• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2024. gada 5. marta noteikumi Nr. 148 "Maksātnespējas procesa administratoru pretendentu apmācības, eksaminācijas un maksātnespējas procesa administratoru amata darbības kārtība". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2024., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/op/2024/50.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 149

Pieprasāmās informācijas apjoms un tās sniegšanas kārtība, lemjot par atļauju personai piedalīties tiesneša vai prokurora amata kandidātu atlases procesā

Vēl šajā numurā

11.03.2024., Nr. 50

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 148

Pieņemts: 05.03.2024.

OP numurs: 2024/50.3

2024/50.3
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 6 Pēdējās nedēļas laikā 20 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 148

Rīgā 2024. gada 5. martā (prot. Nr. 10 18. §)

Maksātnespējas procesa administratoru pretendentu apmācības, eksaminācijas un maksātnespējas procesa administratoru amata darbības kārtība

Izdoti saskaņā ar Maksātnespējas likuma 
13.1 panta trešo daļu, 15. panta otro daļu, 16.1 panta piekto daļu, 
16.2 panta sesto daļu, 17.1 panta otro daļu, 17.2 panta otro daļu,
17.3 panta otro daļu un 17.4 panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. maksātnespējas procesa administratoru (turpmāk – administrators) pretendentu apmācības kursa minimālo saturu un apjomu, kā arī apliecinājumā par apmācības kursa noklausīšanos (turpmāk – apliecinājums) iekļaujamās ziņas;

1.2. eksaminācijas komisijas (turpmāk – komisija) darbības kārtību;

1.3. administratoru eksaminācijas kārtību, minimālo zināšanu apjomu un vērtēšanas kārtību;

1.4. administratoru amatā iecelšanas kārtību;

1.5. administratoru amata apliecības (turpmāk – amata apliecība) formu un saturu, izdošanas un izsniegšanas kārtību;

1.6. administratoru kvalifikācijas eksāmena kārtību, jomas, kurās tiek pārbaudītas administratora zināšanas un prasmes, un vērtēšanas kārtību;

1.7. administratoru atbrīvošanas, atcelšanas un atstādināšanas no amata un amata darbības apturēšanas kārtību.

2. Maksātnespējas kontroles dienests atbildīgajai iestādei, kas veic ierakstus maksātnespējas reģistrā, nekavējoties nodrošina pieejamību ziņām par Maksātnespējas kontroles dienesta pieņemtajiem lēmumiem par amata apliecības izdošanu un amata apliecības derīguma termiņu, administratoru atcelšanu, atbrīvošanu un atstādināšanu no amata, kā arī par amata darbības apturēšanu un atjaunošanu amatā.

II. Administratora pretendenta apmācība

3. Administratora pretendents apgūst apmācību programmu vismaz šādās jomās un apmērā:

3.1. maksātnespēja, komersantu pārvaldība un administratoru profesionālā ētika – 40 akadēmiskās stundas;

3.2. grāmatvedība un finanses, nodokļi un to administrēšana – 30 akadēmiskās stundas;

3.3. civilprocesa tiesības – 10 akadēmiskās stundas;

3.4. darba tiesības un darbinieku aizsardzība darba devēja maksātnespējas gadījumā – 10 akadēmiskās stundas;

3.5. lietvedība, arhīvniecība un fizisko personu datu aizsardzība – 10 akadēmiskās stundas;

3.6. noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršana – 10 akadēmiskās stundas.

4. Apmācību organizētājs administratora pretendentam izsniedz apliecinājumu, ja administratora pretendents ir noklausījies vismaz 80 % no apmācību programmas apjoma. Apliecinājumā iekļauj vismaz šādas ziņas:

4.1. apmācību organizētāja pilns nosaukums un reģistrācijas numurs;

4.2. administratora pretendenta vārds, uzvārds un personas kods (ja nav personas koda, norāda dzimšanas datumu);

4.3. apmācību norises laiks;

4.4. apmeklēto akadēmisko stundu skaits;

4.5. apliecinājuma numurs un izsniegšanas datums.

III. Administratora eksāmena organizēšana

5. Maksātnespējas kontroles dienests divu darbdienu laikā pēc Maksātnespējas jautājumu konsultatīvās padomes protokola saņemšanas savā tīmekļvietnē publicē informāciju par pieņemto lēmumu organizēt administratora eksāmenu (turpmāk – eksāmens).

6. Maksātnespējas kontroles dienests organizē eksāmenu ne vēlāk kā viena gada laikā pēc šo noteikumu 5. punktā minētās informācijas publicēšanas.

7. Maksātnespējas kontroles dienests ne vēlāk kā četrus mēnešus pirms eksāmena savā tīmekļvietnē ievieto paziņojumu par pieteikšanos eksāmenam, norādot eksāmena norises datumu, pieteikšanās termiņu, kā arī maksāšanas un dokumentu iesniegšanas kārtību. Maksātnespējas kontroles dienests savā tīmekļvietnē ne vēlāk kā mēnesi pirms eksāmena publicē informāciju par eksāmena norises laiku un adresi, kā arī par eksāmena otrajā daļā nepieciešamajiem normatīvajiem aktiem.

8. Pieteikšanās termiņš eksāmenam ir mēnesis no šo noteikumu 7. punktā minētā paziņojuma ievietošanas Maksātnespējas kontroles dienesta tīmekļvietnē.

9. Administratora pretendents iesniedz Maksātnespējas kontroles dienestā iesniegumu par pieteikšanos eksāmena kārtošanai. Iesniegumā norāda:

9.1. vārdu, uzvārdu;

9.2. personas kodu (ja nav personas koda, norāda dzimšanas datumu);

9.3. elektroniskā pasta adresi;

9.4. tālruņa numuru;

9.5. ziņas par veikto maksājumu, norādot references numuru (ja tas ir zināms), maksājuma datumu, maksājuma dokumenta numuru, summu, maksātāja – juridiskās personas – nosaukumu un reģistrācijas numuru vai maksātāja – fiziskās personas – vārdu, uzvārdu un personas kodu (ja nav personas koda, norāda dzimšanas datumu) vai pievienojot maksājumu apliecinošu dokumentu vai tā kopiju (neapliecinātu), ja tas ietver minētās ziņas;

9.6. iesniegumam pievienotos dokumentus.

