• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Centrālā vēlēšanu komisija
Centrālā vēlēšanu komisija publicē pieņemtos lēmumus, t. sk. par instrukciju apstiprināšanu, par grozījumiem vēlēšanu iecirkņu sarakstā, par tautas nobalsošanas izsludināšanu, par vēlēšanu vai tautas nobalsošanas rezultātiem, par iniciatīvas grupas reģistrēšanu vai atteikumu reģistrēt u.c.

Pirms vēlēšanām Centrālā vēlēšanu komisija publicē priekšvēlēšanu programmas, kandidātu sarakstus, kā arī ziņas par kandidātiem:

  • ne vēlāk kā divdesmit dienas pirms Saeimas vēlēšanu dienas;
  • ne vēlāk kā deviņpadsmit dienas pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienas.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas informācija "9. saraksts. "PROGRESĪVIE"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2024., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/op/2024/96.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas informācija

10. saraksts. Politiskā partija "Tautas varas spēks"

Vēl šajā numurā

20.05.2024., Nr. 96

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: informācija

OP numurs: 2024/96.11

2024/96.11
RĪKI

Centrālās vēlēšanu komisijas informācija: Šajā laidienā 16 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Centrālās vēlēšanu komisijas informācija

9. saraksts
"PROGRESĪVIE"

2024. gada 8. jūnija Eiropas Parlamenta vēlēšanu priekšvēlēšanu programma,
deputātu kandidātu saraksts, ziņas par kandidātiem

Klausīties priekšvēlēšanu programmu:

Lejupielādēt priekšvēlēšanu programmu audioformātā

Klausīties ziņas par deputātu kandidātiem:

Lejupielādēt ziņas par deputātu kandidātiem audioformātā

 

Priekšvēlēšanu programma:

Piederīgi Eiropā. Aizsargāti Latvijā.

Pasargāti

Eiropa saskaras ar drošības apdraudējumu no Krievijas un ar lieliem izaicinājumiem, kā klimata krīze, ekonomiskas grūtības un uzbrukumi cilvēktiesībām un demokrātijai. Laikā, kad mūs mēģina šķelt, atbilde ir saliedētībā, sadarbībā un solidaritātē. Vienota Eiropa mūs pasargās.

- Latvijai jāuzņemas līderība, lai Eiropa būtu vienota savā aizsardzībā gan fiziskajā, gan virtuālajā telpā un lai mums būtu tai nepieciešamās militārās, kiberdrošības un komandspējas. Nepieciešama ciešāka ES integrācija drošības jomā, piemēram, veicot kopīgus iepirkumus un ieguldījumus un veidojot starpvalstu vienības. ES drošības attīstība papildinās NATO.

- Šobrīd par mūsu visu drošību vislielāko upuri nes Ukraina. ES jāsniedz Ukrainai viss nepieciešamais politiskais, militārais un humānais atbalsts. ES jāiegulda klimatnoturīgas un atjaunīgā enerģijā balstītas Ukrainas atjaunošanā.

- Strauji jāvirzās uz Ukrainas uzņemšanu ES. Jau no šī brīža jānodrošina Ukrainas pakāpeniska integrācija, piemēram, plašāk iesaistot to ES programmās, dodot piekļuvi mūsu tirgiem un piešķirot novērotāju vietas EP.

- Lai novērstu ES kaimiņvalstu nokļūšanu Krievijas ietekmes sfērā, svarīgi atbalstīt arī Moldovu un Rietumbalkānu valstis ceļā uz iestāšanos ES. Jāatbalsta demokratizācija Baltkrievijā.

Klimata krīze vairs nav tikai zinātnieku prognozes – mēs to redzam arī plūdos Jēkabpilī, sausumā, krusā un pieaugošās lauksaimniecības kompensācijās neiegūtās ražas dēļ. No bezdarbības cieš ekonomika, infrastruktūra un pašu cilvēki. Eiropai šim izaicinājumam jāstājas pretī kopā, jāpasargā iedzīvotāji no energonabadzības un jāsasniedz klimatneitralitāte līdz 2040. gadam.

