• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tālsarunā ar Luksemburgas premjerministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.2005., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100203

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ukrainas prezidenta Viktora Juščenko inaugurācijas ceremonijā Kijevā 2005.gada 23.janvārī

Vēl šajā numurā

26.01.2005., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tālsarunā ar Luksemburgas premjerministru

Vakar, 25.janvārī, notika Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas tālsaruna ar ES prezidējošās valsts Luksemburgas premjerministru Žanu Klodu Junkeru.
Prezidente apsveica Luksemburgu ar tās prezidentūru ES šā gada pirmajā pusē, pārrunājot ar Ž.K.Junkeru prezidentūras izvirzītās prioritātes politiskajā, ekonomiskajā un citās jomās. V.Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka Ž.K.Junkers ir šobrīd pieredzējušākais kādas ES valsts premjerministrs, kurš pilda sava amata pienākumus jau desmit gadu un līdz ar to panācis Luksemburgai atzīstamu iespaidu ES. Ž.K.Junkers atzīmēja, ka ES ietvaros stabilitāte amatā dod lielu pieredzi savas valsts un ES jautājumu risināšanā.
Pārrunājot ES un Krievijas ārējās robežas jautājumus, Ž.K.Junkers atzīmēja, ka jau Nīderlandes prezidentūras laikā ES aizvadītā gada otrajā pusē Krievijai izteikts skaidrs aicinājums parakstīt robežlīgumus ar Latviju un Igauniju. Sarunā ar Latvijas prezidenti viņš uzsvēra, ka Luksemburgas prezidentūras laikā šī nostādne paliks nemainīga.
Abas puses pārrunāja Otrā pasaules kara beigu 60.gadskārtas atceri. Ž.K.Junkers sacīja, ka pilnībā izprot nostādnes, kas minētas Latvijas prezidentes klajā laistajā deklarācijā par Otrā pasaules kara beigām, kā arī atzinīgi vērtē prezidentes dalību Otrā pasaules kara beigu 60.gadskārtas piemiņas notikumos Maskavā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!