10. Maksātnespējas kontroles dienests ar administratora pretendentu sazinās elektroniski saskaņā ar normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

11. Iesniegumam par pieteikšanos eksāmena kārtošanai administratora pretendents pievieno dzīvesgaitas aprakstu (CV), šo noteikumu 4. punktā minēto apliecinājumu un šādu dokumentu atvasinājumus:

11.1. izglītību apliecinošu dokumentu un, ja izglītība iegūta ārvalstīs, izziņu par to, ka Latvijā izsniedzamajam izglītības dokumentam vai Latvijā piešķiramajam akadēmiskajam grādam atbilst vai ir pielīdzināms ārvalstī izsniegtais izglītības dokuments vai piešķirtais akadēmiskais grāds atbilstoši Maksātnespējas likuma 13. panta pirmās daļas 2. punktam;

11.2. dokumentu, kas apliecina vismaz triju gadu darba pieredzi jurista vai tam pielīdzināmā amatā pēc Maksātnespējas likuma 13. panta pirmās daļas 2. punktā noteiktās izglītības iegūšanas (izziņa no darba devēja, amata apraksts un citi);

11.3. dokumentu, kas apliecina valsts valodas prasmi augstākajā līmenī atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām, ja valsts valodas prasmes eksāmens ir kārtots līdz 2001. gada februārim un valsts valodas prasmi augstākajā līmenī neapliecina Maksātnespējas kontroles dienestā iesniedzamie izglītības dokumenti.

12. Iesniedzot šo noteikumu 9. punktā minēto iesniegumu, administratora pretendents ar parakstu apliecina, ka:

12.1. viņš atbilst Maksātnespējas likuma 13. panta pirmās daļas 1., 2., 3., 4. un 6. punktā noteiktajām prasībām;

12.2. uz administratora pretendentu neattiecas Maksātnespējas likuma 13. panta otrajā daļā noteiktie ierobežojumi;

12.3. ir veikts maksājums par eksāmena kārtošanu;

12.4. visa sniegtā informācija ir patiesa un iesniegtie dokumentu atvasinājumi atbilst dokumentu oriģināliem.

13. Administratora pretendents pēc Maksātnespējas kontroles dienesta pieprasījuma tā norādītajā termiņā dokumentu oriģinālus uzrāda Maksātnespējas kontroles dienestā.

14. Maksātnespējas kontroles dienests pēc tam, kad saņemts iesniegums par pieteikšanos eksāmena kārtošanai, nekavējoties pārbauda, vai iesniegumā ir norādīta visa nepieciešamā informācija, pievienoti šo noteikumu 11. punktā minētie dokumenti un samaksāta eksāmena maksa. Ja tiek konstatēti trūkumi, Maksātnespējas kontroles dienests nekavējoties aicina administratora pretendentu novērst konstatētos trūkumus Maksātnespējas kontroles dienesta noteiktajā termiņā.

15. Maksātnespējas kontroles dienests sniedz komisijai informāciju, kas varētu liecināt par administratora pretendenta neatbilstību nevainojamas reputācijas prasībai. Komisija divu mēnešu laikā pēc minētās informācijas saņemšanas sagatavo atzinumu par administratora pretendenta atbilstību vai neatbilstību prasībai par nevainojamu reputāciju. Atzinumu komisija divu darbdienu laikā nosūta Maksātnespējas kontroles dienestam. Ja objektīvu apstākļu dēļ divu mēnešu laikā nav iespējams sagatavot atzinumu par administratora pretendenta atbilstību vai neatbilstību prasībai par nevainojamu reputāciju, komisija par to paziņo Maksātnespējas kontroles dienestam, norādot minētā atzinuma sagatavošanas termiņu.

16. Maksātnespējas kontroles dienesta direktors pieņem lēmumu par atļauju vai atteikumu administratora pretendentam kārtot eksāmenu ne vēlāk kā 15 darbdienu laikā pēc atzinuma saņemšanas.

17. Maksātnespējas kontroles dienesta direktors mēneša laikā pēc šo noteikumu 9. punktā minētā iesnieguma saņemšanas pieņem lēmumu par atļauju vai atteikumu administratora pretendentam kārtot eksāmenu, ja nav nepieciešams izvērtēt administratora pretendenta atbilstību nevainojamai reputācijai.

18. Maksātnespējas kontroles dienesta direktors administratora pretendentam atsaka atļauju eksāmena kārtošanai, ja pastāv kāds no šiem apstākļiem:

18.1. administratora pretendents neatbilst Maksātnespējas likuma 13. panta pirmās daļas 1., 2., 3. vai 4. punktā noteiktajām prasībām;

18.2. uz administratora pretendentu attiecas kāds no Maksātnespējas likuma 13. panta otrajā daļā minētajiem ierobežojumiem;

18.3. iesnieguma iesniegšanas brīdī ir beidzies Maksātnespējas likuma 15. panta pirmajā daļā minētais apliecinājuma derīguma termiņš;

18.4. iesniegumam nav pievienoti šo noteikumu 11. punktā minētie dokumenti un dokumentu atvasinājumi;

18.5. administratora pretendents Maksātnespējas kontroles dienesta noteiktajā termiņā nav uzrādījis iesniegumam pievienoto dokumentu oriģinālus vai nav novērsis konstatētos trūkumus;

18.6. ir saņemts komisijas atzinums par administratora pretendenta neatbilstību prasībai par nevainojamu reputāciju;

18.7. administratora pretendents nav pilnībā samaksājis eksāmena maksu.

IV. Komisijas darbības kārtība

19. Komisijas sēdi sasauc un vada komisijas priekšsēdētājs, viņa prombūtnes laikā – komisijas priekšsēdētāja vietnieks.

20. Komisijas priekšsēdētāju un komisijas priekšsēdētāja vietnieku no komisijas locekļu vidus uz pieciem gadiem ievēlē komisijas locekļi.

21. Komisijas darbu nodrošina un organizē komisijas sekretārs. Komisijas sekretāru ar rīkojumu ieceļ Maksātnespējas kontroles dienesta direktors. Komisijas sekretārs nav komisijas loceklis.

22. Komisijas sēdes tiek protokolētas. Protokolu paraksta komisijas priekšsēdētājs un komisijas sekretārs.

23. Komisija ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vismaz četri komisijas locekļi.

24. Komisija lēmumus pieņem ar balsu vairākumu, atklāti balsojot. Ja balsu skaits sadalās vienādi, izšķirošā ir komisijas priekšsēdētāja balss.

25. Komisijas sēdes ir slēgtas.

26. Tiesības iepazīties ar informāciju, kas saistīta ar pretendentu novērtēšanas procesu, piešķir komisijas priekšsēdētājs ar rakstveida atļauju, ievērojot Informācijas atklātības likumā noteikto kārtību.

27. Komisija par šo noteikumu 3. punktā paredzētajām jomām sagatavo eksāmena tēmu katalogu un to apstiprina komisijas sēdē. Maksātnespējas kontroles dienests komisijas apstiprināto eksāmena tēmu katalogu ievieto dienesta tīmekļvietnē.

28. Komisija var izdot komisijas nolikumu, kurā nosaka komisijas sēžu sasaukšanas un norises kārtību, kā arī komisijas protokolu sagatavošanas un saskaņošanas kārtību un citus komisijas darba organizācijas jautājumus. Komisijas nolikumu apstiprina komisijas sēdē, un to paraksta komisijas priekšsēdētājs.

