• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2024. gada 19. marta noteikumi Nr. 178 "Eiropas transporta tīkla projektu atļauju piešķiršanas procedūru organizēšanas un uzraudzības kārtība". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2024., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/op/2024/59.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 182

Grozījums Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija noteikumos Nr. 414 "Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi"

Vēl šajā numurā

22.03.2024., Nr. 59

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 178

Pieņemts: 19.03.2024.

OP numurs: 2024/59.4

2024/59.4
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 20 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 178

Rīgā 2024. gada 19. martā (prot. Nr. 12 14. §)

Eiropas transporta tīkla projektu atļauju piešķiršanas procedūru organizēšanas un uzraudzības kārtība

Izdoti saskaņā ar ​Eiropas infrastruktūras
savienošanas instrumenta un Eiropas transporta tīkla
projektu īstenošanas un uzraudzības likuma
5. panta otrās daļas 3. punktu

1. Noteikumi nosaka Eiropas transporta tīkla projektu atļauju piešķiršanas procedūru organizēšanas un uzraudzības kārtību:

1.1. Eiropas transporta tīkla projektos Rail Baltica jaunajā ar Eiropas sliežu platumu (1435 mm) pilnībā sadarbspējīgajā līnijā;

1.2. Eiropas transporta tīkla projektos Via Baltica koridorā;

1.3. projektos, kas ir daļa no Eiropas transporta tīkla pamattīkla koridoru posmiem saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 11. decembra Regulas (ES) 1315/2013 par Savienības pamatnostādnēm Eiropas transporta tīkla attīstībai un ar ko atceļ Lēmumu Nr. 661/2010/ES (turpmāk – regula Nr. 1315/2013) 44. panta 1. punktu un kuru kopējās izmaksas pārsniedz 300 000 000 euro.

2. Eiropas transporta tīkla projektu atļauju piešķiršanas procedūras nav attiecināmas uz projektiem, kas saistīti ar telemātikas lietojumprogrammām, jaunajām tehnoloģijām un inovācijām regulas Nr. 1315/2013 31. un 33. panta izpratnē.

3. Noteikumos lietotie termini:

3.1. pilnvarojuma lēmums – Eiropas transporta tīkla projektu atļauju kopums, kas nepieciešams, lai projekta virzītājs varētu īstenot Eiropas transporta tīkla projektu;

3.2. atļauju piešķiršanas procedūra – pilnvarojuma lēmuma saņemšanai nepieciešamās procedūras un pasākumi. Atļauju piešķiršanas procedūra neietver pārvaldes lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas procesu, jebkādu tiesvedības procesu, ciktāl tas ir attiecināms uz nepieciešamo atļauju saņemšanu pilnvarojuma lēmuma pieņemšanai, procedūras, kas saistītas ar publiskā iepirkuma veikšanu, kā arī ārējo normatīvo aktu un attīstības plānošanas dokumentu sagatavošanas un pieņemšanas procesu;

3.3. projekts – transporta infrastruktūras posma būvniecības vai pārbūves iecere;

3.4. projekta virzītājs – tiešās vai pastarpinātās valsts pārvaldes iestāde, cita valsts iestāde, atvasināta publiska persona, Latvijā reģistrēta juridiska persona vai šādu personu apvienība, kas ierosina Eiropas transporta tīkla projektu, kura īstenošanai nepieciešams pilnvarojuma lēmums;

3.5. izraudzītā iestāde – iestāde, kura projekta virzītājam ir informācijas kontaktpunkts un kura nodrošina atļauju piešķiršanas procedūras organizēšanu un uzraudzību.