- Mazināsim fosilo kurināmo dedzināšanu, pārtraucot gāzes importu no Krievijas, izslēdzot dabasgāzi no zaļās taksonomijas, pārejot uz atjaunīgajiem energoresursiem, siltinot ēkas un veidojot energosavienojumus starp valstīm.

- Jau tagad jāaizsargā iedzīvotāji no klimata krīzes sekām. Iestāsimies par ES fondu klimata krīzes un dabas katastrofu seku mazināšanas pasākumiem, kā arī par civilās aizsardzības un glābšanas dienestu stiprināšanu.

Prokremliskās Ungārijas valdības centieni bloķēt atbalstu Ukrainai ir kārtējais pierādījums, ka Eiropas uzbūvē ir nepieciešamas izmaiņas. ES paplašinoties, tās rīcībspēja, vienai dalībvalstij iebilstot pret kopīgu rīcību, kļūs aizvien svarīgāka. Eiropai jābūt vienotai, efektīvai, demokrātiskai, caurspīdīgai un jādod vairāk brīvības Eiropas Parlamentam.

- Vienbalsības princips ES Padomē nestrādā un ir drauds mūsu vienotībai un drošībai. Atbalstīsim pāreju no vienprātības uz kvalificētu vairākumu.

- Lai cilvēki uzticētos ES lēmumiem, lēmumu pieņemšanai un partiju finansējuma avotiem jābūt caurspīdīgiem, striktāk jāsoda koruptīvi pārkāpumi un līdzekļu izsaimniekošana un jānovērš dažu nozaru spēcīgais lobijs kā norma.

- ES nepieciešama vienota nostāja patvēruma, migrācijas un robežu pārvaldības jautājumos, kas ir efektīva, droša un respektē cilvēktiesības. Jācīnās pret autoritāru režīmu centieniem izmantot migrantus kā ieroci.

Labklājīgi

Neskaitāmas Latvijas ģimenes ir devušās uz labklājīgākām Eiropas valstīm. Eiropa cieš no nevienlīdzības gan valstu iekšienē, gan starp tām. Šīs ekonomiskās atšķirības jāmazina. Lai ikviens no mums varētu dzīvot labklājībā, pirmkārt, nepieciešamas labas un adekvāti atalgotas darbavietas un, otrkārt, pašvaldības, valstis un ES, kas rūpējas par iedzīvotājiem, kad tas nepieciešams.

- Vēlamies ieviest vienotu formulu cieņpilnas minimālās algas un pensijas aprēķinam un celt koplīgumu un arodbiedrību lomu, tajā skaitā jauno nodarbinātības formu sociālajai aizsardzībai.

- Ieviesīsim vienotu ES bezdarba pabalstu. Tas nodrošinās atbalstu bezdarba situācijās visā ES, kā arī uzlabos ekonomisko stabilitāti un mazinās recesijas riskus.

- ES atbildība medicīnā jāpaplašina, nododot medikamentu licencēšanu un iepirkšanu centrālai institūcijai, īstenojot pieejamas mentālās veselības atbalsta iniciatīvas un aizsargājot reproduktīvās veselības tiesības.

Mēs visi gribam dzīvot dabai draudzīgi, taču klimata krīzes risinājumi saistās ar dārgāku transportu vai apkuri. Tam tā nav jābūt. Nepieciešama strauja, bet taisnīga virzība uz klimatneitralitāti, kas jādara uz piesārņojošo nozaru rēķina. Investīcijām zaļajā ekonomikā jābūt gudrām un jāceļ mūsu labklājība.

- Atbalstīsim fonda izveidi, kas arī Latvijā finansēs atjaunīgās enerģijas projektus, radot darbavietas, uzlabojot gaisa kvalitāti un veicinot energoneatkarību.

- ES jāfinansē darbinieku pārkvalifikācija no izsīkstošām uz perspektīvām nozarēm.

- Ilgtspēja nozīmē arī kvalitatīvākas preces. Vienoti standarti, kā nesen virzītā prasība ražot viedtālruņus ar nomaināmu bateriju, padara ikdienu ērtāku un mazina atkritumus. Nākotnē ražotajam jābūt atkārtoti izmantojamam, viegli pārstrādājamam vai salabojamam. Atkritumus nevis jādedzina, bet jānovērš.