V. Eksāmena norise

29. Eksāmena norisi nodrošina Maksātnespējas kontroles dienests.

30. Eksāmena jautājumus saskaņā ar komisijas apstiprināto tēmu katalogu izstrādā komisija. Komisija eksāmena jautājumus nodod Maksātnespējas kontroles dienestam ne vēlāk kā 10 darbdienas pirms eksāmena norises dienas.

31. Eksāmens sastāv no šādām daļām:

31.1. administratora pretendenta teorētisko zināšanu vispārējā pārbaude rakstveidā – tests, kurā ir 20 jautājumi (turpmāk – eksāmena pirmā daļa);

31.2. praktiskā uzdevuma (kāzusa) risināšana rakstveidā (turpmāk – eksāmena otrā daļa);

31.3. strukturēta intervija (turpmāk – eksāmena trešā daļa), kurā komisija pārbauda administratora pretendenta kompetences – motivāciju ieņemt administratora amatu, komunikācijas un organizatoriskās prasmes, sistēmiskās domāšanas prasmes un strīdu risināšanas iemaņas – un kurā uzdod ar administratora profesiju saistītus jautājumus.

32. Katra eksāmena daļa norisinās citā dienā.

33. Administratora pretendents eksāmena pirmo un otro daļu kārto, izmantojot eksāmena darba izpildes lapu.

34. Atbilžu sagatavošanas laiks eksāmena pirmajā daļā ir viena stunda, otrajā daļā – divas stundas. Eksāmena trešā daļa noris pusstundu.

35. Eksāmena pirmajā un otrajā daļā piedalās Maksātnespējas kontroles dienesta pārstāvji un viens komisijas loceklis. Eksāmena trešajā daļā piedalās Maksātnespējas kontroles dienesta pārstāvji un vismaz četri komisijas locekļi, ieskaitot komisijas priekšsēdētāju vai komisijas priekšsēdētāja vietnieku.

36. Katras eksāmena daļas gaitu protokolē Maksātnespējas kontroles dienesta pārstāvis. Protokolā norāda:

36.1. eksāmena norises datumu un vietu;

36.2. attiecīgajā eksāmena daļā klātesošos Maksātnespējas kontroles dienesta pārstāvjus un komisijas locekļus;

36.3. eksāmena sākuma laiku;

36.4. citus ar eksāmena norisi saistītos notikumus.

37. Eksāmena protokolu paraksta eksāmena attiecīgajā daļā klātesošie Maksātnespējas kontroles dienesta pārstāvji un komisijas locekļi.

38. Administratora pretendents, ierodoties uz katru eksāmena daļu, Maksātnespējas kontroles dienesta pārstāvim uzrāda personu apliecinošu dokumentu. Maksātnespējas kontroles dienesta pārstāvis eksāmena reģistrācijas žurnālā (1. un 2. pielikums) ieraksta administratora pretendenta vārdu, uzvārdu un personas kodu (ja nav personas koda, norāda dzimšanas datumu), un administratora pretendents ar parakstu apstiprina savu ierašanos uz attiecīgo eksāmena daļu.

39. Pēc reģistrācijas administratora pretendents ieņem vietu eksāmena norises telpā atbilstoši Maksātnespējas kontroles dienesta pārstāvja norādei.

40. Administratora pretendents pēc Maksātnespējas kontroles dienesta pārstāvja uzaicinājuma izvēlas darba izpildes lapas:

40.1. eksāmena pirmajā daļā – ar testa jautājumiem;

40.2. eksāmena otrajā daļā – ar praktisko uzdevumu (kāzusu).

41. Ja administratora pretendents nokavē eksāmena pirmās un otrās daļas sākumu, viņam atļauj kārtot eksāmenu, bet darba izpildes laiku nepagarina.

42. Ja administratora pretendents ir nokavējis eksāmena trešo daļu, viņam atļauj kārtot eksāmenu pēc tam, kad pēdējais uzaicinātais administratora pretendents ir sniedzis atbildes eksāmena trešajā daļā. Komisija administratora pretendentam var atļaut kārtot eksāmena trešo daļu citam administratora pretendentam iepriekš norādītajā laikā, ja attiecīgais pretendents šajā laikā nav ieradies uz eksāmena trešo daļu.

43. Eksāmena pirmās un otrās daļas norises laikā eksāmena norises telpu vienlaikus drīkst atstāt ne vairāk kā viens administratora pretendents. Pirms iziešanas no eksāmena norises telpas administratora pretendents nodod Maksātnespējas kontroles dienesta pārstāvim savu eksāmena darba izpildes lapu. Maksātnespējas kontroles dienesta pārstāvis uz administratora pretendenta darba izpildes lapas izdara atzīmi par administratora pretendenta prombūtnes faktu un laiku. Administratora pretendentam darba izpildes laiks netiek pagarināts.

44. Administratora pretendenta darbi ir anonīmi. Administratora pretendents uz eksāmena darba izpildes lapas nenorāda vārdu, uzvārdu vai citus identificējošus datus.

45. Kārtojot eksāmena pirmo daļu, administratora pretendentam ir aizliegts izmantot palīglīdzekļus. Eksāmena otrajā daļā administratora pretendentam ir tiesības izmantot līdzpaņemtos normatīvos aktus (papīra formā) bez komentāriem.

46. Administratora pretendentam aizliegts eksāmena laikā izmantot saziņas rīkus (piemēram, telekomunikācijas līdzekļus, elektroniskās piezīmju grāmatiņas, viedpulksteņus), neatļauti izmantot palīglīdzekļus (piemēram, normatīvo aktu tekstus, juridisko literatūru), sarunāties un traucēt citus administratora pretendentus.

47. Ja administratora pretendents neievēro šo noteikumu 45. punktā minētos nosacījumus, Maksātnespējas kontroles dienesta pārstāvis vai eksāmena daļas norisē klātesošais komisijas loceklis administratora pretendentam izsaka brīdinājumu. Komisijas loceklis eksāmena darba izpildes pirmajā lapā (ailē "piezīmes") un eksāmena reģistrācijas žurnālā ieraksta ziņas par minēto faktu. Ja administratora pretendents pēc brīdinājuma saņemšanas pārkāpumu izdara atkārtoti, eksāmena darba izpildes pirmajā lapā (ailē "piezīmes") un eksāmena reģistrācijas žurnālā komisijas loceklis par to izdara ierakstu un attiecīgo administratora pretendentu izraida no eksāmena norises telpas. Tiek uzskatīts, ka administratora pretendents ir ieguvis nesekmīgu vērtējumu.

