• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Goda cilvēka piemiņai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2005., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100088

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Meditācija paisuma - bēguma ritmos

Vēl šajā numurā

25.01.2005., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Goda cilvēka piemiņai

Rīgas domē 7.janvārī notika Mavrika Vulfsona piemiņas vakars.

VULFSONS.PNG (112479 bytes)
Izstādes “Atdzimšana”, kas veltīta žurnālista, publicista Mavrika Vulfsona piemiņai, atklāšanā Rīgas domē, 2005. gada 7. janvārī
Foto: Elmārs Rudzītis, A.F.I.

“Mavriks Vulfsons bija un ir Latvijas goda cilvēks, kurš ar visu savu degsmi, drosmi un dziļu pārliecību ierakstīja savu vārdu mūsu valsts atjaunošanas un attīstības vēsturē. Izšķirošajā Latvijas neatkarības atjaunošanas brīdī, kad uz svaru kausiem īpaša nozīme bija katrai “par” un “pret” balsij, viņš drosmīgi nobalsoja par Latviju,” vēstulē piemiņas vakara dalībniekiem raksta Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.
Savu svētību piemiņas vakaram deva arī Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags un Latvijas Pareizticīgo baznīcas metropolīts Aleksandrs.
Piemiņas vakarā piedalījās vairāki simti Mavrika Vulfsona domubiedru, laikabiedru un Latvijas neatkarības atjaunošanas cīņu biedri, kā arī vairāku valstu vēstnieki un diplomāti, bijusī ES komisāre Sandra Kalniete un Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Teikmanis, valdības, Saeimas un Rīgas domes pārstāvji, sabiedriskie darbinieki un žurnālisti, mediķi, kultūras darbinieki, zinātnieki un Mavrika Vulfsona bijušie studenti. Vēstules atsūtīja Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre, eksprezidents Guntis Ulmanis, neatkarības atjaunošanas laika vēstnieki Latvijā Hāgens fon Lambsdorfs, Larss Fredēns un citi, kā arī Latvijas Ebreju kopienas vadība.
Latvijas Žurnālistu savienība ierosināja nodibināt Mavrika Vulfsona balvu, kuru saņemtu tie vietējie un ārzemju politologi un diplomāti, kuri līdzīgi Mavrikam Vulfsonam principiāli un godīgi veido Latvijas tēlu pasaulē. Ik gadu – Mavrika Vulfsona dzimšanas dienā 7.janvārī – tiktu paziņoti prēmijas laureātu vārdi.
Izsakām lielu pateicību visiem, kas palīdzēja sarīkot šo piemiņas vakaru un parādīja godu Mavrika Vulfsona piemiņai!

Ģimenes vārdā — Mavrika Vulfsona dzīvesbiedre
Emma Bramnika-Vulfsone un meita Irēna Lūse

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!