Daba mums dod ēdienu, gaisu un ūdeni. Tomēr tā ir apdraudēta. Bišu izmiršana, piemēram, apdraud pārtikas ražošanu. Dabas aizsardzība nevar būt tikai individuāls uzdevums – par to jārūpējas arī Eiropas un nacionālajām institūcijām. Strādāsim, lai tiktu novērsta arī cietsirdība pret zvēriem un mājdzīvniekiem.

- Līdz 2030. gadam jāaizsargā vismaz 30% no jūras un sauszemes teritorijām. 10% no tām jābūt stingri aizsargātām. Mežu ciršana nav rīks klimata mērķu sasniegšanai.

- ES jāaizliedz dzīvnieku audzēšana kažokādām un jāuzlabo visu nebrīvē turēto dzīvnieku dzīves apstākļi.

- Jāierobežo pesticīdu un minerālmēslu izmantošana, t. sk. jāaizliedz glifosāts, kas var izraisīt neiroloģiskās slimības, kā Parkinsona slimību.

Kovid krīzes laikā pierādījās, ka ierobežojumi valstu budžetiem nav atbilstoši mainīgajai mūsdienu realitātei. Šie noteikumi veicina taupību laikā, kad visvairāk nepieciešamas investīcijas. Mūsu Eiropa ir nevis pātaga, bet jaunu iespēju avots, kas palīdz valstīm veikt zaļas un gudras investīcijas.

- Atbalstīsim ES budžeta palielināšanu. Tā labā ieviešami un paplašināmi ES nodokļi, kā finanšu transakciju nodoklis vai nodoklis nepārstrādātiem plastmasas atkritumiem. Jāizskauž izvairīšanās no nodokļiem daudznacionālo uzņēmumu vidē.

- ES ir iespējas piesaistīt līdzekļus investīcijām uz daudz izdevīgākiem nosacījumiem nekā dalībvalstīm katrai atsevišķi, tāpēc atbalstīsim eiroobligāciju izdošanu, kas jau tika izmantotas pandēmijas pārvarēšanai.

- ES dalībvalstīm jādod lielāka rīcības brīvība nacionālajā budžetā veikt ieguldījumus publisko pakalpojumu uzlabošanā un pārejā uz atjaunīgo enerģiju.

- Jāpaplašina Eiropas Centrālās bankas mērķu klāsts – tās monetārajai politikai ne vien jācenšas mazināt inflāciju, bet arī celt nodarbinātību un veicināt klimatneitralitāti.

Neatņemama ES iezīme ir brīva pārvietošanās. Lai ikviens no mums varētu to izmantot, jāstrādā pie integrētas, dabai draudzīgas, drošas un pieejamas sabiedriskā transporta sistēmas, kuras centrā ir dzelzceļš.

- Rail Baltica īstenošanai jābūt nacionālai prioritātei, tāpēc arī Eiropā iestāsimies par Rīgu kā neatņemamu projekta daļu un nodrošināsim nepieciešamo finansējumu tā pabeigšanai.

- Jānodrošina ES atbalsts starpvalstu, reģionālā un vietējā mēroga mobilitātes veicināšanai, sevišķi dzelzceļa un veloinfrastruktūras attīstībai un piekļūstamībai cilvēkiem ar invaliditāti.

- Ieguldīsim ātrgaitas dzelzceļā un sabiedriskajā transportā, lai aizvietotu īsos avioreisus un mazinātu atkarību no privātā autotransporta. Iestāsimies pret jebkādām nodokļu atlaidēm privātajām lidmašīnām.

Reģionālās daudzveidības un kultūras saglabāšanai vajadzīgi ilgtspējīgi reģioni un mazpilsētas. Tajos jāceļ dzīves kvalitāte un jāveicina to attīstība. Bet Eiropas lielajām pilsētām kā Rīgai jādod iespēja būt pozitīvu pārmaiņu virzītājiem, kļūstot videi un cilvēkiem draudzīgākām.

- Lauksaimniecība jāpadara zaļāka, nodrošinot taisnīgu finansējumu, sevišķi mazajiem, vidējiem un bioloģiskajiem lauksaimniekiem. Importētajiem pārtikas produktiem jāpiemēro ES lauksaimniecības prasības.

