• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Centrālā vēlēšanu komisija
Centrālā vēlēšanu komisija publicē pieņemtos lēmumus, t. sk. par instrukciju apstiprināšanu, par grozījumiem vēlēšanu iecirkņu sarakstā, par tautas nobalsošanas izsludināšanu, par vēlēšanu vai tautas nobalsošanas rezultātiem, par iniciatīvas grupas reģistrēšanu vai atteikumu reģistrēt u.c.

Pirms vēlēšanām Centrālā vēlēšanu komisija publicē priekšvēlēšanu programmas, kandidātu sarakstus, kā arī ziņas par kandidātiem:

  • ne vēlāk kā divdesmit dienas pirms Saeimas vēlēšanu dienas;
  • ne vēlāk kā deviņpadsmit dienas pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienas.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas informācija "12. saraksts. "SUVERĒNĀ VARA"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2024., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/op/2024/96.14

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas informācija

13. saraksts. "Tauta. Zeme. Valstiskums."

Vēl šajā numurā

20.05.2024., Nr. 96

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: informācija

OP numurs: 2024/96.14

2024/96.14
RĪKI

Centrālās vēlēšanu komisijas informācija: Šajā laidienā 16 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Centrālās vēlēšanu komisijas informācija

12. saraksts
"SUVERĒNĀ VARA"

2024. gada 8. jūnija Eiropas Parlamenta vēlēšanu priekšvēlēšanu programma,
deputātu kandidātu saraksts, ziņas par kandidātiem

Klausīties priekšvēlēšanu programmu:

Lejupielādēt priekšvēlēšanu programmu audioformātā

Klausīties ziņas par deputātu kandidātiem:

Lejupielādēt ziņas par deputātu kandidātiem audioformātā

 

Priekšvēlēšanu programma:

Ievēlot Latvijas pārstāvi Eiropas Parlamentā, jums ir svarīgi zināt, kāda ir jūsu pārstāvja vērtību skala. Lai parādītu jums, kāds būs mūsu darbs un kādi būs mūsu balsojumi Eiropas Parlamentā, iepazīstinām jūs ar mūsu vērtībām un idejām. Apsolām pie tām turēties un panākt to, lai jūs lepotos ar savu izvēli – SUVERĒNĀ VARA Eiropā.

Mēs uzskatām, ka Eiropas Savienībai ir jākalpo tās sākotnējiem mērķiem – brīvība, cilvēka cieņa, līdztiesība, labklājība, drošība un miers. Eiropas Savienību neizveidoja, lai iznīcinātu lauku reģionus un mazos uzņēmējus, uzspiestu bērniem un vecākiem svešu ideoloģiju, ierobežotu cilvēku brīvību vai negatīvi ietekmētu dalībvalstu iekšpolitiku. Mēs, kā ECPM (Eiropas Kristiešu politiskā kustībā) ietilpstošā partija, kopā ar mūsu domubiedriem no 15 valstīm, esam gatavi atgriezt Eiropas Savienībai, tai skaitā Latvijai, tās zaudētās vērtības.

Mēs esam gatavi kļūt par Latvijas konservatīvās sabiedrības pārstāvjiem Eiropā. Tradicionālai ģimenei ir jābūt prioritārai pāri jebkuras citas grupas vai valsts interesēm. Mūsu vērtības ir laulība un ģimene, bērna un vecāku tiesības, tiesības uz dzīvību. Atbalstām ģimenes suverenitāti, kuras pamatā ir laulība starp vīrieti un sievieti. Lai kā arī nemainītos dzīve gadu simtiem ritot, labākā vieta bērna piedzimšanai un izaugšanai ir ģimene, kurā tētis ir vīrietis un mamma – sieviete. Veselīga ģimene ir veselīga sabiedrība.

Mēs rosināsim jautājumu par Eiropas Savienības dalībvalstu izstāšanos no Eiropas padomes konvencijas par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu šīs konvencijas ideoloģijas dēļ.

