• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2024. gada 5. marta noteikumi Nr. 151 "Grozījumi Ministru kabineta 2022. gada 16. augusta noteikumos Nr. 510 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumā "Atzītu ražotāju organizāciju plānu īstenošana""". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2024., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/op/2024/49.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 152

Grozījumi Ministru kabineta 2007. gada 2. maija noteikumos Nr. 296 "Noteikumi par rūpniecisko zveju teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos"

Vēl šajā numurā

08.03.2024., Nr. 49

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 151

Pieņemts: 05.03.2024.

OP numurs: 2024/49.7

2024/49.7
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 20 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 151

Rīgā 2024. gada 5. martā (prot. Nr. 10 23. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2022. gada 16. augusta noteikumos Nr. 510 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumā "Atzītu ražotāju organizāciju plānu īstenošana""

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma
5. panta ceturto un septīto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2022. gada 16. augusta noteikumos Nr. 510 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumā "Atzītu ražotāju organizāciju plānu īstenošana"" (Latvijas Vēstnesis, 2022, 160. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt ar 1.3.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.3.1 Komisijas 2022. gada 29. jūnija Deleģēto regulu (ES) 2022/2181, ar ko Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) 2021/1139 par Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fondu papildina attiecībā uz atbalsta pieteikumu nepieņemamības sākuma dienu un ilgumu;".

2. Izteikt 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Atbalstam piesakās, projektu iesniegumus vērtē un atlasa, lēmumu par projekta apstiprināšanu pieņem, projektu īsteno, publisko finansējumu pieprasa un izmaksā, projektu uzrauga un finanšu korekcijas piemēro atbilstoši normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības vispārējo kārtību lauku un zivsaimniecības attīstībai, ciktāl tie nav pretrunā ar šiem noteikumiem."

3. Izteikt 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Atbalsta pretendents ir ražotāju organizācija, kas atzīta saskaņā ar normatīvajiem aktiem par zvejas produktu ražotāju organizāciju, akvakultūras produktu ražotāju organizāciju un starpnozaru organizāciju noteikumiem."

4. Izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Atbalsta pasākumā publisko finansējumu piešķir, lai kompensētu tāda regulas Nr. 1379/2013 28. pantā minētā ražošanas un tirdzniecības plāna sagatavošanas un īstenošanas izmaksas, par kura īstenošanu apstiprināts gada ziņojums saskaņā ar normatīvajiem aktiem par zvejas produktu ražotāju organizāciju, akvakultūras produktu ražotāju organizāciju un starpnozaru organizāciju noteikumiem."

5. Svītrot 6. punktu.

6. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Atbalstu piešķir par ražošanas un tirdzniecības plānā paredzētajiem darbību rezultātiem atbilstoši izpildi apliecinošiem dokumentiem. "

7. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Rezultāts tiek uzskatīts par sasniegtu un Lauku atbalsta dienests izmaksā atbalstu, ja ražošanas un tirdzniecības plānā paredzētie un gada ziņojumā ietvertie rezultatīvie rādītāji izpildīti vismaz par 80 procentiem."

8. Izteikt 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Lai pieteiktos atbalstam, atbalsta pretendents pēc ražošanas un tirdzniecības plāna apstiprināšanas saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības vispārējo kārtību lauku un zivsaimniecības attīstībai Lauku atbalsta dienesta elektroniskajā pieteikšanās sistēmā iesniedz:

9.1. projekta iesniegumu, kurā norāda:

9.1.1. vispārēju informāciju par atbalsta pretendentu;

9.1.2. ražošanas un tirdzniecības plānā ietvertos sasniedzamos rezultatīvos rādītājus un dokumentu sarakstu, kas pierāda rezultatīvo rādītāju izpildi. Priekšapmaksas pieprasījuma gadījumā norāda plānotos sasniedzamos rezultatīvos rādītājus un dokumentu sarakstu, kas apliecinās to izpildi;

9.2. atbalsta pretendenta deklarāciju saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības vispārējo kārtību lauku un zivsaimniecības attīstībai."

9. Papildināt ar 9.1 punktu šādā redakcijā:

"9.1 Pēc gada ziņojuma apstiprināšanas Lauku atbalsta dienests pārliecinās par projekta iesniegumā norādīto rezultatīvo rādītāju procentuālo izpildi. Ja nav izpildīts  šo noteikumu 8. punktā minētais nosacījums, Lauku atbalsta dienests pieņem lēmumu par saistību pārtraukšanu un atbalsta atmaksu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības vispārējo kārtību lauku un zivsaimniecības attīstībai."

10. Svītrot 1. pielikumu.

Ministru prezidente E. Siliņa

Zemkopības ministrs A. Krauze

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!