• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par stipendijām strādājošajiem studentiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2005., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100110

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Tiesu administrācijas jaunajām telpām

Vēl šajā numurā

25.01.2005., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par stipendijām strādājošajiem studentiem

21.janvārī izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete parakstījusi grozījumus Ministru kabineta noteikumos par stipendijām, lai turpmāk uz tām varētu pretendēt arī strādājošie studenti.
Izmaiņas paplašina stipendiju saņēmēju loku un nosaka, ka stipendiju varēs saņemt augstākās izglītības programmās studējošais, kurš veic pedagoģisko un zinātnisko darbību augstākās izglītības iestādē vai augstākās izglītības iestādes dibinātā valsts bezpeļņas zinātniskā vai mācību uzņēmumā (institūtā, centrā, klīnikā, izmēģinājumu stacijā, observatorijā un citā uzņēmumā), kā arī zinātniskā vai izglītības iestādē, ja tā piedalās augstākās izglītības programmu īstenošanā.
Grozījumu mērķis ir sekmēt akadēmiskā un zinātniskā personāla atjaunināšanu un piesaistīšanu darbam augstākajās izglītības iestādēs un zinātniskās pētniecības uzņēmumos, nacionālās profesūras veidošanu, studējošo diplomdarbu zinātniskās kapacitātes paaugstināšanu, promocijas darbu.
Saskaņā ar iepriekšējās valdības laikā pieņemtajiem noteikumiem par stipendijām tiem studentiem, kas studējot strādā zinātnisko darbu, pretendēt uz stipendiju bija liegts. Šāds ierobežojums izraisīja pamatotus iebildumus akadēmiskajā sabiedrībā, un I.Druviete ir radusi risinājumu, kā šo normu labot.
Grozījumi MK Noteikumos par stipendijām izstrādāti, ņemot vērā Augstākās izglītības padomes, Latvijas Studentu apvienības un augstāko izglītības iestāžu priekšlikumus. Šie noteikumi vēl jāapstiprina Ministru kabinetā.

Laila Spaliņa, ministres padomniece komunikāciju lietās

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!