• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2024. gada 9. aprīļa noteikumi Nr. 219 "Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 26. maija noteikumos Nr. 265 "Jaunatnes konsultatīvās padomes nolikums"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2024., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/op/2024/72.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 220

Grozījumi Ministru kabineta 2023. gada 24. janvāra noteikumos Nr. 31 "Kārtība, kādā izglītojamie atbrīvojami no noteiktajiem valsts pārbaudījumiem"

Vēl šajā numurā

12.04.2024., Nr. 72

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 219

Pieņemts: 09.04.2024.

OP numurs: 2024/72.3

2024/72.3
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 7 Pēdējās nedēļas laikā 21 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 219

Rīgā 2024. gada 9. aprīlī (prot. Nr. 15 14. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 26. maija noteikumos Nr. 265 "Jaunatnes konsultatīvās padomes nolikums"

Izdoti saskaņā ar Jaunatnes likuma
4. panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2014. gada 26. maija noteikumos Nr. 265 "Jaunatnes konsultatīvās padomes nolikums" (Latvijas Vēstnesis, 2014, 107. nr.; 2015, 25. nr.; 2019, 172. nr.; 2020, 185. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.3.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.3.1. par nepieciešamību īstenot pasākumus, projektus un programmas un veikt pētījumus, kas saistīti ar jaunatnes un darbā ar jaunatni iesaistīto personu mērķa grupu atbilstoši valsts pārvaldes iestāžu kompetencei, īstenojot jaunatnes politiku;".

2. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Padomes personālsastāvu, kurā tiek noteikti pastāvīgie padomes locekļi, kā arī  personas, kuras ir tiesīgas aizvietot pilnvarotos padomes locekļus to prombūtnes laikā, pamatojoties uz šo noteikumu 6. punktā minēto institūciju un organizāciju pilnvarojumiem, apstiprina izglītības un zinātnes ministrs."

3. Izteikt 13. punktu šādā redakcijā:

"13. Padomes sekretariāta pienākumus pilda Izglītības un zinātnes ministrija. Padomes sekretariāts:

13.1. kārto padomes lietvedību;

13.2. materiāltehniski nodrošina padomes darbu;

13.3. pēc padomes priekšsēdētāja norādījumiem sagatavo padomes sēžu darba kārtību un ievieto to Izglītības un zinātnes ministrijas tīmekļvietnē;

13.4. protokolē padomes sēdes un noformē protokolus;

13.5. reizi gadā sagatavo pārskatu par padomes darbību un ievieto to Izglītības un zinātnes ministrijas tīmekļvietnē."

4. Izteikt 14. punktu šādā redakcijā:

"14. Padomes priekšsēdētājs padomes sēdes sasauc ne retāk kā divas reizes gadā. Padomes priekšsēdētājs var sasaukt padomes ārkārtas sēdes. Padomes sēdes ir atklātas, saskaņā ar apstiprināto darba kārtību notiek klātienē, attālināti vai daļēji attālināti. Informāciju par iespēju ieinteresētajai personai piedalīties padomes sēdē padomes sekretariāts ievieto Izglītības un zinātnes ministrijas tīmekļvietnē ne vēlāk kā septiņas darbdienas pirms attiecīgās sēdes. Ieinteresētajai personai ir tiesības piedalīties padomes sēdē, ja persona ne vēlāk kā piecas darbdienas pirms attiecīgās sēdes nosūtījusi padomei iesniegumu par vēlmi piedalīties padomes sēdē un padomes sekretariāts ne vēlāk kā divas darbdienas pirms attiecīgās sēdes elektroniski nosūtījis personai apstiprinājumu dalībai padomes sēdē."

5. Izteikt 15. punktu šādā redakcijā:

"15. Padomes priekšsēdētājs nosaka padomes sēdes laiku un datumu un ne vēlāk kā 10 darbdienas pirms attiecīgās sēdes nosūta ar elektroniskā pasta starpniecību padomes locekļiem informāciju par padomes sēdes sasaukšanu un darba kārtībā ietveramajiem jautājumiem."

6. Izteikt 18. punktu šādā redakcijā:

"18. Padomes sēdes tiek protokolētas. Protokolu sagatavo 10 darbdienu laikā pēc attiecīgās sēdes. Padomes sēdes protokolā norāda darba kārtību, sēdes dalībniekus un personas, kuras piedalījušās debatēs par attiecīgo jautājumu, kā arī pieņemtos lēmumus. Ja kāds no padomes locekļiem nepiekrīt pieņemtajam lēmumam, viņa viedokli noformē rakstiski un pievieno sēdes protokolam. Padomes sekretariāts pirms padomes sēdes protokola parakstīšanas elektroniski nosūta protokola projektu padomes sēdes dalībniekiem saskaņošanai. Padomes sēdes protokolu paraksta padomes priekšsēdētājs, bet viņa prombūtnes laikā – padomes priekšsēdētāja vietnieks. Protokols, sēdē izskatāmie dokumenti un materiāli ir publiski pieejami Izglītības un zinātnes ministrijas tīmekļvietnē."

Ministru prezidente E. Siliņa

Izglītības un zinātnes ministre A. Čakša

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!