48. Beidzoties atbilžu sagatavošanas laikam vai pabeidzot atbilžu sagatavošanu pirms noteiktā laika, administratora pretendents nodod Maksātnespējas kontroles dienesta pārstāvim eksāmena darba izpildes lapas un atstāj eksāmena norises telpu.

49. Sekmīgi nokārtota eksāmena pirmā daļa ir priekšnoteikums, lai administratora pretendentam ļautu kārtot eksāmena otro un trešo daļu. Maksātnespējas kontroles dienests eksāmena pirmās daļas rezultātu administratora pretendentam paziņo elektroniski piecu darbdienu laikā pēc tā saņemšanas. Maksātnespējas kontroles dienests informē administratora pretendentu, kurš ir sekmīgi nokārtojis eksāmena pirmo daļu, ka viņš var kārtot eksāmena otro un trešo daļu, un norāda ierašanās laiku uz eksāmena trešo daļu atbilstoši administratora pretendenta uzvārdam alfabēta secībā.

50. Eksāmena trešajā daļā administratora pretendentus viņu uzvārdu alfabēta secībā un atbilstoši iepriekš norādītajam ierašanās laikam aicina eksāmena norises telpā.

VI. Eksāmena vērtēšanas kārtība

51. Komisijas loceklis atturas no administratora pretendenta atbilžu vērtēšanas eksāmena trešajā daļā, ja administratora pretendents ir komisijas locekļa laulātais, bijušais laulātais, komisijas locekļa vai komisijas locekļa laulātā radinieks taisnā līnijā visās pakāpēs, sānu līnijā līdz ceturtajai pakāpei vai svainībā līdz trešajai pakāpei. Komisijas loceklis atturas no vērtēšanas, ja komisijas loceklis ir personīgi tieši vai netieši ieinteresēts eksāmena iznākumā vai ir citi apstākļi, kas rada pamatotas šaubas par viņa objektivitāti. Komisijas locekļa atturēšanos no vērtēšanas, norādot iemeslu, ieraksta protokolā.

52. Līdz komisijas sēdes dienai, kurā tiks vērtēta konkrētā eksāmena daļa, administratora pretendenta nodotās eksāmena darba izpildes lapas glabā Maksātnespējas kontroles dienests. Komisijas sēdes dienā, kurā tiks vērtētas atbildes uz konkrētās eksāmena daļas jautājumiem, komisijas sekretārs administratora pretendentu nodotās eksāmena darba izpildes lapas nodod komisijai. Ja atbilžu vērtēšana noris vairākās komisijas sēdēs, komisijas sēžu starplaikos administratora pretendentu nodotās eksāmena darba izpildes lapas komisija nodod komisijas sekretāram glabāšanai Maksātnespējas kontroles dienestā līdz nākamās komisijas sēdes norisei.

53. Komisija administratora pretendentu eksāmena darbus vērtē atbilstoši eksāmena vērtējuma aprakstam (3. pielikums) komisijas sēdē. Komisija eksāmena darbu nevērtē un eksāmena darba vērtēšanas lapā izdara attiecīgu ierakstu, ja komisija konstatē vienu no šādiem apstākļiem:

53.1. eksāmena darba izpildes lapā administratora pretendents ir norādījis vārdu, uzvārdu vai citus identificējošus datus;

53.2. darba izpildes lapā ir konkrētās eksāmena daļas klātesošā komisijas locekļa norāde, ka administratora pretendents ir izdarījis divus šo noteikumu 46. punktā minētos pārkāpumus.

54. Pēc eksāmena pirmās daļas norises dienas komisija divu darbdienu laikā izvērtē atbildes uz eksāmena pirmās daļas jautājumiem, salīdzinot tās ar komisijas iepriekš sagatavotajām pareizajām atbildēm. Par katru pareizo atbildi uz eksāmena pirmās daļas jautājumu administratora pretendents saņem 0,5 punktus.

55. Eksāmena pirmā daļa ir nokārtota, ja administratora pretendents ir saņēmis vērtējumu, kas ir vienāds vai augstāks par astoņiem punktiem. Komisija vērtēšanas rezultātu ieraksta eksāmena pirmās daļas darba vērtēšanas lapā (4. pielikums).

56. Eksāmena pirmās daļas darbu vērtē viens komisijas loceklis, un šī darba vērtēšanas lapu komisija pievieno eksāmena darbam. Komisija pēc visu eksāmena pirmās daļas darbu izvērtēšanas nekavējoties iesniedz Maksātnespējas kontroles dienestam eksāmena pirmās daļas vērtēšanas lapas, pievienojot administratoru pretendentu eksāmena pirmās daļas darbu izpildes lapas.

57. Administratora pretendenta atbildi uz eksāmena otrās daļas jautājumu patstāvīgi vērtē vismaz divi komisijas locekļi pēc 10 punktu skalas. Visu konkrētā administratora pretendenta atbildi vērtējošo komisijas locekļu piešķirto punktu skaitu saskaita un izdala ar komisijas locekļu skaitu, kas vērtēja konkrēto administratora pretendenta atbildi. Eksāmena otrās daļas vērtējumu veido iegūtais vidējais aritmētiskais punktu skaits. Iegūto aritmētisko rezultātu, ja nepieciešams, noapaļo līdz veselam skaitlim (decimāldaļskaitli, kuram aiz komata ir cipars "5" vai lielāks, apaļo uz augšu, decimāldaļskaitli, kuram aiz komata ir cipars "4" vai mazāks, apaļo uz leju). Komisija iegūto vērtējumu ieraksta eksāmena otrās daļas darba vērtēšanas lapā (5. pielikums).

58. Ja administratora pretendents par atbildi uz eksāmena otrās daļas jautājumu saņem vērtējumu, kas ir vienāds vai augstāks par sešiem punktiem, eksāmens ir nokārtots.

59. Katrs komisijas loceklis, kurš piedalās eksāmena trešās daļas norisē, vērtē eksāmena trešo daļu, vērtēšanas lapā (6. pielikums) norādot, vai administratora pretendenta šo noteikumu 31.3. apakšpunktā minētās kompetences ir pietiekamas administratora amata pienākumu izpildei. Ja komisijas loceklis vērtēšanas lapā norāda, ka administratora pretendenta kompetences nav pietiekamas, viņš vērtēšanas lapā ailē "piezīmes" pamato šādu vērtējumu.

60. Ja vismaz trīs komisijas locekļi eksāmena trešās daļas vērtēšanas lapā ir norādījuši, ka administratora pretendenta kompetences nav pietiekamas, uzskata, ka eksāmens nav nokārtots.

61. Komisijas priekšsēdētājs apstiprina katras eksāmena daļas vērtēšanas lapu.

62. Komisija 15 darbdienu laikā no eksāmena otrās daļas norises dienas pēc visu darbu izvērtēšanas iesniedz Maksātnespējas kontroles dienestam eksāmena otrās un trešās daļas vērtēšanas lapas un pievieno administratoru pretendentu eksāmena otrās daļas darbu izpildes lapas.

