanšu ministrijas personā."

Likums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Likums Saeimā pieņemts 2024. gada 5. septembrī.

Valsts prezidents E. Rinkēvičs

Rīgā 2024. gada 16. septembrī

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!