• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ludzas novada domes 2024. gada 25. septembra saistošie noteikumi Nr. 21/2024 "Grozījumi Ludzas novada pašvaldības domes 2024. gada 24. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 3/2024 "Par Ludzas novada pašvaldības līdzfinansējumu nevalstiskajām organizācijām un reliģiskajām organizācijām"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2024., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/op/2024/195.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Olaines novada domes saistošie noteikumi Nr. SN17/2024

Par braukšanas maksas atvieglojumiem izglītojamiem Olaines novadā

Vēl šajā numurā

07.10.2024., Nr. 195

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ludzas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 21/2024

Pieņemts: 25.09.2024.

OP numurs: 2024/195.9

2024/195.9
RĪKI

Ludzas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Ludzas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 21/2024

Ludzā 2024. gada 25. septembrī

Grozījumi Ludzas novada pašvaldības domes 2024. gada 24. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 3/2024 "Par Ludzas novada pašvaldības līdzfinansējumu nevalstiskajām organizācijām un reliģiskajām organizācijām"

APSTIPRINĀTI
ar Ludzas novada pašvaldības domes
25.09.2024. sēdes lēmumu Nr. 375 (prot. Nr. 12, 4. §)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

1. Veikt šādus grozījumus Ludzas novada pašvaldības domes 2024. gada 24. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 3/2024 "Par Ludzas novada pašvaldības līdzfinansējumu nevalstiskajām organizācijām un reliģiskajām organizācijām":

1.1. papildināt saistošos noteikumus ar 7.16. apakšpunktu un izteikt to šādā redakcijā:

"7.16. Pretendents ir saņēmis atļauju atbilstoši Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumam (ja attiecināms);"

1.2. papildināt saistošos noteikumus ar 11.1 punktu un izteikt to šādā redakcijā:

"11.1 Uz līdzfinansējumu viena pasākuma rīkošanai nedrīkst pieteikties vairāk kā viens pretendents, t.i. līdzfinansējumu viena pasākuma rīkošanai drīkst pieprasīt ne vairāk kā viens pretendents. Vairāki pretendenti nav tiesīgi pretendēt uz finansējumu viena kopīga pasākuma rīkošanai."

1.3. papildināt saistošo noteikumu 18. punktu ar šādiem teikumiem:

"Līdzfinansējuma saņēmējs papildus Atskaitei pievieno publikāciju (publikācijas tekstu) ar norādi: "Pasākums īstenots ar Ludzas novada pašvaldības līdzfinansējumu" (tai skaitā ja līdzfinansējums piešķirts šo noteikumu 16. punktā noteiktajā kārtībā). Publikāciju nosūta uz pašvaldības e-pasta adresi komunikacija@ludzasnovads.lv."

1.4. papildināt saistošos noteikumus ar 28.3. apakšpunktu un izteikt to šādā redakcijā:

"28.3. Par līdzfinansējuma piešķiršanu pretendentu iesniegtiem pieteikumiem, kuriem līdzfinansējuma piešķiršanas kārtība šajos noteikumos nav atrunāta, lēmumu pieņem Dome."

1.5. papildināt saistošo noteikumu 32. punktu aiz vārdiem iekavās (divu) un (piecas) ar vārdu "darba".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Mekšs

 

Ludzas novada pašvaldības 2024. gada 25. septembra saistošo noteikumu Nr. 21/2024 "Grozījumi Ludzas novada pašvaldības domes 2024. gada 24. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 3/2024 "Par Ludzas novada pašvaldības līdzfinansējumu nevalstiskajām organizācijām un reliģiskajām organizācijām""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Saskaņā ar Pašvaldību likuma 44. panta otrajā daļā noteikto, dome ir tiesīga izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot likumos un Ministru kabineta noteikumos paredzēto funkciju izpildes kārtību. Pašvaldību likuma 5. panta pirmajā daļā noteikts, ka pašvaldība savas administratīvās teritorijas iedzīvotāju interesēs var brīvprātīgi īstenot iniciatīvas ikvienā jautājumā, ja tas nav citu institūciju kompetencē un šādu darbību neierobežo citi likumi.

1.2. Saistošo noteikumu mērķis ir precizēt saistošo noteikumu pamata redakcijas normas.

2. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 2.1. Saistošajiem noteikumiem nav tiešas ietekmes uz sociālo vidi.

2.2. Saistošajiem noteikumiem nav tiešas ietekmes uz vidi.

2.3. Saistošajiem noteikumiem nav tiešas ietekmes uz iedzīvotāju veselību.

2.4. Saistošajiem noteikumiem nav tiešas ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi.

2.5. Saistošajiem noteikumiem nav ierobežojošas ietekmes uz konkurenci.

3. Informācija par administratīvajām procedūrām 3.1. Saistošo noteikumu piemērošanā un ar to saistītajos jautājumos sabiedriskās organizācijas var vērsties Ludzas novada pašvaldībā, adrese: Raiņa iela 16, Ludza, Ludzas novads, LV-5701 vai rakstot uz elektronisko pasta adresi: pasts@ludzasnovads.lv.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu projekts neietekmēs citas Ludzas novada pašvaldības funkcijas.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

5. Informācija par projekta izpildes nodrošināšanu 5.1. Saistošo noteikumu izpildē iesaistītas esošās institūcijas. Jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija vai reorganizācija nav paredzēta.
6. Informācija par projekta prasību un izmaksu samērīgumu pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 6.1. Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
7. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām un institūcijām Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, saistošo noteikumu projekts tika publicēts Ludzas novada pašvaldības mājaslapā www.ludzasnovads.lv no 2024. gada 11. septembra līdz 2024. gada 25. septembrim sadaļas "Pašvaldība" apakšsadaļā "Saistošie noteikumi" "Projekti un paskaidrojošie raksti". Viedokli par saistošo noteikumu projektu fiziska vai juridiska persona var izteikt, noformējot viedokli kā elektroniski parakstītu dokumentu ar drošu elektronisko parakstu un nosūtot to uz e-pastu: pasts@ludzasnovads.lv ar norādi "Viedoklis par saistošo noteikumu projektu".

Priekšlikumi netika iesniegti.

Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Mekšs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!