VII. Administratora amatā iecelšanas un amata apliecības izdošanas kārtība

63. Maksātnespējas kontroles dienesta direktors mēneša laikā pēc visu administratora pretendentu eksāmenu otrās un trešās daļas vērtēšanas lapu saņemšanas pieņem lēmumu par to, vai administratora pretendents ir vai nav nokārtojis eksāmenu, un nekavējoties to nosūta administratora pretendentam.

64. Pēc lēmuma pieņemšanas par to, ka administratora pretendents ir nokārtojis eksāmenu, Maksātnespējas kontroles dienesta direktors triju darbdienu laikā izdod rīkojumu par administratora pretendenta iecelšanu amatā un amata apliecības izdošanu. Rīkojumu un amata apliecību nekavējoties nosūta administratoram.

65. Amata apliecībā norāda šādas ziņas:

65.1. izdevējiestāde;

65.2. amata apliecības numurs;

65.3. vārds, uzvārds;

65.4. amata nosaukums;

65.5. amata apliecības izdošanas datums;

65.6. amata apliecības derīguma termiņš.

66. Amata apliecību numerāciju veido secīgi, ņemot vērā pēdējās izsniegtās apliecības numuru.

67. Maksātnespējas kontroles dienests kārto amata apliecību reģistru (7. pielikums).

68. Ja ir mainījies administratora vārds vai uzvārds, administrators iesniedz Maksātnespējas kontroles dienestā iesniegumu par jaunas amata apliecības izdošanu un pievieno izmaiņas apliecinošu dokumentu. Maksātnespējas kontroles dienesta direktors administratoram piecu darbdienu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas izdod jaunu amata apliecību.

69. Amata apliecība uzskatāma par nederīgu, ja administrators ir atbrīvots vai atcelts no amata, atstādināts no administratora amata darbības veikšanas vai administratora amata darbība apturēta, vai administratoram saskaņā ar šo noteikumu 68. punktu izdota jauna amata apliecība.

VIII. Administratora kvalifikācijas eksāmens

70. Attiecībā uz administratora kvalifikācijas eksāmenu piemēro šo noteikumu III, V un VI nodaļā minēto kārtību, ciktāl šajā nodaļā nav noteikts citādi.

71. Maksātnespējas kontroles dienests ne vēlāk kā divus mēnešus pirms kvalifikācijas eksāmena savā tīmekļvietnē un Elektroniskajā maksātnespējas uzskaites sistēmā (turpmāk – sistēma) ievieto paziņojumu par pieteikšanos kvalifikācijas eksāmenam, norādot tā norises datumu, pieteikšanās termiņu, kā arī maksāšanas un dokumentu noformēšanas kārtību. Maksātnespējas kontroles dienests savā tīmekļvietnē un sistēmā ne vēlāk kā mēnesi pirms kvalifikācijas eksāmena publicē informāciju par tā norises laiku un vietu, kā arī par kvalifikācijas eksāmenā nepieciešamajiem normatīvajiem aktiem.

72. Administrators mēneša laikā no paziņojuma ievietošanas par pieteikšanos kvalifikācijas eksāmenam iesniedz Maksātnespējas kontroles dienestā iesniegumu par pieteikšanos kvalifikācijas eksāmenam, norādot šo noteikumu 9. punktā minēto informāciju un pievienojot dokumentus vai šo dokumentu atvasinājumus, kas apliecina administratora kvalifikācijas pilnveides pasākumu apmeklējumu šo noteikumu 3. punktā norādītajās jomās Maksātnespējas likumā noteiktajā apmērā.

73. Kvalifikācijas pilnveides pasākumos ieskaita valsts iestāžu organizētos kvalifikācijas pilnveides pasākumus, nepārsniedzot pusi no Maksātnespējas likuma 16.2 panta otrajā daļā noteiktā apmēra.

74. Iesniedzot iesniegumu par pieteikšanos kvalifikācijas eksāmenam, administrators ar parakstu apliecina, ka:

74.1. viņš atbilst Maksātnespējas likuma 13. panta pirmajā daļā noteiktajām prasībām;

74.2. uz administratoru neattiecas Maksātnespējas likuma 13. panta otrajā daļā noteiktie ierobežojumi;

74.3. ir veikts maksājums par kvalifikācijas eksāmena kārtošanu;

74.4. visa sniegtā informācija ir patiesa un iesniegtie dokumentu atvasinājumi atbilst oriģinālajiem dokumentiem.

75. Maksātnespējas kontroles dienests pēc iesnieguma saņemšanas par pieteikšanos kvalifikācijas eksāmenam nekavējoties pārbauda, vai administrators ir norādījis nepieciešamo informāciju, pievienojis dokumentu atvasinājumus un veicis maksājumu par eksāmenu. Ja tiek konstatēti trūkumi, Maksātnespējas kontroles dienests nekavējoties aicina administratoru novērst konstatētos trūkumus iestādes noteiktajā termiņā.

76. Maksātnespējas kontroles dienesta direktors 15 darbdienu laikā pēc tam, kad saņemts iesniegums par pieteikšanos kvalifikācijas eksāmenam, pieņem lēmumu par atļauju vai atteikumu administratoram kārtot kvalifikācijas eksāmenu.

77. Maksātnespējas kontroles dienesta direktors pieņem lēmumu par atteikumu kārtot kvalifikācijas eksāmenu, ja:

77.1. uz administratoru attiecas kāds no Maksātnespējas likuma 13. panta otrajā daļā minētajiem ierobežojumiem;

77.2. administrators līdz pieteikuma iesniegšanas brīdim nav apmeklējis kvalifikācijas pilnveides pasākumus Maksātnespējas likumā noteiktajā apmērā;

77.3. administrators Maksātnespējas kontroles dienesta noteiktajā termiņā nav novērsis iesniegumā par pieteikšanos kvalifikācijas eksāmenam konstatētos trūkumus;

77.4. administrators nav veicis pilnībā maksājumu par kvalifikācijas eksāmenu.

78. Ja administrators atbilst Maksātnespējas likuma 16.2 panta 1.1 daļā noteiktajām prasībām, viņš mēneša laikā no paziņojuma ievietošanas par pieteikšanos kvalifikācijas eksāmenam iesniedz Maksātnespējas kontroles dienestam iesniegumu par amata apliecības derīguma termiņa pagarinājumu, pievienojot dokumentus vai šo dokumentu atvasinājumus, kas apliecina administratora kvalifikācijas pilnveides pasākumu apmeklējumu šo noteikumu 3. punktā norādītajās jomās Maksātnespējas likumā noteiktajā apmērā.