- Nevienlīdzība un reģionu iztukšošanās ir sāpīgas Latvijai un šķeļ Eiropu. Jāpaātrina Latvijas reģionu tuvošanās ES vidējam dzīves līmenim ne tikai ekonomikā un infrastruktūrā, bet arī publiskajos pakalpojumos, cilvēku dzīves kvalitātē un talantu piesaistē. ES līmenī iestāsimies par papildu atbalstu reģioniem, sevišķi pierobežai un piejūrai.

- Pilsētām, sevišķi Rīgai, nacionāla līmeņa ES finansējuma administrēšana bieži ir lieks birokrātisks slogs vai pat šķērslis. Atbalstīsim iespēju pašvaldībām tieši pieteikties noteiktam ES finansējumam.

Piederīgi

Mediju un mākslinieciskā brīvība ir Eiropas pamatos. Iestāsimies par Eiropas kultūras un mediju telpas stiprināšanu un pieejamību, kopjot nacionālo mantojumu, veicinot jaunradi un sekmējot radošus risinājumus kopīgajiem izaicinājumiem. Kultūrai jāstiprina sabiedrības saliedētība un noturība pret radikalizāciju.

- Ar nodokļu un autortiesību regulējumu un finansējumu atbalstīsim vietējā un Eiropas kultūras un mediju satura ražošanu un izplatīšanu, kā arī cieņpilnu atlīdzību un sociālās garantijas kultūras darbiniekiem. Jāiegulda Eiropas valodu, t. sk. mazo valodu, stiprināšanā.

- Iestāsimies par kultūras piedāvājuma pieejamību kā dzīves kvalitātes elementu visās ES programmās, īpaši bērniem, jauniešiem un maznodrošinātajiem iedzīvotājiem.

Laikā, kad ASV un Ķīna konkurē par līderību jaunajās tehnoloģijās, Eiropai svarīgi nostiprināt savas pozīcijas zinātnē, inovācijās un augsto tehnoloģiju ražošanā, sevišķi sfērās, kas būs svarīgas nākotnes zaļajā ekonomikā. Jābūt gan ieguldījumiem, kas veicina arī Latvijas izaugsmi, gan nepieciešamajam regulējumam, kas sniedz drošību un aizsargā privātumu.

- Lielāki ieguldījumi pētniecībā un inovācijās nesīs ieguvumus klimatam, ekonomikai, eiropeiskajai piederībai un noturībai pret nākotnes izaicinājumiem.

- Atbalstīsim jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstību, atvieglojot piekļuvi kapitālam un citiem resursiem.

- Digitālajās platformās jāaizsargā mūsu privātums un drošība no dezinformācijas, diskriminācijas un krāpniecības. ES jāpārliecinās, ka mākslīgā intelekta rīki uzlabo veselības pakalpojumus, vides aizsardzību, izglītības iespējas un Eiropas konkurētspēju.

Eiropa ir vieta, kur mums visiem līdzdarboties un netikt šķirotiem pēc dzimuma, izcelsmes, seksuālās orientācijas, materiālā stāvokļa, invaliditātes un vecuma vai citām pazīmēm. Pārāk bieži šīs līdztiesības vērtības ir tikai vārdi. Mūsu uzdevums ir tās iedzīvināt.

- Iestāsimies par laulību vienlīdzību visā ES. Valstīm jāatzīst arī ģimenes, kas reģistrētas citā dalībvalstī.

- Jāstiprina ES prasības atalgojuma atšķirību novēršanai pēc dzimuma. Jāpieņem visām dalībvalstīm saistošs regulējums novērst vardarbību ģimenē un dzimumā balstītu vardarbību. ES amatpersonu vidū jānodrošina dzimumu līdzvērtīga pārstāvība.

- Jānodrošina personu ar invaliditāti iekļaušana darba tirgū, grupu mājokļu izveide, atbalsts ģimenēm un neatkarīgas dzīves nodrošināšanai.

Līdzdalīgu Eiropu, kas spēj iet līdzi pārmaiņām un tās apsteigt, nevar sasniegt bez izglītotiem, veseliem, aktīviem jauniešiem un viņu redzējuma.