Eiropas Savienības politikai būtu vairāk jāpievēršas sociālai jomai. Ir jāaptur līdzekļu izšķērdēšana dažādām dzimumu līdztiesību programmām un klimata neitralitātes idejām! Mēs atbalstām cilvēka cienīgu pensiju aprēķināšanu un piešķiršanu, ņemot vērā dzīves dārdzību. Pret vecāka gadagājuma cilvēkiem jāizturas ar cieņu un pateicību par darbu, ko viņi ir paveikuši savā dzīvē. Likumdošanas līmenī panāksim vienotas Eiropas Savienības minimālās pensijas pieņemšanu un Eiropas Sociālā fonda līdzekļu gudru izlietojumu šim nolūkam. Vidējo un zemāko pensiju saņēmēji noteikti ir jāatbrīvo no nodokļiem, bet tiem, kas rūpējas par saviem vecāka gada gājuma ģimenes locekļiem, būtu jāpiešķir papildus finansiāls atbalsts – motivēsim Latvijas valdību domāt par saviem cilvēkiem, izmantojot Eiropas Savienības ietekmi. Cilvēka vienīgais mājoklis Eiropas Savienībā ir neaizskarams! Cīnīsimies par vienotu juridisko standartu cilvēka īpašumtiesību aizsardzībā.

Skaidras naudas aprite ir jāsaglabā visā Eiropas Savienībā – tā ir patērētāju un uzņēmēju brīvība, bet cilvēka dzīves digitalizācija ir ceļš uz cilvēka tiesību ierobežojumiem.

Mēs iestājamies par vienotiem standartiem minimālās bezmaksas veselības aprūpes apjomam visās Eiropas Savienības dalībvalstīs. Jebkāda kolektīva veselības apdraudējuma gadījumā iestāsimies par to, lai nepieļautu iepriekšējās politikas kļūdas cīņā ar Covid-19. Tiesības uz cilvēka privāto dzīvi, ķermeņa integritāti un iztikas pelnīšanu ir neaizskaramas! Kopā ar ECPM kolēģiem turpināsim darbu pie "pandēmijas pārkāpumu" atmaskošanas.

Tikai vecākiem ir tiesības lemt par bērnu izglītību, mācību priekšmetu izvēli skolās un to, kāda veida informācija būtu vēlama vai noraidāma. Nav pieļaujama tendence iejaukties politiski un ideoloģiski skolu mācību programmās un metodēs. Noraidām bērnu seksualizāciju. Noteikti iestājamies par lauku skolām un valsts prioritāti, domājot, kā skolēniem maksimāli saīsināt ceļu līdz skolai. No valsts puses bērna intereses ir primāras visās jomās: bezmaksas pamatizglītība un vidējā izglītība, aizsardzība pret nabadzību un sociālo atstumtību, arodskolu un tehnikumu attīstība lauku novados. Iestājamies par to, lai Eiropas Savienības līmenī būtu vienlīdzīga pieeja bērnu un jauniešu sporta atbalstam. Zinātne ir jāatdala no politikas un jāfinansē saskaņā ar iekšzemes kopprodukta rādītājiem.

Mēs iestājamies par mieru starp Eiropas valstīm un atbalstām jebkura konflikta atrisināšanu ar miera sarunām un diplomātiju. Vienmēr labāks būs tas karš, kas netika uzsākts! Tāpēc šajos sarežģītajos ģeopolitiskajos apstākļos svarīgāk par bruņošanos un aizsardzības stratēģijas plānošanu ir diplomātija un līderu viedums.

Cīnoties ar birokrātiju Eiropas Savienībā, ir jāsamazina ierēdņu un bezjēdzīgu institūciju skaits. Pārregulētā Eiropa, neelastīgās direktīvas un to nesaprātīga piemērošana ir viens no ekonomikas lejupslīdes iemesliem. Normatīvajiem aktiem ES jākalpo cilvēku labklājības, jaunrades un uzņēmējdarbības celšanai, nevis unificētu šķēršļu radīšanai. Atbalstām Eiropas fondu virzīšanu un racionālu izmantošanu valsts ekonomikas attīstībai, pilnībā izslēdzot politisko sadalījumu.

Mēs iestājamies par lielāku demokrātiju Eiropas institūcijās, ieceltas amatpersonas Eiropas komisijā nomainot ar dalībvalstu vēlētiem pārstāvjiem. Mēs neatbalstām ES līguma reformu, kas atceļ veto tiesības valstīm lēmumu pieņemšanā, kā arī atsevišķu politisko spēku uzsākto Eiropas Savienības reformu federalizācijas virzienā.