79. Maksātnespējas kontroles dienesta direktors 15 darbdienu laikā no šo noteikumu 78. punktā minētā iesnieguma saņemšanas pieņem lēmumu par amata apliecības derīguma termiņa pagarinājumu vai par atteikumu pagarināt amata apliecības derīguma termiņu.

80. Ja kvalifikācijas eksāmena rīkošanas laikā administratora amata darbība ir apturēta vai administrators ir atstādināts no amata darbības veikšanas, administrators ne vēlāk kā mēneša laikā no paziņojuma ievietošanas par pieteikšanos kvalifikācijas eksāmenam iesniedz Maksātnespējas kontroles dienestā iesniegumu par pieteikšanos kvalifikācijas eksāmenam vai motivētu iesniegumu par kvalifikācijas eksāmena kārtošanas termiņa pagarināšanu uz laiku līdz nākamajai kvalifikācijas eksāmena rīkošanas reizei pēc administratora amata darbības apturēšanas vai viņa atstādināšanas no amata termiņa beigām.

81. Kvalifikācijas eksāmenā administrators rakstveidā risina praktisko uzdevumu (kāzusu) un atbild uz jautājumiem, kas saistīti ar praktisko uzdevumu.

82. Kvalifikācijas eksāmenā tiek pārbaudītas administratora zināšanas šo noteikumu 3. punktā minētajās jomās saskaņā ar eksāmena tēmu katalogu.

83. Kvalifikācijas eksāmenā administratoram atvēlētais laiks atbilžu sniegšanai ir trīs stundas, izmantojot līdzi paņemtos normatīvos aktus, kas atbilst šo noteikumu 45. punktā minētajām prasībām.

84. Kvalifikācijas eksāmena darbu atbilstoši šo noteikumu 57. punktam vērtē pēc 10 punktu skalas, ierakstot vērtējumu kvalifikācijas eksāmena darba vērtēšanas lapā (8. pielikums).

85. Ja administrators kvalifikācijas eksāmenā saņem vērtējumu, kas ir vienāds vai augstāks par sešiem punktiem, uzskata. ka kvalifikācijas eksāmens ir nokārtots.

86. Komisijas priekšsēdētājs apstiprina kvalifikācijas eksāmena vērtēšanas lapas.

87. Komisija 15 darbdienu laikā no kvalifikācijas eksāmena norises dienas pēc visu darbu izvērtēšanas iesniedz Maksātnespējas kontroles dienestam kvalifikācijas eksāmena vērtēšanas lapas un pievieno administratoru kvalifikācijas eksāmena darbu izpildes lapas.

88. Maksātnespējas kontroles dienesta direktors mēneša laikā pēc visu administratoru eksāmenu vērtējumu lapu saņemšanas, pamatojoties uz komisijas sniegto vērtējumu, pieņem lēmumu par administratora amata apliecības derīguma termiņa pagarināšanu vai par atteikumu pagarināt administratora amata apliecības derīguma termiņu un nekavējoties nosūta attiecīgo lēmumu administratoram.

89. Ja administrators saņem lēmumu par atteikumu pagarināt administratora amata apliecības derīguma termiņu, administratoram ir tiesības 10 darbdienu laikā no lēmuma paziņošanas dienas iesniegt Maksātnespējas kontroles dienesta direktoram lūgumu atkārtoti kārtot kvalifikācijas eksāmenu nākamajā kvalifikācijas eksāmena rīkošanas reizē saskaņā ar Maksātnespējas likuma 16.2 panta septīto daļu.

90. Ja administrators objektīvu apstākļu dēļ nevarēja kārtot kvalifikācijas eksāmenu, viņš 10 darbdienu laikā pēc kvalifikācijas eksāmena norises iesniedz Maksātnespējas kontroles dienesta direktoram Maksātnespējas likuma 16.2 panta astotajā daļā minēto iesniegumu un pievieno dokumentus, kas pamato apstākļus, kuru dēļ administrators nevarēja kārtot kvalifikācijas eksāmenu.

91. Maksātnespējas kontroles dienesta direktors 15 darbdienu laikā no iesnieguma saņemšanas par kvalifikācijas eksāmena kārtošanas termiņa pagarināšanu pieņem lēmumu par kvalifikācijas eksāmena kārtošanas termiņa pagarināšanu vai par atteikumu pagarināt kvalifikācijas eksāmena kārtošanas termiņu.

IX. Administratora atbrīvošana, atcelšana un atstādināšana no amata un amata darbības apturēšana

92. Ja administrators iesniedz Maksātnespējas kontroles dienestā iesniegumu par atbrīvošanu no amata, Maksātnespējas kontroles dienesta direktors 15 darbdienu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas pieņem lēmumu par administratora atbrīvošanu no amata un nekavējoties nosūta to administratoram.

93. Maksātnespējas kontroles dienesta direktors 15 darbdienu laikā no dienas, kad Maksātnespējas kontroles dienests konstatē kādu no Maksātnespējas likuma 17.2 pantā minētajiem apstākļiem, pieņem lēmumu par administratora atcelšanu no amata un nekavējoties nosūta to administratoram.

94. Ja administrators šo noteikumu 90. punktā norādītajā termiņā nav iesniedzis iesniegumu par administratora kvalifikācijas eksāmena kārtošanas termiņa pagarināšanu vai ja Maksātnespējas kontroles dienesta direktors pieņem lēmumu par atteikumu pagarināt kvalifikācijas eksāmena kārtošanas termiņu vai lēmumu par atteikumu pagarināt amata apliecības derīguma termiņu, Maksātnespējas kontroles dienesta direktors šo noteikumu 93. punktā minētajā termiņā pieņem lēmumu par administratora atcelšanu no amata.

95. Maksātnespējas kontroles dienests sniedz komisijai informāciju, kas varētu liecināt par administratora neatbilstību nevainojamas reputācijas prasībai. Komisija divu mēnešu laikā pēc minētās informācijas saņemšanas sagatavo atzinumu par administratora atbilstību vai neatbilstību prasībai par nevainojamu reputāciju. Atzinumu komisija divu darbdienu laikā nosūta Maksātnespējas kontroles dienestam. Ja objektīvu apstākļu dēļ nav iespējams divu mēnešu laikā sagatavot atzinumu par administratora atbilstību vai neatbilstību prasībai par nevainojamu reputāciju, komisija par to paziņo Maksātnespējas kontroles dienestam, norādot minētā atzinuma sagatavošanas termiņu.

96. Ja komisija sagatavo atzinumu par administratora neatbilstību nevainojamas reputācijas prasībai, Maksātnespējas kontroles dienesta direktors šo noteikumu 93. punktā minētajā termiņā pieņem lēmumu par administratora atcelšanu no amata.

