• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Latvijas vēstnieku Īrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.2005., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100200

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grāmatas "Latvijas vēsture: 20.gadsimts" atvēršanā Rīgas pilī 2005.gada 25.janvārī

Vēl šajā numurā

26.01.2005., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Latvijas vēstnieku Īrijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 25.janvārī, Rīgas pilī pasniedzot akreditācijas vēstules jaunajam Latvijas vēstniekam Īrijā Indulim Ābelim, vēlēja ne vien turpināt popularizēt Latviju Īrijā, bet arī vērot Īrijas attīstību, vērtējot tās sekmīgo pieredzi, kas var būt Latvijai ļoti noderīga.
Prezidente pauda uzskatu, ka jāuzsāk jauns posms Latvijas un Īrijas divpusējās attiecībās. Abas puses sarunā bija vienisprātis, ka Latvijai un Īrijai ir potenciāli lielas sadarbības iespējas Eiropas Savienības ietvaros, jo abām valstīm ir daudz kopīgu iezīmju, piemēram, teritorijas ziņā abas valstis pieder pie Eiropas mazajām valstīm un tām ir līdzīgas vēsturiskās pieredzes iezīmes, jo Īrija tikai 19.gadsimtā atbrīvojās no Lielbritānijas varas. Šogad Īrija gatavojas atvērt vēstniecību Rīgā, kas apliecina Īrijas interesi par Latviju un vēlmi veidot ciešāku sadarbību. Valsts prezidente uzsvēra iespējamo sadarbību kultūras mantojuma jomā, atzīmējot kultūras un izglītības apmaiņas programmu nozīmi. Vēstnieks informēja prezidenti, ka Latvijas Universitāte jau izrādījusi interesi par ķeltu valodas un mitoloģijas studijām.
Vēstnieks kā vienu no saviem plānotajiem darbiem minēja svētdienas skolas organizēšanu Īrijā, jo Īrijā dzīvojošie latvieši pauduši tādu vēlmi. Abas puses bija vienisprātis, ka svētdienas skola līdz ar 18.novembra atzīmēšanu un citiem sarīkojumiem būtu apliecinājums latviešiem Īrijā, ka Latvijas valsts atceras un domā par viņiem.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!