• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Amatu konkursu ziņas
Valsts un pašvaldību institūcijas publicē uzaicinājumus uz vakantajām amata vietām, augstskolas - uz akadēmisko amatu vakancēm. Pēc konkursa noslēguma atsevišķi iesniedzēji publicē arī informāciju par konkursa rezultātu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2024/190.AKK2): amata konkurss. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2024., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/op/2024/190.AKK2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

30.09.2024., Nr. 190

OP 2024/190.AKK2
RĪKI

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Amata konkurss

Amatu konkursu ziņas

Amata konkurss

Latvijas Republikas Veselības ministrija izsludina konkursu uz SIA "Latvijas Digitālās veselības centrs" valdes locekļa/-les amatu

SIA "Latvijas Digitālās veselības centrs" ar 2024. gada 1. oktobri uzsāk darbību saskaņā ar kapitālsabiedrībai noteikto darbības vispārējo stratēģisko mērķi - attīstīt un efektīvi pārvaldīt veselības nozares digitalizāciju, veicinot iesaistīto pušu sadarbību un radot sabiedrībai nozīmīgus un nepieciešamus digitālās veselības pakalpojumus, kā arī nodrošināt veselības aprūpes informācijas un komunikācijas tehnoloģiju infrastruktūras pilnveidi un veicināt digitālo tehnoloģiju plašāku izmantošanu veselības aprūpē̄.

Meklējam līderi, kurš/-a izveidos veselības datu pārvaldības iestādi un izveidos tās komandu, lai sekmētu atvērtas digitālās veselības ekosistēmas darbību atbilstoši Digitālās veselības stratēģijai 2022.-2027.gadam.

Amata kandidātiem izvirzāmās obligātās minimālās prasības:

- atbilstība Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 31. panta ceturtās daļas prasībām

- nevainojama reputācija

- atbilstība likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" prasībām

- atbilstība likuma "Par valsts noslēpumu" 9. panta prasībām

- akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība vadībzinībās, finansēs, ekonomikā, uzņēmējdarbības, tiesību zinātņu, vai citā pielīdzināmā jomā

- valsts valodas prasme normatīvajos aktos valsts valodas lietošanas jomā noteiktajā apjomā (C1 vai augstāks līmenis) un angļu valodas zināšanas vismaz B2 līmenī  atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei

- vismaz trīs gadu darba pieredze (kas iegūta pēdējos 10 gados summāri) valdes locekļa amatā vai vismaz trīs gadu pieredze valsts institūcijā, kas saistīta ar nozares politikas plānošanu vai īstenošanu, iestādes vadītāja vai tā vietnieka amatā (ar kopumā pakļauto darbinieku skaitu ne mazāk kā 30)

Amata kandidātiem izvirzāmās papildus prasības (CV norādīt konkrētus piemērus):

- pieredze darbības stratēģijas izstrādē un īstenošanā, procesu plānošanā un vadīšanā

- pieredze pārmaiņu un attīstības procesu vadīšanā, kas skar organizācijas struktūras, procesu un cilvēkresursu izmaiņas, pārvaldības un kontroles stiprināšanā vai darba organizācijas un lietderības uzlabošanā

- izpratne par datu pārvaldību, vēlams veselības aprūpes jomā

- zināšanas un izpratne par finanšu un risku vadības jautājumiem, kā arī personas datu aizsardzības jautājumiem

- pieredze kādā no darbības jomām, kas saistītas ar programmatūras izstrādi, pārveidošanu, testēšanu vai atbalsta nodrošināšanu (NACE kods 62.01)

- prasmes prezentēt, argumentēt, pārliecināt, veidot konstruktīvu diskusiju

Amata kandidātiem papildus tiek izvirzītas šādas vēlamās prasības, kuras var tikt novērtētas ar papildu punktiem (CV norādīt konkrētus piemērus):

- pieredze inovāciju ieviešanā, digitālās transformācijas projektu īstenošanā vai biznesa modeļa pārveidošanā

- pieredze apjomīgu projektu vadīšanā vai pārraudzībā un Eiropas Savienības finanšu instrumentu izmantošanā (projekta apjoma slieksnis ne mazāks kā 750 000 EUR)

- izpratne par publiskas personas kapitālsabiedrības pārvaldību un darbību un izpratne par digitalizācijas darbības specifiku