97. Maksātnespējas kontroles dienesta direktors var pieņemt lēmumu par administratora atstādināšanu no administratora amata darbības veikšanas 15 darbdienu laikā no dienas, kad Maksātnespējas kontroles dienestā saņemtas ziņas par procesa virzītāja lēmumu par administratora atzīšanu par aizdomās turēto vai apsūdzēto krimināllietā. Maksātnespējas kontroles dienests lēmumu nekavējoties nosūta administratoram.

98. Saņemot ziņas par spēkā stājušos procesa virzītāja nolēmumu krimināllietā, Maksātnespējas kontroles dienesta direktors atkarībā no nolēmuma veida 15 darbdienu laikā pieņem lēmumu atcelt administratoru no amata vai atjaunot administratoru amatā, ja viņam nav beidzies amata apliecības derīguma termiņš un ir nokārtots kvalifikācijas eksāmens. Maksātnespējas kontroles dienests lēmumu nekavējoties nosūta administratoram.

99. Ja no procesa virzītāja saņemtas ziņas, ar kurām zūd administratora atstādināšanas pamats, un administratoram beidzies amata apliecības derīguma termiņš, kā arī viņš nav kārtojis kvalifikācijas eksāmenu, Maksātnespējas kontroles dienesta direktors šo noteikumu 88. punktā noteiktajā termiņā pēc kvalifikācijas eksāmena nokārtošanas pieņem lēmumu par administratora amata apliecības derīguma termiņa pagarināšanu un vienlaikus atjauno administratoru amatā. Maksātnespējas kontroles dienests lēmumu nekavējoties nosūta administratoram.

100. Administrators iesniedz Maksātnespējas kontroles dienestā iesniegumu par amata darbības apturēšanu, norādot amata darbības apturēšanas laiku un pievienojot amata darbības apturēšanas pamatu apliecinošus dokumentus.

101. Maksātnespējas kontroles dienesta direktors 15 darbdienu laikā no iesnieguma saņemšanas par amata darbības apturēšanu pieņem lēmumu par administratora amata darbības apturēšanu un nekavējoties nosūta to administratoram.

102. Pēc lēmuma par amata darbības apturēšanu spēkā stāšanās administrators nekavējoties iesniedz tiesā pieteikumus par atkāpšanos no administratora pienākumu pildīšanas procesos, kuros viņš ir iecelts. Ja divu nedēļu laikā pēc lēmuma pieņemšanas par amata darbības apturēšanu administrators neiesniedz tiesā pieteikumu par atkāpšanos, Maksātnespējas kontroles dienests iesniedz tiesā pieteikumu par administratora atcelšanu no administratora pienākumu pildīšanas.

103. Ja administrators ir atbrīvots, atcelts vai atstādināts no amata, Maksātnespējas kontroles dienests nekavējoties iesniedz tiesā pieteikumu par administratora atcelšanu no administratora pienākumu pildīšanas.

104. Administrators ne vēlāk kā divas nedēļas pirms amata darbības apturēšanas termiņa beigām var lūgt pagarināt amata darbības apturēšanas termiņu.

105. Administrators informē Maksātnespējas kontroles dienestu, ja ir zudis amata darbības apturēšanas pamats, vienlaikus lūdzot Maksātnespējas kontroles dienestu atjaunot administratoru amatā.

106. Maksātnespējas kontroles dienesta direktors līdz administratora amata darbības apturēšanas termiņa beigām pieņem lēmumu par administratora amata darbības atjaunošanu, ja Maksātnespējas kontroles dienesta direktora lēmumā par amata darbības apturēšanu norādītais amata darbības apturēšanas termiņš ir beidzies pirms amata apliecības derīguma termiņa beigām, administrators nav iesniedzis iesniegumu par amata darbības apturēšanas termiņa pagarināšanu un viņš ir nokārtojis kvalifikācijas eksāmenu. Maksātnespējas kontroles dienests lēmumu nekavējoties nosūta administratoram.

107. Ja administratora amata darbības apturēšanas termiņš beidzies pēc amata apliecības derīguma termiņa beigām un administrators nav kārtojis kvalifikācijas eksāmenu līdz amata darbības apturēšanas termiņa beigām, pēc kvalifikācijas eksāmena nokārtošanas Maksātnespējas kontroles dienesta direktors pieņem lēmumu par amata apliecības derīguma termiņa pagarināšanu, vienlaikus pieņemot lēmumu par administratora amata darbības atjaunošanu. Maksātnespējas kontroles dienests lēmumu nekavējoties nosūta administratoram.

X. Noslēguma jautājumi

108. Maksātnespējas kontroles dienests iznīcina tā rīcībā esošās amata apliecības, kas izdotas līdz šo noteikumu spēkā stāšanās brīdim, pēc tam, kad ir pagājis kvalifikācijas eksāmena norises un administratoru amata apliecības termiņa pagarināšanas termiņš, kas ir paredzēts Maksātnespējas likuma pārejas noteikumu 75. vai 76. punktā.

109. Šo noteikumu 73. punkts stājas spēkā 2026. gada 1. janvārī.

110. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2017. gada 30. maija noteikumus Nr. 288 "Maksātnespējas procesa administratora pretendentu apmācības, eksaminācijas kārtība, eksaminācijas komisijas darbības kārtība un maksātnespējas procesa administratoru amatā iecelšanas, atbrīvošanas, atcelšanas un atstādināšanas no amata un amata darbības apturēšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2017, 108., 168. nr.).

Ministru prezidente E. Siliņa

Tieslietu ministra vietā -
finanšu ministrs A. Ašeradens

 

1. pielikums
Ministru kabineta
2024. gada 5. marta
noteikumiem Nr. 148

Maksātnespējas procesa administratoru pretendentu eksāmena un maksātnespējas procesa administratoru kvalifikācijas eksāmena reģistrācijas žurnāls

Eksāmena   daļa
  (pirmā/otrā)  

_____________________________
(vieta, datums)

Nr. p. k.

