• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Siguldas novada domes 2024. gada 26. septembra saistošie noteikumi Nr. 48 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 24. februāra saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par koku ciršanu ārpus meža Siguldas novada teritorijā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2024., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/op/2024/192.24

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Siguldas novada domes saistošie noteikumi Nr. 49

Grozījums Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 13. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 48 "Par Siguldas novada pašvaldības īpašumā vai valdījumā esošo dzīvojamo telpu īres maksas noteikšanas kārtību"

Vēl šajā numurā

02.10.2024., Nr. 192

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Siguldas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 48

Pieņemts: 26.09.2024.

OP numurs: 2024/192.24

2024/192.24
RĪKI

Siguldas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 48

Siguldā 2024. gada 26. septembrī

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 24. februāra saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par koku ciršanu ārpus meža Siguldas novada teritorijā"

Apstiprināti ar Siguldas novada pašvaldības domes
2024. gada 26. septembra lēmumu
(prot. Nr. 17, 15. §)

Izdoti saskaņā ar Meža likuma
8. panta otro daļu,
Ministru kabineta 2012. gada 2. maija
noteikumu Nr. 309 "Noteikumi
par koku ciršanu ārpus meža"
22. punktu

1. Izdarīt Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 24. februāra saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par koku ciršanu ārpus meža Siguldas novada teritorijā", turpmāk – noteikumi, šādus grozījumus:

1.1. aizstāt noteikumu 2. punktā vārdus "Siguldas novada pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) Teritorijas attīstības pārvaldes Vides pārvaldības nodaļai" ar vārdiem "Siguldas novada pašvaldībā (turpmāk – pašvaldība)";

1.2. izteikt noteikumu 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Pašvaldības Meža un meliorācijas speciālists veic iesniegumu pamatotības izvērtēšanu un koku ciršanas atbilstību normatīvajiem aktiem, pēc koku apsekošanas dabā pieņem lēmumu par koku ciršanas atļaujas izsniegšanu, nosaka zaudējumu atlīdzības apmēru un pēc zaudējumu atlīdzības samaksas izsniedz koku ciršanas atļauju vai pieņem lēmumu par atteikumu izsniegt koku ciršanas atļauju.";

1.3. izteikt noteikumu 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Pirms lēmuma par koku ciršanas atļaujas izsniegšanu vai atteikumu izsniegt koku ciršanas atļauju pašvaldības speciālisti apseko kokus dabā.".

2. Noteikumi stājas spēkā 2024. gada 1. oktobrī.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Kumskis

 

Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības domes 2024. gada 26. septembra saistošajiem noteikumiem Nr. 48 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 24. februāra saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par koku ciršanu ārpus meža Siguldas novada teritorijā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Ar Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 24. februāra lēmumu apstiprināti Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 9 "Par koku ciršanu ārpus meža Siguldas novada teritorijā", kas stājušies spēkā 2022. gada 29. martā.

1.2. Ar Pašvaldības domes 2024. gada 25. jūlija lēmumu "Par Siguldas novada pašvaldības domes izveidoto iestāžu reorganizāciju" (prot. Nr. 13, 57. §) nolemts veikt Siguldas novada pašvaldības iestādes "Siguldas novada pašvaldības centrālā pārvalde" (turpmāk – Pārvalde) reorganizāciju, tajā skaitā līdz 2024. gada 1. oktobrim reorganizējot struktūrvienību "Teritorijas attīstības pārvalde", tās vietā izveidojot Pārvaldes struktūrvienību "Attīstības un investīciju pārvalde", ar kompetenci uzņēmējdarbības un investīciju jautājumos, kā arī nekustamā īpašuma pārvaldības jautājumos, un Pārvaldes struktūrvienību "Pašvaldības infrastruktūras saimnieciskā nodrošinājuma pārvalde", ar kompetenci transporta būvju, pašvaldības īpašumu, kā arī kapsētu pārvaldībā; vienlaikus likvidējot struktūrvienības "Teritorijas attīstības pārvalde" Vides pārvaldības nodaļu.

Ņemot vērā iepriekš norādīto, ir nepieciešams veikt grozījumus Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 24. februāra saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par koku ciršanu ārpus meža Siguldas novada teritorijā".

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu projektam nav būtiskas ietekmes uz Siguldas novada pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Sociālā ietekme – nav ietekmes.

Ietekme uz vidi – nav ietekmes.

Ietekme uz iedzīvotāju veselību – nav ietekmes.

Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā – nav ietekmes.

Ietekme uz konkurenci – nav ietekmes.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Privātpersonas jautājumos par saistošo noteikumu projekta piemērošanu var vērsties Siguldas novada pašvaldībā.

Privātpersonām veicamās darbības, ko paredz saistošo noteikumu projekts, netiek paredzētas.

Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Nav būtiskas ietekmes uz Siguldas novada pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas un/vai jaunas darba vietas.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstākstāvošiem normatīviem aktiem.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Par noteikumu projektu informācija publicēta Siguldas novada oficiālajā izdevumā "Siguldas Novada Ziņas", kā arī ievietota pašvaldības sociālajā kontā. Saistošo noteikumu projekts no 2024. gada 6. septembra līdz 2024. gada 20. septembrim (ieskaitot) publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.sigulda.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Norādītajā termiņā viedokļi nav saņemti.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs L. Kumskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!