- izpratne un pieredze, kas saistīta ar veselības aprūpes sistēmu valstī

Padziļināti vērtējamās kompetences, kas nepieciešamas SIA "Latvijas Digitālās veselības centrs" valdes locekļa/-les amata pienākumu pildīšanai (saskaņā ar Ministru kabineta 2020. gada 7. janvāra noteikumu Nr. 20 "Valdes un padomes locekļu nominēšanas kārtība kapitālsabiedrībās, kurās kapitāla daļas pieder valstij vai atvasinātai publiskai personai" 2. pielikumu):

- stratēģiskais redzējums (būtiskā kompetence)

- pārmaiņu vadīšana (būtiskā kompetence)

- līderība un komandas vadīšana (būtiskā kompetence)

- orientācija uz attīstību

- lēmumu pieņemšana un atbildība

Mēneša atalgojums - 5500 EUR (pirms nodokļu nomaksas).

Pieteikumu konkursam var iesniegt līdz 2024. gada 25. oktobrim (ieskaitot), sūtot elektroniska dokumenta veidā, izmantojot drošu elektronisko parakstu, vai rakstveidā parakstītus un ieskenētā veidā nosūtot uz e-pasta adresi: pasts@vm.gov.lv ar norādi: "Pieteikums Latvijas Digitālās veselības centra valdes locekļa" amata konkursam".

Kandidātiem lūgsim iesniegt šādus pieteikuma dokumentus:

- motivētu pieteikumu

- Curriculum Vitae (CV)

- apliecinājumu par:

• atbilstību publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 31.panta ceturtās daļas prasībām

• atbilstību likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" prasībām

• nevainojamo reputāciju

• atbilstību likuma "Par valsts noslēpumu" 9. panta prasībām

- augstāko izglītību apliecinoša dokumenta kopiju

- profesionālo kvalifikāciju un citas prasmes apliecinošu dokumentu (sertifikātu) kopijas

Kandidātiem, kuri tiks virzīti otrajai vērtēšanas kārtai, tiks lūgts iesniegt stratēģisko redzējumu par iestādes attīstības perspektīvu, izveidojot to par noturīgu un mūsdienīgu veselības nozares datu pārvaldības institūciju, sniedzot piemēru par citas Eiropas savienības dalībvalsts veselības datu institūcijas darbību. Lai nodrošinātu SIA "Latvijas Digitālās veselības centrs" darbības uzsākšanu un funkciju pārņemšanu no Nacionālā veselības dienesta un citām resora iestādēm, sniegt ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai (prezentācijas formā līdz 15 minūtēm).

Pamatojoties uz Fizisko personu datu apstrādes likuma 25. panta pirmo daļu, informējam, ka pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šā konkursa norisi, kā arī atlases procesā jūsu dati tiks nodoti Veselības ministrijas sadarbības partnerim - personāla atlases pakalpojumu sniedzējam. Personas datu apstrādes pārzinis ir Veselības ministrija, kontaktinformācija: Brīvības iela 72, k-1, Rīga LV-1011, e-pasts: pasts@vm.gov.lv.

Jums ir tiesības atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādē jebkurā laikā, rakstot pieprasījuma uz pasts@vm.gov.lv (ja vēlaties, lai Veselības ministrija pārtrauc jūsu datu apstrādi).

Amata kandidātu atlasei un novērtēšanai ir izveidota nominācijas komisija, kuras uzdevums ir izvērtēt kandidātus valdes locekļa/-les amatam, šādā sastāvā: Nominācijas komisiju vada Veselības ministrijas valsts sekretāra vietniece digitalizācijas un pārmaiņu vadības jautājumos Aiga Balode.

Nominācijas komisijas locekļi: Veselības ministrijas Personāla un dokumentu pārvaldības departamenta direktore Santa Gulbe; Nacionālā veselības dienesta direktors Āris Kasparāns; Valsts kancelejas Pārresoru koordinācijas departamenta Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Kristīne Priede; "Digitālās veselības biedrība" valdes loceklis Roberts Lasovskis; "Latvijas slimnīcu biedrība" valdes pārstāve Daina Mūrmane-Umbraško.

Vēl šajā paziņojumu grupā:

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!