Vārds, uzvārds

Personas kods
(ja nav personas koda, norāda dzimšanas datumu)

Pretendenta paraksts par ierašanos Pretendenta biļetes numurs Atzīme par darba izpildes lapu nodošanas laiku Pretendentam piešķirtais identifikācijas numurs Atzīme par izteikto brīdinājumu eksāmena laikā Piezīmes
                 
                 

 

2. pielikums
Ministru kabineta
2024. gada 5. marta
noteikumiem Nr. 148

Maksātnespējas procesa administratoru pretendentu eksāmena trešās daļas reģistrācijas žurnāls

Eksāmena trešā daļa

_____________________________
(vieta, datums)

Nr. p. k. Vārds, uzvārds Personas kods
(ja nav personas koda, norāda dzimšanas datumu)
Pretendenta paraksts par ierašanos Piezīmes
         
         

 

3. pielikums
Ministru kabineta
2024. gada 5. marta
noteikumiem Nr. 148

Maksātnespējas procesa administratoru pretendentu eksāmena un maksātnespējas procesa administratora kvalifikācijas eksāmena vērtējuma apraksts

Nr.
p. k.
Vērtējums Apguves līmenis Skaidrojums
1. 10 Izcili Zināšanas pārsniedz noteikto nepieciešamo zināšanu apjomu un liecina par patstāvīgu padziļinātu zināšanu apguvi un ar maksātnespējas procesa administratoru darbību regulējošajiem normatīvajiem aktiem saistītu problēmjautājumu dziļu izpratni
2. 9 Teicami Pilnīga izpratne par maksātnespējas procesa administratoru darbību regulējošajiem normatīvajiem aktiem un spēja brīvi piemērot zināšanas ar amata pienākumu veikšanu saistītu jautājumu risināšanā
3. 8 Ļoti labi Pilnīga izpratne par maksātnespējas procesa administratoru darbību regulējošajiem normatīvajiem aktiem, iegūta prasme praktiski piemērot iegūtās zināšanas amata pienākumu veikšanā, taču vienlaikus trūkst dziļākas izpratnes un spējas šīs zināšanas ar izpratni lietot sarežģītāku problēmjautājumu risināšanā
4. 7 Labi Izpratne par maksātnespējas procesa administratoru darbību regulējošajiem normatīvajiem aktiem, iegūta prasme piemērot iegūtās zināšanas amata pienākumu veikšanā, vienlaikus konstatējami atsevišķi mazāk svarīgi trūkumi dažu tēmu izpratnē
5. 6 Gandrīz labi Apmierinoša izpratne par maksātnespējas procesa administratoru darbību regulējošajiem normatīvajiem aktiem, taču konstatējama atsevišķu jautājumu nepietiekami dziļa izpratne un nespēja iegūtās zināšanas lietot atsevišķu problēmjautājumu risināšanā
6. 5 Viduvēji Apmierinoša izpratne par biežāk lietojamiem maksātnespējas procesa administratoru darbību regulējošajiem normatīvajiem aktiem, taču vienlaikus konstatējama vairāku jautājumu nepietiekama izpratne
7. 4 Gandrīz viduvēji Kopumā apmierinoša izpratne par biežāk lietojamiem maksātnespējas procesa administratoru darbību regulējošajiem normatīvajiem aktiem, vienlaikus konstatējami trūkumi spējā piemērot iegūtās zināšanas praksē
8. 3 Vāji Virspusīgas zināšanas par maksātnespējas procesa administratoru darbību regulējošajiem normatīvajiem aktiem, trūkst prasmes tās praktiski izmantot amata pienākumu veikšanā
9. 2 Ļoti vāji Virspusīgas zināšanas par atsevišķiem maksātnespējas procesa administratoru darbību regulējošajiem normatīvajiem aktiem
10. 1 Neapmierinoši Nav izpratnes par biežāk lietojamiem maksātnespējas procesa administratoru darbību regulējošajiem normatīvajiem aktiem

 

4. pielikums
Ministru kabineta
2024. gada 5. marta
noteikumiem Nr. 148

Maksātnespējas procesa administratora pretendenta eksāmena pirmās daļas darba vērtēšanas lapa

1. Administratora pretendenta identifikācijas Nr.  
2. Eksāmena kārtošanas datums  
3. Vērtēšanas rezultāti  
           
Jautājuma numurs Vērtējums, punkti Piezīmes Vērtētāja
vārds, uzvārds
Vērtēšanas datums Vērtētāja paraksts
1.          
2.  
3.  
4.  
5.  
6.  
7.  
8.  
9.  
10.  
11.  
12.  
13.  
14.  
15.  
16.  
17.  
18.  
19.  
20.  
KOPĀ  

4. Eksāmena darba kopējais vērtēšanas rezultāts ir __________ punkti.

5. Datums ________________________

Eksaminācijas komisijas priekšsēdētājs      
  (vārds, uzvārds)   (paraksts)

 

5. pielikums
Ministru kabineta
2024. gada 5. marta
noteikumiem Nr. 148

Maksātnespējas procesa administratora pretendenta eksāmena otrās daļas darba vērtēšanas lapa

1. Administratora pretendenta identifikācijas Nr.  
2. Eksāmena kārtošanas datums  
3. Eksāmena biļetes Nr.  

4. Vērtēšanas rezultāti

Vērtējums, punkti Piezīmes Vērtētāja
vārds, uzvārds
Vērtēšanas datums Vērtētāja paraksts
         

5. Eksāmena darba vērtēšanas rezultāts ir __________ punkti.

6. Datums __________________

Eksaminācijas komisijas priekšsēdētājs      
  (vārds, uzvārds)   (paraksts)

 

6. pielikums
Ministru kabineta
2024. gada 5. marta
noteikumiem Nr. 148

Maksātnespējas procesa administratora pretendenta eksāmena trešās daļas vērtēšanas lapa

_____________________________
(vieta, datums)

Komisijas loceklis  
  (vārds, uzvārds)
   
Administratora pretendents  
  (vārds, uzvārds)
   
Kompetences
ir/nav
Piezīmes
   
Komisijas locekļa paraksts   
       
Eksaminācijas komisijas priekšsēdētājs      
  (vārds, uzvārds)   (paraksts)

 

7. pielikums
Ministru kabineta
2024. gada 5. marta
noteikumiem Nr. 148

Maksātnespējas procesa administratoru amata apliecību reģistrs

Datums________________________________

Vieta __________________________________

 

Nr.
p. k.
Vārds, uzvārds Personas kods
(ja nav personas koda, norāda dzimšanas datumu)

Amata apliecības numurs Amata apliecības derīguma termiņš Amata apliecības izdošanas datums Amata darbības apturēšanas un atjaunošanas datums Amata darbības pagarināšanas termiņš Datums,
ar kuru amata apliecība atzīta par nederīgu
no līdz apturēta atjaunota līdz
                     
                     

 

8. pielikums
Ministru kabineta
2024. gada 5. marta
noteikumiem Nr. 148

Maksātnespējas procesa administratora kvalifikācijas eksāmena darba vērtēšanas lapa

1. Administratora identifikācijas Nr.  
2. Eksāmena kārtošanas datums  
3. Eksāmena biļetes Nr.  

4. Vērtēšanas rezultāti

Vērtējums, punkti Piezīmes Vērtētāja
vārds, uzvārds
Vērtēšanas
datums
Vērtētāja
paraksts
         

5. Eksāmena darba kopējais vērtēšanas rezultāts ir __________ punkti.

6. Datums _____________.

Eksaminācijas komisijas priekšsēdētājs      
  (vārds, uzvārds)   (paraksts)

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!