• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Tiesu administrācijas jaunajām telpām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2005., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100103

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājai

Vēl šajā numurā

25.01.2005., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Tiesu administrācijas jaunajām telpām

Trešdien, 26. janvārī, tieslietu ministre Solvita Āboltiņa svinīgi atklās Tiesu administrācijas jaunās telpas Mūkusalas ielā 41b.
Tiesu administrācija līdz šim darbojās Antonijas ielā 6, ēkā, kur atrodas arī administratīvo tiesu telpas. Kopš šā gada sākuma tā pārvākusies uz jaunajām telpām, kur ceturtajā stāvā izvietojusies divos ēkas spārnos.
Jaunie apstākļi ļaus administrācijai uzlabot darba kvalitāti, kā arī dos iespējas paplašināt arī personālu, līdz šim vietas trūkuma dēļ iestādei bija apgrūtināti darba apstākļi.
Tiesu administrācija darbu sāka 2004. gada 1.janvārī, no Tieslietu ministrijas pārņemot tiesu sistēmas pārvaldes, pārstāvniecības un administrēšanas funkcijas, organizatoriski nodrošinot tiesu darbu. Tā tika nodibināta, lai nodrošinātu neatkarīgu tiesu pašpārvaldi. Tiesu administrācijas uzdevums tuvākajā laikā ir īstenot pāreju no izpildvarai pakļautas tiesu sistēmas uz neatkarīgu tiesu sistēmu, kas Latvijā ļaus īstenot tiesu varas patstāvību.
Tiesu administrācija tiesu darba organizēšanā un nodrošināšanā darbojas vairākos virzienos. Tā ir atbildīga par tiesu personālvadību, tiesnešu mācību organizēšanu, finanšu uzskaiti un budžeta plānošanu, saimniecisko vajadzību nodrošināšanu, tiesu informatizācijas vadību.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!