"Zaļais kurss" ar zemnieku pazemošanu ir ceļš uz pārtikas krīzi ne tikai Eiropā. Esam gatavi Eiropas līmenī aizstāvēt mūsu valsts pārtikas nodrošinātājus: lauksaimniekus, lopkopjus, putnkopjus, zivsaimniekus. Platību maksājumiem par zemes apstrādi ir jābūt līdzvērtīgiem visās Eiropas Savienības dalībvalstīs. Mēs iestājamies par vienotu preču reģistrācijas sistēmu un vienotām kvalitātes prasībām. Ar Eiropas Savienības atbalstu izstrādāsim subsīdiju programmu mazajiem un vidējiem Latvijas zemniekiem, līdz ar to uzlabojot to konkurētspēju pret importa lauksaimniecības produktiem. Pārveidosim PVN direktīvu tā, lai dalībvalstīm ļautu brīvāk noteikt samazinātā PVN likmes dažādām pozīcijām.

CO2 kvotu aprēķināšana, noteikšana un piemērošana ir liela krāpniecības shēma. Mēs neatbalstām Latvijas dabas izpostīšanu. Latvija nav Eiropas izgāztuve, tāpēc ir pilnībā jāaizliedz atkritumu ievešana no citām valstīm. Mēs esam par saprātīgu un pamatotu vides aizsardzības politiku.

Mēs iestājamies par Latvijas īstenu enerģētisko suverenitāti, primāri izmantojot Latvijas dabas resursus, izstājoties no biržām, kas mākslīgi rada sadārdzinājumus.

Mēs iestājamies par attīstītu autoceļu infrastruktūru un ceļu tīklam izmantosim Eiropas Savienības finansējumu. Iestājamies par vienotiem drošības standartiem aizsardzībā pret negadījumiem uz ceļa un sadursmēm ar dzīvniekiem.

Mēs atbalstām Latvijas reģionu attīstību, apzināmies, ka mazās Latvijas pilsētas un pagasti ir svarīga Latvijas sastāvdaļa, mēs iestājamies par Eiropas fondu piesaisti Latvijas reģionu dzīvotspējas nodrošināšanai.

Mēs iestājamies par pilna cikla ražošanas procesiem Latvijā, atbalstot uzņēmējus ar motivējošu nodokļu politiku. Mēs iestājamies par dzelzceļa un ostu attīstību, pasažieru pārvadājumu pieejamību un paplašināšanu, Latvijas tranzīta potenciāla stiprināšanu un konkurētspēju. Atbalstām mazos, vidējos un ģimenes uzņēmumus un esam gatavi aizstāvēt viņu intereses Eiropā. Ekonomiskai izaugsmei ir jākalpo cilvēkiem, jo cilvēka vērtība ir augstāka par peļņu. Par prioritāti tiek uzstādīts vietējais uzņēmējs.

Atbalstām noteikt 15.augustu (Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki) par svētku dienu visās Eiropas savienības dalībvalstīs, stiprinot kristīgās vērtības visā Eiropā, veicinot Aglonas atpazīstamību Eiropā.

 

Deputātu kandidātu saraksts:

Nr. p. k.

Vārds

Uzvārds

1

Jūlija Stepaņenko

2

Ļubova Švecova

3

Karina Sprūde

4

Sergejs Dolgopolovs

5

Gita Priede

6

Armands Kaļišuks

7

Pāvels Naumovs

8

Timurs Safiuļins

9

Uģis Sprincis

10

Igors Solomatins

11

Marija Koričeva

12

Ēriks Flaumanis

13

Jeļena Potjomkina

14

Jānis Lauva

15

Aleksejs Ignatjevs

16

Viesturs Rozenbergs

17

Oksana Sadigova

18

Vjačeslavs Stepaņenko

 

Ziņas par deputātu kandidātiem:

Nr.
p. k.

Vārds

Uzvārds

Dzimšanas datums

Dzimums

Pilsonība

Dzīvesvieta

Darbavieta, nodarbošanās

Izglītība

Iegūtais grāds, izglītības iestāde

Tautība

Ģimenes stāvoklis

Latviešu valodas prasme

Citu ES oficiālo valodu prasme

Sadarbojies*

1

Jūlija Stepaņenko 01.09.1977. sieviete Latvijas Mārupes novads Politiskā partija "SUVERĒNĀ VARA", valdes locekle

ZAB ABSOLVO SIA, valdes locekle, zvērināta advokāte

SIA WAVE MEDIA, valdes locekle

biedrība "TĪĢERIS UN PŪĶIS", valdes locekle

augstākā Profesionāla augstākā izglītība tiesību zinātnē, kvalifikācija: jurists, Latvijas Universitāte, 2001 nav norādīts precējies nav norādīts angļu valoda - brīvi

2

Ļubova Švecova 25.09.1970. sieviete Latvijas Ropažu novads Politiskā partija "SUVERĒNĀ VARA", valdes locekle

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību HERGENSORESINVEST, izpilddirektore

augstākā Maģistra grāds, tiesību zinātnes, Latvijas Universitāte, 1995.