4. Izraudzītās iestādes funkcijas veic Satiksmes ministrija.

5. Izraudzītā iestāde tīmekļvietnē publicē informāciju par izraudzītās iestādes pienākumiem, pilnvarojuma lēmuma un atļauju piešķiršanas procedūru, kā arī vispārīgu informāciju projekta virzītājam par paziņošanu par projektu, piemērojamos vai indikatīvos pilnvarojuma lēmuma pieņemšanas termiņus un informāciju par iestādēm un ieinteresētajām personām, kas ir saistītas ar pilnvarojuma lēmumā ietilpstošo atļauju un atzinumu sniegšanu, kā arī lēmumu pieņemšanu.

6. Projekta virzītājs paziņo izraudzītajai iestādei par projektu, elektroniski iesniedzot informāciju par projekta nosaukumu, projekta īstenotāju, galvenajām projektā plānotajām darbībām un tām nepieciešamajām atļaujām, projekta izmaksām un plānoto projekta īstenošanas termiņu. Par atļauju piešķiršanas procedūras sākuma datumu ir uzskatāms datums, kurā projekta virzītājs ir paziņojis par projektu izraudzītajai iestādei.

7. Atļauju piešķiršanas procedūra nepārsniedz četrus gadus no atļauju piešķiršanas procedūras sākuma datuma.

8. Atļauju piešķiršanas procedūras termiņš var pārsniegt šo noteikumu 7. punktā noteikto termiņu, ja tas objektīvu iemeslu dēļ nepieciešams atļauju piešķiršanas procedūras pabeigšanai un pilnvarojuma lēmuma pieņemšanai. Izraudzītā iestāde informē projekta virzītāju par atļauju piešķiršanas procedūras pagarinājuma piešķiršanas iemesliem. Atļauju piešķiršanas procedūras termiņu atkārtoti var pagarināt vienu reizi.

9. Izraudzītā iestāde uzrauga atļauju piešķiršanas procedūras īstenošanu, kā arī koordinē un nodrošina atļauju piešķiršanas procedūras termiņu ievērošanu.

10. Izraudzītā iestāde informē projekta virzītāju par atļaujām, lēmumiem un atzinumiem, kas nepieciešami pilnvarojuma lēmuma pieņemšanai.

11. Atļauju piešķiršanas procedūrā iesaistītās iestādes pēc izraudzītās iestādes pieprasījuma informē izraudzīto iestādi par pilnvarojuma lēmumā ietilpstošo atļauju un atzinumu sniegšanu, kā arī lēmumu pieņemšanu.

12. Izraudzītā iestāde informē projekta virzītāju par pilnvarojuma lēmuma pieņemšanu un atļauju piešķiršanas procedūras pabeigšanu.

13. Izraudzītā iestāde veic pasākumus, lai atbilstoši normatīvajiem aktiem par teritorijas attīstības plānošanu šo noteikumu 1. punktā minētajiem transporta nozares projektiem tiktu noteikts nacionālo interešu objekta statuss, ja nepieciešams.

14. Pārrobežu projektos izraudzītā iestāde sadarbojas ar attiecīgo projektu sagatavošanā iesaistīto valstu izraudzītajām iestādēm, lai vienotos un koordinētu vienota grafika īstenošanu attiecībā uz atļauju piešķiršanas procedūru.

15. Izraudzītā iestāde par atļauju piešķiršanas procedūrām informē Eiropas koordinatoru, kas ir izraudzīts saskaņā ar regulas Nr. 1315/2013 45. pantu.

16. Izraudzītā iestāde pēc pieprasījuma sniedz izraudzītajam Eiropas koordinatoram informāciju par veiktajiem vai plānotajiem pasākumiem, ja šo noteikumu 7. punktā noteiktais atļauju piešķiršanas procedūras termiņš netiek ievērots.

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes 2021. gada 7. jūlija Direktīvas (ES) 2021/1187 par pasākumu racionalizēšanu ar mērķi veicināt Eiropas transporta tīkla (TEN-T) ieviešanu.

Ministru prezidente E. Siliņa

Satiksmes ministra pienākumu izpildītājs ‒
aizsardzības ministrs A. Sprūds

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!