- Jāpalielina Erasmus+ finansējums, lai arī mazāk nodrošinātiem jauniešiem un jauniešiem no reģioniem ir pieejama starptautiska izglītība. Neapmaksātas prakses jāaizliedz visā ES.

- ES iegūtiem izglītības diplomiem jātiek automātiski atzītiem citās dalībvalstīs.

- Iestāsimies par balsstiesībām Eiropas vēlēšanās no 16 gadu vecuma un tiesībām kandidēt tajās no 18 gadu vecuma.

 

Deputātu kandidātu saraksts:

Nr. p. k.

Vārds

Uzvārds

1

Elīna Pinto

2

Mārtiņš Staķis

3

Justīne Panteļējeva

4

Selīna Vancāne

5

Māris Grāvis

6

Mairita Lūse

7

Agnese Lāce

8

Alija Turlaja

9

Alla Beļinska

10

Ģirts Dubkēvičs

11

Igors Kļaviņš

12

Ina Lenca

13

Agnese Radziņa

14

Sergejs Parvatkins

15

Laila Balga

16

Ilze Baranovska

17

Reinis Ivanovs

18

Selma Teodora Levrence

 

Ziņas par deputātu kandidātiem:

Nr.
p. k.

Vārds

Uzvārds

Dzimšanas datums

Dzimums

Pilsonība

Dzīvesvieta

Darbavieta, nodarbošanās

Izglītība

Iegūtais grāds, izglītības iestāde

Tautība

Ģimenes stāvoklis

Latviešu valodas prasme

Citu ES oficiālo valodu prasme

Sadarbojies*

1

Elīna Pinto 24.05.1981. sieviete Latvijas Jelgava Eiropas Komisija, komunikācijas un partnerību vadītāja

Biedrība "Ekonomiskā sadarbība un investīcijas Latvijai", valdes locekle

augstākā Eiropas maģistra grāds cilvēktiesībās un demokratizācijā, Eiropas Starpuniversitāšu centrs (Venēcija, Itālija) un Strasbūras Universitāte (Francija), 2005

Maģistra grāds tiesību zinātnē, Latvijas Universitāte, 2004

Vidējā izglītība, Jelgavas Valsts ģimnāzija, 1999

nav norādīts nav norādīts Dzimtā valoda Franču valoda - teicami

Angļu valoda - teicami

Portugāļu valoda - labi

Luksemburgiešu valoda - pamatzināšanas

Vācu valoda - pamatzināšanas

2

Mārtiņš Staķis 04.07.1979. vīrietis Latvijas Rīga Aizsardzības ministrija, aizsardzības ministra ārštata konsultants aizsardzības politikas jautājumos

Rīgas dome, deputāts

Biedrība "SCAE Latvia", valdes loceklis

augstākā Bakalaura grāds socialajās zinātnēs, Latvijas Universitāte, Ekonomikas un vadībzinību fakultāte, 2004 nav norādīts nav norādīts Dzimtā valoda Angļu valoda - teicami

3

Justīne Panteļējeva 19.02.1993. sieviete Latvijas Rīga Rīgas dome, deputāte

Politiskā partija "PROGRESĪVIE", valdes līdzpriekšsēdētāja

Nodibinājums "Brīvības un solidaritātes fonds", valdes locekle

Biedrība "Latvijas Pašvaldību savienība", valdes locekle

Rīgas plānošanas reģions, padomes locekle

SIA "Vividly Urban Solutions", valdes locekle

augstākā Profesionālais maģistra grāds telpiskās attīstības plānošanā un telpiskās attīstības plānotāja kvalifikācija, Latvijas Universitāte, 2017

Dabaszinātņu bakalaura grāds bioloģijā, Latvijas Universitāte, 2015

nav norādīts nav norādīts Dzimtā valoda Angļu valoda - teicami

Franču valoda - sarunvaloda

4

Selīna Vancāne 13.07.1984. sieviete Latvijas Rīga Rīgas dome, deputāte, frakcijas "PROGRESĪVIE" priekšsēdētāja vietniece

