• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Tunisijas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2005., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/100283

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par deviņām jaunām pārrobežu un kaimiņattiecību programmām

Vēl šajā numurā

27.01.2005., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Tunisijas sadarbību

Vakar, 26.janvārī, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Aleksandrs Kiršteins un deputāti Leopolds Ozoliņš un Aigars Pētersons tikās ar Tunisijas Republikas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Eiropas lietās Hatemu Ben Salemu. Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu sadarbības paplašināšanas iespējas.
Tunisijas Republikas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Eiropas lietās H.B.Salems pastāstīja, ka Tunisijai ir izveidojusies ļoti laba sadarbība ar Eiropas Savienības (ES) valstīm, un lūdza Latvijas atbalstu Tunisijas un ES asociācijas līguma slēgšanā. Viņš uzsvēra, ka Tunisijai ir sena vēsture un dažos aspektos tā līdzinās Latvijas vēsturei – arī šī Āfrikas valsts piedzīvojusi vairākas okupācijas, taču tagad Francija ir Tunisijas svarīgākā sadarbības partnere.
Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Kiršteins uzsvēra, ka abu valstu divpusējās attiecības ir labas, taču sadarbība vēl intensificējama, kā pozitīvu piemēru minot Latvijas tūristu interesi par Tunisiju. Savukārt deputāts Leopolds Ozoliņš informēja, ka Saeimā iecerēts izveidot Latvijas un Tunisijas parlamentu sadarbības grupu, kas padziļinās kontaktus starp abu valstu parlamentiem.
Puses sprieda par aktualitātēm Tuvo Austrumu miera procesa noregulējumā un Tunisijas iniciatīvām, kas vērstas uz stabilitātes nodrošināšanu šajā reģionā. Savukārt Aleksandrs Kiršteins akcentēja, ka Latvija aktīvi iesaistās miera uzturēšanas procesos, kā arī seko līdzi notikumiem Tuvajos Austrumos. Viņš arī informēja, ka Saeima nolēmusi dalībai Vidusjūras parlamentārās asamblejas darbā deleģēt divus mūsu valsts parlamentāriešus.
Mūsu parlamentārieši arī interesējās par Tunisijas attiecībām ar Krieviju un Ukrainu. H.B.Salems atzīmēja, ka viņa valstij izveidojusies laba sadarbība ar Krieviju un tā seko līdzi norisēm Ukrainā.
Abas puses bija vienisprātis, ka veiksmīgas un abpusēji izdevīgas sadarbības turpināšanai ir nepieciešama ciešāku kontaktu aktivizēšana.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!