Maģistra grāds, sociālās zinātnes ekonomikā, Latvijas Universitāte, 2004.

nav norādīts nav norādīts nav norādīts nav norādīts

3

Karina Sprūde 30.05.1988. sieviete Latvijas Ādažu novads SIA WAVE MEDIA, izpilddirektore augstākā Maģistra grāds, muitas un nodokļu administrēšanā, Rīgas Tehniskā Universitāte, 2013

Bakalaura grāds, nodokļu ekonomista grāds, Rīgas Tehniskā Universitāte, 2011

nav norādīts nav norādīts nav norādīts nav norādīts

4

Sergejs Dolgopolovs 03.09.1941. vīrietis Latvijas Rīga Biedrība "Cita politika", valdes loceklis,

Pensionārs

augstākā Inženiera diploms, ķīmijas tehnoloģija, Rīgas Politehniskais institūts, 1963 krievs / krieviete precējies Izcili nav norādīts

5

Gita Priede 19.02.1983. sieviete Latvijas Rīga SIA GPRS valdes priekšsēdētāja augstākā maģistra grāds, sabiedrības vadība, Latvijas Univesrsitāte, 2008 latvietis / latviete nav norādīts nav norādīts nav norādīts

6

Armands Kaļišuks 27.04.1964. vīrietis Latvijas Rīga Pensionārs augstākā Inženiera diploms, inženieris elektriķis, Rīgas J.Alkšņa aviācijas inženieru kara skola, 1987 latvietis / latviete precējies dzimtā-pārvaldu brīvi angļu-pamatzināšanas (A1)

7

Pāvels Naumovs 23.11.1962. vīrietis Latvijas Salaspils novads "Naumovs Pāvels - ārsta homeopāta un otolaringologa prakse (HOP)"

1.Ē.Valtera 46, Rīga, virsārsts

2.Klīnika "PIRAMĪDA3", Kalnciema 27, Rīga, ārsts konsultants

Politiskā partija "SUVERĒNĀ VARA", valdes loceklis

augstākā 1980- 1988 Rīgas Medicīnas institūts, ārstniecības fakultāte

1988 - Rīgas Medicīnas institūts, internatūra otolaringoloģijā

1997 - Rīgas Medicīnas institūts, specializācija homeopātijā

krievs / krieviete precējies Brīvi nav norādīts

8

Timurs Safiuļins 26.07.1988. vīrietis Latvijas Rīga Politiskā partija "SUVERĒNĀ VARA", valdes loceklis

VĪKS "Priedaines Mežmala", valdes loceklis

SIA "Crystalinx", valdes loceklis

SIA "BALTIC TECHNICAL SERVICE", Komercdarbības konsultants

Latvijas Universitātes Cietvielu fiziskas institūts, starptautisko projektu piesaistes speciālists

augstākā Maģistra grāds, Starptautiskā ekonomika, Latvijas Universitāte, 2012 tatārs / tatāriete precējies brīvi pārvaldu angļu valoda - brīvi pārvaldu

9

Uģis Sprincis 20.12.1974. vīrietis Latvijas Jūrmala Selskap Dominante AS, Norvēģija, valdes priekšsēdētājs, vidējā Kandavas valsts lauksaimniecības tehnikums, 1994, tehniķis mehāniķis latvietis / latviete šķīries dzimtā angļu valoda - labi, norvēģu valoda - labi

10

Igors Solomatins 13.11.1958. vīrietis Latvijas Rīga SIA "Dr.Solomatina Acu Rehabilitācijas Un Redzes Korekcijas Centrs" valdes loceklis,

Asociētais profesors Latvijas Universitātē

Rīgas domes deputāts

augstākā Asociētā profesora grāds, Medicīnas doktors, Latvijas Universitāte, 2004.gads nav norādīts nav norādīts nav norādīts nav norādīts

11

Marija Koričeva 10.03.1979. sieviete Latvijas Ropažu novads "Hokeja līdzjutēju nodibinājums DINAMOFORUM", likvidators augstākā Sociālo zinātņu maģistra grāds vadībzinātne, Rīgas biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola "RISEBA", 2020.gads