Biedrība "Zaļā brīvība", Eiropas Savienības finanšu, enerģētikas politikas eksperte

augstākā Vides zinātņu maģistra grāds vides pārvaldībā, Latvijas Universitāte, 2011

Sociālo zinātņu bakalaura grāds politikas zinātnē, Latvijas Universitāte, 2009

nav norādīts nav norādīts Dzimtā valoda Angļu valoda - teicami

Zviedru valoda - pamatzināšanas

5

Māris Grāvis 06.08.1983. vīrietis Latvijas Ropažu novads Biedrība "Rīgas pilsētas "Rūpju bērns"", valdes priekšsēdētājs

Latvijas Republikas Saeima, deputāta palīgs

SIA"RB Ģimenes asistentu serviss", valdes loceklis

SIA"RB Cafe", valdes loceklis

Bērnu un jauniešu basketbola skola"Rīga", basketbola treneris

augstākā Profesionālais maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola, 2008

Sociālo zinātņu bakalaura grāds politikas zinātnē, Latvijas Universitāte, 2006

Vidējā izglītība, Natālijas Draudziņas ģimnāzija, 2001

nav norādīts nav norādīts Dzimtā valoda Angļu valoda - labi

6

Mairita Lūse 20.11.1986. sieviete Latvijas Rīga Latvijas Republikas Saeima, deputāte

Politiskā partija"PROGRESĪVIE", valdes locekle

Biedrība "Abinitio", likvidatore

augstākā Maģistra grāds ekonomiskajā attīstībā un sadarbībā, Mursijas Universitāte (Spānija), 2012

Bakalaura grāds somugru studijās, Latvijas Universitāte, 2009

nav norādīts nav norādīts Dzimtā valoda Angļu valoda - teicami

Spāņu valoda - teicami

Itāļu valoda - teicami

Igauņu valoda - pamatzināšanas

7

Agnese Lāce 23.08.1987. sieviete Latvijas Rīga Kultūras ministrija, parlamentārā sekretāre augstākā Maģistra grāds socioloģijā ar specializāciju migrācijas studijās, Amsterdamas, Deusto un Osnabrikas universitātes (kopīgs grāds), 2013

Maģistra grāds politikas zinātnē (ar izcilību), Latvijas Universitāte, 2011

Bakalaura grāds politikas zinātnē, Latvijas Universitāte, 2009

nav norādīts nav norādīts Dzimtā valoda Angļu valoda - teicami

Vācu valoda - labi

Nīderlandiešu valoda - labi

Spāņu valoda - pamatzināšanas

8

Alija Turlaja 15.05.1983. sieviete Latvijas Rīga Rīgas dome, deputāte

Nodibinājums "Fonds Eju Dzīvot Deju", valdes locekle

Biedrība "Īpašnieku tiesību aizsardzības biedrība", valdes locekle

augstākā Maģistra grāds mākslas un kultūras vadībā, Saseksas Universitāte (Lielbritānija), 2010

Profesionālais bakalaura grāds uzņēmējdarbības vadībā, Biznesa augstskola"Turība", 2006

nav norādīts nav norādīts Dzimtā valoda Angļu valoda - teicami

Itāļu valoda - labi

Franču valoda - pamatzināšanas

9

Alla Beļinska 11.02.1972. sieviete Latvijas Jēkabpils novads Biedrība "Latvijas Cistiskās fibrozes biedrība", valdes priekšsēdētāja

Individuālais komersants "KALLA&V"

augstākā Sociālo zinātņu maģistra grāds vadībā un administrēšanā, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, 2023

Sākumskolas skolotāja, Daugavpils Pedagoģiskā universitāte, 2000

nav norādīts nav norādīts Dzimtā Angļu valoda - pamatzināšanas

10

Ģirts Dubkēvičs 03.01.1993. vīrietis Latvijas Ādažu novads Satiksmes ministrija, parlamentārais sekretārs augstākā Maģistra grāds uzņēmējdarbības vadīšanā (MBA), Šveices Biznesa augstskola, 2018

