• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2024. gada 2. aprīļa noteikumi Nr. 214 "Grozījumi Ministru kabineta 2023. gada 13. jūnija noteikumos Nr. 306 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai intervencē "Atbalsts ieguldījumiem mazajās lauku saimniecībās" 2023.–2027. gadam"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.2024., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/op/2024/70.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 215

Radioiekārtu atbilstības novērtēšanas, piedāvāšanas tirgū, uzstādīšanas, lietošanas un uzraudzības noteikumi

Vēl šajā numurā

10.04.2024., Nr. 70

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 214

Pieņemts: 02.04.2024.

OP numurs: 2024/70.12

2024/70.12
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 6 Pēdējās nedēļas laikā 21 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 214

Rīgā 2024. gada 2. aprīlī (prot. Nr. 14 24. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2023. gada 13. jūnija noteikumos Nr. 306 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai intervencē "Atbalsts ieguldījumiem mazajās lauku saimniecībās" 2023.–2027. gadam"

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības
un lauku attīstības likuma
5. panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2023. gada 13. jūnija noteikumos Nr. 306 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai intervencē "Atbalsts ieguldījumiem mazajās lauku saimniecībās" 2023.–2027. gadam" (Latvijas Vēstnesis, 2023, 115. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt ar 9.1 punktu šādā redakcijā:

"9.1 Lauku atbalsta dienests vērtē atbalsta pretendenta atbilstību grūtībās nonākuša saimnieciskās darbības veicēja statusam atbilstoši normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas, administrēšanas un uzraudzības vispārējo kārtību lauku un zivsaimniecības attīstībai."

2. Izteikt 13.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"13.3. veic ieguldījumus klimata pārmaiņu mazināšanā, energoefektivitātes palielināšanā vai enerģijas izmantošanā, kā arī ieguldījumus, kas uzlabo lauksaimniecības dzīvnieku labturību (to apliecina Pārtikas un veterinārā dienesta atzinums) vai mazina lauksaimnieciskās darbības vai dzīvnieku postījumu risku, un citus ieguldījumus."

3. Izteikt 20. punktu šādā redakcijā:

"20. Atbalsta saņēmējs šo noteikumu 1. punktā minēto pasākumu darbības uzsāk ne vēlāk kā deviņu mēnešu laikā no dienas, kad stājies spēkā lēmums par projekta iesnieguma apstiprināšanu."

4. Izteikt 21.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"21.3. noslēdzis līgumu un samaksājis avansu vismaz 10 procentu apmērā no paredzētās iegādes summas saistībā ar šo noteikumu 1. punktā minēto pasākumu darbībām."

5. Izteikt 24.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"24.2. šo noteikumu 1.2. apakšpunktā minētajā pasākumā – no 5000 līdz 30 000 euro, tai skaitā ir šo noteikumu 1.1. apakšpunktā minētajā pasākumā saņemtais publiskais finansējums."

6. Izteikt 25. punktu šādā redakcijā:

"25. Atbalsta intensitāte ir 85 procenti no projekta attiecināmajiem izdevumiem, izņemot izdevumus par lauksaimniecībā izmantojamo traktoru iegādi. Lauksaimniecībā izmantojamo traktoru iegādei  atbalsta intensitāte ir 50 procentu, bet tā nepārsniedz šo noteikumu 24. punktā minēto maksimālo publiskā finansējuma apmēru."

7. Izteikt 27.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"27.2. lietotas tehnikas un iekārtu, kā arī to aprīkojuma iegādes un uzstādīšanas izmaksas, ja tehnika un iekārtas nav vecākas par 10 gadiem (tehnikas un iekārtas vecumam jābūt pierādāmam);".

8. Izteikt 27.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"27.5. izmaksas par tādu preventīvo darbību īstenošanu kā, piemēram, žogu izveide, tehnikas un iekārtu papildaprīkojuma iegāde, lai aizsargātu kultūraugus vai lauksaimniecības dzīvniekus pret lielajiem plēsējiem, kā arī mazinātu savvaļas dzīvnieku bojāeju, pretsalnu (pretsalnu laistīšana, gaisa maisīšanas torņi, miglas ģeneratori) un krusas (krusas aizsargtīkli) aizsardzības sistēmu izveide dārzkopībā, sargsuņu iegāde aitkopības saimniecībām, lai aizsargātu ganāmpulku pret lielajiem plēsējiem;".

9. Izteikt 29. punktu šādā redakcijā:

"29. Atbalstu par šo noteikumu 27.1. apakšpunktā minētajām attiecināmajām izmaksām attiecībā uz lauksaimniecības tehniku un iekārtām piešķir, piemērojot tehnikas un iekārtu katalogu, ko ievieš saskaņā ar Zemkopības ministrijas izstrādāto un publicēto tehnikas un iekārtu vienību izmaksu standarta likmes metodiku."

10. Svītrot 30. punktu.

11. Izteikt 38.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"38.3. informāciju par atbilstoši būvniecības jomu regulējošajiem normatīvajiem aktiem Būvniecības informācijas sistēmā reģistrētu būvniecības lietu, kā arī iepirkuma dokumentus, kas saistīti ar būvniecības izmaksām, ja darījumdarbības plānā plānota būvniecība vai būvmateriālu iegāde;".

12. Papildināt ar 38.1 punktu šādā redakcijā:

"38.1 Šo noteikumu 38.2. un 38.3. apakšpunktā minēto informāciju atbalsta pretendents iesniedz kopā ar projekta iesniegumu vai sešu mēnešu laikā pēc tam, kad stājies spēkā lēmums par projekta iesnieguma apstiprināšanu."

13. Izteikt 42. punktu šādā redakcijā:

"42. Lauku atbalsta dienests uzrauga šo noteikumu 13.1. un 13.2. apakšpunktā minēto saimniecisko darbības rādītāju sasniegšanu un nepazemināšanu visā uzraudzības periodā. Lauku atbalsta dienests ir tiesīgs apmeklēt atbalsta saņēmēja saimniecību, kā arī pieprasīt no atbalsta saņēmēja informāciju par saimniecisko rādītāju izpildi un atbilstību projekta vērtēšanas kritērijiem."

Ministru prezidentes pienākumu izpildītājs ‒
finanšu ministrs A. Ašeradens

Zemkopības ministrs A. Krauze

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!