Latvijas Universitāte, profesionālās augstākās izglītības dilpoms, darba aizsardzības vecākā speciālista kvalifikācija, 2010.gads

Profesionālās augstākās izglītības dilpoms, uzņēmējdarbības vadītājs, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola, 2003.gads

nav norādīts precējies Izcili Angļu valoda - C1, Franču valoda - B2

12

Ēriks Flaumanis 01.11.1954. vīrietis Latvijas Ropažu novads Sabiedrība ar ierobežotu atbildību Art Tehno, valdes priekšsēdētājs

Partija "Vienoti Latvijai" valdes loceklis

Biedrība "Kustība tautsaimniecības un enerģijas veicināšanai", valdes priekšsēdētājs

Biedrība "Independent film production- Latvia", valdes loceklis

Biedrība "Latvijas Diplomātu Asociācija", valdes loceklis

augstākā Starptautisko tiesību jurists, Maskavas valsts starptautisko attiecību institūts, 1983 latvietis / latviete precējies dzimtā angļu valoda - brīvi

13

Jeļena Potjomkina 04.04.1978. sieviete Latvijas Ropažu novads Sabiedrība ar ierobežotu atbildību LUX LIGHT, direktore augstākā Bakalaura grāds, jurista kvalifikācija, Baltijas Krievu institūts, 2000.gads nav norādīts nav norādīts nav norādīts nav norādīts

14

Jānis Lauva 12.09.1984. vīrietis Latvijas Kuldīgas novads SIA Lauva Konsult, valdes loceklis pamata Pamtskolas izglītība, Skrundas 1. vidusskola, 2001. g. latvietis / latviete šķīries dzimtā angļu valoda - labi, vācu valoda - ļoti labi

15

Aleksejs Ignatjevs 21.04.1973. vīrietis Latvijas Ogres novads Biedrība "Latvijas vieglo taksometru nozares darba devēju organizācija", valdes loceklis

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Smile loģistika", valdes loceklis

vidējā Rīgas Radioelektronikas aparātbūves tehnikums 1992.gads nav norādīts nav norādīts teicami angļu valoda - labi, franču valoda - pamatlīmenis

16

Viesturs Rozenbergs 08.02.1968. vīrietis Latvijas Alūksnes novads Pašnodarbināts augstākā Doktora grāds inženierzinātnēs, Latvijas Lauksaimniecības Universitāte, 1998

Maģistra grāds pedagoģijā, Latvijas Lauksaimniecības Universitāte, 2007

Inženiera diploms, sabiedriskās ēdināšanas tehnoloģija, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, 1993

latvietis / latviete precējies dzimtā angļu valoda -ļoti labi, vācu valoda - ļoti labi

17

Oksana Sadigova 11.04.1983. sieviete Latvijas Rīga VCA poliklīnika Aura, vispārējās aprūpes māsa augstākā LATVIJAS UNIVERSITĀTE, Veselības zinātņu maģistra grāds māszinībās, 2021.gads

LATVIJAS UNIVERSITĀTE, Profesionālā bakalaura grāds veselības aprūpē (operāciju māsa), 2017

Rīgas Stradiņa Universitātes Sarkanā Krusta koledža (medicīnas māsa) 2016

Rīgas 3.arodskola - sekretariāta un biroja administratora darbs, 2009

latvietis / latviete nav norādīts dzimtā angļu valoda - sarunvalodas līmenī, norvērģu - A1

18

Vjačeslavs Stepaņenko 08.08.1977. vīrietis Latvijas Mārupes novads ZAB ABSOLVO SIA, zvērināts advokāts

Politiskā partija "SUVERĒNĀ VARA", valdes loceklis

Biedrība "Metropolia Liberta", valdes loceklis

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Valmieras 28", valdes loceklis

SIA MEDIALINK LV, valdes loceklis

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "CDN Baltic", valdes loceklis

ĀKF NORD PRINT OŪ Filiāle Latvijā, pilnvarotā persona

Biedrība "Vienoti Eiropai", valdes loceklis

augstākā Profesionāla augstākā izglītība tiesību zinātnē, kvalifikācija: jurists, Latvijas Universitāte, 2001 nav norādīts precējies nav norādīts angļu valoda - brīvi

* Kandidāts ir vai nav sadarbojies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieks, aģents, rezidents vai konspiratīvā dzīvokļa turētājs.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!