Maģistra grāds finansēs (MFI), Banku augstskola, 2018

nav norādīts nav norādīts Dzimtā valoda Angļu valoda - teicami

Franču valoda - pamatzināšanas

11

Igors Kļaviņš 16.09.1993. vīrietis Latvijas Rīga Rīgas dome, deputāts

Biedrība "Protests", revidents

augstākā Bakalaura grāds ekonomikas socioloģijā un mārketingā, Latvijas Universitāte, 2017 nav norādīts nav norādīts Dzimtā valoda Angļu valoda - teicami

12

Ina Lenca 04.12.1992. sieviete Latvijas Rīga Biedrība"Gribu palīdzēt bēgļiem", interešu aizstāvības speciāliste augstākā Humanitāro zinātņu maģistra grāds filozofijā, Latvijas Universitāte, 2021 nav norādīts nav norādīts Dzimtā valoda Angļu valoda - teicami

13

Agnese Radziņa 22.05.2001. sieviete Latvijas Rīga Studente vidējā Vidējā izglītība, Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, 2020 nav norādīts nav norādīts Dzimtā valoda Angļu valoda - teicami

Vācu valoda - labi

14

Sergejs Parvatkins 12.03.1990. vīrietis Latvijas Rīga Biedrība"Latvijas eSporta federācija", valdes loceklis

Biedrība"UniCon Biedrība", valdes loceklis

Biedrība"Jauniešu brīvo interešu biedrība", valdes loceklis

SIA "UniCon Cafe", valdes loceklis

SIA"UniCon Entertainment", valdes loceklis

SIA "Projekts Delta D", jurists

SIA "TAIMENTS", jurists

augstākā Maģistra grāds tiesību zinātnē ar specializāciju starptautiskajās un Eiropas tiesībās un jurista kvalifikācija, Rīgas Juridiskā augstskola, 2014

Bakalaura grāds tiesību zinātnē, Latvijas Universitāte, 2012

nav norādīts nav norādīts Brīvi Angļu valoda - teicami

Vācu valoda - labi

15

Laila Balga 24.01.1952. sieviete Latvijas Rīga Biedrība"EAPN-Latvia", valdes priekšsēdētāja

Biedrība"IWO-International Women’s Organization", valdes priekšsēdētāja

Biedrība"Sabiedrības drošības organizāciju asociācija", valdes priekšsēdētāja

Nodibinājums"Fonds LAIKaMETS", valdes priekšsēdētāja

Biedrība"Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkls", valdes locekle

Biedrība"Sieviešu mikrouzņēmumu asociācija", likvidatore

augstākā Maģistra grāds tiesību zinātnēs, jurista kvalifikācija, Latvijas Universitāte, 1985 nav norādīts nav norādīts Dzimtā valoda Angļu valoda - labi

16

Ilze Baranovska 05.11.1981. sieviete Latvijas Rīga Tiesu administrācija, ESF Plus pasākuma"Pieeja tiesiskumam" projekta vadītāja

Biedrība "Domnīca "Domino"", valdes priekšsēdētāja

augstākā Sociālo zinātņu maģistra grāds ekonomikā, Latvijas Universitāte, 2009

Sociālo zinātņu bakalaura grāds vadībzinātnē, Latvijas Universitāte, 2005

nav norādīts nav norādīts Dzimtā valoda Angļu valoda - labi

Franču valoda - pamatzināšanas

17

Reinis Ivanovs 09.08.1986. vīrietis Latvijas Rīga SIA "nelabs", valdes priekšsēdētājs

SIA "C.T.Co", programmētājs

vidējā Vidējā izglītība, Rīgas Teikas vidusskola, 2004 nav norādīts nav norādīts Dzimtā valoda Angļu valoda - teicami

18

Selma Teodora Levrence 25.10.2000. sieviete Latvijas

Spānijas

Rīga Latvijas Republikas Saeima, deputāta palīdze

Biedrība"Protests", valdes locekle

augstākā Sociālo zinātņu bakalaura grāds komunikācijas zinātnē un politikas zinātnē, Bar Ilana Universitāte (Izraēla), 2022 nav norādīts nav norādīts Dzimtā valoda Angļu valoda - teicami

Vācu valoda - teicami

Franču valoda - pamatzināšanas

Spāņu valoda - pamatzināšanas

* Kandidāts ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!