• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par trim kultūras būvēm rūpēsies aģentūra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.2005., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100192

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniegtas ikgadējās Vācijas tautsaimniecības balvas

Vēl šajā numurā

26.01.2005., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par trim kultūras būvēm rūpēsies aģentūra

Kultūras ministrija (KM) iecerējusi izveidot valsts aģentūru “Jaunie trīs brāļi”, kas veicinātu un uzraudzītu trīs valstij svarīgo kultūras projektu – Nacionālās bibliotēkas, Akustiskās koncertzāles un Laikmetīgās mākslas muzeja – īstenošanu.

Kā jau ziņots, koncertzāle atradīsies uz AB dambja Rīgā, salīdzinoši netālu no jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas Pārdaugavā. Savukārt Laikmetīgās mākslas muzeju paredzēts būvēt Andrejsalā uz jau esošas ēkas bāzes.
Kā norāda Kultūras ministres birojs, KM pārstāvji, konsultējoties ar ekspertiem būvniecības jautājumos, konstatējuši, ka aģentūras izveide nodrošinātu valstij svarīgo kultūras projektu īstenošanu paredzētajā laikā.
“Aģentūras modelis ir attaisnojies daudzās ārvalstīs, arī Latvijā gadījumos, kad fiksētā laika periodā ir jāveic konkrētu tautsaimniecībai nozīmīgu objektu būvniecība,” atzinumā par aģentūras izveidi raksta Latvijas būvniecības eksperti.
Viņi norāda, ka tieši šādas aģentūras izveide nodrošinātu “normatīvajos aktos noteiktu valsts funkciju realizēšanu, politikas īstenošanas atdalīšanu valsts līmenī no nozares politikas veidošanas un uzraudzības, kā arī nodrošinātu atklātību valsts finanšu līdzekļu izlietojumā”.
Vienlaikus ar aģentūras “Jaunie trīs brāļi” izveidošanu KM pakāpeniski nodos savā pārziņā esošos nekustamos īpašumus valsts uzņēmumam “Valsts nekustamie īpašumi”. Šāds lēmums pieņemts pēc konsultācijām ar “Valsts nekustamo īpašumu” vadību, kurās KM guva pārliecību, ka tās īpašumus, no kuriem daudzi atrodas kritiskā stāvoklī, daudz efektīvāk varētu apsaimniekot lielas un profesionālas organizācijas paspārnē.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!